- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbego
aktív tag
válasz
bostone #38260 üzenetére
Igen, tervezem a jövő héten saját szememmel megnézni a MM-ban. Csak ugye az üzletekben annyi lámpa és világítás van, hogy ott minden tükröződik.
Az a gond, hogy nem tudok kölcsönkérni senkitől egy hónapra egy iPad-et. Azt meg nem akarom, hogy egy hónap után azzal foglalkozzak, hogy eladjam.
-
SidCorky
őstag
válasz
bostone #38230 üzenetére
Személyes véleményt kérdezett a kolléga, én csak ezt írtam le, no offense.
Nekem nem sokat ad hozzá, de megértem, ha valakinek meg fontos. A felbontást én is adom, Mini 5-ről váltottam, összetett appoknál (Cubasis, Luma) tetszik, hogy több a hely (bár ez inkább az eltérő képarány miatt van, magasságban van több pixel), ez és a magasabb fényerő az, ami jobban megfogott a kijelzőben, mint a magasabb képfrissítés.
-
SidCorky
őstag
válasz
bostone #38228 üzenetére
Szerintem se nagy szám. Nem mondom, hogy nem kellemesebb, de nem zavar, ha fél nap iPad Prozás után leülök a 30 ezres LG monitorok elé (képfrissítés szempontjából, a színeknek azért örülnék
), vagy ha elkezdem használni a 13 Minit. Pedig nagyrészt görgetek és rajzolok rajta, azt hallottam, hogy ezek közben szokás elcsöppenni a ProMotiontől, én meglennék nélküle.
-
stickermajom
addikt
válasz
bostone #37630 üzenetére
Igen, azt nem írtam, hogy ez nem itthonra kellene. Itthon természetesen dedikált lejátszó van, nem vagyok hajlandó kábeleket dugdosni, sőt a tv saját Smart részét sem szeretném használni.
Viszont évente több alkalommal előfordul vidéki, esetleg külföldi út, ahol jól jönne valami hasonló megoldás, mert máshogy nehézkesen oldható meg. -
-
törölt tag
válasz
bostone #37530 üzenetére
Angolul, magyarul nem igen érhetőek el digitálisan.
Fontos a jó felbontás és a képpontsűrűség, ezért nem jók az olcsó Droidos táblák. Két éve vettem használtan a Nexus 9-et, a kijelző okés, de a vas már koros mögötte sajnos. Persze képregényre még bőven alkalmas. Netflix csak SD, de ezzel még ki is egyeznék, ha nem kellene 10 percenként újraindítani az appot, mert elkezd recsegni a hang és szaggatni a kép...
Lehet valami másik ROM-ot kéne néznem hozzá, csak nem csináltam még ilyet és tartok tőle, hogy téglásítom.
-
válasz
bostone #37373 üzenetére
Arra azért mindig is ügyelt az Apple, hogy ne mosódjanak el a határok az egyes eszközök között. Az M1 procis iPad pro is simán el tudná viselni a MacOS-t, nem hiszem, hogy az érintőkijelző integrálása akkora probléma lenne nekik. De ezt nem fogják meglépni kb. soha.
Mondjuk egy Dex jellegű támogatás azért elviselhető lenne iPad vonalon is. Ezt a Samsung elég jól megoldotta. Anno Tab S6-ot nem is használtam sima tabletként, csak Dex módban, és billentyűzettel nagyon jó kis "mini PC" volt. -
-
-
Semin
őstag
válasz
bostone #36935 üzenetére
Ah mindent értek
Ez Apple fronton felejtős. Fordítva lehet (iPaden Mac asztalt kiterjeszteni) de az általad keresett megoldásból használhatót még nem láttam.
Ha esetleg megis sikerül megoldani feltétlen írd meg.
más:
Én már elengedtem a NAS-okat. Egy Synology router és a felhő átvett minden olyan funkciót amit kihasználtam. -
Semin
őstag
válasz
bostone #36932 üzenetére
Ez az épített NAS-okra vonatkozhat.
(Vagy valamit félreértek)
Egy gyári Synology-nál kevés stabilabb dolog van.
Brutálisan sok lehetőség/app/támogatás stb.
Évekig használtam PC/Mac/iPhone/iPad/Tv mellett, és sosem volt semmi gond, pedig mindent az intézett a Mac biztonsági mentéssel bezárólag. -
Noxy
veterán
válasz
bostone #36921 üzenetére
Igen. Pár éve nekem is ilyen problémáim voltak.
De rájöttem hogy kábelek, hub-k, pendr.. külső HDD-k beruházása helyett, jobb lesz ha veszek egy NAS-t.
Nem is beszélve a csatlakozó váltásról. (3GS, 4S) Kocsival is megszívtam ezzel mert vehettem másik tőltős tartót, amikor 5S-re váltottam.
Ezt mindenki, minden platformról tudja használni, bárhonnan bármikor. (2x4 TB) -
válasz
bostone #36866 üzenetére
Én ha iPad-ból Pc-t szeretnék csinálni, akkor valami Ugreen hub-ot próbálnék ki.
Ha ilyen Ugreen-ekből létezne olyan olcsóbban, amin csak Type C csati van (töltéshez) és 3,5mm jack (amiről érdeklődtem már korábban), már rendelném is, de ilyen összetettebbekre nincs szükségem.
Az a baj nem olvasni nagyon tapasztalatokat olyanokról, amiket én szeretnék, mert Ugreen-t például látatlanban vennék, de más márkánál meg olvastam olyat véleménynek, hogy csak 1A-t enged át töltéskor.
-
válasz
bostone #36866 üzenetére
Én most álltam neki, külső billentyűzet és egér eddig is volt, most vettem egy hubot, abból eddig az usb bemeneteket próbáltam, azok működnek, majd a héten próbálom ki a monitor-kimenetet (vga), illetve a hdmi-t ha lesz rá időm. Egyelőre csak úgy használom az ipad-et, hogy a saját kijelzője, monitor nélkül, illetve egér és billentyűzet, elég jól lehet vele dolgozni így is.
-
nederlanden
senior tag
válasz
bostone #36819 üzenetére
Nekem szinte csak zene streamelésre kell, ahol a mostani air2 szerepel eddig a legjobban, más régebbi ipad-okhoz és újabb iphoneokhoz képest, szóval van hangbeli különbség bőven egyik-másik készülék között. Én az említett 2020 vagy 2021 ipad pro-ra, vagy az air4-re gondoltam, de sajnos próbára nincs lehetőség, így gondoltam itt tudnak segíteni olyanok, akik a műszaki részéhez is értenek, egyáltalán milyen plussz “extra/tudás” befolyásolhatja a hang minőséget!?
-
HardRic
addikt
válasz
bostone #36505 üzenetére
Lehet a Pro után sokkal rosszabb, de 60Hz-es iPhone-om és laptopom van, ott nem látom ennyire, hogy váltja a frame-eket. Az oldalak közti lapozásnál feltűnt, hogy mennyire darabos anyám Air 4-én is, de a mini esetében a Safari is diavetítésnek tűnt. De ha még ez rendben is lenne, akkor is fura, régi LCD-nek tűnt, nem hozta az Apple minőséget nekem.
De amúgy az a lila bejövős szín, olyan mint valami classic batman szürke. -
válasz
bostone #36087 üzenetére
Én kaptam vissza elálláskor ajándékkártyát mm-ban a vételárral megegyező mértékben. Gyorsan hozzá kell tennem, hogy ez olyan elállás volt, hogy nem voltam jogosult elállásra, csak a mm jófejségből elfogadta hogy elállok, így nem hogy probléma nem volt nekem a kártya hanem hálás voltam nekik érte.
-
nitro16
senior tag
válasz
bostone #36089 üzenetére
Szeretik ott illetve más boltokba is félrevezetni a vásárlókat, hogy szándékosan vagy véletlen azt mindenkinek a képzeletére bizom. Tv-k-nél is szeretik úgy közölni pl az LG oledek esetében, hogy amit tudsz kötni pluszban az "gyári garancia hosszabítás" holott egy biztosításos történet az egész ahogy máshol is.
Szóval ja. Ajánlatos, hogy az ember tisztában legyen a jogaival minden téren.
-
válasz
bostone #35907 üzenetére
Ezt a proci dolgot jó, hogy írtad, köszi!
Akkor továbbra is ringben marad a 2018-as 11" Pro is.Úgy sajnálnám pedig a jelenlegi 8th-mat, mert szeretni való masina, csak legelső iPad-nek nem mertem venni akkor még komolyabbat, plusz akkor még nem is volt meg a CoD időszakom.
Ezeken az említett gépeken meg most már vonz a laminált kijelző, erősebb hardver, Type C, csinosabb kávák és a szélesebb képarány (játékoknál előny).
Én "hibám" is mindez, hogy elkezdtem olvasni ezt a topikot. 😁
-----------------------------------------------
@Jaded: Érintőképernyőn játszok, ami nekem megfelel és meg is fog felelni akkor is, ha netán veszek másik iPad-ot, mert annyiban lenne csak más, hogy a szélesebb képarány miatt 1-2 centit távolabb lennének egymástól a kezeim és ennyi. 🙂
-
ricogsm
őstag
válasz
bostone #35473 üzenetére
Köszi, jogos !
Nekem tetszik az iPad nappali láthatósága (kijelző ), meg az,hogy gördülékeny .
filmet nézek rajta pár játékot tesztelek . (Nagy játékra ott az Asus rog strix 17)
meg kipróbálnám a pencil használatát igaz pár hónap van már az okj-ból.( Merész ötlettől vezérelve próbáltam a mostani lakásfelújítási procedúrát levezetni az ipadon. Tervezés , villanyszerelési gyengeáramú hálózatok tervezése lett volna a cél és méretarányos berendezés. Ismeretlen programért nem fizettem volna az angol nyelvűvel meg nem bajlódok, maradt a papír ceruza kombó.
)
aztán pár hónap múlva már a gyerek veszi birtokba
Inkább unaloműzés a cél.
Melyik droidon indult el és milyen formában ? -
válasz
bostone #34870 üzenetére
Nem tudom mielyen ajánlott boltot kerestél fel, de nekem 1 hét alatt német ebayről jött olyan fólia amilyet akartam, ha félted akkor ne szarakodj, rendeld meg. Tok annyira nem életbevágó, nekem egy 3 rongyos kínai folio védi már évek óta, sosem volt baja, de ha leeséstől félted akkor egx uag vagy hasonló kategóriát szerezz be.
-
Prowler
senior tag
válasz
bostone #34872 üzenetére
Én inkább a hangszórókat félteném akkor (bocs, nem akarlak paranoiássá tenni
), nehogy a mágnesesség magához vonzza a fémszilánkokat. Habár nem a CNC gép mellett használnád gondolom.
Kijelző necces. Nem tudsz esetleg kesztyűt húzni amikor használnád? Ipari környezetre gondolok. -
btudos
nagyúr
válasz
bostone #34290 üzenetére
Nem tudom, ezt hogy sikerült kiolvasni abból a mondatból.
Mindössze annyi történt, hogy bebizonyosodott, továbbra is fennáll az örök igazság: Minden eszköz értékét aszerint kell megítélni, hogy mit tud a vásárlás pillanatában, az a tudás megfelel-e a potenciális usernek. Egy jövőbeli komolyabb szoftverfrissítés reményében nem szabad hardvert vásárolni, mert jön a pofáraesés, mint most néhányaknál, akik azt várták, hogy az Apple nem csak méretgazdaságosság miatt rakta az iPad Pro-ba az M1-et, hanem utána húzzák a szoftvert is, és felruházzák komolyabb képességekkel.
A 120 Hz-es képfrissítés, a nagyobb alap tárhely, a 8 vagy akár 16 GB RAM, a nagyobb, ráadásul MiniLED kijelző opciója mind erős selling point az idei Pro sorozat mellett. Viszont aki már bevásárolt '18-as vagy '20-as Pro-ból, azok nem lennének sokkal előrébb jelen állapotok szerint, ezért nem érdemes váltani, aki meg most venne, de a felsoroltak nem, vagy kevésbé számítanak, az meg nyugodtan megveheti a 2020-as Airt, azzal is boldog lesz.
-
HardRic
addikt
válasz
bostone #34065 üzenetére
Mindenre ami nem munka.
@#34066 moleculez: Van céges Dell böhöm laptop munkára (aminél az M1 iPad erősebb, lol, pedig az egy 800 ezres gép) meg a Surface is megvan a tv alatt csak kevesebbet lesz használva. Amúgy hónapok óta kb mindent iPhone-on csinálok ami nem filmezés, úgyhogy itt csak nagyobb képernyőre váltottam lényegében. -
-
moleculez
veterán
válasz
bostone #33554 üzenetére
Nos a kettő közül most annak jobb a kijelzője papíron, de még senki nem látta saját szemével. Szóval ha a pénz nem tényező, és a legjobb kijelzőjű iPad kell akkor igen. De amúgy ízlés kérdése, volt 12.9-es Pro-m (2017), túl nagy volt. Most Air 4-em van 11", tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo Switch 2
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- E-roller topik
- Medence topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- További aktív témák...
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- iPad Air 2. 128 GB - HIBÁTLAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest