Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nem semmi: két Nothing kapott egy nagy frissítést
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano_77
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Ennyi bőven elegendő lett volna korábban is, de most is....igaz épp ma reggel végül megvettem az E5800-t.

Remélem jó lesz.
Végül is a mostani E2200 2.2GHz után a 3.2GHz is biztosan sokat fog jelenteni majd és valszeg nem is fogom erőltetni a tuningot.
Esetleg abban tudsz segíteni, hogy hővezető pasztát - Noctua NTH1-t néztem ki - fecskendős kivitelből hogyan tudom megfelelően eloszlatni a procin? -
emre
veterán
-
Rick4
félisten
válasz
zoo8800
üzenetére
Tudom, elbaszkuráltam, ki is néztem, de rosszat írtam le, itthon néztem, hogy jé, ez nem is gigabyte.. Pedig előtte 2 évig is giga volt, meg is fogadtam, hogy többé másféle lapot nem veszek, annyira elégedett voltam vele....
... Mindegy, netezni jó ez... Majd holnap nézek valami cpu stress test-et rajta... Egyébként egy E8400 mennyivel jobb ennél pl mindkettő 3.6-on hajtva? -
NFree
addikt
válasz
zoo8800
üzenetére
& (#11104) darál0w
ugy néz ki ez nem tuningos fajta , de nem baj vagy a lap kevés hozzá.
Nem melekszik terhelve nem lépi át a 60 fokot (57-58)
Azért tartom soknak mivel bios 1.212v al megy 3.4ghz-et ami droppal kb 1.16v s ehez képest azért a 600mhz-ért soknak találoma feszt

Meg ugye a volt quadom ment 4250 mhz-et 1.3v al 500 as (fsb) tehát ehez képest ez elég haramtos

Én meg eladtam azt a jo kis procit , szaré hugyé

-
Doo!
tag
válasz
zoo8800
üzenetére
Á nem őrültem meg
bőven elég volt 1 teszt erejéig ez a tuning.
a 4Ghz-et "csak" 30percig teszteltem (mégis csak gyári hűtő)
12,5*240 igy használom 3Ghz-en 1,15v .....illetve 1,1volton is megy everest teszt játékok stb no problem, de orthos alatt hiba nélkül ujraindul a gép
Érdekes ugyan ez a helyzet 4Ghz-en is 1,38-on megy minden de orthosnál restart
RpPRO!
Everesten belül fájl>beállitások>OSD>OSD elemek és jobb oldalon a legalul találod
-
NFree
addikt
válasz
zoo8800
üzenetére
Emiatt nem szomorkodom, mondjuk kicsit az átlag felett jobban szerettem volna
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Darál0w , lehet de nem foglakozom én sem vele , csak itt van ugymond a vizes cumo, s most nem használom.
Más
Fölraktam ma az achillest s -11-12 fokot hozott terhelés alatt igy most prime-al terhelve csak 44 fokos![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lessz itt tüzijáték, ha eljön az ideje![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
arcszesz
aktív tag
válasz
zoo8800
üzenetére
Jól van no. Legutóbb 10 éve piszkáltam ilyesmit azóta változott ez-az.

Igazán nem akarom szénné tunningolni, csak az FSB-t raknám feljebb, hogy ne fogja vissza, mondjuk 300-ra. Bios szerint 1,285V a normál fesz. Akkor hagyom 1,2-n, elég lesz neki.
A PCI-E-t már beállítottam 100-ra miután párszor ledöglött

Köszi.
-
Dave™
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Köszi a tippet, dynamic energy saverrel sikerült egy hozzávetőleges képet kapnom, 20W alatt marad teljes terhelés alatt is, teljes terhelés meg ritkán éri
Időközben levettem 2,5-re (a korábbi 3,33-ról), mert nem játszom, videót nagyon ritkán kódolok, így fogyasztásban közel a fele (alul is van feszelve). Még így is bőven gyors 
-
atesss
addikt
válasz
zoo8800
üzenetére
Hát a TDU már azért nem mai. De jó.

Azóta az XP mód elfut VT nélkül is,
No ezt nem is tudtam !
Ez mondjuk jó dolog.
Bár én úgyis VMWare-t használnék szerintem ennek ellenére is.
De azért az XP módban is biztos van egy kis sebességkülönbség a VT-s proci javára.A szerencsére van bízva a tuning-dolog, vagy veszel aprón egy kitesztelt darabot, pici felárral.
No akkor megpróbálok körbenézni aprón is igen. -
atesss
addikt
válasz
zoo8800
üzenetére
És milyen játékok lehetnek ezek ?
Kb. 14-14,5k (E5300-E5400) árban, ami már végülis nem sokkal több, mint az E3200-E3300 kb. 11k-s ára, de főleg mint az E3400 kb. 13k-s ára.
Hűtő gondolom ugyanaz hozzájuk, nem ?Hát még érdeklődöm az E3-akról megint, hogy azoknál egy átlagos darab meddig megy.
Van valami olyan módszer, amivel boltban egy nagyobb eséllyel jobban húzható darabot tudnék kifogni.
Vagy FPO alapján (ami úgytudom a dobozon is rajta van) esetleg ?
Bár azt még mindig nem tudom ez pontosan mit is jelent...
De a VID-et a dobozon nem szokták jelölni, jól sejtem ? -
Stirbi
addikt
válasz
zoo8800
üzenetére
q8300-at tudtam volna ezen az áron, de az l2 öt elfelejtették beléadagolni

csak azért irtam ,hogy ha lenne pénzem normál 4 magos konfigra(q8xxx az elég szegény széria lett,L2 cahceileg is meg tuningolhatoságilag is
) akkor azt vettem volna amit leirtam ,tehát még mindig él az s775, valahogy ez a i3/i5/i7 mizéria nem izgat fel ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
darál0w- akkor majd szerezzen vmi konektorba dughato fogyméröt és avval mondjon fogyasztási adatokat, everest azért csaloka, és azért 95w tdp és 65 tdp közt sztem van különbség
.no mek suliba üdv mindenkinek

-
Tuja1
aktív tag
válasz
zoo8800
üzenetére
Ha a proci VID feszültségét állítod be bios-ban akkor lejjebb kellene vennie a feszt is.
De ha már Pl: 1,35V a Vcore feszt. a tuning miatt, akkor már csak a szorzóval "bohóckodik"
és bizony a fesz. marad annyi, amennyit a Bios-ban belőttél.Ezért tuningnál értelmét veszti az energia takarékosság. Legalábbis nálam így működik
-
bzs73
őstag
válasz
zoo8800
üzenetére
Az enyém ment 4.2ghz felett is,ami ugyancsak mehetne 24/7-re,mert bírná szépen.
-
törölt tag
válasz
zoo8800
üzenetére
A G6950 is Pentium Dual-Core és ez a logója van és a CPU-Z-ben is ez jelenik meg.
De megpróbálok találni valami jót.Szerk: jobb ötlet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ASUS routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium 256 GB Használt, megkímélt 93% akku 2026. 02. 27-ig
- 16 GB-os Quadro RTX5000 HP
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem vagyok skizofrén, vagy mégis?