- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
válasz
Alex91 #29097 üzenetére
Persze, az is szép idő, meg belegondolva 5 évet úgy se lesz nálam az eszköz szerintem, mert 2-3 év után lecserélem egy újabbra. Akkor lehet, hogy a 10.2 lesz a befutó, bár szemeztem egy Minivel is. Csak az billentyűzettel használva "laptopként" lehet kicsi lenne. Szóval most a Mini és a 10.2 között vacilálok, ha a Mini-t választom, ahhoz szerintem nem is kellene billentyűzet, mert simán tudok kézzel is pötyögni, ha úgy van. Viszont ha a 10.2-t, akkor ahhoz később vennék billentyűzetet, asztalnál kényelmesebb lenne.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Alex91 #28559 üzenetére
Valahol olvastam, hogy a 2017-es iPad Pro modellfrissítéssel átálltak a 1,5 éves periódusra és ha megnézed, akkor ehhez azért most tartják is magukat. A 2017-es alap iPad 5 még pont a Pro előtt érkezett, de utána:
iPad 6 - iPad 7
2018 eleje - 2019 vége (1,5 év)iPad Pro 2 - iPad Pro 3
2017 eleje - 2018 vége (1,5 év)iPad Pro 3 - iPad Pro 4
2018 vége - 2020 eleje (1,5 év)Az Air 3 és a Mini 5 ilyen szempontból még más, hiszen évekkel korábbi modellek újramelegítései. De ha az Apple tartja ezt az új megjelenési ciklust, akkor most ősszel az Air és a Mini frissítései várhatók és a sima iPad majd csak következő tavasszal.
-
kkdesign
senior tag
válasz
Alex91 #28559 üzenetére
Viszont most nem igen látni indokokat, hogy miben fejlődhetne, ha az alma szemével nézzük.
18as után ezen lett smart connector, +1gb ram, picit nagyobb kijelző. Ha ezt fejlesztik, újítják, akkor az a felsőbb mezőnyből szipkázhat el eladást, azt meg nem hiszem, hogy akarnák, így tippem szerint idén nem igen lesz új budget ipadde ez csak saját vélemény.
-
parandroid
félisten
válasz
Alex91 #28503 üzenetére
Azért nekem vannak olyan excel-tábláim, hogy nagyon tud hiányozni egy második 25”-es fHD monitor, amikor épp nincs kéznél... Böngészőfelületen nyíló sql adattáblák megint szép apróbetűsek tudnak lenni, ha mindent látni akarsz. Na, ilyesmire nem alternatíva a tablet. Még laptoppal is nehéz ügy őket kezelni (a 13,3” fHD is túl kicsi neki). Sajnos vannak dolgok, amihez komplett asztali munkaállomás kell. Laptop annyival can előrébb, mint egy ipad, hogy rápattintod a dokkolóra, és ott a dupla monitor, a vezetékes hálózat, bill, egét, és mindezt szoftveresen is ki tudj használni. Persze otthonra ez nagyon ritkán szempont.
p
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Alex91 #28499 üzenetére
Én szeretek így tehénkedve gépelni és a laptop szó is eleve onnan jön amit a tükörfordítás is jelent (lap = öl, top = teteje). Sok üzleti gépet is azért terveznek úgy, hogy ilyenkor is kapjon levegőt, mert aki sokat utazik, az nem mindig tudja asztalra tenni, mert egy reptéri váróban, jarművön erre nem mindig van lehetőség.
-
parandroid
félisten
válasz
Alex91 #28496 üzenetére
Asztalon inkább nagyjából mindegy, ahogy Stauff írta, inkább az ölben használatnál jön jól a noti merevsége, de az is csak akkor, ha nagyrészt szövegbevitelre használod (sokat gépelsz). Tartalomfogyasztásra, vagy grafikai felhasználásra inkább tablet. Nekem ezért lett Spectre 360, lányom meg anno ezért kérte a Surface Pro-t. Egyikünk sem bánta meg, de mindketten beismerjük, hogy időnként jó lenne, ha nem kellene a billentyűzetet a kijelző mögé hajtani, illetve ha merevebb lenne a billentyűzet. Valószínű, hogy a Surface Book lenne a jó kompromisszum (lecsatolható bill, de ha fent van, akkor elég merev), de akkoriban még nem volt, amikor vettük őket (illetve pont akkor mutatták be, és csillagászati áron volt előrendelhető). Kisebbik lányom most nő bele a dologba, ő alig gépel, viszont rengeteg tartalmat fogyaszt, és sokat rajzol, szóval így mozdultunk ipad irányba. A nagyobbiknak is már vagy 5-6 éves a Surface Proja, lassan cserés lesz, kíváncsi leszek, mit leszek majd kénytelen venni helyette (most, hogy a hugi ipadet kapott)...
p
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Alex91 #28494 üzenetére
Ez nem másképpen gondolkodás kérdése, egy notebookot ráfektetsz a térdedre, miközben az anyósülésen/vonaton/repülőn utazol vagy éppen a kanapén eltehénkedve nézel filmet rajta anélkül, hogy tartani kéne vagy valamilyen behajtott végtagoddal támaszd ki.
Az új iPad Pro meg az új billentyűzet eléggé fejnehéz, ezeket nem csinálod meg elég kényelmesen, az asztalra van kitalálva. De az iPad Pro-t meg simán befogod fotó szerkesztésre olyan tájolásban, ahogyan akarod, de a fotókat visszanézni is más élmény, nem forgatod körbe a notebookot egy álló tájolású fotó kedvéért, nem beszélve a Pencilről és a rajz élményről.
Én inkább azt mondom, hogy akinél kiváltja az iPad a notebookot, annak nem is volt igazán szüksége notebookra vagy lenyeli a kompromisszumot. -
kalanchoe
senior tag
válasz
Alex91 #28429 üzenetére
youtubeon pont most keresgéltem videók után, ezt találtam: [link] engem eddig nagyon meggyőzött.
szerintem ha ipadet fogok vásárolni (jelenleg még ipad-mba között gondolkodom, meg kicsit később tervezem beszerezni), fixen ez a billentyűzet lesz, még a magyar karakterek hiánya ellenére is. touchpad baromi jól működik, ahogy látom, kb. mint az apple magic touchpadje.crayon témához: istlyeon 15 ezerbe kerül most, akinek nincs szüksége az apple penciles funkciókra, de néha nem jönne rosszul egy toll, szerintem nem rossz vétel.
-
kalanchoe
senior tag
válasz
Alex91 #28164 üzenetére
+mindenki más
Köszönöm a válaszaitokat!Viszonylag átlagos dolgokra kelllene, szövegírás, bemutatók készítése (ritkábban), sorozatnézés, böngészés, jegyzetelés és teljesen hobbi szintű fotózás, videószerkesztés. (Utóbbira iMovie vagy LumaFusion-t néztem, teljesen alap vágásról lenne szó, nagyobb munkákat majd iMacen kell csinálnom.)
Utóbbi kettő miatt gondolkodtam a 128 gigáson, 32 nem tudom, mennyire elég ezekre. Mellette a fájloknak amúgy van OneDrive tárhelyem, tehát alapjában véve egyszerű lenne a választás, egyedül a fotós-videós dolgok miatt vagyok döntésképtelen. Appok terén nem használnék sokat, Office alkalmazások (Word, PowerPoint, OneNote) + social media (Twitter, Messenger) + fotó-videó (Lr, iMovie) + néhány apróság (pl. Duolingo, Spotify, Netflix, egy-két kis játék).Laminált kijelző szerintem - mivel még nem használtam - nem a legfontosabb, de őszintén szólva nem értek annyira hozzá. Gondolom ez is olyan, mint az IPS és az OLED közötti különbség, nem szívesen mennék vissza, mert megszoktam a szaturált kijelzőt.
A12 és A10 processzorok között is nagy különbség van teljesítmény terén?Így utólag még a minin is elkezdtem gondolkodni, mert hordozhatóság szempontjából ezektől is előnyösebb (egy oldaltáskába is elfér), de ott meg a kisebb kijelző nem tudom, mennyire elég ezekre az igényekre. Kezdek újra összezavarodni, még az a szerencsém, hogy van időm választani.
-
HdRew
őstag
válasz
Alex91 #28147 üzenetére
Köszi!
Neked is köszönöm, igen, más a képarány, de nem sokkal jobb az élmény rajta nézni valamit, mint telefonon. Ezért gondolkodtam a mininél nagyobb méretben.
És igen, az eurhuf megint 359-en áll, várhatóan estére vagy holnap reggelre átszakítja a 360-at a mai fejlemények tükrében.
-
Süvi
őstag
válasz
Alex91 #28061 üzenetére
"A Multi-Touch-kézmozdulatok az iPadhez készült Magic Keyboardon és a Magic Trackpad 2-n lehetővé teszik, hogy görgessen, legyintéssel váltson az alkalmazásterületek között, megnyissa a Főképernyőt, hozzáférjen az Alkalmazásváltóhoz, nagyítson és kicsinyítsen, koppintással kattintson, másodlagos (jobb gombos) kattintást végezzen, illetve legyintéssel váltson a lapok között
A Multi-Touch-kézmozdulatok Magic Mouse 2-n való használatával görgethet, másodlagos (jobb gombos) kattintást végezhet, valamint legyintéssel válthat a lapok között" -
-
válasz
Alex91 #27977 üzenetére
Ez válasz?
Tehát, a kijelző, hangszóró legjobb tudomásom szerint nem változott. A procit még nem tudni biztosan, de volt olyan forrás ami szerint minimális a különbség, viszont ezt még nem kezelném tényként.
Ami más, az a kamera, a memória és a háttértár konfigok. Kapott wifi 6 támogatást, illetve a cellular rész is okosodott azt hiszem kicsit (5G nincs természetesen)
Ezen kívül van még valami? -
Noxy
veterán
válasz
Alex91 #27645 üzenetére
Ha net van, akkor minden van...
Én Londonban is úgy éreztem magam, mintha itthon lennék a nappaliban.
Tv: HorizonGO
Filmek: NAS
Vacsi előtt kiválasztottam a filmet, mire végeztem már ott volt a NAS-n. (Vagy válogattam a NAS-n lévőkből)
Zene (flac) szintén a NAS-n van.
Amúgy meg így, 32GB nekem minden eszközre elég. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Alex91 #27639 üzenetére
Az én 3-4 éves okos TV-m sem kezel mást, csak FAT32-t, erre meg azt mondtam, hogy dugja fel magának aki ezt kitalálta és ott rohadjon meg ahol van. Egyszer-kétszer jól jött volna, ha tudom is arra használni a nyomorult USB portot, amire való egy TV-n, de amúgy is hálózati eszközről játszom le a média tartalmakat.
(#27642) Noxy: Egy 32 GB-os iPad-el meddig jutsz mondjuk egy utazás alatt, ha az appok mellett megmaradó helyre még filmeket is pakolnál? Szerintem erre pont hasznos, ha el tudsz vinni egy nagyobb méretű pendrive-ot, megtöltve néznivalóval. Erre még az ósdi USB 2.0 sebesség is megfelelő, hogy legalább lejátszani tudd ezeket.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Alex91 #27638 üzenetére
Köszönöm.
Nekem nem probléma az exFat, a NAS-om, tévém is kezeli. De azt láttam, hogy nem ez itt a probléma: ahogy írtam, a párom régi, gagyi (valszeg USB 2.0-ás, vagy még régebbi) pendrive-ját tudtam az imént használni az iPad-en, FAT32-vel is...Amúgy a másik kérdés: milyen formátumú filmeket támogat az iOS (egyelőre iPad, iPhone lenne érdekes)?
-
Downsampling
senior tag
válasz
Alex91 #27631 üzenetére
NTFS, de formázatlanul is próbáltam... nekem egyértelműen azt írja, hogy nagy fogyasztású háttértár. Az iPad. Mert az iPhone semmit nem ír... és ahogy írtam, mindkettő csodásan hajtja a nagyságrendekkel több áramot zabáló DAC-előerősítő-jitterbug-audiofil fejhallgató kombót... a gyári USB kameraadapteren.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Alex91 #27616 üzenetére
...keressen a bánat. Van ettől jobb dolgom is... hozzáteszem - amit már írtam - hogy egy Audioquest Dragonfly RED külső DAC plusz egy szintén AQ JitterBug a lightning csatlakozóra kötve egy kamera adapterrel (tehát USB-ként), az iPhone-om és az iPad-em is simán meghajt egy viszonylag nagy impedanciájú Audio Technica fejhallgatót... szóval, a nyakam teszem rá, hogy itt nem a fogyasztás a gond...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Alex91 #27599 üzenetére
Öhm... ez a Lightning csatlakozó sebessége? Vagy az Air 2019-ben már gyorsabb Lightning port van? Vagy aki használható csatlakozót akar, annak csak a Pro jöhet szóba Type C-vel?
(Bocs, teljesen kívülálló vagyok az Apple ökoszisztémán, anno használtam egy céges iPad 3-ast, de az nagyon nem ma volt). -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Alex91 #27593 üzenetére
Mit jelent a lassúság? Jó pár (akár UBS 3.0) pendrive tud lassabb lenni még egy izmosabb HDD-nél is. De nekem azért akad néhány teljesen elfogadható sebességű (100+ MB/s), az egyik ilyen Sandisk mindig a kulcs csomómon fityeg. Ez persze még mindig soookkal lassabb egy mai okostelefon/tablet belső memóriájához képest, de ha erre a sebességkülönbségre gondolsz, az nekem elfogadható.
Engem ilyen praktikus dolgok érdekelnek, mint például az, hogy egy kártyaolvasót bedugva fel tudjam másolni a fotóimat szerkesztésre (a fényképezőgépeim tudnak Wi-Fivel csatlakozni, de az csak a Jpeg-et viszi át, a RAW-t nem), aztán meg helyet ne foglaljon onnan meg mondjuk egy 128-as pendrive-ra megszerkesztve exportálom.
Ugyanígy mondjuk ha filmeket vinnék magammal egy útra, akkor inkább tenném egy pendrive-ra, minthogy a 32/64 GB belső tárhelyet terhelném vele.
-
kkdesign
senior tag
válasz
Alex91 #27156 üzenetére
Pont akkor volt egy konkurenciás kitekintésem, így akkor nem volt ipadem
Köszi, remélem lesz még hamarosan újra akció. Nem égető szükségű, de szívesen megtanulnám Pc-s ps helyett az aff. Photo-t , viszont így, hogy nem “munka” csak hobby, így 7k egy kicsit húzós érte (nekem)
De ezen felül amiket láttam róla, piszkos jó program, és akinek ez munkaeszköz, munkaprogram, annak valszeg félig ingyen van
-
zolikaDB
veterán
válasz
Alex91 #27060 üzenetére
Neked van is ilyen hasznalatban? Ennyit ki is fizetek erte szivesen, ha tudom, hogy jo, s bevalt.
Nekem ez volt, meg van is fent, finom veluros elolap, jo magnes, pozicio kenyelmes filmezeshez, hatlapja merev, de sose pattant le egy darab se belole (kinais 2$-os vacak par honap alatt spontan osszerepedezett), toltocsatinal meg kivagas van hangszorotol hangszoroig. Ja, es ebreszt, lezar.
[link] -> a design, minden ugyanez, csak ez pro -
kezo0
addikt
válasz
Alex91 #26255 üzenetére
Na, ha már itt tartunk, van egy olyan jelenség, amit időtlen idők óta tapasztalok, értsd: már korábbi iOS-eken is megvolt.
Éspedig az, hogy a rendszer egy idő után „elfelejti”, hogy valamit kicopyztam (de fura ez így leírva, de értitek) a vágólapra. Tehát kijelölök mondjuk egy linket, nyomok egy másolást, de nem egyből akarom ezt a linket valahova beilleszteni, hanem mondjuk szörfözök még fél órát, aztán megnyitom azt az appot, ahova beilleszteném, amit korábban vágólapra tettem. És ekkor már nem tudok semmit sem beilleszteni, mert már semmi sincs a vágólapon, eltűnt.
Normális ez így? -
kezo0
addikt
válasz
Alex91 #26249 üzenetére
Már ne haragudj, de ezzel a „téged nem zavar” kijelentéssel azt sugallod, hogy nálam is látható jele van a hibának, csak én nem veszek róla tudomást, pedig nem ez a helyzet.
Ott van *Mukeey* videója, ahol egyértelműen jelentkezik az újratöltés – nálam ilyen egyszerűen nincs. Erőszakkal sem tudom előidézni.
Ettől függetlenül készséggel elhiszem, hogy megváltozott a memóriakezelés a 13.2-ben, és ez sokaknál érzékelhető problémát okoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest