Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • laaceee98

  kezdő

  Sziasztok!
  Évekig androidos voltam, majd baráti unszolásra váltottam almára, 2 évig 5S-t, majd 2 évig SE-t használtam, 1-2 hete pedig egy 32 GB-os, új, 6S-t vásároltam.

  Sokáig szemeztem a Xiamoi Mi 9 Lite 64GB-os verzióval mielőtt almát vettem.
  A 6S szerintem még mindig megállja a helyét, sok mindenben... kivéve az üzemidőt, ugyanis az egy napos használat még így újonnan is nehezen jön ki belőle, de leginkább egyáltalán nem jön ki.
  Alapvetően 3-3 és fél órás képernyőidőt mutatott. Amióta a fölös helymeghatározást stb. opciókat kilőttem ~4 óra képernyőidőt tud töltés nélkül, de az egy napos használatot a kezemben még mindig nem igazán bírja el.

  A mezőgazdaságban dolgozom, kint vagyok hidegben, melegben, esőben, sárban porban. Természetesen vigyázok a telefonomra (tokban, üvegfóliában hordom), de nem egy 21 fokos légkondícionált irodában ülök vele egész nap, ez van.
  A strapabíráson kívül (ami szerintem nagyban függ a minőségi anyaghasználat és összeszerelés minőségétől), fontos nekem a jack csatlakozó, nem árt az FM rádió, fontos a jó üzemidő (itt arra gondolok, hogy az egy napot ha esik, ha fúj bírja ki, többet nem fontos, mert este úgyis töltöm, de az egy nap tisztességgel legyen meg), nem kell csilivilli mindentudónak lenni a telefonnak, de az alap funkciókra képes legyen, tudja, és megbízhatóan, tartósan, és gyorsan tudja. ( kommunikáció,PIM funkciók, böngészés, Fb, Instagram, YT videó, zenelejátszás, eredmények/net párhuzamosan, néha egy kis játék, és egy nem kimagasló, de korrekt, elfogadható kameraminőség).

  Összességében egy jól összeszerelt, megbízható és gyors mobilt szeretnék, ami képes a fent leírtak akadásmentes és fluid lehozására TARTÓSAN*, és mellette lehetőleg nem egy 2 méteres tepsi, mivel bár nagy a kezem, de nem olyan nagy, hogy egy 165mm magas mobillal pötyögjek. A Mi 9 lite szűk 16 centis magassága és 7,5 centis szélessége még talán határeset lenne.
  *TARTÓSAN = szeretnék olyan mobilt, ami 1, másfél, neadjisten 2 év múlva is tudja az, mint amit akkor tudott, amikor a dobozból kivettem újonnan. Az Apple készülékekkel ez volt a tapasztalat, de a kínai gyártókat nem ismerem, ezért emelem ki, illetve kérdezek a tartóssággal és megbízhatósággal kapcsolatban.

  Kérdéses továbbá a relatíve hosszú és megszokott iOS használat után mennyire átállható MIUI-ra az ember? Illetve megéri-e átállni?
  Ezen felül pedig érdemes-e "pro" érvnek felhozni a csupa windows alapú laptopomat, asztali gépemet, mondván azok ökoszisztémájukat tekintve könnyedebben összeköthetők egy Mi 9 Lite-al, mint egy Apple mobillal?

  Ezek mind kérdések és Tőletek kérem a választ erre! Bármilyen véleményt és tapasztalatot meghallgatok.
  Elsősorban pedig Mi 9 Lite felhasználók, neadjisten Apple-ről Xiaomi-ra váltottak tapasztalataira és bölcs tanácsaira vagyok kíváncsi!

  !!!SOS! 1 hetem van eldönteni, addig él a visszafizu garancia a 6S-re!!!

  Kellemes hétvégét mindenkinek! :DD :DD :DD

  btw: a Mi 9 Lite és a 6S kb. jelenleg egy árkategória (90-100 rugó). e felett nem igazán gondolkodok, mert nem használnám ki, nincs rá szükségem, így kérlek Titeket ne térjük át P30-ra meg egyebekre.

 • Viktor0610

  MODERÁTOR

  Köszi, hogy felhívtad a figyelmem erre a topikra.
  Ahogy látom, már megtaláltad a megfelelő témát, így ezt zárom.

  [ Szerkesztve ]

  Aláírás (nem kötelező megadni) - "Okos enged, ha már szenved!" :D

Hozzászólok Aktív témák