Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Nem nyertél semmit, specifikált működés, amit látsz, minden magon terhelve 3.7GHz a 4771 frekije..a TurboBoost gyári feature

-
Speed®
titán
válasz
Enigma1945
üzenetére
3700 MHz (4)
3800 MHz (3)
3900 MHz (1/2)Ezt tudja a procid bekapcsolt Turbo mellett adott szálon terhelve. Kikapcsolt energiagazdálkodásnál sem megy többet, csak az idle fogyasztás magasabb lesz, ennyi érsz el.
-
Enigma1945
őstag
sziasztok.
tudnatok segiteni kerlek?
volna egy olyan helyzet, hogy az adatlapomon levo geppel ugye az i7 4771 procit nem tudom huzni. ha huzom is, akkor ugye a pcie sint is huzom, ami nem egeszseges. mondjuk huzok +100 mhz-cet, de akkor csak pcie2.0 modban megy 3.0 helyet.. ilyet se lattam meg, de oke, amugy sem huznam. a biosban kikapcsoltam az energiagazdalkodast ( valami c1 dolgok ezek )de a turbo be van kapcsolva..Most minden mag 3697 mhz-cen megy! Ez hogy? Overclockolta a procit? Akkor most minden mag maximum terheles eseten 3697mhz-cen fog menni? Nem karos ez? Gyakorlatban ez olyan, mintha en huztam volna biosban?
SZERK: Stressz teszt alatt a maxi orajel 3690,hz..akkor ez egy "legalis huzas" nonK prociknak?

-
Baryka007
addikt
válasz
kotibor
üzenetére
Ezek a 4c/8t -s procik erősen CPU limitelnek főleg 1070 es teljesítménytől... Minden Mhz számít nekik ott... Nekem 4,6 on megy egy 4770K a lapomban, természetesen BQ Dark Rock 4 el, delidelve majd relidelve. Szól szellőző házban. Rengeteget hoz a konyhára.... De tovább megyek, ismerősömnek pár hete raktam össze 9600K, Z490 es lap, meg GTX 1070 el gépet... És még ott is nagyon érződik az OC... noha a 6 mag 6 szál nem kicsit erősebb a 4 / 8 nál... vagy legalábbis a 9600k a 4770k tól...
-
kotibor
tag
Sziasztok,
egy érdekes videót szeretnék veletek megosztani, ami 4770K alap és picit megtuningolva 4giga órajelen mutatja (többek között) az FPS értékeket. Ezeknek a prociknak messze nem ez a vége, csupán érdekesség, hogy +300mhz 25-30%-os javulást hozott egy 1060-as vga mellett.
Erre nem is mertem volna gondolni, nekem is 4770K procim van (Speed(R) volt procija), de HP gépben a tuning még 1Mhz-el sem lehetséges :-), így alapon használom.
Még ilyen távlatból is, tök jó ez a platform, jó lappal, ilyen vagy hasonló procival csupán a teljesítmény miatt szerintem nem érdemes váltani.
És íme a videó: [link] -
qukesz
senior tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Egyébként a PCGH-S hűtők fordulatszáma amúgy is alacsonyabb ha jól tudom!!!
De ha megnézted akkor király!!!
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Enigma1945
üzenetére
Mehet oda 1650s,1660, rx580, 5500xt
-
Enigma1945
őstag
Hello.
Melyik az a videokartya, amit meg egy i7 4771 kihajt maximumon? 4 mag, nyolc szál, 3.5Ghz
Köszi! -
qukesz
senior tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Szia!!
Nekem 1.24v-on játék alatt (delidelt CPU) 80-90% kihasználtság mellett 65 fok körül van.
Adatlapomon a konfig.
Sajnos ezek a CPU-k tényleg guano-val lettek kenve.
-
Speed®
titán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Ha ezek az értékek AVX stresszteszt alatt vannak, nincs meglepetés, relidelni kell a procit, guánó van a kupak alatt.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
16 év után váltottam amd-ről intelre. Beszereztem egy i7 4790k-t. Egy Borcken 2 pcgh hűtővel és Gigabyte z97-hd3 alaplappal használom a processzort. Nem akarok tunnigolni. Az alaplap ha minden "Auto"-ra állítok alapból ~1.4v vcore-t állít, ami mellet meg akar főni a processzor. Most kézzel 1.085V-ra van állítva(még keresem az alsó határ amikor még stabilan üzemel). A problémám az hogy kb 4-5 perc 100%-os használat után a processzor által felvett teljesítmény ~100W-ról 160W környékére emelkedik és újra 100C közelébe emelkedik a processzor hőmérséklet. Ha 4-5 percig stabilan megy akkor miért teszi ezt?
-
PyroS
senior tag
Sziasztok. Mivel az Asus H87i-Plus lapomon meghalt az egyik memória slot így váltanom kell. Ryzen 5 1600AF a kiszemelt. A megfelelő topicban sajnos eddig nem kaptam választ, szerintetek mennyit érhet most a procim? Intel Xeon E3 1230 v3.?
-
Speed®
titán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Egyszerű dolgod lesz, a 4771 nem húzható ;p Hiába a Z chipset, itt nincs nonZ OC, mint Sandy/Ivy vonalon előtte, ezért K proci nélkül marad a BCLK macerálás rizikós 1-200MHzért max.
Nagyon olcsó volt..? -
Enigma1945
őstag
Sziasztok. Ma veszek egy Asus Sabertooth z87 alaplapt, es egy intel i 7 4771 procit.
Lehet ezt tuningolni valamennyire?? Mire szamithatok? Mivel kezdetben gyari huto lesz, igy nem fogom piszkalni az orajelet, igy addig a feszultseget vennem vissza, a kevesebb ho miatt...Mire szamithatok majd kesobbiekben tuning teren? Illetve mit kelle majd letiltanom, ha tuningolni akarok? Illetve utolso kerdes, meddig lehet a feszultseget levenni, hogy stabil legyen? Koszonom a valaszokat, Udv: Tibi -
Zicokuka
senior tag
Szeretjük a hasikat,de már csak melóba tolom egy I5 4690el
Minimum fps miatt ezek a yt csodavidik azért picit félrevezetők,na meg minnél jobban terheled a vga-t elv.Szeretem,jók ezek a haswellek,de egyszerűen pocsék ár/teljesítmény jellemzi őket.Persze vannak fanok amivel nincs is gond.Csak akkor nyúlok a konnektorba amikor ártatlan usereknek 4790-eket ajánlgatnak.A Ddr4 ára se veszes,max a tuningcsilli ramoknak,lapok nagyjából egál. -
Speed®
titán
Persze, hogy nem hasraesős, ha olyan címekben/szitukban van összemérve, amik a múlt évtized igényeit (kevés szál, magas IPC) támasztják.. szerencsére egyre több ellenpélda jön rá és talán kikopnak végre az őskövületek is a piacról. Időzített bomba az egész platform, egyre inkább hullanak a lapok, ugyanaz a sors vár rá, mint a többire előtte.. innentől mindenki mérlegelje, van-e értelme pénzt önteni bele, ahelyett, hogy kiszállna, amíg eladható és minimális difivel élvezné az újdonságokat, amiket hoznak a jobb teljesítmény mellett a friss platformok. Akinek nem szimpi az AMD, veheti aZintel megoldásait is, ha nem sajnál arányaiban többet fizetni a minimális IPC előnyért, amit még jelen pillanatban fel tud mutatni, de szvsz aki hosszútávon gondolkodik, nem hagyhatja figyelmen kívül, mi folyik a másik oldalnak hála jó ideje.
Node, befejeztem az offot. -
-
TeeBee73
veterán
válasz
bobalazs
üzenetére
Doom 2016, MSI Afterburner mérés Kadingir Sanctum pálya, 3x átlagolva.
Ha hazaértem, megkeresem a méréseket.
(4790K+R9 390, 4790K+Vega56, 2700X+Vega56.)
(Mondjuk, a max FPS 200-nál nem ment feljebb egyik kártyával sem igazán.) .
MOD: Maelephant: 2560*1080, FHD+30% a felbontás. Minden Ultra-n.
(Egyébként, a FHD a 2k.) -
-
Speed®
titán
Biztosan megvan az a felhasználási mód, ahol ezekre van szükség és ez a tapasztalat..de nem hiszem, hogy általános lenne, vagy mindenki más hülye, aki marha elégedetten használja..? Mondjuk 3700Xet nem vettem volna, ár/érték elszállt ezzel a gennel, azért a 15% IPCért kár volt dupla árat fizetned..ennyit tudok hozzáfűzni.
Ellenben ha szeretnéd, szerzek neked egy 4790Kt szőrén![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bobalazs
nagyúr
válasz
qukesz
üzenetére
4570-et cseréltem, nem plusz pár fpsért, nem állandóan cserélek. (bár ha megtehetném csak 9900k-t vagy 3900x-et használnékés felejteném a témát egy darabig . )
Jelentős javulásnak számít a processzor csere, 4 mag limit vs 6 mag esetén.
Persze, de mondtam hogy +20K-ért még megérheti ha nem komplett platformcsere van, a 4+4 mag is megteszi. De annál többet meg nem ér.
Örülj a 4790k-dnak mert fasza, neked nem kell cserélni. Pláne nem plusz pár fpsért. Szóval nem értem milyen parasztvakításról beszélsz. Játékra elég ami neked van, jelentős javulást meg nem fogsz tapasztalni semmivel sem, ha játék kihajtása a cél. Ha munkára kell, pl kódolásra akkor meg ezer más jobb, erősebb proci van. -
bobalazs
nagyúr
válasz
qukesz
üzenetére
Pont ezért ajánlgattam, mert plusz 2 maggal rendelkezik. Használtan 40-45K egy ilyen proci. Inkább ezt venném mint 4770k-t, 4790k-t 42-60 ezerért. Szerintemnem beszéltem hülyeséget, mikor a procimat ajánlgattam. hardverapros árak. 45k egy 9400f, ugyanaz a teljesítmény mint a 8500am.
-
Speed®
titán
válasz
qukesz
üzenetére
Az önigazolás fals szempontok mentén fals eredményeket szül

Szódával elmegy kategória napjainkra az OCzott 4C8T, csak a hasonlóan csökönyös hozzáállásúak miatt annyi az ára használtan, amennyi..5+ éves EOL platform, féláron gyorsabb megoldások vannak már a piacon..de csak kergesd tovább a hiú ábrándokat, ha úgy tetszik ;p -
bobalazs
nagyúr
válasz
qukesz
üzenetére
Na, szóval ha van lóvéd 5 Ghz-es 4790K-ra, akkor használd azt, mert a magas órajel még mindig tuti, sőt ellensúlyozza az architektúrában lévő fejlesztéseket is.
Amit linkeltem videókat abba is benn vannak ezek a játékok java, meg még egy pár. Ott a 4770k 4.6 Ghz-en mérték, és az volt a célom hogy mivel i5 8500am van, ne a 8600k hoz hasonlítsd hanem a 8400hoz mert ugyanaz a processzor 100 Mhz magasabb órajellel. De ugyanide sorolhatjuk a 9400 vagy 9400F-et is most.Ott a OCzott haswellhez képest az alapórajeles 8400:
Ashes OS. dx12 5 fps előny
BF1 21 fps
dawn of war III 9 fps hátrány
mankind divided 10 fps előny
dirt 4 12 fps előny
AC Origins 7 fps
PC cars 2 egál
R6S 15 fps előny
Warh 2 ultra egál
COD WW2 39 fps előny -
randras
veterán
Sziasztok,
Mi indokol ilyen eltérést ugyanazon gép Windows 10 és Ubuntu Linux teljesítménye között a többmagos teszten? Ez teljesítményben is érződni fog, vagy csak számok? Valami nem jó Linuxon?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Gamer21
üzenetére
INTEL CORE I5-9400F (NINCS VGA) 48100 Ft redgoatnál HA-n
20K egy alaplap mellé HA.n
Ram jegelve látok 3000 mhz-est 2x8 gb 22K-ért.
Ez 90k kb. Eladod a régi cullangodat az meg fedezi felét v mitudomén, azt jó is vagy.
Nekem elég 6 mag meg remélem még sokáig elég is lesz. A négy mag már nem egy-két játékon nem elég, látszik ha nézed egy adott játékon a cpu kihasználtságot, mikor 100%on pörög akkor vszinű már korlátoz a 4 mag. -
Gamer21
tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Ebben igazad van! Ezen gondolkodtam én is! De lehet akkor hagyom az egészet ha nem lenne érezhető előre lépés hogy megérje össz 60-65K ráfordítást, és akkor azt a pénzt ami megmaradt meg bele tolom jövőre az új konfigba! Tudok várni!
Csak ezt szerettem volna megtudni hogy érdemes e rá áldozni, 4790K még nem volt, tudatlanba nem vagyok képbe hogy 4690K szemben játékok alatt van e számottevő haszna.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Gamer21
üzenetére
Biztos nem költenék rá 60 ezret de te tudod!
Max egy olyan 20ast költenék cserére.
Használtan egy i5 8500 mint enyém, vagy 9400 intelbe, ha amd ellenes vagy, egy lap meg kb 20-30k hozzá, ram is 20-30 körül van 16 giga
ehhez képest 60 ezer kifizetni azért a apró előrelépésért amit te tervezel, ...
-
Gamer21
tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Nem lesz platform csere! Meg akarom várni a jövő évet!
Ezt az évet elengedem, az intel 10 genje nem győzött meg, az AMD meg még várok
30K lenne a ráfizetés ( i7 4790K-ra)! 25K-ba el menne a kis i5 4690K!
Meg vennékrá egy normális hűtést pl: Noctua NH-D15 vagy egy Deepcool Gamer Storm Assassin III.
60-65K jönnék ki!
-
Gamer21
tag
Üdv!
Egy i5 4690K megérné lecserélni egy i7 4790K vagy non-K ? Vagy nem sok értelme lenne?
Játéktól függően 4K és 2K játszom! 90% Single Player
A multik - Division 2, Rainbow Six:Siege, World of Tanks!
Konfig ... GTX 1080 + Asrock Z97X Killer alaplap + 2x8GB 1866Mhz ram. A monitor 60Hz!
Vagy jobban járok ha veszek egy normális hűtőt és felhúzom az i5 4690K 4.5 - 4.6Ghz?
-
Redneck
nagyúr
"whea_uncorrectable_error" BSOD, minden esetben CPU instabilitást jelez?
Toltam a Witcher 3-at és beakadó hang mellett ezt kaptam. VGA volt húzva, RAM-ok XMP módban mentek.
A 4790-em 0,1V-tal alulfeszelve megy, már majdnem 3 éve. Eddig semmilyen játék alatt nem volt ilyen, pedig BF-ek, GTA V, RDR2, Project Cars 2 is szoktak menni.
Esetleg egy háttérben zajló Win 10 frissítés kavarhatott be?Azóta sem volt ilyen, pedig toltam már több órát, igaz kicsit alacsonyabb VGA OC-val.
-
Speed®
titán
válasz
Troopens17
üzenetére
Megfelelő körülmények nélkül ja..bár VCCSAval könnyebb kifingatni. Mondjuk mi volt a cél ekkora vCore mellett..?
-
Troopens17
csendes tag
1.8 vcore tuti a biztos halál, de mostmeg a videokártyám kezd megkotlani... hihetetlen lerág az ideg, teljesen elment a kedvem is... egy rohadék kapcsoló kondenzátor jött le félig meddig,....
-
qukesz
senior tag
válasz
Troopens17
üzenetére
Első és legfontosabb hogy nyirtad ki?
Csak magas feszültséggel tudod ezt elérni.
Gondolom adtad neki rendesen?!
-
Troopens17
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek! Volt egy i5 4670k delidelt processzorom, kinyirtam a pic.ába, delidelve volt, most vettem egy i5 4690k-t azis delidelve van azt nem szeretném megölni. Sokat olvasgattam vissza a fórumon, olyan 2014-09 körülig, találtam is néhány hasznos infót, a vcore meg egykét dolgot, nos ha valaki letudná irni szájbarágósan, hogy mit állitsak a biosban, azt nagyon szépen megköszönném! Asrock z87m pro4 az alaplapom, https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingston/hyperx-fury-16gb-2x8gb-ddr3-1866mhz-hx318c10fbk2-16-p223932836/?gclid=EAIaIQobChMIuPWS5YvZ5wIVEMqyCh2mVwvAEAAYASAAEgL47PD_BwE és ilyen memóriám van, és cooler master hűtőm van, 12 centis venti van rajta...
-
Baryka007
addikt
Én pl renderelek Cinema 4D ben (ami egyenől a Cinebench R15 -R20 as cpu benchmark progrival) Noh ott én nagyon érezném szinte bármely Ryzent... a 4770K 4,6 ghz ről is...
Egyébiránt Redshift pluginnel renderelek, ami Cuda magot használ, szóval amíg nincs problémám a Redshifttel, vagy nem váltok újabb Cinema 4D verzióra amivel már nem kompatibilis a Redshift... Addig jó vagyok... Egyébként így is elbírnék egy combosabb procit, sajnos sok minden nem megoldható Redshift alatt, és Standard módra kell váltani, ahol megint Only CPU working van... De hát ez van...
Játékokra egyelőre még elég a Haswell szerintem multira is... Ha csak nem akarsz 240hz-et tolni.... -
Bib
őstag
Rengeteg utána olvasás és itt a fórumon való bizonygatások hatására én is átálltam a másik oldalra kb 2 hete.Azt kell mondanom első kézből ,hogy akinek van egy olyan 4790k-ja mint nekem volt 4.7ghz-et simán tudta alapfesz alatt, és csak játszik annak egyenlőre semmi kapkodni valója nincs a cserét illetően.Jelenleg semmi különbséget nem érzek.Bele kell még tanulni a ryzen világába, mert külön műfaj a finomhangolás. Remélem azért eljön az idő hogy ki is tudom használni
-
Baryka007
addikt
válasz
qukesz
üzenetére
Az enyém így fest, WoW-ba 45-50 fokos cpu 4,6 on... PUBG ben 58 ugyan ott... Vga 64 mind a kettőben.
Gtaati Nekem Corsair Vengeance 1600 C9 ramom van... 2133 cl12 -n megy atom stabilon... Itt hozza egy 3000 mhz cl16 os DDR4 teljesítményét... Ami itt a képen van itt CL10 meg BCLK val megfejelve 2256 mhz a ram... De itt olyan 3200mhz es DDR4 et is hoz, csak ez már instabil, csakis a benchmark pontok miatt húztam eddig. -
Istvan2020
aktív tag
válasz
Gtaati
üzenetére
Mivel ott szerepel igy nem kellene,van xmp profilos 1600-1866 osban is ami 1,5v tud menni de van ami csak 1,65v-on.
Nekem volt Corsair Vengeance 1866 mhz ami xmp profilon 1,5 ön ment.
De ha a lapba 1,65v ost teszel azzal sem lesz semmi gond hosszú távon sem,főleg ha valami jobb lap. -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy i5 4590T procihoz keresek ramot. Az intel ajánlása szerint 1.5V-ig 1333-1600Mhz-es ramok a cpu által támogatottak. Ilyen esetben a proci memória vezérlőjének mennyire problémás ha 1.65v-on működő ramok kerülnének mellé? A vicces az, hogy ami alaplapba mennének, annak a támogatási listájában szerepel az 1.65V-os ramok is, tehát akkor mi az igazság és okozna-e hosszútávon ez problémát? Köszönöm!
-
qukesz
senior tag
válasz
Istvan2020
üzenetére
Igen jól látod. Sajnos ház csere lesz a dolog vége.
Itt többen mondták hogy a jelenlegi hűtő elég, csak hát levegő hiány van.
Milyen házat javasoltok?Fezo #
Skylake konfighoz lett vásárolva ez a ház. Nem gondoltam hogy nem lesz a legideálisabb ehhez a géphez. -
F e Z o
veterán
válasz
Istvan2020
üzenetére
Amior a kinézet a teljesítmény rovására megy.

-
-
senzaj
senior tag
Őszintén szólva én is gondolkodom rajta, hogy kipróbálom a delidet (már úgy, hogy megcsináltatom). Jelenleg 24/7 BIOS 1.25V alatt tudja stabilan a 4.6-ot, max ~70 fok mellett a 4790k. 4.7-et olyan 1.29V-nál tudja, de ott már becsúszik 80 fok fölé. Erősítsetek vagy cáfoljatok, hogy érdemes-e.
-
Speed®
titán
válasz
qukesz
üzenetére
Nem ismerem a tagot, friss lehet, referenciamunka és garancia kérdés tisztázása után persze rábízható, ha úgy ítélet. Nem agysebészet az eljárás (Barynak is sikerült
), bevált módszer mentén működik minden esetben szépen.
Régi tagok közül Pioneer és Morcosmedve jut eszembe, de Cink_elek is túlvan már jópáron.. rájuk bármikor rábíznám. Mondanám, hogy én is (van Delid Die Mate 2 és TGC/CX80 is van még), de saját részre dolgoztam anno pár esetben, nem is akarok üzletszerű tevékenységbe kezdeni.. -
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Xeon E-2146G / Beszámítás OK!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
- Logitech z5500 5.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3437, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)