Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Trihorn

tag

Üdv.!

Egy tuningmester segítségét szeretném kérni!
    A gondom az, hogy tuningolni szeretnék egy E5200-as procit de sehogyan sem sikerül az FSB-t 325Mhz. fölé vinni.
    A szorzót és a memória órajelét hiába csökkentem, a 325-ös FSB-t nem tudom átlépni.
    Próbálkoztam már a legkülönfélébb feszültség beállításokkal, de csak annyira jöttem rá, hogy ha csökkentem a CPU PLL áramkör feszültségét 1.5V.-ról 1.25V.-ra, akkor 10 Mhz-el magasabb FSB-t tudok elérni(315-325).
    Nem értem miért, de minél nagyobb feszültséget adok(CPU PLL Voltage), annál alacsonyabb fsb-n fagy ki a gép, pedig azt olvastam valahol, hogy ennek a PLL áramkörnek a feszültségét elvileg emelni kellene ahhoz, hogy minél magasabb FSB-t lehessen, adott procinál elérni.
    Talán arra gyanakszom, az említett áramkör túlmelegszik!
    Arra alapozom a gyanúmat, hogy egyszer egy hűvös reggelen valamiért sikerült áttörnöm ez az FSB-wallt, kb.(333Mhz) de rövid időn belül kifagyott a gép, és ugyan olyan biosbeállítások mellett, aznap már nem indult el.
    Kipróbáltam többször is, ha minden porcikája hideg a gépnek, akkor elindul 325Mhz.felett, de ha minimálisan is felmelegszik, akkor már nem.
    Sokat segítene valaki azzal, ha elárulná, hogy hol helyezkedik el ez a PLL áramkör.!
    Ha tudnám külön hűteni, vagy moddolni az áramkört, érzem, hogy áttörést érnék el!
    Ha esetleg vakvágányon vagyok, akkor mi a gond?
    Láttam már 440-es FSB-n is ketyegni E5200-est.
    Szerintem szinte lehetetlen, hogy csak "kifogta" az illető a ritka procit..
    Esetleg tudja valaki, hogy milyen alaplap vagy cpu modding kell a nagyobb FSB-hez?
    Úgy tudom a Magyar tuningbűvészek nagyon előkelő helyet foglalnak el a világranglétrán, úgyhogy remélem segít nekem valaki! ;)

Help Me Plz, Mr.OverClocker!% :R

Új hozzászólás Aktív témák