Hirdetés
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sagem MyX-8
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
válasz
HoaryFox
üzenetére
Már egy napja tesztelem, és nagyon úgy néz ki, hogy csak online videó stream-nél jön elő a probléma. Minden másban (játékban, 3Dmarkban stb.) tökéletesen teljesít a gép! Már csináltam egy friss win telepítést is, és abban is megakadt a youtube. Lehet valami hálózati gond lesz és a procicsere után csak véletlen egybeesés, hogy előjött. Nem tudom elképzelni, hogy hiba nélkül fut fullra terhelve minden, és egy hardverhiba ilyen pár %-os terhelés alatt jönne elő. Akkor akad meg a videó, amikor látom, hogy beesik a vga órajele egy pillanatra, de ez lehet csak következmény, nem ok.
-
HoaryFox
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Valóban, én kérek elnézést

-
-
morfondőr
addikt
válasz
morfondőr
üzenetére
VLC playerrel is előjön az akadás és a játék videója is megakadt az előbb, ami nem renderelt kép, hanem átvezető. Játék közben viszont semmi akadás vagy anomália nincs, simán megy minden, konvertáltam videót is, az is hiba nélkül lement 99-100%-os prociterheléssel. Hőmérsékletek rendben vannak, 62-63 fok körül volt a max. Ha megnyitok vagy bezárok egy alkalmazást, akkor szinte mindig előjön az akadás, ha megy a háttérben a film, de akkor is megakad, ha nem nyúlok hozzá, csak ritkán.
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Ma szereztem be egy i7 4790K procit használtan, eddig a tesztek jók, játék alatt nem találkoztam hibával, viszont ha videót nézek, pár percenként megakad egy pillanatra és berecseg a hang. Van valakinek tippje, hogy ezt mi okozza? Minden bios beállítás alaphelyzetben van.
Előre is köszi! -
Redneck
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Felraktam 1,03V-ra, azóta nem volt gond. Sajnos a Memtest-tel most kicsit várnom kell, de arra is szánok időt valamelyik nap.

Hőmérséklettel egyébként nincs gondom, a Pure Rock szépen teszi a dolgát. Az XMP profillal kapcsolatban sincs semmi beállítva, csak a feszültség, 1,65V. Aida ezt írja rá:
Mondjuk ez a memóriavezérlő 1,2V kicsit megijesztett az olvasott 0,75V vagy a memória feszültség fele alapján.
Sajnos ezt az architektúrát nem ismerem, AMD-ről jöttem, komolyabb lapom volt, mindent lehetett állítani. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Redneck
üzenetére
Hőfok miatt "sajnos" kell. Ha most 1,03-al jó lesz, akkor ennyi. Lehet, ha belenyúlsz a többibe, görcsölhetsz majd, ha mégse lesz jó(bb).
Egyébként elképzelhető, hogy most kapott egy random olyan kérést a proci, amihez már éppen kevés volt az előző fesz. Ezért közhely, hogy a tuning 99,99% stabil lehet max.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ciki vagy nem, de ahogy a képen van, minden Auton. Két dolgot állítottam, XMP profilt és a VCoret.
Anno azért vettem Intelt és választottam non-K irányt, mert azt hittem itt nem kell semmit állítgatni és bővészkedni.

-
Redneck
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Köszönöm!
Azt hittem a K mentes procit csak berakom, ha lehet lejjebb veszem a VCore-t és használom.
Megnéztem de sajnos nem találtam ilyen lehetőséget a BIOS-ban.
-
Redneck
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Emeltem kicsit a feszen 1,03V-ra. Este tolok egy Memtestet, de ha jól rémlik azt Dosból kéne indítanom nem?
Szerk:
Egyébként nemsokára 2x8-as Kit lesz a mostani helyett, de azért nem bánnám ha ez nem halna meg... Húzva sosem volt, mindig csak a CL9-es XMP profilon ment, gyári feszültséggel. Nem forró a borda sem rajta. Persze ettől még elengedhet egy forrasztás...Szerk:
Adok! Ha instabil, hogyhogy 8 hónapig nem fagyott? Lehet köze a kicsit magasabb hőmérséklethez? Csak pár fokkal melegebb mint máskor, de ha jól tudom a feszültség igény a hőmérséklet függvényében változik. -
Redneck
nagyúr
Megint kaptam egy kék halált, ugyanez. Eddig miért nem volt instabil ha az a gond? Vagy most halt meg a RAM?
Szerk:
Az alaplap tavaly év végi, a CPU még egy hónapig garanciális, a RAM Kit 5 éves. -
Redneck
nagyúr
Tegnap elkezdtünk nézni egy sorozatot VLC-vel, kék halál lett a vége. BlueScreenView ezt mutatta. -a legtöbb külföldi fórumon CPU vagy RAM volt emlegetve:

VGA tuning nincs, az XMP-s HyperX memória megy XMP profilon. CPU feszültség manuális 1,02V tavaly óta ebből még nem volt gondom. A HDD amiről a film ment 2009-es, HD Sentinel szerint hibátlan. A rendszer tiszta és stabil.
Pár hete van új VGA driverem és a legújabb VLC, de eddig semmi gond nem volt. Egy dolog változott még, a HPET be lett kapcsolva tesztelő jelleggel.
-
MaidenFan
tag
Rendben, köszönöm a hozzászólásokat!
-
Puma K
nagyúr
válasz
MaidenFan
üzenetére
Azért érdemes újra rakni.
Egy 3.0-ás pendrive-ról és USB-ről újradobni egy Windows-t gyakorlatilag mostanra percek kérdése.
Nálam a közel 1 éves és belakott Windows 7-et kapta meg anno a 4460 után a 4790K.
Újratelepítés után mintha gyorsabban-simábban működött volna a gép, pedig akkor és most sincs széttelepítve a gépem (induló programok összesen 3, háttérben futó felesleges folyamatok kigyomlálva minden esetbenn)
-
MaidenFan
tag
Üdv urak!
Olyan kérdésem lenne ha egy I7 4790k ment a lapba az I5 4460 helyett akkor ugye nem kell semmit állítgatni a biosba hogy tudja minden "képességét pl: HT +4 szálat" ?
Asus H97M-E
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
MaidenFan
tag
Üdv!
Kérdésem lenne, feladatkezelőt nézegettem a proci csere miatt "4790k" és láttam van egy olyan
rész a teljesítmény fülön hogy virtualizálás: letiltva!
Ez problémát jelenthet a teljesítményben vagy hagyjam figyelmen kívül mert nem kell hogy engedélyezve legyen?
Köszi a válaszokat!
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Egy i5 4590-et váltanék egy i7 4790-re (esetleg K), és az a kérdésem, hogy a jelenlegi SCYTHE Kotetsu hűtőm, ami az i5-öt 50-55 fok között tartja viszonylag halk ventiprofil mellett, az i7-el meg fog tudni birkózni? A hűtő teljesítményben kb. azonos egy népszerűbb CoolerMaster Hyper 212 Evo-val.
Előre is köszönöm a választ! -
Puma K
nagyúr
válasz
MaidenFan
üzenetére
Én is 4460-ról 4790K-ra már lassan 3 éve? (ehh de repül az idő)
Evidens, hogy egy az GTX 1070-hez képest régebben megjelent és a játékok világába a paramétereit tekintve minimumot megütő CPU egy felső-közép kategóriás VGA-t de nem hajt 100% avagy helyesebben nincs párban a teljesítményük így visszafogja azt.
Első körben nálam i5 4460 és GTX 760 OC párban voltak, aztán jött a 4790K és a GTX 760 is jobban ment, de akkor már a 760 volt a visszafogó tényező a konfigomban. Végül az i7 és GTX 1070 már párban volt nálam is teljesítményüket tekintve.
4790K mellé még GTX 1080 Ti is mehet
míg a játékoknak a magas órajel számít és másodlagos tényező a 4-nél több feldolgozószál. Bár játéka válogatja és már mind a kettő tényező ha meg van akkor hasít a játék magas órajelen és sok szálon egy erős VGA társaságában.Anno AMD Athlon64 3200+ Soc939 mellé én is beraktam az ATI HD 4850-et Nv 6800GT után és nem meglepő módon szüttyögtek a játékok a CPU miatt, de Intel E8400-zal a gépben már jobban ment a 4850 is hát még i5 750-nel

-
-
MaidenFan
tag
Üdv urak!
Na most váltottam 4460-ról 4790k-ra "Non OC" és azért most kicsit jobban fut a BF1 Ultrán FHD-be
Hát tényleg nem tudta a 4460 kihajtani a 1070 FE-t mondjuk volt hogy most is szotyizott a kártya de csak akkor ha 60fps-re volt belőve de ha nem volt vsync akkor simán 85-110 között ment 64 playeres pályán
Azé mosolyt csalt az orcámra ez a proci már ki tudja szolgálni a kártyát
Csak ajánlani tudom a 4790k-t aki akar fejleszteni de még megnézek pár dolgot mit mutat, igaz a win 10 nem volt újra rakva már több mint fél éve
Öröm bódottá
Be Quiet Pure Rovk Slim van rajta és max a hőfok 72 volt amit láttam kicsit soknak találom de remélem még elfogadható vagy lehetne még okosítani biosban hogy jobban hűtsön
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ha nem delidelt, akkor azért. Haswell i7-ek mind ki vannak száradva, cementet képzelj el pasztának, illetve ezek 1,2V-nál már új korukban is elég melegek tudtak lenni (főleg AVX alatt), nem igazán az órajel az oka jelenleg. Az viszont érdekes, hogy azért, mint 4790k, jobban kéne mennie, de a setupba nem látok bele.
Lehet elhamarkodottan irtam a fenti részt, de ettől még igaz...
"Gondolom ez nem épp normális dolog, főleg vízhűtéssel nem, szóval nem értem.
Teljesen alapon cpu-z szerint olyan 1,18v-ot kap a proci max, és akkor olyan 70-75 fok körül mozog a mőmérséklete prime95 alatt."Akkor nem igen lehetne 1,2V-on ennyivel melegebb valami el van nézve*, vagy jóval több feszt kap vagy máshogy lett tesztelve vagy nem tudom. HWinfo64-el kéne tesztelni, teszt előtt nullázod, után látni fogod, hogy pontosan milyen max értékeket vett fel. Órajelben annyi lehet, ha alapon van és ugye 4,4 a gyári turbó, elvileg leveszi, ha mind a 4/8 mag/szál terhelve van, de az sem 20-30 fok.
*hűtő gondolom ugyan úgy=jól működik.
-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok!
tehnap próbálgattam kicsit tuningolni a 4790K-mat de sajna falakba ütköztem

Ez alapján próbáltam meg első körben, tehát csak a vcore-t és a szorzót állítottam 1,07-ról indítottam, ezzel 4,2ghz-en töltött be a win, de nem volt stabil így a leírás szerint emelgettem a feszt és a szorzót és teszteltem Prime95-el.
A probléma ott van, hogy 4,4ghz-nél jártam közel 1,2v-nál (mert cpu-z szerint a lap kicsit töbet ad neki, mint amennyit beállítok a bios-ban) de itt már Prime95 alatt teljesen elmelegedett a processzor 100fok elérésénél levágta magát a rendszer.

Gondolom ez nem épp normális dolog, főleg vízhűtéssel nem, szóval nem értem.
Teljesen alapon cpu-z szerint olyan 1,18v-ot kap a proci max, és akkor olyan 70-75 fok körül mozog a mőmérséklete prime95 alatt.Nem igazán értem mitől szállt el úgy a hőmérséklete a procinak 4,4ghz-en?
Pedig a hűtőnek azért bínia kéne, oké hogy nem a legcombosabb víz a kraken X41, de azért egy szolidabb 4,6ghz-es tuningot elvártam tőle, hogy bírja és sztem bírnia is kéne, nem? 
-
troll81
addikt

-
-
Redneck
nagyúr
Egyik játéknál hülye véletlenszerű akadásokat tapasztaltam. Most úgy néz ki megoldódott de egy privátban kapott HPET-tel kapcsolatos tipp nem hagy nyugodni.
Windows 7-et használok és ez volt a tipp:
Próbáld ki és bekapcsolni, hátha segít valamelyik. 4690K mellett a bekapcsolása segítette a BF4-et, 6700K mellett bekapcsolva 50%-on ment a kártya és szarráakadozott, kikapcsolva javult meg.
Mi a véleményetek róla?
-
MaidenFan
tag
Üdv!
Nem tudom hogy mire gondolsz a kupakkal kapcsolatban de legyen szerencsém igen
Az alaplap meg marad ez "Asus H97M-E" úgy néztem hogy simán mennie kellene a procinak, tuningolni meg nem akarok
-
TeeBee73
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ha futja, miért ne? Nekem is van egy rakás játékom, a multinál előjön az a +4 szál előnye.
(Igaz, a játéknak is ki kell használni). -
Puma K
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ha multiplayer címekkel is játszik az ember akkor jó az i7.
-
MaidenFan
tag
Holnap megrendelem a 4790k-t, remélem jól érzi majd magát az Asus H97M-E deszkába és komoly sebességnövekedést kapok a 4460-hoz képest

Örülhet a 1070 FE a 4460 nem igazán hajtotta meg ahogy eddig láttam majd most izzadhat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
BF1-re nagyon kíváncsi leszek mit mutat maxon mert a 4460-nal nem ment stabil 60fps-sel sokszor be besett 45re is, na majd most remélem tartja a 60at
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
Sikerült már megoldanod? Érdekelne mi okozta. Nekem is 4790 van és GTX 1060, Project Carsban küzdök ilyen hülye akadásokkal. Teljesen véletlenszerű, nem függ a CPU és GPU kihasználtságtól, sem egyéb monitorozható dologtól.
Ha már nem sikerült a privátra nyomnom:
Intel HT lehet az oka Win7-en? Nem volt eddig gondom vele, de 4460 után nem lett újrarakva ha jól emlékszem. -
Askformore
senior tag
i5 4690 esetében a 80-90 fokos maghő rendben van az összefoglaló szerint.. és a package hőt meddig lehet elengedni? Arról nem esik ott szó..
Egyébként az miért van, hogy megvettem a procit és hozzá egy lapot (Asus Z97-p), összeraktam a gépet, és folyamatosan újraindulgatott.. majd rányomtam az Asus EZ tuning gombra, átállított ezt-azt (még nem néztem meg pontosan hogy mit), és azóta megy a gép.. alapbeállításokon pedig restartolgatott..
-
válasz
F e Z o
üzenetére
Beállítások (így volt alapból)

Videó(Még dolgozza fel. 10 percnél nagyon látszik. MSI AB fut a láthatóság érdekében, beállítások a végén)
Videó link -
-
Czvik2.0
tag
válasz
Askformore
üzenetére
Szia igen elég. Nekem is egy Giga B85 HD3-A lapban van. Jól el van benne.
-
Bf1 alatt a konfigomnál gyakran leesik az fps vsync 60 fpsről 20 alattira és megakad egy pillanatra a kép. Lehet a túl alacsony felbontás? 1280x1024. A kártya 70% terhelésen és a cpu 60-99.
-
-
128bit
tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Képet kérnék a beállításokról !!! mindenkitől !!!

Ja 1.35 ön stabil 4.6 on nekem
-
zs198
aktív tag
válasz
baritz1995
üzenetére
Szia! Nem sok az 1.2V?
Nekem is 4690k van és 4.2GHz-en ketyeg 1.109V mellett.
És teljesen stabil. A deszka Asus Z97 Pro gamer. -
Schweini
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, egy proci hibáról lenne szó.
Egy i5 4590 csíkos képet ad, ha az integrált vga van használva.
Külső videokártyával teljesen jól, hibamentesen működik.
Találkozott már valaki ilyennel? Lehet csinálni vele valamit?Előre is köszi!
-
Askformore
senior tag
Sziasztok,
i5 4690 alá elég egy "B85-ös" lap? Vagy mindenképpen a drágább kategória ajánlatos? Játékra lenne, egy RX480 mellé... van a gépben még egy ssd, egy hdd, egy kompakt víz, meg 3 venti.
-
korpas15
tag
Sziasztok! Szerintetek egy Asus H81M-A lapba belerakhatok egy 4790k-t? Tudni fogja az alap órajelét (4-4,4ghz)?
-
baritz1995
tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Sziasztok
Van egy Giga Z97-ud5h-bk lapom, benne egy 4690k proci jelenleg 4,3ghz-n megy 1,2v-vel
Ha barmely erteket megvaltoztatom biosban,a gep pontosan ketszer ujraindul,ezutan gond nelkul uzemel
Viszont amint valamit megint konfiguralok a biosban, megint a kovetkezo ket windows leallas utan kb 10perc mulva ujraindul a gep,aztan megint gond nelkul megy.
Remelem erthetoen irtam le,ezt mi okozhatja?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- AMD AM5 Ryzen 7700 - Vadonatúj
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Desert -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS945, 92% Akkumulátor
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

MSI GTX 1070 Gaming X

Sajnos ezt az architektúrát nem ismerem, AMD-ről jöttem, komolyabb lapom volt, mindent lehetett állítani.

, szerintem a nonK verzió is elég).

Pedig a hűtőnek azért bínia kéne, oké hogy nem a legcombosabb víz a kraken X41, de azért egy szolidabb 4,6ghz-es tuningot elvártam tőle, hogy bírja és sztem bírnia is kéne, nem?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)