-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuzpenge
őstag
válasz
sztanozs #39695 üzenetére
Sajnos bonyolultabb egy picit az ügy.
Először is kell egy apple eszköz mert anélkül hiába csinálod meg az apple id-t mikor belépsz az icloud.com-ra ott nem látható a lokátor app. Ez csak az után jelenik meg, hogy ha egy valamilyen apple eszközön belépsz az új apple id-val.
Ezután bonyolódik még a helyzet, mert a lány helyzetét nem látja a böngészőben, hiába osztja meg az új apple id-s email címmel a helyzetét.
Először is be kell venni a családi megosztásba az új apple id-t, hogy aztán lássa a böngészőben a lány helyzetét. Ahhoz hogy családi megosztásba tudd venni kell bankkártya megadása és a régiónak is meg kell egyeznie! Viszont mivel az anyukával nem élek együtt ezért őt nemszívesen veszem bele a jelenlegi családi megosztásomba, mert akkor ő minden eszközünket látni fogja ( a helyzetüket ugyan nem, de a többihez sincs semmi köze, kivéve nyilván a lány helyzetét és eszközét).
Szóval ez így sajna nem jó megoldás... -
válasz
sztanozs #37985 üzenetére
Én szeretnék normálisan, tengelytörés nélkül eljutni valahova, lehetőleg optimális útvonalon. Ezért használok navit. A legutóbbi tervezéseivel a Waze elérte nálam, hogy felfedeztem hogy egy teljesen jó alternatíva a Térképek, és igazából a Waze-t újabban csak véletlenül, megszokásból indítom el (át is teszem majd utolsó képernyőre). Majd egy év múlva ránézek, vagy ha írnak róla a neten hogy mekkora javuláson ment keresztül. Nálam elsőkből utolsók lettek sajnos.
-
válasz
sztanozs #37537 üzenetére
Nem használok semmit aminek köze van az otp-hez. Ennyire nem megy jól, hogy az ország legdrágább bankjánál bankoljak. 75Ft-ot számol fel az erste. Albiba lakunk a tulaj fizeti a sárga csekkeket, ami meg nekem van az mind e számla, a posta a másik fo*tanya ahova nem szívesen járok, meg így lassan 2022-ben nincs semmi olyan szolgáltatásuk, amit használnék szívesen.
-
baloo79
tag
válasz
sztanozs #36852 üzenetére
Nálam pont fordítva (bár ez nem wifi megosztás, hanem wifin keresztüli adatmásolás), de ha pl. AirDroiddal PC-re másolok az iPhone-ról nagyobb fájlt (pl. videót), akkor most már nem kapcsol ki a kijelző a másolás közben.
Ugyanezt Android esetében mindig figyelni kellett, hogy ne kapcsoljon ki a telefon kijelzője, mert utána nem sokkal megszakadt az átvitel is.
Most iPhone-on nem kapcsol ki a kijelző, és így az átvitel sem szakad meg.
Wifi megosztást még nem próbáltam, arra még nem volt szükség. -
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
sztanozs #36291 üzenetére
Nem, nincs digis netünk, csak tré home 😊
@GreenGoblin, igen először engem sem engedett belépni, úgyhogy sos elfelejtett jelszó csináltam újat és ki is jelentkeztem mindenhonnan.
Ilyenkor meg gyorsan szólok akinek csak tudok. Másodszor fordul elő ilyen velem, életemben az első ilyen Evernote-nál volt pár éve, és meg is találtam listában a mail címem.
-
Bzs77
tag
válasz
sztanozs #34408 üzenetére
Használtan vettem,tavaly januárban.Akkor maár csinálta.Nem én vagyok az első gazdája,viszont nekem ez az első iphone-om.Ezért azt hittem a safari ennyire szar.Chrome-ot használaok helyette.De asszony i 5s-én meg pöpec.Természeten volt már többször újraindítva,meg gyári visszaállítás is,de nem változott.
-
-
buci30
addikt
válasz
sztanozs #32458 üzenetére
LAz egy régi LCD tévé mondjuk nem okos tévé semmi, és itthon az én tevemen ami kb 1 éves azon jó az itthoni hdmi-vel.
Azert gondoltam h hdmi vagy tévé hiba lehet!?
Szerk.:
Ami angol az mi röviden? ( Gondolom a megoldás de...)Okés tehát amire gondoltam a fizetős verzió.
De akkor kérdés itthon másik tv másik hdmi hogy hogy jó? 😂
-
B.Ricsike
őstag
válasz
sztanozs #32403 üzenetére
Miért ne lehetne fizikei bill és egér? Pont ez lenne a lényege ennek nem?
Ez a video is ezt prezentálja: [link]
De javíts ki ha tévedek!
Bejelentkezve mindig be vagyok, tehát így pl. az otthoni Notebook-om nem kell mindig magammal vinni, hanem így mindent elérek róla, és ha kell excelt nyitok, word-öt, bármit! Vagyis, irányítom távolról. Csinálok egy felhőt, oda felmennek a dokumentumok, letöltök és felrakok a felhőbe filmeket, és utána iPad-re ha kell, leszedem.
Én így képzelem."VNC-vel a képernyő is tömörített képként jön át (ikonoknál, fejlécnél láthatók a tömörítés hibái)." -ezt a dolgot kifejted vagy tudsz róla képet vagy video-t mutatni.
Az általam linkelt videon minden klappol ahogy látom. -
buci30
addikt
válasz
sztanozs #32387 üzenetére
Ez hogyan is? 🤔 köszi előre is
Más:Gondolkozom egy ilyen Lightning – digitális AV-adapter vásárlásán
Ehhez bármilyen HDMI kábel jó és kép hang átmegyek akkor a tévére?
Mert csak filmezés miatt nem vennék Apple tévét ha olyan helyen vok Pl. szálloda szoba stb ahol ez jó a tévébe nekem erre a célra.
Az pedig gondolom mindegy mivel indítom a filmet a telefonom vlc stb? -
moleculez
veterán
válasz
sztanozs #31854 üzenetére
Megosztás gomb-> megnyitás más alkalmazásban-> kiválasztod a Sheetet. Amúgy a sheet nekem is csinál fura dolgokat, egy bughalmaz iOS-en. MS Excel talán jobb, de ha Sheetben kapok linket, és nem működik, ezért azt kiexportalom , és Excelben megnyitom, akkor szétesik teljesen.
Ja, és nem egy makrókkal teletűzdelt 50k cellás fileról van szó, egyszerű adatlap... -
pomk
őstag
válasz
sztanozs #31849 üzenetére
Nekem a Google Sheets egész jól működik. A képletekkel és az .xlsx és .xls formátum különbségekkel néha meg szokott izzadni, de ettől függetlenül minden ok.
Írj egy privátot, cseréljünk e-mail címet és próbáljuk ki a megosztott táblázat megnyitását. Nem pontosan értem. Mire gondolsz? -
Diokhan
addikt
válasz
sztanozs #28844 üzenetére
Erre nincs beállítás, és jogosan nincs. Ha létezne ilyen beállítás, akkor a nem-kontakt üzeneteket automatikusan blokkolná, ami kizárja, hogy mondjuk egy fontos üzenetet megkapj.
Az első két találat inkább csak bullshit, nem igazi segítség, de ezen az oldalon konkrétan leírják, hogy mi azzal a baj, ha automatikusan blokkolsz midnen nem ismerős számot. Szóba kerül még a meghívásos vagy elfogadásos megoldás, ami már jobbnak tűnik, mint az automatikus blokkolás.
Mert ahogy a példában is említi a linkelt oldalon, mi van, ha mondjuk egy barátod vagy családtagodtól "neaggyisten" el lopják a telefont, vagy elhagyja. Ott a barátja épp, akinek van Viber, onnan rád tud írni, hogy "sorry, elhagytam a telefont, XY".De egyébként lehetne ezen is vitatkozni, nem vagyunk egyformák, nem egyezhet minden vélemény, de szerintem nem hiányzik az a beállítás, a szám pedig tuti, hogy régebben volt használva valami hasonló célra, ha valóban "ismerkedős" üzenetek jönnek. (még akkor is, ha már évek óta nálatok van, mert előtte tuti másé volt.)
-
Diokhan
addikt
válasz
sztanozs #28837 üzenetére
Valamint az eredeti kérdésben benne van, hogy SIM kártya nélkül, a viber pedig telefonszámhoz kötött.
Mondjuk a két kéretlen üzenetet nem is volt annyira kéretlen, ugyanis azzal, hogy letölt mondjuk egy ingyenes matrica csomagot, máris feliratkozott egy-egy bot csevegésre, ahonnan időnként jönnek üzenetek. Csak úgy, találomra senki nem fog neked üzengetni ismeretlenül, vagy ha mégis, akkor a számot előttetek már használta más viberre. (Az én lányomnak vett vodás kártya beállításánál pl egy tök idegen fickó képe jelent meg alapból a viberen, szóval volt már használva a szám korábban, hiába "újonnan" rendeltük a vodától.
-
válasz
sztanozs #27004 üzenetére
2015 év eleji az utolsó frissítés, de előtte régóta létezett az app és frissítés is készült hozzá rendszeresen.
Egyébiránt iOS 9-en még kifogástalanul működött/működik, most iOS10-re telepítve írta ki a telefon (!!!), hogy az app a telefon lassulását okozhatja, és hogy szerezzek be újabb verziót (ami nincs).
Lehet, hogy már nem éri meg az erőforrás ráfordítást
-
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
sztanozs #21160 üzenetére
Amit 2-3naponta nyitsz csak meg, azt a rendszer úgyis kilövi elég gyorsan a RAM-ból. Amúgy szerintem hétköznapi példával szerintem jól fogalmazza meg nagyjából a reference collectinget, vagyis aki egyáltalán nem ért hozzá, annak 0 informatikai alappal nehéz jobban elmagyarázni.
De lényeg, ami a lényeg, a multitasking barban bent marad minden megnyitott app, nem csak az, ami valójában memóriát használ, ergo csomó appot rég kilő a rendszer és fölöslegesen szivatod magad a kilövésükkel. A cache fogalma amúgy egyáltalán nem kapcsolódik ide, amit írtál.
Alapvetően 3 eset van:
-1.kilövi a rendszer az appot, ha már nincs használatban
-2.hibernálja a rendszer az appot, azaz lementi a jelenlegi állást a RAMba egy képernyőképpel és a legutóbbi képet tölti be, h gyorsabbnak tűnjön, de közben a háttérben nem fut az app
-3.valódi háttérben való futás, de erre csak pár app képes, pl zene appok, gps appok, telefon app
Nem tudom, milyen eszközöd van, de hacsak nem 256MB RAM-mal rendelkező, fölösleges kilőni a háttérből appokat, nincs olyan, h egy app nem tud elindulni, mert kevés a szabad memória, mivel ekkor a rendszer felszabadít neki eleget. -
Ragnar95
félisten
válasz
sztanozs #21107 üzenetére
Egy kis olvasnivaló iPhone multitasking témában, mert látom, nagy a kavar: RAM használat, appok kilövése és az akkuidő
-
Ragnar95
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest