Hirdetés
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Exodius
üzenetére
Nem, amennyiben maga a proci van meghajolva eltérő módon,
akkor az simán okozhat kontakt problémát, tapasztaltam ilyet...az IMC a procidban lévő memóriavezérlő, ő felel a RAMokért..
Ha gond van vele (pl. az egyik csatorna halott), az nem laphiba,
amennyiben persze adott slot/RAM a jelenlegi prociddal müxik.
Szóval próbáld meg esetleg, amit írtam, derüljön ki, mi a hunyó. -
Exodius
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Az i3 zökkenőmentesen működik ugyanabban a lapban. Ha el lenne hajolva a láb, akkor neki se kéne működnie, nem?
A radír megvolt bár lakklemosó helyett csak isoprophyl volt.
Az IMC-tesztnél mi lenne a lényeg? Ha egyik slotból kiveszem és átrakom a másikba és működik?
Akko az nem alaplaphiba vagy slot? Bocs ha buta a kérdés, csak próbálom megérteni a mechanikáját a dolgoknak.
-
Speed®
titán
válasz
Exodius
üzenetére
RAM=memória
IMC=vezérlőjeEgyetlen RAMot beraksz a procitól legtávolabbi slotba és próba, aztán a 2.ba és így tovább. Ha a prociban lévő IMC hülyül, ezzel a módszerrel kiderül.
Az érintkező (procin lévők..) tisztogatást ettől függetlenül javaslom, radírral meghuzogatod, aztán kis acetonmentes körömlakklemosóval átitatott pamuttal zsírtalanítod. Néha ennyi is elég, ha kontakthiba van.
Illetve nézz bele élből a prociba, nincs-e elhajolva nagyon, combosabb hűtők képesek az IHSt megívelni, aztán jön a meglepi másik lapba rakva. -
Speed®
titán
válasz
Exodius
üzenetére
Bár írtad, gondoltam hátha mégsem az ;p
Akkor viszont a sockettel lesz probléma..
CMOSreset is volt gondolom berakáskor,
ezen felül még a RAMokat variálhatod pl.,
ill. a CPU érintkezőinek radír+lakklemosó
(acetonmentes, puha pamuttal óvatosan)
néha segít, ha az idő megdolgozta őket.. -
AMD1975
tag
Pill
-
AMD1975
tag
Ok akkor marad a pendrive ami biztonságosabb
-
AMD1975
tag
Windows alatt próbálsz biost frissíteni ha jól látom?
-
AMD1975
tag
? Valami?
-
AMD1975
tag
Most olvasom a legújjabb biost írt
-
AMD1975
tag
Bios frissítésre gyanakszom én is az kell
-
Speed®
titán
válasz
Exodius
üzenetére
i5-4460/1105+ "*Before using the new Intel 4th Gen Core processors, we suggest that you first download the BIOS updater for new Intel 4th Gen Core Processors and then update the BIOS using this tool."
Mi a jelenlegi BIOS verziószáma?
Ha a proci jó, itt lesz a probléma.
Vagy a socket keheskedik mellé.
Táp nem csinál ilyet, bőven elég. -
Exodius
őstag
válasz
AMD1975
üzenetére
Természetes támogatja.
https://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/B85-PLUS.html -
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Egy i3-4330-es proci helyére vettem egy i5-4460-ast, de nem működik. Volt CMOS reset is, de nem segített. Még a BIOS-t se hozza be, aztán ha visszacserélem az i3-ast, akkor teljesen jó minden, bejön a Win is.
Az alaplapom egy Asus B85 Plus (értelemszerűen a legújabb BIOS-al), a tápegységem meg egy be quiet! Straight Power 11 450W Gold (BN280).
Elképzelhető, hogy a táp nem jó hozzá és nem tudja leadni a megfelelő energiát a CPU-nak?Szerintetek mi lehet a baj? A procit tesztelték két helyen is, annak nincs semmi baja.
-
AMD1975
tag
Valóban, ha nem tuning lapodvan s baszó vízhűtésed, akkor elég a sima
-
skyrush7
aktív tag
válasz
Speed®
üzenetére
Körbenéztem én, de költséges lenne teljes váltás.
4790-et ki lehet fogni 30 körül, ami nem annyira vészes, tekintve hogy 15 fele a 4690-től is meg lehetne válni.AMD1975: igen segített, köszönöm.
Viszont K-t maximum az órajelek miatt lenne érdemesebb vennem, mert H-s lap lévén nem húzható sajnos. -
Templar
újonc
Sziasztok. Szerintetek egy nem K-s, 4790-hez mi a max vga amit manapság hozzá lehet pakolni és kihajt full hdra? Régebbiek közül 580, 1070,újabbak 1660s,esetleg 2060?Ezekkel az újabb kártyákkal nem nagyon látni teszteket, de azokhoz már gyenge a proci gondolom/30as széria/
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Már 7 éve megvan különösebb változás nélkül az i5-4690-esem egy H-s lapban GTX 970 mellett.
A kérdés az lenne, hogy megérheti fejleszteni 4790-re? Jelenleg egy játék az ami megfogja , a CPU kihasználtság közel 100-on van mindig és a GPU átlagosan 80% körül megy - ez a fő probléma, mert 61-es fps-es cap van beállítva, de be szokott esni 54-ig bizonyos esetekben. Ebből kifolyólag CPU limitre gyanakszom, viszont teljes konfigcserére nincs keret, maximum egy i7-esre fejlesztenék ha hoz bármi érzékelhető javulást. Mit gondoltok? -
veber0937
tag
Hi
i5 4590 proci 4x4 gb ram 1600 Mhz, ennek kell mennie így 1600 mhz-n, jelenleg 1333 ír a bios, xmp nincs bekapcsolva, ramok egy formák -
veber0937
tag
Hi
i5 4590 proci hűtő helyett ez jó lehet: https://ipon.hu/shop/termek/id-cooling-se-213v2/1334563
-
-
Speed®
titán
válasz
arabus
üzenetére
1, Vegyél vissza a szóhasználatból légyszives.
2, Akkor még egyszer: az adott keret közelében maradva ajánlottam, hogy inkább frissebb cuccot vegyen, ne túlárazott retrót, ami ki tudja, mikor döglik meg. A többit te hoztad innen fel, persze, hogy jobb egy 10100, de ebben az összevetésben nem volt helye részemről drágább megoldásnak.
-
válasz
Speed®
üzenetére
Ember nézzél már magadba!Mellékszálon először ajánlottál neki két olyan procit aminek a teljesitményét ugyanugy hozza a hero lapban a 4670K,egyik nativ 4 magos a másik meg egy piszok gyenge 4c8t most meg ideirod hogy 21-ben felejtsem el!
Hardverapród mi?
Szégyeld magad! -
Speed®
titán
válasz
arabus
üzenetére
..ebbe hogy jön az intel fanboyság? Igen, ez itt egy Intel/Haswell topik, de totál off mellékszálon kapott egy ajánlást a pénze értelmes elköltésére, semmiféle vs. dolog nem volt benne, max. te látod ennyire sarkosan. Amúgy néha tekints ki a kék szemcsi mögül és felejtsd el a 4C8T procikat, 2021 van ;p
-
Speed®
titán
-
veber0937
tag
Hi
mostanság egy i5 4670k mire elég?
-
Speed®
titán
válasz
Warpig
üzenetére
1080P60hoz erősebb proci kell, de kb. bármire is alkalmatlan a 1840.
Jelen VGA árak mellett egy GT1030 is nehéz ügy lenne amúgy mellé,
én CPU+RAMot mondanék, i3-4170 5-6k aprón vagy pl. i5 LV alig 10..
Utóbbiban az IGP is erősebb, meg csak ott van az a +2 fizikai mag is,
szerintem jobban megéri, mint a picit magasabb freki, de 2 mag+HT. -
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Egy G1840 Celeron processzor van jelenleg az ASRock h81m-dg4 lapban, 4 GB rammal. Nem viszi normálisan a 1080-as youtube videókat. Az lenne a kérdés, hogy inkább procit cseréljek vagy VGA-t vegyek. 20k körül szánnék rá, proci mellé akkor beférne ram is. Tanácsok, 5letek? W.
-
Foglalkozott itt valaki ES procikkal?
Lenne pár gép ahol kiváltanám az i3-asokat, de nyilván nem a túlárazott procikkal hanem ~10eft körül ES 4770S-esekkel.
QDE5, QDE8, QE6U érdekel hogy használt-e már valaki ilyeneket?
Érdekel az is hogy az IGP működik-e ezekben normálisan? -
Enigma1945
őstag
válasz
ricsi99
üzenetére
Ne haragudj, de az nem ugyanaz, ha letiltod a c1 state beallitasokat, es ugyanugy engedelyezed a turbo boostot? Igy a magok orajelei nem ugralnak osszevissza, de a turbo boost ugyanugy aktiv.
Legalabbis nekem ilyenkor a cpu z mindig nagyobb orajelet irt ki, ertem, csak akkor aktivalodik, ha a 4 mag teljes terhelest kap, vagy ugye kevesebb mag, de akkor nagyobb mhz.
Vagy en keverem ossze?
-
Joker88
őstag
Melyik hűtőt ajánlanátok i5 4670K fölé? olyan 5-10.000 Ft -os ársávban,akár olcsóbbat,akár drágábbat..
-
válasz
Baryka007
üzenetére
771- ben otthon vagyok
ott sem lehetett unlockolni a procit ,csak az volt a lényeg hogy a 775-ős alaplap biosába beirtad a 771-es proci mikrokodot.Most sem akarom unlockolni hanem csak azt hogy a proci a max turbon menjen 4 magon
Olyasmit olvastam ha az Xmp-el profilt aktiválom akkor néhány lap itt tett automatán.
Sajnos nekem inakiv a menü mert mezei ramjaim vannak
Jövőhéten majd szerzek valami tuning ramokat ,meg hazahozom a külső bios-írót is vész esetére
Megpróbálkozom régebbi biossal ,hátha ott még van olyan "hiba" ami engedi ezt...
Ilyen lapom van
az én olvasatomban inkább úgy látom ,hogy régebbi "Me"-t pakolnak be a biosba ami ezt még engedteUI:cpu-t nehéz elintézni de a biost könnyű.. win10 is szokta ,azért van külső írom

-
Baryka007
addikt
válasz
ricsi99
üzenetére
Ezt találtam... ahogy elnézem 771 es procikon próbálkoztak leginkább microcode upgradelésre... De egy UEFITool és HxD editorral belelehet mókolni bármelyik cuccba. Amit eddig leszűrtem az az, hogy az Intel weblapjáról letölthető BIOS-t kell decompresselni, majd utána UEFITool-al ebből kiszedni csak a Microcode-t majd HxD editorral lehet benne turkálni, már aki érti ezt a magasabb számrendszeres adathalászatot... Hogy ezen belül melyik kapcsolóval tudsz unlockolni egy procit, az már nem derül ki. Ez egy másik cikkből, vagy tőlem nagyobb hozzáértéssel rendelkező személy esetleg rájöhet. Egyelőre itt vonalat húzok ennek a mélyebbre való kutatásában, mert az egyetlen 771 es procim amim van itthon az egy E-5650 amit P5Q Deluxe lapban, jelenleg is egy 4K tv-t hajt meg. És nincs értelme belemókolnom, arról nem is beszélve hogy így is tuningolható... 4,3 ghz -ig is feltekertem egyszer. De ez offtéma..
Szóval nincs mivel tesztelnem, és nincs rá motivációm sem elég, mert nem indokolt a részemről ennek a végrehajtása.
A kíváncsiságom ebbe még bele fog rángatni, tanulásnak szórakozásra egyszer még lehet hogy csinálok ilyet. De ahogy elnézem rengeteg dologtól elbasz****hat az a CPU, ha valamit elírsz, még valami olyasmit is olvastam, hogy a Microcode fájlmérete sem változhat, mert crashelni fog különben a proci ... Szóval rengeteg a buktatója
-
wooqt
csendes tag
Maradék alkatrészekből próbálok gépet építeni. Van egy G3450-es processzorom és egy gigabyte b85m-d3h alaplapom. Összeraktam és természetesen nem bootol be. Reseteltem a bios-t, elemet kivettem de nem változott. Eszembe jutott, hogy volt frissítés a haswell-eknél. Szóval a kérdésem az volna, hogy lehet, hogy azért nem megy mert frissebb bios kéne ahhoz,hogy menjen a lapban?
-
ForestFox
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezem... adott egy frissen beszerzett i5-4570 CPU, és kezdésnek rögtön megnéztem cpu-z-vel. Normális, hogy a "Multiplier" résznél x34.0és x36.0 között ugrál? Valamint a "core voltage" is változik, 1.077 és 1.125 közt.
-
válasz
Baryka007
üzenetére
sokat nem veszíthetek vele... csak nem szeretek úttörő lenne mivel az sok szívással jár... ha meg valaki már megcsinálta akkor csak a sémát kell követni.
3,3-ról akarom 3,5-re felrakni. Itt nem az észbontó teljesítmény a cél ,hanem a kihívás

amire én használom a pc-t arra nekem elég egy moddolt 771-es xeon proci is
volt nekem annó 5 éve 4770k -m 4,3-o n ment ,de azt nem kunszt húzni.Ha utánna olvastál akkor a véleményed is érdekel ,hogy megvalósitható e
-
Baryka007
addikt
válasz
ricsi99
üzenetére
A kérdés az, hogy megéri -e. Egy öreg haswell 4/8 as legjobb esetben is ( már ha az 1155 ös tokozásról beszélünk ) szóval nálam anno a 4770K ment 4,6 ghz ig 3,9 ugye a gyárija... 2300 ról 2580 ig ment fel a CPU-Z multicore ja... Most egy 8700K-m van... amit 4700 mhz ról húztam 5,2 re stabilan és 3750 ről 4712 re ment a multicore score-ja CPU-Z benchben...
Ezzel azt akarom mondani, hogy minél kevesebb magod / szálad van annál kevésbé éri meg a tuning is... Egyedül single core teljesítményért érné meg húznod azt a procit, de ott sem nyernél túl sokat szerintem. Noha a Haswell már tudta az AVX et, akkor is így gondolom.
Persze, mondtad hogy van benne már gyakorlatod. Ha nem félsz tőle, és meglehet csinálni gond nélkül. Akkor free-be nyersz egy szép kis teljesítményt. Szóval ha nincs rizikó faktor, akkor én azt mondom csináld. Bár segíteni nem tudok róla, ilyenről még nem hallottam sajnos. Ahogyan írtad is, a magyaroknál ez nem elterjedt. De most utána olvasok, mert érdekel. -
-
-
Sziasztok.
Még nem volt időm végigolvasna a topicot de sor kerül rá.
giga Z97-es lapom van...
Lehetséges az hogy a max (allcore) turbon menjen benne a cpu?
1150-en simán ment ez a feature -
taknyí
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Mennie kellene bios frissites utan...
a GO fulon ellenorizd ez van e rajta. -
envagyok
veterán
Sziasztok
Van egy érdekes dolog 1150-es téren, ami nem hagy nyugodni, és már másodszor fordul elő.
Van 1 terra és egy linx pc, előbbiben fujitsu lap i5-4590-el, ami tökéletesen működik.
Az utóbbiban egy ASUS H87M-Plus egy i5-4570-el, ami szintén tökéletesen működik.
Viszont ha berakom az i5-4590 procit az ASUS lapba, az nem indul, teszter szerint el se indul semmilyen inicializációs folyamat. Olyan, mintha a proci benn sem lenne.
Visszatéve a 4570-et, újra tökéletesen megy, és a 4590 is visszatéve a fujitsu lapba.
BIOS is frissítve lett a legutolsóra, utána újrapróba, akkor se megy.
Tudja valaki az okát? -
Baryka007
addikt
-
Baryka007
addikt
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Egy B450 es alaplapot ( szinte bármelyik jó ) ajánlanék. De legfőképpen B450 MSI Tomahawk Max-ot.
Abba bármelyik Ryzen proci belemegy, és elég nagy a memória támogatottsága is. Szóval nem lenne vele gondod.
De mindenképpen másoodik generációs ryzent válassz hozzá, azzal a leginkább kompatibilis. -
Baryka007
addikt
Azzal az a gond, hogy a legolcsóbb i7 ami belemegy a lapodba az egy i7 6700 ami jelenleg is 45e ft os áron megy. De javasolt lenne bele egy 6700K legalább. Ami már 50.
De 45 ből is találsz R5 2700 at ami 8 mag 16 szál, sokkal újabb technológia. És nagyjából egy I7 9700-9900 közötti szinten van valahol ( 9900 hez közelebb ) számítási teljesítményben.
De 35 ből kapsz R5 2600 at, ami i7 9700 körül van inkább.
-
Baryka007
addikt
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Szia, ez nem épp Haswelles konfig.
Szóval nem ebben a fórumtémában kéne feltenni a kérdést. De szívesen segítek!
Ez a jelenlegi gépösszeállításod ?
Milyen munkára használod, milyen programot használsz ?
Ui.: Igazából 4/4 es procik, ma már nem sokféle munkára kaphatóak. Én egy Ryzen upgradet ajánlanék szívem szerint, ha upgraderől lenne szó, bármit is dolgozol a gépeddel.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ASUS routerek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen autót vegyek?
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hét új család perli az OpenAI-t öngyilkosság miatt
- További aktív témák...
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- 6-7 gen i5 T procik
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB telefon garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szégyeld magad!

De mindenképpen másoodik generációs ryzent válassz hozzá, azzal a leginkább kompatibilis.