-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Amilo02 #38702 üzenetére
Adott programtól függ, lumafusion videószerkesztő például ki tudja tenni az egyik ablakát fullba, procreate egy preview ablakot, illetve videó lejátszók is tudnak olyat hogy felül van a videó, alul a kezelők, de ez úgy lenne jó ha közben háttérbe lehetne tenni és megnyitni mást az ipaden.
-
válasz
Amilo02 #38539 üzenetére
Nekem orvosi ultrahang géppel van tapasztalatom, ami nagyrészt műanyag, és alkoholos törlővel szigorúan tilos fertőtleníteni. Elvileg minden cég ad egy ajánlást, hogy milyen törlőkendővel/szerrel lehet tisztítani a fejeket és a gépet.
Amit mi használunk az ez: Hartmann Mikrobac
Rendszeresen törölgetek vele ultrahang fejet ami műanyag, valami gumi-szerű akusztikus lencsével, az ultrahang gép műanyag részeit, gombjait, fogantyúit, érintőkijelzőt. Használtam már Samsung, Philips, GE és Mindray ultrahang készülékekhez, néha a telefonomat is áttörlöm vele, soha semminek nem volt még tőle baja.
Az alkoholos törlőkendő (pl. Hartmann Bacillol) csak felületekhez ajánlott, pl. asztal, tálca, szék, ágy, ilyesmi.
Nem tudom, hogy ez segít-e valakinek, és nyilván az iPad, meg a Macbook nem ultrahang gép, de egy Samsung érintőkijelző egy tablettől nem tudom, mennyire különbözik, talán nem nagyon. Telefonjaim bírták. Monitoron még nem próbáltam, azt nem szoktuk tapizni. -
Semin
őstag
válasz
Amilo02 #38397 üzenetére
A gyári file app valóban pufferel. (17GB-os filmel próbáltam). Simán tudod használni az iPad-et ha váltasz az appok között ergó nem fagyás, hanem amint rányomsz a másolásra gyorsítótáraz. Igen várni kell, nem nálad van a gond.
Más:
Ha már itt tartunk, ki milyen playert használ fimekhez? -
SidCorky
őstag
válasz
Amilo02 #38279 üzenetére
Én is ezért vettem, mondom ha egyszer behozzák a normális monitortámogatást (legalább a 16:9-et támogathatná, az nekem már normálisnak számít, még ha a több ablak marad is ebben a formában, mint most), akkor azt úgyis az M-es cuccok kapják meg először, amit meg csak meghagynak a Pro-nak.
A FaceID és a vakus kamera mondjuk még mindig olyan előny, amiért nem sajnálom, hogy a Pro vonalat választottam, illetve vásárlásnál még nem érdekelt a hangszóró, de így pár hónap használat közben néha azért örültem, hogy négy van belőle.
-
Noxy
veterán
válasz
Amilo02 #37949 üzenetére
Nem kell hozzá app.
Ki kell jelöni a nyomtatásnál, a működő air print nyomatót. Nyomtatás.Szotyi222
Nekem még meg van 2014-bol a Samsung Mobile Print app de igazából soha nem használtam. Ja, és már tényleg kivették az AppStotebol. Hiába bökök rá a megvásárolt app-n belül, nem csatlakozik a AS-hoz. -
B.i.L
senior tag
-
ruarua
tag
válasz
Amilo02 #37855 üzenetére
Nem maratonit szoktam
Fél éve pl. sokkal stabilabb volt. De pl játéknál (pubg) korábban az esti 1-2 óra 100%-ról 50-60%-ra húzta, most meg 15-20% marad ugyanannyi terheléssel. Szóval a korábbi stabil aku már nagyon nem a régi. Meg hát ennyi idő után már ráférne. Csak valami jó hely kéne cserére. -
-
szabonagyur
félisten
válasz
Amilo02 #37174 üzenetére
Amikor rámész Chrome-ban, hogy letöltés feljön egy ablak, hogy pop-up letiltva, menj rá, hogy megjelenítés. Akkor fog bejönni a PDF böngészőben.
Vagy ha letöltöd a filet akkor ahogy van ez a document hosszan rányomsz és átnevezés, tedd a végére, hogy .pdf és menni fog, Chrome lefelejti ezt valamiért.
És megnyitja alapból, nekem sincs Adobe fent.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Amilo02 #37162 üzenetére
PDF Expert, vagy Adobe Acrobat is van, Foxit is.
De az iOS/iPadOS-ben is van beépített, a Fájlok appon belül azzal nyílnak meg.szerk.: PDF Viewer, iLovePDF, PDFelement
-
HardRic
addikt
válasz
Amilo02 #36571 üzenetére
Ilyen a panel. Nagyon lassan váltanak vissza a pixelek fehérre, ezért húz csíkot maga után a szöveg. Gamer monitorokon ezt kifejezetten kerülik, ott nagyon fontos, hogy gyorsan válaszoljanak a pixelek. Tableten meg… ez van.
Egyetlen terület ahol viszonylag jól jön ez, a filmnézés. Pl. OLED tv-knél mindenféle trükköt kell alkalmazniuk (BFI, motion smoothing stb.), hogy a 24 fps-es film ne nézzen ki szaggatósan, mert ott olyan gyors a pixel response, hogy az a másik véglet, egyből feltűnik egy kameramozgásnál a döcögés. iPadnél pl. ilyen trükkökkel nem kell élni. -
HardRic
addikt
-
Parson
addikt
válasz
Amilo02 #36548 üzenetére
Itt tökéletesen és egyértelmüen leirják a szitut:
https://www.apple.com/hu/ipad/compare/
Keresd ezt a listában: -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Milyen videókártyát?
- Éjszakai műszak
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- iPad gen 6. - TÖLTŐ CSATLAKOZÓ HIBÁS
- Elkelt, értékelésre vár - iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest