Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Elgépelte a Nubia, hogy Air
- Samsung Gear S3 - második kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
válasz
laychi
üzenetére
ram sebessége sokat befolyásol
mennyin ment akkor és mennyin most?Talált, süllyedt.

Akkor 1333 Mhz-en mentek, most a gyári alapórajelen (1866).
Közben - emlékezve szavaidra - csináltam egy ht-nélküli mérést és valóban úgy lett, ahogy mondtad, azaz írtad. Gyorsult valamennyit:Most próbálok egyet mérni még 2133 Mhz-es ram sebesség mellet. (ht off).
Kíváncsi vagyok.
-
laychi
veterán
válasz
Weareus
üzenetére
ram sebessége sokat befolyásol
mennyin ment akkor és mennyin most?
az se mindegy,hogy mondjuk egy régi belakott windows,tele háttérfolyamatokkal, vagy egy majdnem új.
az is elképzelhető,hogy nem annyira volt stabil az a beállítás.
közrejátszhat a ring órajel isösszetett ez

-
Weareus
addikt
Van még egy kérdésem.

Annó mikor hozzám került ez a lapka, próbálgattam hűtött vízzel és 5 Ghz volt a plafon, ahol le tudtam futtatni az Avx-es linx-et, viszont a gflops eredmények állítólag nem lettek jók (170-180) között.
Mindez ht on-nal volt és most kíváncsiságból (mivel új alaplapom van) szintén ht-onnal megismételtem hűtött víz nélkül, alapórajelen (4,4 ghz).
A következőt kaptam:
Kérdésem: hogy lehetséges ez?

(Egyébként még annyi, hogy 88 fokig ment fel a kocka, igaz a morát eladtam, és a d5 pumpa helyett is most csak egy "játékpumpa" tolja a vizet, a radim egy 45 mm-es 12-es tripla).
-
Weareus
addikt
Üdv.
Egy kérdés: amíg a 4790k vid-jét használom, gondoltam nem árt egy kis plusz kraft játékok alatt. Persze nem tudom, lehet, hogy hülyeséget csináltam, ezért is kérdezek.
Szóval a win10 energiagazdálkodási sémában a procinál a min teljesítményt (órajelet) felnyomtam 5%-ról 100%-ra, így nem ugrál az órajel a játékokban, hanem stabil 4,4 ghz.
Ez degradálhatja a procit 1-2 hónap alatt?
Hozzátenném, hogy bench-eket nem futtatok és napi pár óra játékról van szó, és a procin épített víz figyel, 40 fokig sem megy fel így játékok alatt.
Hagyhatom így? -
Weareus
addikt
válasz
MK VII
üzenetére
Nem erről van szó.
Nekem csak annyi lenne az előny, hogy 7970-hez ott az fc blokk, rátesz, örül.
Bármennyire csendes is a 1050Ti, a venti nélküli full vizes vga még csendesebb, főleg nagy radival.
Külön blokkot meg 1050Ti-hez nem veszek.
Itt az egyedüli probléma az, hogy kifutott széria és ha valóban idő előtt elhalálozik, az a méreg, nem a cián.
Egyébként meg már régóta fáj a fogam egy zöld vga-ra.
-
MK VII
veterán
válasz
Weareus
üzenetére
Azért az mellett ne menjünk el, hogy döglenek ki sorra a 7xxx széria kártyái. Szóval lehet, hogy 30-50 közt van egy olyan kártya, de akkor drága lesz, ha 1-2 hónap után kidöglik..
Az, hogy egy két játékban pár fps-sel többet hoz az nem oszt nem szoroz szerintem.
Máskülönben az én 1050Ti-m 2012mhz GPU és 9008mhz memória frekvenciákon vígan elmegy. Szóval, ha kell egy kis plusz akkor szépen lehet tuningolni is a kártyát a gyári hűtésével, lóf@sz fogyasztás mellett..
2012mhz-ces eredményem 1050Ti-vel.
7970 eredmény.
GPU score ami a lényeg nem az összpontszám. Persze agyonhúzva a 7970 is hoz közel 9k gpu score-t, de milyen fogyasztás mellett? -
Weareus
addikt
válasz
MK VII
üzenetére
Úgy ahogy mondod, azaz írod. Amíg nincs 4k monitor, 1600x1200-ban (CRT) elég lenne egy 1050Ti, csak annyi, hogy pl. itt a 7970-hez képest vegyes a teljesítménye, hol ő győz, hol a piros. Ez csak azért számít, mert van két db eladhatatlan 7970 fc vizes blokkom és használtan aprón egy ilyen vga most 30-50 között mozog.
Nem lenne dőreség ez sem, hiszen ott figyel az épített víz a gépben.
Többiektől: bocs az offért.
(szerk: bocs a link félrement, javítva)
-
MK VII
veterán
válasz
Weareus
üzenetére
Ha nem akarsz sokat költeni, de jó minőségben szeretnél játszani fullHD-ban akkor az én véleményem, hogy egy 1050Ti is elégséges... Én nemrég vettem egyet és nagyon jó döntés volt... RX460 után padlót fogott az állam, hogy mit tud a 1050Ti úgy, hogy közben 10 ezer forintot költöttem a váltásra.
FullHD-ra 1080 már szerintem felesleges. De, ha fullHD fölött játszanál akkor nem szóltam. -
Weareus
addikt
válasz
MK VII
üzenetére
Köszönöm, szuper, hogy van fent pont egy ilyen teszt, ami a (kölcsön) vga-mat és a cpu-m vid-jét méri össze. Nagyjából a bevezetőt és a verdikteket olvastam el, de kb. átjött a lényeg. Na most nyilván nem villámcsapásként ért, de azért kicsit jobbat vártam. Mindegy, 2-3 hét és lesz valami 1050ti-1080 szintű vga, és problem solved.

-
MK VII
veterán
válasz
Weareus
üzenetére
Olvasgass.
Még a GTS250 is erősebb mint az Intel 4600...
Szóval nem kérdés, hogy egy szinte akármilyen dedikált VGA kenterbe veri a 4790-ben rejlő IGP-t.Persze lehet játszani az IGP-vel is, de azért messze nem kielégítő a teljesítménye.
A tesztben amit küldtem írja, hogy Intel 4600-on a Dark Soul 2 nem igazán játszható. "This game isn't really playable on the Intel HD 4600; chalk it up to drivers, I suspect"
-
Weareus
addikt
válasz
Puma K
üzenetére
Én a DS-et szeretném játszani, de mind a hatot. (Dead Space 1,2,3,; Dark Souls 1,2,3).
Nem mond sokat sajnos a GT 710 neve, amivel pariban van, ill. kicsit alatta a cpu vid-je.
Crysis 1 közepes felbontáson high beállításokkal szépen fut, Overwatch-ot nem ismerem, gta-zni nem szoktam.
Még az Alien Isolation-ra leszek kíváncsi, hogy elindul-e cpu vid-del.
Tkp van egy gts 250-es geforce-om, (512 mb-os) de úgy zörög rajta a venti, hogy inkább hagyom a fenébe. Viszont azt még ki kell tapasztalnom, hogy pl. annál többet tud-e a cpu vid-je. -
Puma K
nagyúr
válasz
Weareus
üzenetére
Én 720p-ben GTA Online-ozok hosszú órákat, minden LOW-on csak a AF van 16x értéken. 25-72 között mozog az FPS szám és csak adott részeken zuhan be.
Az Overwatch-ot 1080p-ben használom ott is minden kikapcsolva kivéve az AF-et ott is szintén 16x-en van. Az is hasonló értékek között mozog mint a GTA FPS szempontjából, de mintha a legutóbbi frissítés óta simábban futna az OW.
Az IGP-vel tavaly májusától ez év január első hetéig elvoltam, előtte egy GTX 760-at használtam. Idén januárban vettem egy GTX 1070-et, de azt majdnem egész 6 hónap használat után eladtam és visszatértem a 4790K-ban lévő IGP-hez amivel elvagyok jelenleg, de azért hiányzik egy kicsit a szép grafika

-
Weareus
addikt
Üdv.
Egy I7 4790k vid-jét használva - vga még a jövő zenéje - milyen videóteljesítményre lehet számolni? Úgy értem, gpu-ban kifejezve kb. melyik régebbi kártyával egyenértékű. (32 gb rendszermemória van, 1866-on). -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Múlthéten meghalt az Msi r9 270-es kártyám,most beszereztem egy Msi gtx 960 4g kártyá a helyére ami talán a héten ide is ér.
Olyan kérdésem lenne hogy, jelenleg egy i3 4170-es procim van. Vajon eléglesz hozzá? Multizás nem nagyon van.
Vagy marad a kártyában?
Később szeretnék feljebb lépni egy i5 4690k procira de most nem fér bele. -
HoaryFox
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Én maradok a jól bevált léghűtésnél. Ezért is írtam, hogy kinek a pap, kinek meg a paplan

-
válasz
Bismarck24
üzenetére
Sajnos a hazad rettento gyenge szellozes szempontjabol. Probald ki, hogy kinyitod a front ajtot es a 2intake venti elol elveszed azt a muanyanyag+porszuro panelt. Meg termeszetesen vedd ki a felso HDD keretet . Meg fogsz lepodni mennyivel jobb lesz igy a homerseklet.
Ha bevalik, akkor tudsz venni a 2venti ele jo minosegu porszurot ami nem fogja le a levego aramlasat pl : Silverstone
Ha jatszol akkor kinyitod a haz elso ajtajat , ha meg csend kell akkor visszacsukod. -
Redneck
nagyúr
Ne haragudjatok hogy ide rakom, de jóval több Inteles konfigot láttatok mint én. Nem tudom ezen a platformon mennyire kell kicentizni az ilyesmit:
Memóriát akarok bővíteni, de ezt a típust nem találtam meg a lapom memória listáján. Jól gondolom hogy nem nagyon kell tartanom tőle? Sok G.Skill rajta van a listán (ami nyilván egy éve nem nagyon volt frissítve), de ez nincs.
Semmi extra, 16GB 1600Mhz CL9 XMP Kit.Szerintetek menni fog?
-
HoaryFox
őstag
válasz
Bismarck24
üzenetére
Én azt mondom, egy jobb léghűtés többet ér, mint egy kompakt víz. (Meg utóbbival több a macera, bár kinek a pap...)
Alap órajeleken megy vagy már tuningolt?
(Nem tudom, mennyire releváns, de nekem non-K 4790 van egy Be Quiet! Pure Rock hűtővel, 65 °C felett nem nagyon látom játék közben sem.)
-
laychi
veterán
válasz
Bismarck24
üzenetére
Normális, igen.
Egy NH D14, vagy hasonló toronyhűtőt javasolnék, ha nem túl magas bordásak a ramjaid.
-
Bismarck24
tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulok hozzátok. A napokban vásároltam egy használt i7 4790k jelű processzort, amire még 2017.11.30-ig van intel garancia (2 éves prociról van szó). A cpu-t egyébként 2015.11.30-án vásárolta az illető akitől vettem. Beszereltem a saját gépembe és egy gammax 300-as hűtővel használtam, de amit láttam az döbbenet volt. A mag hőmérséklet aida stress test alatt 100 fokra felugrott és a throttling esetenként 23%-ra is felugrott. Érdekes továbbá, hogy játékok alatt alulról súrolta a 90 fokot. Egy barátom átjött és beszereltünk egy cooler master h103-as hűtőt. Így processzor igényes játékoknál mint pl. Mirrors edge catalyst felmegy 76 fokra. A kérdésem az, hogy ez normális vagy sem? Illetve hogy érdemes lenne rá vízhűtést venni? A házam egyébként egy cooler master silencio 650. Ha vízhűtésben gondolkodok ti milyet ajánlanátok ami ebbe a házba belefér? A válaszokat előre is köszönöm.

-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ez egy Asus Vanguard B85-ös lap, nem tuningra termett, így túl sok mindent nem lehet variálni.

A Core Voltage-et offset módban csökkentettem, lehetne még az alatta lévő Cache Voltage-et is ugyanígy állígatni, de nem piszkáltam, mert nem igazán vagyok tisztában azzal, hogy mit is szabályoz, meg van-e értelme hozzányúlni. Ugyanilyen megfontolásból alattuk lévőkhöz se nyúltam, viszont a CPU Input Voltage, annak csak Auto opciója van, azzal nem lehet mit kezdeni. -
-
Puma K
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Köszi az infót!
-
válasz
Redneck
üzenetére
Köszi, nyilván én se fogom ezután ilyen-olyan tesztekkel nyúzni, csak most az újdonság varázsa miatt próbálgattam. Nekem is az a lényeg, hogy a GTA V, BF1, BF4, és A The Division alatt stabilan fusson a jelenlegi VGA-val, meg majd reményeim szerint valamikor a jövő év első felében egy 1070Ti-s, vagy egy új nVidia Voltával.

-
Redneck
nagyúr
válasz
pendre54
üzenetére
Kívánom hogy így működjön sokáig!

Nekem is 4790 van, 1,02V-tal hónapokig ment, aztán elkezdett kék halálozni. Tesztelgettem, volt pár BSOD 1,02-1,06V között, ezért emeltem még rajta. Pár hete 1,08V-on megy hiba nélkül, nagyon remélem hogy így is marad. Játékra használom, Silent módban átlag 55-63 fok között mennek a magok.
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
-
Puma K
nagyúr
Az alaplapok saját tuningprogramján keresztül tuningolni Windows alól miért nem jó?
-
-
válasz
Redneck
üzenetére
Szóval a tegnapi értékekhez képest, próbálgatom alulfeszelni, ha már minimális tuningra nincs lehetőség. Nem tudom még, hogy lesz a vége, de most itt tartok, max terhelésen röccenés nélkül 1,0 V alatt viszi. Ráadásul a proci, és a ház hűtőket is sikerült belőni úgy, hogy egyáltalán nincs nagy zaj, és a proci hőmérséklete se volt eddig 74 foknál magasabb.

-
laychi
veterán
válasz
pendre54
üzenetére
Semmi köze hozzá.
Anno mikor a 3570k-mat megvettem egy gagyi noname tápom volt, később vettem egy BQT SU7 400W 80+ bronz tápegységet,azzal is ugyan úgy ment.
Később a BQT megmaradt a haswell mellé, tavaly bedöglött,most van egy Corsair CX 550M félmoduláris, a haswell ugyan úgy megy mellette.Ez csupán a proci függvénye.
Alaplapot is próbáltam több félét a haswell mellett.
MSI Z87 G43
Volt anno a procim egy forumtársnál vaalamilyen ASUS Z97 lapban is.
MSI Z97 Mpower-ben is járt
Gigabyte Z87X UD5H-ban is ki lett próbálva, ugyan úgy ment.
Akárcsak a mostani MSI Z97 G43-ban. -
Redneck
nagyúr
válasz
pendre54
üzenetére
1,01V-on tudja a 4 magos 3800 Mhz-et? Mi a fene, még a végén kiderül hogy az 1,02V-os indításom nem volt a valóságtól elrugaszkodott...
Most 1,08V-on megy de ez tuti stabil, hetek óta nyúzom keményen, de nincs vele gond.Egyébként én is azt hittem hogy van valami okosság, és jobb lapban megy a 4Ghz 4 magon. Hát nem.

-
Üdv!
Most, hogy a tegnapi beüzemelési gubancok után helyreállt a rend, lenne még egy kérdésem. Ugye az i7 4790-es proci non K-s, meg ráadásul egy B85-ös, nem tuningos lapba van, de van arra minimális esély, hogy teljes terhelésnél a négy mag valamivel a gyári 3800 MHz felett járjon? Jelenleg egy AIDA stressz tesztet futtatok, úgy jó fél órája, eddig semmi gond, a proci eddigi legmagasabb hőmérséklete 67 fok. Valamilyen BIOS-os beállításra gondolok, de ahogy nézegettem nem sok esélyt látok, de hátha van valakinek valamilyen jó ötlete, amit előre is köszönök.
-
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
A történet folytatása itt:[link]
Viszont akkor ezt hagyjam így, vagy próbáljam beállítani a 4 magot. Nem szeretnék ma még egy újratelepítést.
-
-
ITrex
tag
válasz
laychi
üzenetére
Előzőleg mindegy volt hogy Vsync bevolt e kapcsolva vagy sem, konkrétan ha low-ra vettem a grafikát is beszaggatott a game, most pedig ha bevan állítva ha nem, akkor is jól muzsikál
Illetve a hőfok sem megy 70 fok fölé(az utóbbi kép fél óra játék után készült) gép újrarakás előtt fél óra után már bőven a 75-80 fokot kóstálta a proci.
Na meg alapvetően is kevesebb FPS-em volt akkor ha mindent maxra raktam, meg fel le ingázott, most igaz hogy proci kihasználtságnak a tetejét kóstálja ugyanúgy de most semmi laggot nem tapasztalok stabil 60 fps van Vsyncel anélkül meg 75 körül.úgy hogy minden maxon van. Az FPS limiteknél valóban nagy eltérések vannak proci kihasználtságban. -
MK VII
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Igaz.. Sok nincs.
Itt a topikban kettőről tudok és még ki tudja mennyi van olyan amiről nem tudunk, de kis hazánkban hajtják őket. -
laychi
veterán
válasz
Anubis_9
üzenetére
sok 4770k 4,2-4,3Ghz-nél megáll,egy 4790k esetében 4,7-4,8Ghz elérhető általában
persze van jobb és rosszabb chip mindkét procinál+ a haswellnél avx utasításnál, 100-120mV-tal el tud szállni a fesz,ugyanez nem mondható el a devils canyonokról
ha a mostani 4670k-d teszemazt megy 4,4Ghz-et, tegyük fel ugyanilyet fogsz ki 4770k-ból, ott a HT a különbség, 4790k esetében magasabb órajel,akár 10%-kal+erre a HT(órajelle arányban)
Neked kell eldönteni mi éri meg.
ha a 4790k sebességét eléred egy 4770k-val, akkor
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Szerintetek lenne érteme az i5-4670K-t lecserélni egy i7-4770K-ra? Nagyjából azonos órajelen ketyegnek. Lightroom-ot, Photoshop-ot használok, amik igen csak eszik a procit. Köszi!
-
laychi
veterán
válasz
F e Z o
üzenetére
Valószínűleg először nem volt fps limit beállítva játékon belül,most meg be lett lőve(vagy a v-sync)
BF1 a 4,8Ghz-re húzott i5 procim is tudja csúcsközelben járatni.(pedig "csak" gtx 970 van mellette)
Napokban csináltam pont videót 200 fps-es limitről,illetve 60 fps-esről
Procihasználaton látni a különbséget -
ITrex
tag
Sziasztok!
Egy i5 4670k-s procim van egy MSI Z97 GAMING 3 lapban, egy MSI RX 470 GAMING X(4 gigás) társaságában.
Érdekes módon eddig BF 1 illetve COD BO 3, na meg több játék röcögve ment, megvolt a fix 60 fps mindig mindenhol, de volt hogy beakadt(pl. BF 1-nél a Deployolásnál volt a legszembetűnőbb hogy a térképről bezoomolásos animáció akadt) illetve még annyi hogy több gépigényesebb játék alatt is felment a hőfok egy Be Quiet! Pure Rock procihűtő társaságában akár 78-85 fokra is! Venti meg csak pörgött mint állat 100%-on. Most újraraktam windowst és érdekes módon 68 fok fölé nem ment még BF 1-ben sem a proci hőfok, illetve megszűnt az akadozás.
Tapasztalt már valaki hasonlót? Ez mitől lehetett? Lehetséges hogy egy szoftver/driverhiba ilyet okozott volna?
-
MK VII
veterán
válasz
pendre54
üzenetére
Az értékrendedet nem tudom és nem is akarom befolyásolni.
Egyszerűen én csak annyit mondok, hogy szerintem a processzor a legtartósabb része a számítógépnek. Az alaplap előbb kidöglik alóla 2x is mire a proci megadná magát. Mindegy.. Ez az én véleményem, egyáltalán nem akarlak meggyőzni. Ha az új prociban bízol megértelek.
Én még az i5-öm sem érzem kevésnek azokhoz a dolgokhoz amikhez használom, ezért majd valamikor jövőre fogok 4790-re vagy 4790K-ra váltani amivel megint elleszek úgy 2-3 évet. 4770-ek már elég jó áron vannak. Remélem követi őket a 4790 is.
-
válasz
MK VII
üzenetére
Nyugodtan szóljál csak be, elvileg azért írogatok ide
, egyébként a garancia hiánya az ami egy kicsit aggaszt. Az én értékítéletem szerint, olyan 30-40 e Ft környékéig simán bevállalok mindent garancia nélkül, de ennek a duplájáért már nem szívesen. Ettől függetlenül, nekem is szimpatikusabb a 4790K, mivel úgy tervezem, hogy legalább 3 évig maradna, és nem nyűglődne majd egy 1070Ti, és egy 27"-os WQHD-s, G-Synces monitor mellett se. -
Hannibhál
őstag
válasz
pendre54
üzenetére
legtöbb helyen elég hozzá, de ahol kevés mag/szál kell, oda nem túl jó az alacsony órajele miatt:/ nem tudom mennyiért veszed de lehet egy k-s procira(4790k) beneveznék még ha nem is tudod húzni, mert az stabilan megy 4,2ghz-et az összes magon, ha nincs annyi cash rá, akkor meg mehet ez is
-
Üdv!
Kérdezném az itteni nagy, és kis főnököket
, hogy alapvetően játékra, egy majdani 1070-es, vagy egy 1070 Ti-s VGA mellé, mennyire lenne jó választás, egy XEON E 1275 V3-as proci?[link] Az alaplap maradna a jelenlegi Asus Vanguard B85, egy 16 GB-os KIT kiszerelésű, 1600 MHz-es HyperX Savage RAM társaságában. Ami még esetleg lényeges lehet, a tápom egy BeQuiet Dark Pro 11 550 W-os cucc.
Azt tudom, hogy ez a proci alapból szerverekhez készült, ezért gondolom, hogy valamivel minőségibb, és időtállóbb, húzni meg amúgy se lehet, az alaplap miatt, de gyanítom, hogy nem is lenne rá szükség, ezért is érdeklődnék.
Előre is köszönöm az infókat. -
F e Z o
veterán
válasz
Awesome Zoll
üzenetére
Ha a mostani procid megy benne, akkor 1.80+-os bios van a lapodon, a 4460-hoz meg 1.70-es kell, tehát simán menni fog.
-
Awesome Zoll
csendes tag
Sziasztok!
Egy AsRock H81M-DGS alaplapban cserélnék egy G3460-at i5 4460-ra. Kell valami rendkívüli dologra készülnöm (bios frissítés esetleg), vagy csak kiveszem a régit, berakom az újat és kész? -
F e Z o
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Persze, hogy menni fog. Nálam is mentek 2*(4+2) ramok egyszerre 2400 cl10-ben.
-
Próbaképpen lecseréltem a 4x4gb 1600 cas11-es (1.35v) ECC ramjaimat 2400-asokra cas11 (1.65v) de csak 2x4gb -om van ilyenekből (Kingston predator kit) Az a kérdés hogy ha vennék hozzá még ugyan ennyit akkor is tudni fogja a 2400 cas11-et?
Csak simán belőttem 1.65v ra meg xmp-re, és megy stabilan de nem tudom hogy 4 ugyanilyen rammal is menne. -
MK VII
veterán
válasz
Casoli
üzenetére
Szia...
Kb 4,6ghz-et el lehet tőle várni, de 4,4-et biztos.
A melegedése attól is függ, hogy hogy tuningoltad.. Auton mindent vagy szépen beállítgattad a feszültségeket? Bár gyanítom, hogy nem, ha épp ezt kérdezed, hogy "Delid vagy feszültség visszavétel?"..
97 fok az valóban nagyon sok. Nem szabad addig engedni ezeket a procikat.. 75 fok körül kell meghúzni a határt, ha huzamosabb ideig terheled.
Delid az sokat segít.. Egy 4690K-nál 15-25 fokot is jelenthet egy delid. -
Casoli
őstag
Egy 4690K-tól mit lehet elvárni? Alapfrekin használom 4GHz-n, gondoltam kipróbálom 500MHz-el feljebb.
Ment, stabil volt terhelés nélkül, viszont terhelve belenyaldosott a 97 fokba, úgyhogy gyorsan visszaraktam 4GHz-re. Nem mondanám, hogy gagyi hűtőm van, Scythe Ashura. Nem érzem azt az óriási előrelépést, a 2600K-m is ment legalább ennyit. Mit csinálok rosszul? Delid kellene, vagy feszültség visszavétel?
-
Weareus
addikt
Kérdés.
Jövő héten cserélem a deszkámat ilyenről ilyenre.
Kettő kérdésem lenne.
1. Volt itt szó a vrm-ekről és ezen az Asus deszkán szvsz kevesebb van, mint az Asrockon (nem kevéssel).
Viszont hallottam, hogy a minősége is számít. Szóval mennyire lehetek nyugodt ebből a szempontból?2. A thunderbolt 2.0-ra mit tudok rákötni?
. SSD-t lehet?
(Próbáltam több cikket olvasni róla, de kb. nem értem ezt az egész csatlakozót). -
MK VII
veterán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Szia.
H81-gyes lapok közül van pár ami viszi a tuningot régebbi bios-szal.
B85-ök közül is van egy kettő, de alapvetően a Z87, Z97-tes lapok amik tuningra vannak.
Biztosan a Z87 és Z97 ami kell a tuninghoz. Ha egy G3258-at húznál oda lehet elég egy H81-gyes is, de komolyabb porci húzásához mindenképp Z-s lap kéne. -
Enigma1945
őstag
sziasztok. egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen jelzésű alaplapokban tudnék HASWELL processzort túlhajtani?
-
laychi
veterán
Valaki tolja resident evil 7-tel?
Ram-omat eléggé tudja kajálni.
MSI afterburner fut és igencsak 10-11GB a ram használat játék közben.
Normális ez?
Fut rendesen szerencsére, akadásmentesen, csak feltűnt. -
Gercsa
senior tag
válasz
colossal89
üzenetére
Köszönöm a tanácsot, akkor szétnézek T-s proci fronton.
-
colossal89
tag
válasz
Gercsa
üzenetére
Túl nagy a ház, ehhez a setup-hoz, legalábbis ami a passzív üzemelést illeti. Vagy kellene bele még 2X12 venti pluszba lehet az is ultra halk alacsony fordulatú (gyorsabb légcsere kell) vagy kisebb ház. Vagy a 35-45W cpu.
Én építettem saját kezemmel már 3 gépházat ebbe volt 2 ventis mini ház is stb. Saját tapasztalatom alapján kevés a jelenlegi összeállítás a 65W hoz, a fent említett opciók valamelyikét ajánlom. (én tennék bele még 2db halk vezérelhető ventit)
-
Gercsa
senior tag
válasz
colossal89
üzenetére
Bitfenix outlaw. Egy hyper 212 borda van a procin, a házból kifelé fújja a meleget egy szabályozott 120mm-es ultrahalk venti.
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Tapasztaltabbaktól szeretnék tanácsot kérni főleg melegedés kapcsán.
Jelenleg egy i3-4130 dolgozik a gépemben passzív hűtés mellett.
Max hőfok 75-77CGondolkozok egy i5 beszerzésen, de tanácstalan vagyok menne-e passzívan.
A 4130-as még refresh előtti proci, TDP osztálya 54W, valósan szerintem 35-40W körül fogyaszt.
Kérdés, hogy milyen hőfokokra számíthatok egy "S" végű refresh szériás i5-től (pl i5-4460S)?
Azok elvileg 65W TDP osztályba tartoznak, viszont valósan nem tudom mennyit fogyasztanak. Ami egy kis pozitívum, hogy elvileg a refresh procik kicsit hűvösebbek a tesztek szerint a jobb hőelvezetés miatt.Elmenne-e passzívan egy ilyen cpu, vagy inkább próbálkozzak a 35-45W TDP osztályú "T" jelzésűekkel (pl. i5-4690T)?
-
F e Z o
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Csak nem üzleteltél egy nonK 4770-et?

(#37601) Redneck : Nem. Nekem volt 4790 nonK-m, meg "jobb deszkám" - Asrock Z97 Extreme6 - is, abban sem ment. Sajna ez nem 2600 vagy 3770, amik simén mentek 4GHz-en.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Robotporszívók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- AMD Ryzen 7 5800X3D + ASUS ROG STRIX B550-A + Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz
- Intel Xeon E-2146G / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- Intel Core i7-9700 Processor, 12M Cache, 4.70 GHz
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i7-10510U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Most 1,08V-on megy de ez tuti stabil, hetek óta nyúzom keményen, de nincs vele gond.