- Motorola G86 - majdnem Edge
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
A 14.0 óta lehet. Alkalmazáskönyvtár meg évek óta van, már ha arra gondolsz, hogy több appot egymásra húzva egy mappába pakolod őket. Engem az tavar csak kicsit, hogy a widgetek mérete nem változtatható, jó lenne, ha egy tile méretűek is lehetnének...
Persze ez iphone, ipaden a nagyobb kijelzőn biztosan másképp jön ki.
p
-
tradeelek11
aktív tag
Nincs ezzel gond :-)
Azt hiszem RDP alól is tudja a hangtovábbítást.https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=Qmfap7xR7JA&feature=emb_logo
Ha megnézitek a videó időpontját maga az app már akkor támogatott
2 fajta egeret, amikor maga az Apple sem tudta ,hogy valamikor támogatni fogja az IpadIlletve az RDét nem tudom csak Winre használni, ezért nálam nem játszik.
-
tradeelek11
aktív tag
Igen.
De számomra ez nem is baj.
Mert mondok egy példát a Macen van egy áram szünet, szünetmentes is lemerül.
Vissza jön az áram a "Bios" úgy van beállítva, hogy induljon automatikusan a gép,
majd bejelentkező képernyő. Itt hogyan tovább?Innen már, a Jump Desktop Connect beléptet.(ezt lehet hogy a VNC is tudja de nem próbáltam)
-
Cyberbeni
addikt
Bármivel, amivel macOS-ről is tudnál. WorkingCopy-val tolod fel az új dolgokat gitbe és összelősz egy GitHub actiont, ami feltolja testflightba neked a verziókat.
-
sebgutkopf
őstag
A gyári magic keyborard-ra illetve esetleg smart folio keybordra.
A logitech féle silm folio pro-ról nem tudom elképzelni, hogy gyorsan szerelhető, lévén az ipad keretét is beburkolja alul felül, ami további mozdulatokat igényel.
A mostani ipad-emhez szintén logitech billentyűzetem van, amin gépelni jó, menő a világítás, de benne tartani a gépen nagyon nem szeretem. Brutálisan nehéz tőle, ha nem gépelni akarok, akkor nagyon zavaró a használatban a ki/be szerelés bepattintós módját meg kimondottan utálom.Az új ipad pro 11 gen2 hamarosan megjön, amihez csak jobb volna szintén valami beviteli eszköz, viszont olyan, ami jobban használható és hordozható.
-
kalanchoe
senior tag
-
sebgutkopf
őstag
Vajon ezeket az új magic keyboard-okat mennyire körülményes fel/le rakni az ipadre?
A súlyából kiindulva egy 11" pro gen 2 súlyát az új billentyűzet több mint megduplázza, amivel a súlya már egy könnyen notebookkal vetekszik. Akkor meg nem látom akkora méret és súlybeli előnyét. Viszont nem mindig kell a bill, így ha könnyű a fel/leszerelés, akkor nem kell mindig a nehéz klaviatúrával használni, nélkül jóval mobilabb az eszköz.
-
30z.Samu
titán
-
30z.Samu
titán
Szerintem sem lenne gond vele, csak elsőre szisszentem fel az A10 chip miatt, de review videók alapján abszolút nincs gond a használhatósággal és a sebességgel. Szóval hajlok rá, hogy benevezek egyre, csak utána az a kérdés, hogy utána veszek-e hozzá billentyűzetet avagy sem. 100k-t nem vagyok hajlandó kiadni egy ilyen kiegészítőre. Vagy veszek egy olcsóbbat akkor és max nem lesz Trackpad-em vagy várok egy kicsit, hátha kiad a Logitech egyet, ami kompatibilis a 10.2-vel is. Vagy ha más nem veszek egy keményebb tokot és pötyögök a kijelzőn.
-
30z.Samu
titán
Nekem igazából csak amolyan kiegészítőnek kellene az iPad, nem célom main eszköznek használni. Mondjuk ha valamit gyorsan meg akarok nézni vagy meg akarok csinálni, de telefonon macera lenne a kisebb képernyő miatt, de a nagy gépet nem akarom bekapcsolni. Szóval mondhatni általános felhasználásra kellene. Arra meg szerintem elég lenne a 10.2 vagy a Mini is. Aztán ki tudja, lehet annyira bejönne a történet, hogy a PC-t szinte be se kapcsolnám.
-
30z.Samu
titán
Néztem azt is, csak az már 195k, viszont frissebb a hardvere és ha jól vettem ki, akkor azzal kompatibilis a Logitech billentyűzete. Akkor az úgy már 250k, így viszont már elgondolkodik az ember, hogy biztos jól jár egy iPad-el egy Mac helyett (itt persze használtat értem, újonnan nem kerül ennyibe egy Macbook).
-
30z.Samu
titán
Ha két ujjad fel-le húzod a Trackpad-en, akkor görgetsz, ha három ujjad húzod jobbra-balra, akkor az appok között tudsz váltani közvetlen. Azt hiszem ha két ujjal ráböksz egy ikonra, az olyan, mint a jobb klikk. Hirtelen ennyire emlékszem a Mac-es "korszakból."
Ja meg simán tudsz nagyítani képre, mintha telefonon néznéd.
-
BennyRay
tag
Igen, engem is érdekelne, hogy rendesen becsukódik-e üvegfóliával, valamint a vízszintestől kicsit megemelt állásban mennyire stabil.
Redditen olvastam, hogy többeknek néha eldobja a kapcsolatot a billentyűzet, de ez utóbbi nyilván csak hosszabb távon derül ki. Jó lenne tudni, hogy ez egyedi, fenálló, vagy orvosolt hiba.
-
BennyRay
tag
Köszönöm!
Nyilván németet csak akkor vennék, ha matricázni akarok, mert huszonéve nem akartam umlautos a-t leírni
A matricázás meg üti a Combo Touch háttérvilágítását
Amikor az iPad-et vettem, nem gondoltam, hogy problémát fog jelenteni, valami értelmesen hordozható magyar kiosztású billentyűzet beszerzése. Most azt látom, hogy ártól függetlenül sincs olyan, ami valóban tetszene. Ezért most nekiállok német oldalakon keresgélni, hátha ott szembejön valami matricázásra érdemes.
-
-
szabolcs.sz
tag
-
Nekem ez nagyon bejött:
https://www.brydge.eu/pages/ipad-keyboards
Csak én 9.7-eshez vettem, az meg csak 55 EUR.
Ez is angol, de nagyon minőségi cucc. Jól bírja az akksija is, remek a háttérvilágítás, stabil a Bluetooth kapcsolat. Nekem fontos volt az ölben használhatóság. A billenytűzetes tokokkal az ne nagyon megy. -
kkdesign
senior tag
Én [ezzel] szemezem, de ez alapból angol kiosztás, a németre kéne alapoznunk, mert ott rövid a bal shift. De azthiszem az Í az minden külföldi kiosztásún nehézkes, hiába van meg a németen a "helye". Teljesen magyar meg legjobb tudomásom szerint kb csak a gyári. De a termék(ipad10.2) árának ~feléért én biztos nem veszem meg
Ez nagyon szuper például: [link] de ez is ~50ezer jó magyar forint
-
Nekem a 2. Gen van, az nem csúszkál, ugyan vettem rá egy szilikon tokot kipróbálni ( aliexpress ) de hamar félredobtam, nem volt jobb vele.
De a fent említett helyen találsz tucatnyi fajtát, láttam már szigetelőszalaggal körbe tekertet, illetve keress rá a googleben a "pen grip" kifejezésre, az lehet még opció. -
Procreate, Autodesk Sketchbook, Medibang Paint, Artstudio Pro
Ezek kifejezetten rajz programok, amiket te említettél fotó szerkesztő és vektoros programok.
Ezekből szerintem a Procreate a nyerő, rengeteg videó van róla ami segít az elején (angolul) az ára pedig nem sok cserébe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest