Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
-
zso73
veterán
Az Everest verzió stimmel az enyémmel.
A hőfokok.
CPU 26C° Winrar futtatásakor rendesen melegszik. 35-36-37....
1.CPU /1.mag 51C° Nem reagál a Winrar-ra.
1.CPU/1.mag 44C° Nem reagál a Winrarra.
Alaplap Giga EP45T-DS3R A mostani biosztól támogatja a procit csak. Lehet, hogy még nem tökéletes a biosz. -
-
tzsolesz
nagyúr
Nem vagyok én őrült, így is örülök neki hogy kevesebbet eszik mint az E4500-am.
Az E2160 hűtője jobban hűt? Azért kérdezem, mert az ugye még egy 65nm-es CPU-t hűtött, igaz nem extra teljesítménnyel rendelkezőt.

Az E4500-am hűtőjét sajnálom csak, az valóban más felépítésű volt, mert annak az alján, egy négyfelé ágazó acéllemez is rögzítve volt. Az a része, amelyik a maggal érintkezik.
-
Killerlaca
senior tag
Bizony ezt mondom én is
Bátran tessék csak feszelni legalább teszt erejéig.
Az természetes, hogy terhelt állapotban lefele mozdul a fesz ezért hívják drop-nak.
Annyival többet állíts be biosban. Nekem is drop-ol mégis tudok tunningolni.Asszem olyan 60-80Watt körül fogyaszt, fene tudja nekem 20-30w ot mutatott everest ha jól emlékszem.
-
tzsolesz
nagyúr
Dual-ban csapatom, csak azt írja hogy Assymetric, ahol neked symmetric-ot ír. Egyébként attól függ, hogy osztom le a RAM-okat.
Neked ilyenkor az alaplapon mennyin van a fesz, ha megszabad kérdeznem? Mert lehet hogy 1.265-ön megpróbálom még tolni egy kicsit azt a talicskát....

Aggregátor, a VID miért is ilyen fontos?
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi, tudom, tudom.

Most "Vantage stabil" 3278Mhz-nél járok, ami számomra már már kezdene megfelelni, csak ne kéne ehhez feszt emelni.

Ezt 1.265-ön tudja sajnos, ami nem tudom mennyire rossz arány.

11.5 x 285 = 3278 Mhz
Emellett a RAM-okat 950Mhz-en tudom járatni stabilan, asszimetriában.
-
Bocaa
senior tag
-
Osynho
addikt
Igen, de a P31 gyengébb chipset + gondolom "L" verzió, szal gyengébb a tápellátása is. Ezért magyarázható a gyengébb teljesítmény. Az én esetemben nem hinném h a lap a szűk keresztmetszet. Ha cserélném a 2180at, nem a 3,2 ghz lenne a cél... Annyiért nem lenne értelme az egésznek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MarioAna
senior tag
Hááát egy 3,6GHz-en járatott procival több FPS-em lenne (forrás: 4850 topik
) ugyanazon beállítással mint a mostanival... mondjuk CoD4-ben mediumon így is megvan a stabil 125FPS, de low-on sem akad a 250, ezért mondjuk megérné váltani. Illetve a komolyabb gépigényű játékoknál már érezhető, hogy a CPU az akadályozó tényező (pl: Crysis, Crysis : Warhead, minden very high 30-35FPS körül lenne ezzel a VGA-val, és volt 20 alatt is, vagy pl: Oblivionban is a minimum FPS ha minden maxon van néha bemegy 25 alá. Ennél a VGA azért többet tud, ezért kellene a csere nekem... 
-
lipi67
nagyúr
Szia!
Sokat gondolkodtunk,h mi lenne a jó megoldás.Azért döntöttünk a Drooppolt érték mellet az 1-es opcióba,mert ha csinálnánk egy klasszikus alapfesz tuningot(VID lenne terhelten belőve)akkor az 1-es és 2-es opció között sok esetben azonos eredmény születne.Pl valakinek 1,2Va VID.(Ugye Biosba belövi erre s lesz belőle 1,15V,prime alatt meg 1,138V.Ezen megnézi,hogy mit tud a proci.Viszont ha a másik vatriáció:a terhelt és a vid különbsége ugye ekkor 1,2-1,138,azaz 0,062V Ezt biosba hozzáadná a VID-hez,ami 1,262V lenne s ha ezen nézné..már a 2.opciót is csinálja.
A feltevésed jogos,ez lenne a klasszikus VID-es tuning,csak az a baj,hogy nagyon beszívatta a népet az Intel a45-ös procik "nem feszelhetőségével".Mi több eredmény alapján akartuk mérni a procikat,több opció többet mutat alapon,de..Nem fog az emberek többsége 45-ös procival 1,5V-os opción prájmolni,sőt adni se fog neki ennyit.Így nagyon leszűkült a tartomány,ezért kellet ezt meglépnünk..
Igy az első opció nem csak a prociról,a laprór is szól..Sajnálom.Igen,real Temp max,erre vagyunk kíváncsiak.Ezt kellene adni biosban a procinak,esetedben BIOS 1,15V a beállítandó érték.
-
lipi67
nagyúr
A kezdő vált.-on a fuck3r-est érted?
VID:Everestnél hol nézed?Magfeszültség?Nálam hazudott a régi!A 4.60.1500 már ok.
Alaplap/cpu/magfeszültség-nél korrekt feszt mutat.
Real Temp/setting min/max is valóban a takarékos/valós VID-et jelzi!
Természetesen a max VID az amin nézd,hogy mit tud,de máshogy nem tudod,hisz ha prájmolod majd,rögtön valós vire vált. -
Bluegene
addikt
tévedsz 1280-as felbontásban a 4850-esnek egy 3,6ghz-es core kétmagos kell, ez valamelyik PH-s tesztben is leírták, ez nem azt jelenti hogy egy 3 ghz-es E2000-essel lassú lesz, csak azt hogy lassabb, de mondom ez játékfüggő, senki se mondta hogy vegyél e5000-rest, le lehet ragadni a régi technikánál, ha ez téged megnyugtat
egyszer próbálj ki egy 3,6-4ghzes wolfdale-t nagyon pattogós a vista, ramok CL4-be, egyszer kipróbálod és egyből megváltozik a véleményed, a hátul meg nincs kánikula, nem azt mondom h egy E2000-res rossz, de mindenképp megéri váltani 5-7K-ért sztem(én már kipróbáltam, tehát tapasztalatból mondom)
-
aginor
veterán
Nincs mit, de VID alatt viszi.
A korábbi hozzászólások alapján azért nem ez a jellemző, hanem inkább 3-3.3ghz.labu01wx: nincs vele baj, csak rácsodálkoztam..
Hunter2: 1.2V, kell FPO-is?
sephi: mert buta a program(ahogy a markok is), az aktuális fsb-t megszorozza a maximális szorzóval..
-
aginor
veterán
-
Bluegene
addikt
-
lipi67
nagyúr
Jaja!AhogyEart.007 is mondja.Lara is azzal nyomta a farkast,ment is.Sokat szereltem,jó deszkák.Vagy..Abit IB9!Nálam 2v-on 1000ret mentek benne a PQI ramok

S a 3.favorit Giga ds3.Ez a 3 965-ös jó választás.A 2xxx és a 6320-as IB9-ben jobban muzsikált,én..azt venném.Lényege 12-es bios.Ha felismeri a procit vele,ha nem15-ös.Mással ne foglalkozz(ha netán azt vennél) -
Chaser
legenda
Nem a 4G-vel van gondja, csak hogy nem megy a proci 325 FSB-nél többet.
#720 fagy53: DDR3-ja van az tiszta, az okfejtésem arra próbált rámutatni, hogy hiába van fasza ram, ez a proci nem profitál belőle, E6xxx/8xxx igen.
#721 Hunter2: A közel 2.5x-es árhoz képest illik is nem?
Mellé egy fasza 8xxx proci és go, csak sztem nem ad annyi teljesítmény többletet ez a kombó, mint egy 10k-s lap egy 15-16k-s E5200-vel. A p45-ös lap árából megvan egy ilyen cucc, azé' nem mind1. -
lipi67
nagyúr
-
Iron Funeral
őstag
Nem akartam az X2vel hasonlítani, ez öreg már mint az országút, kb az első am2 szállítmányból vettem
, az átlag tuningot az órajelre gondoltam, pl hogy amit átlag elérteg vele az 3.6 giga, vagy mittudomén mennyi. Mondjuk még megvárom ezeket az új csoda procikat az amdtől aztán ha nem lesz valami nagyobb durranás akkor váltok valószínű, addíg még lehet esnek az árak, és mondjuk e8000 lesz belőle 
-
Chaser
legenda
Mert elvileg a 2xxx-eket váltotta volna, megszűntek volna augusztusra, de változott a terv, az E2200-at gyártani fogják még majdnem 1 évig, nagy marketing pörgés az egész, c2d-nek csak olyan procit hívtam volna az intel helyében aminek legalább 266-os FSB-je van és tudja a VT-t, ennek se a 4xxx se a 7xxx nem felel meg, mégis c2d. De nekem nincs bajom a Pentium névvel, legalább méltó procival vonul nyugdíjba

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

De ez a gép sztem addig megy még ki nem leheli a lelkét! E5200,2Gb 800ram,8400GS,160Gb! Röviden! Ez elég lesz a win7-re szaggatás lassulás nélkül + a jövőben pár dologra!
nekem megérte az az 5.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De ezzel beérem 1680*1050 be valaki előttünk 1 E7300-as elvtárs 3.2ghz-en nyomja 1280 ba ÉS 4850-el Én csak 3850-el rendelkezem (még)