Hirdetés
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Alma inspirálja ezt az olcsó ZTE-t is
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Gratt ja jól mutat szép darab .
Menjél csak feljebb -
Ha nincs proci a lapban akkor csak visszarakom azt a kupakot és ennyi ugye? Baja nem lesz?(porosodik stb)
-
n3m3r3
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Itt a forrás inkább! ROG lapok akár extrém kihajtására szolgál. Az említett feszültségeket nem kell készpénznek venni. A lényeg az lett volna hogy mire való.
-
válasz
n3m3r3
üzenetére
Nálam a már sajnos elhalálozott 4770K-m és a G3258-am is 0,75V körüli SA fesszel vitte a 2666MHz-et CL8-as időzítés mellett 2x2GB-os PSC chipes kitek esetén, illetve 2800C9-et 2x4GB-os Samsung chipes kitekkel.
Ez alapján szerintem az 1,3V gyilkos túlzás. A kérdezőnek azt ajánlom, hogy ne emelje, ha nem szükséges. Ha esetleg 4x8GB ramot akar nagy órajelen hajtani, akkor 1,2V környékéig is felmehet degradálás nélkül, csak legtöbbször nem KELL, akkor meg minek?

-
n3m3r3
tag
válasz
korcsi
üzenetére
RAM tuningnál jöhet jól, az idézetet ASUS lapokra írták:
VCCSA: System agent voltage. Helps with DRAM overclocking. 1.15~1.30 is more than enough for maximizing DRAM clocks. You can use 1.30v when pushing high DRAM frequencies to take the IMC out of the equation.
IO A: IO analog voltage. May help with DRAM overclocking. 1.15~1.30 is more than enough for maximizing DRAM Clocks most times.
IO D voltage: IO digital voltage. Critical rail for DRAM overclocking. 1.15~1.30 is more than enough for maximizing DRAM frequency. IO D can be sensitive on some processors when cold and too high may worsen cold bug behaviour. The right level of I/O A and I/O D will help maximize memory OC, too much or too little can cause code ‘55’ on the Hex display during POST or induce instability.
-
korcsi
veterán
System agent feszültségnek mennyi az ajánlott értéke? Nálam most 0,84V-on megy.
-
Alpi.
addikt
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
Annyit garantal Intel egy karalabe lapban, de megy az tobbet !
Ram oc nem egyszeru dolog. Millio tenyezo van. Masik 2 slotban nezted mar hogy mennek ?
Nem vagom hirtelen, milyen ramod is van pontosan, de ha nem Samsung ic-s, en a 24 helyett inkabb 3x-es tRassal probalnam. -
R̲e̲m̲
senior tag
áhh sz*rik ez arra hogy én mit akarok, egy centivel se megy feljebb, se timing, se freki...
tényleg 2400 a vége, 11-13-13-24 cr1, és ennyi.
proci meg totál nulla... 4,5ön még megyeget, de 4,6 már lynx pár kör és bd.
4,7-4,8 1,325ön próbáltam fixen is, de instabil, már aida stability testen is bukik
unlucky egy chip....
irigykedem kicsit itt az 5ghz-es eredményekre, anno a 2600k-m ment léggel 5.0-át
néha még visszasírom
-
laychi
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
hogyé' ádod a rámod?
németbe postázol? -
-
laychi
veterán
Most nekem is felbukkant egy 1,21V 4,7Ghz-es darab, bár a srác azt írta csak játékokkal tesztelte, az alatt 60 fok egy H110iV2-vel hűtve
4x4GB 2400MHZ-es CL10-es tridentX-el 320EUR-ban állunk. -
-
Victor91
tag
Attól függ mennyire skálázódik jól, a 4790k-m nekem is hasonlóan megy 4.4-en ( asszem 1.05-ön stabil) és 5ghz-en pedig 1.22-1.24 vagy valami ilyesmi. De ígéretesnek néz ki

-
MK VII
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Grat hozzá.
Hajtsd meg rendesen.
-
NFree
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Jo darab toljad neki lássuk mit megy sok sikert

-
ricsi8800gt
addikt
Overrite modban van így mutatja jól,Adaptive Modban teljesen más mutat a cpu-z meg a bios is HW résznél
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Kérdés, hogy valós értéket mutat-e a CPU-Z, mert nálam akármilyen órajelen megy a proci, mindig 0,952V-ot ír ki. HWINFO-ban is ennyi?
(#36364) ricsi8800gt : Akkor cask nálam van cpu-z anomália.
-
laychi
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
hát az akkor 1,3V körül hasít 4,9Ghz-el
nekem a 4,4Ghz a 4690K-val 1,16V
malay vagy vietnam? -
laychi
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Haswellnél nem sokat jelent a batch,itt is volt rá példa,hogy azonos batch-al rendelkező procik másképp mentek,de parancsolj.
-
ricsi8800gt
addikt
Cpu batch számokat hol lehetne meg lesni?vagy utána járni?
-
NFree
addikt
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
Asszem nem az az uncore fesz ami neked kell az a "VSA = VCCSA = System agent voltage = CPU system agent feszültség" azt hiszem de nem veszek rá mérget , várj még egy kicsit hátha más megerősíti . egyébként a memvezérlőt miért akarod feszeleni? én nem adnék neki sokat max offset +0,1v egyébként hétköznapra elég kell legyen 0.020-0,040v is .
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
én is vapolok, jobb mint a sima cigi...
persze lehet jönni itt a függőséggel, de ez sztem jobb alternatíva
bár nálam nem párások a ventik -
ricsi8800gt
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ez is bizonyíték hogy az e-cigi emberre,gépre egyaránt veszélyes

-
R̲e̲m̲
senior tag
Lenne egy kérdésem:
asus lapoknál a cache voltage az uncore fesz? memóriavezérlőt szeretnék feszelni -
-
-
SoulReaver
veterán
Remélem csak annyi volt. Bár nem emléxem, hogy ott tapogattam volna. De a szélénél amikor megfogom, simán lehet, hogy ott maradt egy kis dzsuva.... Minden esetre, most működik és tesztelem, vissza vettem 4.6 ghz -re és 1,225V -ra. Ez már nem lehet sok sztem.
Köszi egyébként a hasznos tippeket!

-
NFree
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
Esetleg még egy korábbi berakásnál megfogtad s mivel úgymond rajta maradt a zsíros újlenyomat szépen elszineződött. Csak egy tipp.

Habár ha kinagyítom a képet ott egy alsó sor érinkező is elvan egy kicsit használódva . De reméljük nem lessz gond.
-
-
Grózi
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Az alaplapi foglalat és a cpu közé?Kizárt.Én is füstölök gépezés közben(most is),de attól nem lesz baja a gépnek.
-
NFree
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
Hát reméljük rendbe van a lap s nem gyengülek el a lábak s a gyenge kontakt miatt van az elszineződés. Lehet hanyagolni kéne az 1,27v v ot rengeteg áramot vesz már fel a proci ha rendesen terhelve van . pedig én is feltoltam 1,27 re 4,7ghz .
-
Grózi
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ettől függetlenül ott valami nem gömbölyű-szerintem hamarosan gond lesz.Teszem hozzá ne legyen igazam!!!
-
NFree
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
Lap nem döglött meg ?nincs elszineződve a lábacskái ?
-
Prosector
addikt
Akkor ezzel jol mellelottem, bocsesz.
Nem veletlenul jottem haza Angliabol

-
SoulReaver
veterán
válasz
laychi
üzenetére
Száraz fülpiszkával lejött úgy látom.
Amúgy egyik pillanatról a másikra történt. Tegnap még ment, ma meg bekapcsoltam, lefagyott, restart után ment, kicsit böngésztem, indítottam a wot-ot és fagyott., biosba bementem, nem volt semmi gáz, de restart után már nem jött be csak újra indulgatott
-
laychi
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Kontaktspray ha van otthon fújj be egy fültisztító pálcikát,vagy valami finom pamut valamit és próbáld mg letisztogatni,de lehetőleg ne locsold,csak mértékkel.
Alkohol is jó lehet,de nem pálinka vagy sör
... gyógyszertárihogyhogy nem megy? tegnap még ment,ma meg már nem vagy mi?
Socketben nem látsz elszineződést? beégett érintkezőt?
-
laychi
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Rossz lyukba dugtad?

......
Tisztítottad már valami erős oldószeres anyaggal korábban??alul is egy sor érintkező el van színeződve
meg van ott még itt ott... -
korcsi
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
A linkelt parancsot "bcdedit /set useplatformclock true" kell beírni parancssorba (windows gomb + r,majd cmd parancs), majd újra indítani a gépet, indításnál kiírja a program...
-
MK VII
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nem jöttem még rá, de most nincs is időm sajnos rájönni...
-
törölt tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Aktiválni kell és újraindítani, de ezt kiírja indításnál.
bcdedit /set useplatformclock true -
tom_tol
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
-
MK VII
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Detto.

-
laychi
veterán
Na akkor ide is beköpöm a témát,amit máshová is, 4790K-val hwbot x265 benchmarkot tudna valaki futtatni,alapórajelen,turbobooston, és esetleg 4,7-4,8Ghz-en HT-vel
[link] download ott van fent a "FPS" felirat felett
-
tom_tol
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Bocs, igazad van, rossz szálat követtem

-
SoulReaver
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Én annyin használom az enyémet, már mutattam szerintem
Delidelni kell majd hamarosan, sztem 
Új hozzászólás Aktív témák
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet, jobb, ha lecsapsz rá!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen TV-t vegyek?
- Spórolós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- i5 9600KF i7 9700K Beszámitok!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- Intel Core i9-13900K + ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO + Opcionálisan G.SKILL 32GB CL34 6800 és hűtő
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Menjél csak feljebb

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)