-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HardRic
addikt
Kialakítása miatt nincs benne sem zajszigetelés, sem zajszűrés. Azon kívül kb. mindent tud. Nekem pont a nyitottsága miatt kellene itthonra. Utazás közben jó az olyan füles ami szigetel, de itthon nem szeretem, ha nem hallom mondjuk, hogy folyik a csap, vagy hozzám szólnak. A transparency mód meg sosem lesz olyan.
-
Ha minden igaz iphone mini + ipad mini átállást hajtanék végre (ipad pro 10,5 + note9-ről, ipad megy a lányomnak), várok még egy kicsit kiderül-e valami (mint a jelly scroll ami engem nem zavar, megnéztem) túl újak még ezek.
De remélem neked is megoldódik és akkor megnyugszom ebben is (simán lehet egyedi abban egyetértünk, ha elszántam magam rákeresek hotspot problémára és ha nem lesz tömeges akkor reménykedek).
-
-
Parson
addikt
Hát kövezzetek meg, de nekem a stabil müködés a fontos, ezért inkább használom minden évben az eggyel korábbi iOS verzió utolsó, kiforrott release-ét, minthogy én legyek a
gyürükszoftverbugok ura... június környékén szoktam elkezdeni a frissitésekkel tesztelni az aktuálisan elérhetö verzió release-eit, akkor már jellemzöen nem nagyon szokott probléma lenni, de a legtutibb mindig az utsó kiforrott release az adott verzióból. -
Nálam ipadról főleg a notebook kapja a netet. De rengeteg probléma volt ezzel mielőtt megállapodtam ennél. A legbiztosabb a belső mobilinternet modem volt, de utóbbi pár évben annak is örülni kellett ha megfelelő gépet kaptam nemhogy még várni egy ilyenre. Az összes mezei modem amit a szolgáltatók adtak egy kalap *** volt (szakadások és lassulások), ami még bevált valamennyire az a netgear aircard (az viszont hevült rendesen).
Ehhez képest ez az ipad pro 10,5 lte egy megváltás, csak ritkán van vele probléma. De a hotspot mindig egy érdekes probléma volt.
Szóval ha eddig minden pöpec volt akkor vagy az iphone hotspot részébe kavart be az újdonság vagy az ipad wifi-jébe. Egyiknek sem örülnék
-
PlayMax
nagyúr
Nincs problémám ,csak próbálom óvni mások termékének a sebességét és stabilitását másokkal ellentétben.
Szimpla jószándék amit kevesen mondhatnak el magukról.A10X van benne ,én már az ios 14-et sem raktam volna fel ,14.2-nél szinte már mind1 sokkal rosszabb biztosan nem lesz 14.8-al sem.
-
consono
nagyúr
Igen. A Huawei health kell ahhoz, hogy működjön az óra, de átmennek az adatok az Apple health-be. Alvás és lépésszámok biztosan, mást nem néztem.
Most megnéztem, minden ott van: pulzus, testsuly, minden. Annyi van, hogy nem real-time a szinkron, "valamikor" történik meg, ezt a screenshotot most lőttem :Szerk: ezt is még fejtettem, a Huawei app sem folyamatosan szinkronizált a háttérben, miután ott megnéztem a dolgokat átmenet minden az Appple healthbe is.
-
hszilard666
veterán
Ahogy mondod, nekem is útközbeni használatra kell. De jobban megnézve ezzel az árral kicsit átbaszva érzem magam, egy sima ipad diákkedvezménnyel lehet jobb üzlet lenne. Nem csinálok semmit, csak redditezek és filmet nézek. Miért ennyire feláras a mini?
smc:
Megértem, de mégse értem meg.Régebben a miniknek hatalmas sellingpointja volt a jó ár. Ezt most nem biztos hogy ki merném jelenteni.
-
-
+Hardric
Logikus, elfogadom amiket írsz, nem gondoltam bele korábban, csak elhittem mert milyen jó volt elképzelni.
Mivel sok olyan dologra kell "a gép" - értve ez alatt magát az eszközt, amivel megcsinálom amit kell -, egyértelmű hogy nekem rendes számítógépre (macbook vagy mini) van szükségem, és nem táblagépre. A táblagép az csak egy "jó lenne" kategória pár dologra, de nélkülözhető jelenleg. A számítógép nekem nem nélkülözhető. -
HardRic
addikt
Megy ám iPaden is. Akinek nem jelent meg magától, az itt bekapcsolhatja: youtube.com/new
-
mindthecrap
aktív tag
Bárkitől veszed Magyarországon új termékként, 27% áfával (és fogyasztóként, ez fontos! Ha cégre veszed akkor jótállás 1 év, a 2 milliós gépre is) akkor a vásárlás pillanatától van három év jótállás (250k felett) ami a kereskedő és közted él. A magyar törvények nem ismerik el egy iPad menüjét hatóságnak, mindegy, hogy az 2021-et vagy 2019-et vagy 2033-at ír garancia végének. A menűben ha aktív a garancia az csak annyit ér, hogy az Apple szervízek lazábban kezelik. (A német MM-ot felesleges ide keverni mert arra a német törvények érvényesek.)
Továbbra is össze van mosva, hogy egy termékre van-e jótállás, meg az Apple hajlandó-e javítani. Az Apple visszautasíthatja a javítást ha közvetlenül adod le, de a kereskedő akinél vetted mondjuk egy német nagykerből hozta be szürkén, a kereskedőhöz kell ilyenkor menni aki köteles jótállni. Hogy ezt hogy oldja meg az az Apple-t nem érdekli, küldheti egy szlovák vagy francia szervízbe is vagy fizet az iStyle-nak, a lényeg, hogy neked egy működő készüléket kell visszaadni.
Tehát utoljára írom, a jótállást jogilag nem az Apple adja hanem a kereskedő, az már csak technikai kérdés, hogy ha premium resellernél vetted akkor a hivatalos Apple szervízek beveszik tőled közvetlenül is, nem kell elutaznod a kereskedőhöz ahol vetted. Az Apple megtagadhatja a javítást, de a kereskedő nem, ha valóban a jótállás alá esik a hiba, akkor keresnie kell egy szervízt és megjavíttatni.
-
Semin
őstag
Simán lehet hogy dinamikusan kezeli az apple. Ennél a szériánál pandemia + ki tudja milyen lófütty és most legyen fél év.
Csak hát ugye sehol nincs leírva. User nem rizikózik aktivál.
És -az ajándékozás kivéve - azért valljuk be kevés az olyan eset , hogy három-négy hónapot áll a polcon aktiválatlanul egy cucc vásárlás után. -
-
hszilard666
veterán
Mert nem én vagyok a legokosabb srác a városban!
Úgy voltam vele hogy 10.5 öt néztem, de gondoltam a 12.9 nem sokkal drágább, akkor legyen az. Valamint 2018 ban volt már ilyenem, csak akkor sosem vittem magammal, csak otthon nyomkodtam, és jó emlékeim voltak az eszközről. De actual "mobil" eszköznek szerintem élhetetlen. Majd pár év mulva amikor megjön a 12.9 es foldable, akkor teszek vele majd mégegy próbát!
-
hszilard666
veterán
Igazatok volt. Megvettem a 12.9 et, és teszteltem útközben, és élhetetlen. Nem csak az a baj hogy hatalmas, hanem hogy a metróban ahol szél van, úgy viselkedik filmnézés közben mint egy vitorla, avagy az átlag pro usernek az aerodinamikája hagy némi kívánni valót maga után…
Életemben nem bántam még meg ennyire egy vásárlást. Szép, okos, jó, a 120hz is gyönyörű, de méretéből adódóan borzasztó kezelni…
Space lett, külcsínre bejön, de tömegközlekedésen tényleg szenvedés.
[kép] -
consono
nagyúr
-
SeatZola
őstag
Akkor azért vagyok buta szerinted mert valamit szerettem mást meg gyűlöltem? Akkor csak a te kedvedért: fanatikus Samsung vásárló=használó voltam. Elvakultan szerettem a márkát és nem érdekelt más, mindent zsigerből elvetettem. Minden csúcs Samsung terméket megvettem, mindent kipróbáltam. Az Apple pedig olyan volt nekem, mint bikának a piros posztó. Nem tudom megmondani, hogy miért. Drágálottam is, meg úgy voltam vele, hogy a buta amerikaiknak gyártott, túlárazott termék, elavult hardverekkel. Ezen a véleményem hangoztattam is annak aki kérdezte a véleményem. Aztán valami megváltozott bennem, valahogy ráuntam a Samsugra, kétszer is elhoztam a barátom telefonboltjából egy Iphone Xs-t és egy 11 Pro-t próbára. Tetszett a minősége, de zavart a kijelző mássága és az, hogy nem tudtam ugyanolyan magabiztosan kezelni, mint a megszokott Samsung felületet. Aztán valami tavaly év végén fejére ált a világ, eldöntöttem, hogy veszek egy 12 Pro-t. Idén január 4-én már meg is volt. Megfogadtam, hogy bármennyire furcsa lesz, nem adom el, kitartok legalább 3-4 hónapot. Ha addig sem szeretem meg, akkor visszaváltok. De megszerettem. Nem kicsit. Amint ráéreztem az Apple működési elvére, onnan már nem volt visszaút. Jött a Watch 6, majd egy Ipad Pro 2020 11 és egy AirPods Pro. Egy iMac 2020 27". És most az Ipad Pro 12.9. És szó szerint imádom az ökoszisztémát. Azt hogy minden mindennel tökéletesen együttműködik, a kezelői felületeket, stb. Az árát most is sokallom, de kifizetem, mert ez a minőség ára. Most azt mondom már, hogy nem mennék vissza Samsungra. Most meg azt a véleménym hangoztatom mindenkinek aki kérdezi, hogy ha teheti akkor csa Aplle terméket vegyen. Hosszú távon csak nyerhet vele.
-
SeatZola
őstag
Akkor rohadjon le a kezem, ha még egyszer Samsungot veszek. Eddig megrögzött Samsungot voltam. De ráuntam szinte minden hülyeségükre. Idén január 04-óta jöttem át Apple-re. Azóta mindenemet lecseréltem, meg a családtagoknál is mindent, telefonok, órák, tabletek, bt headsetek. Ég és föld a különbség az Apple javára. Mondom én pedig én igazán Samsung fan és vérgőzös Apple heater voltam!
#34149 Petya2900XT: az esetek döntő többségében az irodában az asztalon. Ritkábban itthon fotelben vagy ágyban. De ezekhez a 11 nekem egy kicsit kicsi volt. Ez a 12.9 a jó méret.
#34148 Adee_91: Köszi, ránézek!
-
moleculez
veterán
-
Gzolo
senior tag
Köszönöm a tippet, átállítottam és szuper a görgetés is most már.
Én nagyon ajánlom az egeret keresőknek a Mi Dual Mode Mouse Silent-et, bluetooth-al az ipadre kapcsolódik, a saját 2.4ghz vevőjével pedig az asztalira, pillanatok alatt lehet váltani. És tényleg halk a kattanása a gomboknak. 2 AAA akkut kb havonta töltöm benne úgy, hogy heti 3x8 óra home office használat van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mazda topik
- E-roller topik
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- iPhone topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- Apple Ipad A16 128GB Blue , Bontatlan, Aktiválatlan
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - 512 GB - GARANCIÁLIS
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- iPad Air 2. 128 GB - HIBÁTLAN
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest