Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sniper112
aktív tag
b20, meg a rom más van rajta, amin csak általában kinai , meg angol nyelv van, + google play nincs(eu illetve globan rom szokott lenni rá, csak ott is ha lesz akkor nem lesz jó az nfc fizetés)legalábbis eddig a legtöbb telefonnál így volt,a garancia ügyintézés meg sokba kerül ha ki kell küldeni.
-
Smiro
senior tag
Szerintetek megéri Kínából hozatni? Ottani áron ide tud utazni lányom által. A garancián kívül lehet hátrány? B20 gondolom hiányzik belőle, bár nem tudom, van-e még ennek egyáltalán jelentősége. Esetleg mi lehet még ok, amiért globál verziót érdemes venni? Válaszokat
-
Füleske
addikt
válasz
--Tomee-- #139 üzenetére
1. Van ilyen utángyártott akku is, meg van normális is. A "gyári" akkut sem a telefon gyártó gyártja...
2. Ott a linkem, ha nem tetszik az az app, lehet válogatni. A google adathalászat blokkolása eléggé alap dolog. Számtalan szűrőlista létezik.
3. A nagy túrót a MIUI része. Ugyanazt a phone appot kapja az összes telefon. Play áruházból is frissül. (com.google.android.dialer) Semmilyen MIUI - s, Xiaomi - s dolgot nem látni az app - ban. Az már más kérdés, hogy mit reagál a telefon arra, ha észleli a phone app megnyitását, telefonálást.(malmozás néven említed)
4. Nincs rendben, de ha nem ígértek semmit, akkor nem is lehet reklamálni ezért. Az jó, hogy már legalább ígérnek valamit, amit számon lehet majd kérni. Pl. anno Huawei prémium tablet - em android 5.1 - el jött ki - és azon is maradt. Ez sincs rendben, de nem is ígértek semmit. -
--Tomee--
csendes tag
Koszi mindenkinek a hozzaszolast. Akkor hadd reagaljak.
1. Nyilvan ha valaki vett mar utangyatott akkut a telefonjahoz az megerti hogy miert nem ajanlott az utangyartott akku. En nem azt mondtam hogy keptelen vagyok kicserelni, nem is azt mondtam hogy nem lehet megoldas, de ha mar azok akik naponta ilyeneket szerelnek nem ajanljak plusz mivel ebben nekem is van tapasztalatom es tenyleg arnyekuk az utangyarott akkuk a gyarinak, nem lett cserelve. Nem is lesz most mar.
2. personaldnsfilter - nem hasznalok ilyet. Ha mar adathalaszat, nem hinnem hogy csak ennel az egy appnal utkozne ki.
3. a Phone app - hiaba hogy google - a MIUI resze, a MIUI rendszer forkja ha tetszik. Ebben az esetben viszont igenis lenne koze a Xiaomi fejlesztoinek hozza szvsz.
4. "Mond már meg hol láttad hogy ehhez a telefonhoz 3 éves verziófrisitést igértek ." - Az biztosan rendben van hogy ket evig SINCS biztonsagi frissites SEM, nem hogy fo android verzio.
5. Teljesen mindegy hogy zaszloshajo e vagy nem, semmikepp nem az also olcsokategoriaba szanta akkor sem ezt a modellt a Xiaomi es az utodmodelleket sem oda szanja, az arcetliket nezegetve.
Persze nyilvan az altalam felhozott tema spinoff, nem az uj telorol van szo. Az biztosan fenyes es hosszu tamogatasi ciklusnak fog orvendeni, en csak a sajat modellem ekszemeit emeltem ki.
-
floratm
senior tag
válasz
--Tomee-- #133 üzenetére
"Mi9T Pro tulajdonos vagyok...….... Ennyit a 3 eves foverzios es 4 eves biztonsagi frissitesrol."
Mond már meg hol láttad hogy ehhez a telefonhoz 3 éves verziófrisitést igértek .
"Ezt keretik merlegelni ha valaki zaszloshajot szeretne a Xiaomi muhelyebol venni."
Az Mi9T pro sose volt zászlóshajó
-
Füleske
addikt
válasz
--Tomee-- #133 üzenetére
"biztosan nem a telefon lassulasa okozza hiszen a tobbi app furgen megy."
Tovább gondolva biztos vagyok benne, hogy semmilyen reklámblokkoló nincs a telefonodon (pl. personaldnsfilter), és kb. a google és a xiaomi szerverek felváltva versenyeznek az adataidért, míg Te a "malmozást" tapasztalod... [link] -
Füleske
addikt
válasz
--Tomee-- #133 üzenetére
"Ennyit a 3 eves foverzios es 4 eves biztonsagi frissitesrol."
Nem hinném, hogy ahhoz a telefonhoz ennyit ígértek.
"de nem ajanljak egyatalan a cseret."
Mert? Pl. aliról most is vehető hozzá akku, akár magad is ki tudod cserélni. Az új akku miért nem ajánlott?
" telefon applikacio kepes a nevjegy megerintese es a "tarcsazas" kozott akar 5 masodpercet is malmozni ami idegtepo"
Azok gondolom a google appjai, azt meg nem kötelező frissíteni, és sok köze nincs a xiaomi fejlesztőkhöz. Amúgy 3+ éves Poco - n gyorsabb, mint új korában, állandóan frissítve. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
--Tomee-- #133 üzenetére
Szerintem a T széria soha sem számított csúcsnak. Az mindig olcsósított csúcs volt.
Csak úgy zárójelesen.A szándékos lassításról tudna beszélni az alma is.
Legjobb volt, amikor haverom megmagyarázta, hogy ő teljesen jogosnak érzi ezt, az ő érdekeit védi.
(nem mondom, hogy milyen szavazó jutott eszembe erről) -
MC Pite
veterán
Ehhez képest a Pixel 3,4-ek és Compact Sony a környezetemben sokkal jobban jártak.
De ugyanezt tapasztaltam mikor a 12X miatt a sajomis topikokat kellett bújnom.
A mostani telefonomnál legalább elhiszem a 7 év hw+sw támogatást. 2-3 évnél nem tervezem tovább megtartani (bár ki tudja) de eladásnál sem mindegy, hogy kezeli a gyártó a telefont/juzereket. -
--Tomee--
csendes tag
válasz
blueMerle #29 üzenetére
Igerni igernek.
Mi9T Pro tulajdonos vagyok, ami most 4+ eves telefon. A legfrissebb android foverziom android11, a legfrissebb android security patch pedig 2021-es. Ennyit a 3 eves foverzios es 4 eves biztonsagi frissitesrol.
Akkumulatort mar 2,5 eves koraban szerettem volna csereltetni koszonhetoen a sok gyorstolteses ciklusnak, es mar akkor kozoltek a hivatalos itthoni szervizben hogy nem tudnak gyari akkut a telefonhoz rendelni.
Kisebb szervizben mondtak hogy belerakjak ha hozok utangyartottat, de nem ajanljak egyatalan a cseret.
A telefon egyebkent egesz gyors a mai szemmel is, a szoftveres tervezett elevules viszont jelen van, a telefon applikacio kepes a nevjegy megerintese es a "tarcsazas" kozott akar 5 masodpercet is malmozni ami idegtepo. Ezt pontosan tudjak a fejlesztok is, es biztosan nem a telefon lassulasa okozza hiszen a tobbi app furgen megy.
Ezt keretik merlegelni ha valaki zaszloshajot szeretne a Xiaomi muhelyebol venni.Ez nem flame akart lenni, csak a tenyek. Amint latjatok en is arra jatszottam anno hogy ne kelljen egy darabig uj telefont vasarolni. A fenti 3 aprosagbol ketto az igert frissitessel lefedheto lenne, az akkucsere lehetetlensege gyari alkatresszel egy gyucskeszuleknel 2,5 ev utan meg nonsense.
-
realist
őstag
válasz
Elit3Zotya #126 üzenetére
Meglepett amikor azt mondta custom sony sensor. Időközben a hozzászólásoknál javitotta, valamilyen custom omnivision ov50h lesz az.
A sima 14 global tesztre kíváncsi leszek. Bár kamera terén szerintem idén a oneplus 12/ realme gt5 pro erősebb lehet. -
válasz
Atomgeszi #129 üzenetére
13 ultrának nem kell gcam szvsz, nekem nem ment tökéletesen.
Volt olyan helyzet, amikor nem hozta azt a szintet/hibás végeredmény volt, de a gyári minden körülményben nagyon bika..
Azóta lehet változott és fejlődött a gcam is rajta.De a 13 ultra eddigiek alapján, veri ezt az új 14 pro-t, amin nem lep meg.
Ettől függetlenül nagyon jónak ígérkezik összességében mint teló. -
Dare2Live
félisten
válasz
Elit3Zotya #126 üzenetére
csak hwt nézve hátralépésnek tűnik a 14/14pro
pixel 8 pronál legalább a széles kapott egy jóval jobb szenzort, meg a fő kamera egy fényerősebb lencsét. (csak lenne benne snapdragon és instant venném )
-
A videó alapján jobban tetszik a 13 ultra, de messzemenő következtetéseket nem vonnék le egy yt videó alapján.
[Xiaomi 14 Pro Hands-On: Snapdragon 8 Gen 3 Benchmarked; Camera Test vs IMX989; HyperOS Overview]
Nem lesz rossz az a fényvadász kamera..
-
osonte
őstag
Úgy tűnik, hogy most hamarabb fog megjelenni a 14-es sorozat, mint tavaly a 13-as (más helyen in olvastam): [kép] .
"Több eurázsiai és európai régióban megkezdődött a Xiaomi 14 sorozatú készülékek sorozatgyártása. Úgy tűnik, a globális bevezetés küszöbön áll."
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Selfie az nem túl jó. Plusz agyon retusál..
Én mindig gcamot használtam, tökéletes fotók születtek Mi9-cel. Fototrendre tettem pár képet.
Igazából a mai napig nem találtam meg az utódot.
Sony szenzort szeretem, de a 14 es széria így kilőve.13 ultra meg beszerezhetetlen, pedig nagyon kíváncsi lennék, hogy mit tudnék kihozni belőle.Egyébként én a konkurens gyártóknál sem láttam jobb fotózási képességet. Az iphoen egy vicc volt évekig.. Samunak volt pár jó készüléke, de egyik évben szarabb, másikban ugyanolyan, mint 2 vel előtte.
Ismerősök képeit szoktam nézni Facebookon. Ők a legjobb szűrő a "kattintok és kész". Hát egyiktől sem voltam elajulva. Pedig volt minden Huaweitol elkezdve minden az ismerősi körben.
-
Örni
senior tag
Én azt tudom, hogy kiestem, a 14-es nem tud 1080p 480fps-t, gondolom az OV szenzor miatt
De legalább majd olcsóbban megúszom a 13-as vásárlásávall tavasszal. -
MC Pite
veterán
válasz
Atomgeszi #117 üzenetére
Részben igen.
De mikor a mobilaréna tesztben írják milyen jó képeket csinál egy telefon (12X), kétkedve fogadom a képek alapján; de megveszem.
Majd brutál gáz előlapi kamerát tapasztalok amiről szó sem volt (kislányommal közős képek nagyját agyon kellett gyúrni hogy középszar legyen a végeredmény, még felhős időben is [link] ). Videóhívásoknál megint olyan szint volt, amit már nagyon rég nem tapasztaltam.
Arról sem volt szó, hogy lányomról, páromról nem nagyon tudok olyan képet lőni, addig a bőr és hajszín nagyjából stimmel (erdők szintén). Pro-ba még so so, de olyan alacsony dinamikával, ami megint gáz (nem használta a binninget?).
Vagy hogy a textúrákat eltűnteti a telefon.
Hogy olyan shutter lag van, hogy hiába veszem elő gyorsan a telefont, indítom gombbal, lenyomom, és fél egy másodperc múlva készül az expó. Vagy bringázás közben a kontrasztosabb részeknél ghosting volt (lassú kiolvasás?).Ez már nem csak ízlés kérdése. És ezekről egy büdös szó sem esett
-
Atomgeszi
nagyúr
Gcam sajnos a nem Sony szenzor miatt kétséges, hogy jól fog működni.
Fotózás az brutál gyors lett a gyári kamerával amúgy, az látszik az egyik handson videón.
"Láttam pár képet ugyanonnan, kiderült hogy egy kis fotózási rutin, meg a túlzott szín/kontraszt ami különbség ami miatt jobban tetszik neki."
És aki RAW-ban fotóz, majd saját magának beállítja a színeket? Na, ugye..
Teljesen egyéni az egész fotózás, hogy kinek mi jön be végeredményként.
-
MC Pite
veterán
válasz
Luck Dragon #115 üzenetére
A kamera minőségét
gcammel,hogy mennyire lesz impresszionista a jpg motor, mennyire csökkent a shutter lag, vagy hogy a kamera ui megint milyen logikátlan hülyeséggel/megkötéssekel lesz bolondítva?Bár vannak akiknek így tényleg tetszik, és nem használják a pro módot, így annak faxságai sem zavarják. Ismerősöm is mondja mennyivel jobb képeket csinál a pasija sajomija mint az ő pixele. Mondom micsoda? Láttam pár képet ugyanonnan, kiderült hogy egy kis fotózási rutin, meg a túlzott szín/kontraszt ami különbség ami miatt jobban tetszik neki.
-
Ebben is lesz reklám?
Viccet félretéve, dizájn tetszik, specifikáció esetén nem lehet panasz.
Kamera minőségére és annak tesztelését már várom a szakiktól.
Ahogyan az új OS-t is. -
LosBlancosRM
őstag
Kínában szabadabb a véleménynyilvánítás, mint itt.
-
MC Pite
veterán
válasz
Elit3Zotya #85 üzenetére
Meglestem, renéltem picit letisztul, de hát továbbra sem én vagyok a célközönség.
Tudom, unalmas lenne, ha mindenkinek ugyanaz tetszene. -
Ricardo
titán
válasz
Trailblazer #106 üzenetére
És miért pont azt használod?
-
Örni
senior tag
Egy Xiaomi nevű telefonnál azon megy a vita, hogy a HyperOS béna név?
-
Ricardo
titán
válasz
Trailblazer #102 üzenetére
Milyen romot használsz?
-
válasz
Trailblazer #102 üzenetére
Nem volt viszont vita, kár hogy annak veszed.
F3-asom volt nekem is, most F4 GT van. -
HoaryFox
őstag
Kínai árakhoz képest mennyi lesz itthon? 2x-es szorzó befigyel?
Mert a kínai ~210ezres árért befizetnék egy sima 14-re. De sajnos túl jó telefonom van, hogy cseréljek(12X)
-
válasz
Trailblazer #99 üzenetére
Ugyanúgy fogod használni a telefont, mindegy mi lesz a neve, nem?
Vagy undorral teszed félre, hogy köszi, akkor ezt nem és levaltom egy xyz készülékre?
Mondom, a nem Power user azt sem tudja, mi van a telefonján... Mindig érdemes kitekinteni a "mobilos" fejünkből..
-
válasz
Trailblazer #97 üzenetére
Valld be.
Engem hidegen hagy, ne akarj bevonni a buliba.Legyen energiatakarékos, legyen jó, legyen gyors.
Van két ember, az egyik Béla, a másik Jákob... Utóbbi név nem nyerő 21.szazadban , de lehet okosabb, mint Béla.
...
Van jelentősége? Lehet valaki számára.
Zárom az offot.
-
válasz
Trailblazer #95 üzenetére
Rendben. Felesleges kört ne fussunk ezzel.
Akkor Téged zavar. Ez van.
Egy laikus usert meg nem fog érdekelni egy név.. Ez a nagy helyzet.
Jó , egy Hyundai Getz nem szerencsés névváltoztatás. De itt nem sokat vizet zavar. Szerintem. Szerinted igen.
Legyen ez egy véleménykülönbség. Pont. -
válasz
Trailblazer #93 üzenetére
A név nem nagyon érdekel senkit.
Ha kernelszintű a változás, az sokkal inkább.
-
Én már korábban is leírtam egy kapcsolódó topikban, hogy éles design váltást én nem is várok most. Egyrészt, a felhasználó bázis ezt szokta meg, ezért szereti a MIUI/Xiaomi párost, másrészt, ha tényleg kvázi saját OS, nem csak bullshit, akkor amo belül van legyen mef először, aztán jöhet a máz.
De valóban, majd a tesztek után okosabbak leszünk.
-
Ricardo
titán
válasz
Elit3Zotya #87 üzenetére
kinézetben nem nagyon változott. Igaz azzal nem is volt nagy gond, de ha már új OS és más név, változhatótt volna többet.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Elit3Zotya #85 üzenetére
Nem jó a link
-
Hát ez számomra tényleg gatya, a 13 ultránál is ilyen volt, reméltem hogy ez változhat.
A kamerák közti váltás egyébként nem rossz, de hogy nincs dedikálva gomb..
Huawei-ben sem volt aszem, és egy frissítéssel bekerült, hátha idővel... -
Trailblazer
veterán
Látván az ottani árakat, nálunk legalább 1.5 lesz a szorzó.
-
joey04
titán
na maradt a csúszkás zoom az új hiper rendszerben is videónál.
-
floratm
senior tag
A xiaomi 13 elég jól sikerült darabb, mint annakidején az Mi8.
Kb nyárra ugy beesik az ára hogy bestbuy lesz - a 12 es modell árgörbéjével nézve, és akkor még 1 év telt le az 5 böl.
Ekkorra viszont a pixel 8 is jóárasokdik meg ittlesz a pixel 8a- egy ársávban🤔 -
válasz
7Heads Drago #79 üzenetére
Hagyd,van valami speciális elképzelése.
-
7Heads Drago
veterán
Ezek szerint az összes többi gyártó teloja nem avul el és nem öregszik be. Sőt nincs teli szoftveres bakikkal se egyik telo se.
A melegedésről meg annyit hogy a szuper iPhonet is le kellett kicsit korlátozni hogy ne melegedjen. Samsungok is melegszenek... pedig ezek nem kimondottan gyorsan töltenek. -
Füleske
addikt
válasz
joelke HU #71 üzenetére
Ezt én értem, de Te a 2 éves tesztekben említett hivatalos forgalmazói árat hasonlítod a mostani normális hely árhoz. Közben a hivatalos forgalmazói ár nem csökkent. Időszakos akciók voltak, meg kifuttató akciók szoktak lenni a termék életciklus végén. Azt is értem, hogy az mstore garanciája nem egyenlő a webbolt garanciával.
-
Én nem mondanám elbaszásnak. Bár teszem hozzá, szinte sosem játszok telefonon. De a mai kor egyik legnagyobb előnye, hogy mindent vihetsz a zsebedben.
Azt viszont tényleg elbaszták, hogy erre megy a marketing. Amit ma akarunk, az fizikai képtelenség. És ez a baj. A többség elvárja, hogy kicsi, könnyű, bírja sokáig, de vigye el a GTA V-t legalább 5 órán át a többi funkció mellett PC grafikával.Vagy baromi nagy áttörés kell chip fronton, hogy fénnyel menjen, vagy akksi kell olyan szintű, hogy 5-10x ekkora kapacitást tudjon változatlan fizikai paraméterek mellett.. Csak akkor "fényhűtés" is kell..
-
DS39
nagyúr
válasz
Barthezz2 #72 üzenetére
Az okostelefon piacot már régen elbaszták ebből a szempontból.
Szoftveres optimalizáció nincs vagy alig, megoldás tegyünk bele több ramot, nagyobb teljesítményű processzort.
Hűtés nem igazán megoldható.
Aksinak hely nincs.Amúgy aki pc vagy konzol helyett 5-6-7 colon játszik, azon én nagyon csodálkozom.
-
Ezzel az a baj, hogy lassan közelítünk oda, hogy egy telefon egy régi PC, vagy konzol erejét tudja, csak azt ne felejtsük el, hogy azok 230v-ról mentek, nem 4-5000 mAh akksiról..
Ez nem gyártó, telefon, vagy rendszer függvénye, hanem fizika.
Én kíváncsi vagyok, hol lesz választó pont, vagy hol lesz áttörrés. De éveken belül arra lesz szükség, ha ezt akarjuk tovább tolni.
Lásd melegedő telefonok.. Teljesítmény kell mindenkinek, de PC-n ezt 3 kiló rézcsöves, vagy vizes hűtővel tartod karban. Telefon meg ne legyen 200g, meg ne csörögjön hűtés(ami szintén a nyamvadt akksit eszi).. Hát, valamit, valamiért.
-
joelke HU
őstag
Ilyen alapon érdemes választani, mert valljuk be, ma már nincs akkor szakadék teljesítményben egy mostani és 2 éves modell között, amit megérez a felhasználó a mindennapok során.
Füleske
Én nem azt mondtam, hogy hivatalos forgalmazótól venném, hanem egy normális helyről. Például az említett mstore vagy éppen az aqua. Azért ezek mégsem a zúg GSM kategória. -
Az mStore a szürkétől elég messze van.
Igen, Örni jól mondja, a Bravophone a disztributor, ő teríti azoknak, akiket linkeltél...
Annyival kiegészítem, hogy az mStore ( WayteQ) a TMX-szel szervizeltet, mert amikor volt miStore, akkor velük lett kialakítva a szervizpartnerség.
A többi sokkal mélyebb történet, meg hogy miért lett hivatalos miStore-ból mStore ...
W. úr sokat "segített" ezen...
Aki ezeket nem tudja csak ennyit tud , hogy ez a hivatalos és kész. Az mStore viszont nem szürke... A szürkeimport feltételez egy áfa témát, az meg erős vád lenne...
-
-
joelke HU
őstag
És elavult annyira, hogy mára már használhatatlan? 22 márciusában készült róla itt a teszt, akkor függetlenül 340 volt. Most meg 160 alatt van normális helyről. Három Android főverziót ígértek rá, simán megkapja az új Hyper Os-t. Ha a 13 is így jár, akkor bánom is én két éves lesz, amikor megveszem. Attól még pár évig simán használható lesz. 160 körül mint kapsz? Egy Samsung a54-et? Hát az azért messze van a csúcstól.
-
-
GaborKt
csendes tag
Mobilnet + GPS + Hotspot (hogy haverokkal tudj játszani.) + játék (de nem gagyi tetrisz. Normális pl.: genshin vagy COD) + Bluetooth benyomod, hogy halj fülesen is valamit. Ezek együttes használata eszi az aksit. Nyilván rárakod töltőre és nyomod tovább majd ez megy napi szinten, egy év után pedig az aksi kuka.
Jah lehetne venni gamer telefont. Valóban lehetne, de mivel jelenleg is az van így tapasztalatból írom, hogy azokban is szar az aksi. Ezen a problémán, szerintem sose lendül át egy cég se. Pedig olyan jó telefonok jönnek erősek és dizájnossak és olyan kár értük. -
-
tothl
addikt
válasz
Felesbandi #45 üzenetére
Igen elég érdekes téma ez.
Ha belegondolok, arányosítva a 90 -es években egy használt szakadt 6110 is drágább volt, az újról meg ne is beszéljünk. -
Fred23
nagyúr
Ahogy kapható lesz a 14-es, a 13-as ára esik úgy 50k-t, szóval ez utóbbi így már egész megfontolandó lehet.
-
hroberto
veterán
Kíváncsi leszek az energiagazdálkodásra, esetleges melegedésre.
-
-
DS39
nagyúr
A 14-es, zöld színben adja.
Kérdés ez az új Snapdragon csoda ilyen kis házban mennyire melegszik majd? -
hdavid1
tag
Jé, előlapi kamerával 4K60, ezt is megéltük.
-
-
Ricardo
titán
A vas az elég meggyzőző, a kinézet is tetszik. A Hyper OS-re vagyok kíváncsi.
Érdekel mennyiben változott a MIUI-hez képest. -
válasz
foglaltvagy #31 üzenetére
Melyikkel fáztál rá?
-
joey04
titán
Nem rossz, de a 13-as széria valahogy meggyőzőbb volt. Na majd az ultra.
-
szaszimi
tag
hiaba irjak, hogy hatekonyabbak a chipek, aksi idoben csak akkor van elorelepes, ha no a telep merete. orultem volna egy 5500mAh vagy 6000-es aksinak
-
blueMerle
veterán
12-es és a 13-as kínai verziója sem tudott mit kezdeni a B20-al, mint ahogy a Wi-Fi sem egészen ugyanaz a szabvány az ázsiai változatban.
És? Itthon van hivatalos nemzetközi verzió, az meg tudja. Pont. Nem kell flamelni (mondjuk minden topicban ezt csinálod...)csak aztán a címkéző-rekorder Xiaomi a frissítésekről egy év múlva ne feledkezzen meg.
Megint ferdítesz. A Xiaomi 3 évnyi főverzió és 4 évnyi biztonsági frissítést igér. -
MC Pite
veterán
A 14es méretében, vagy kicsit kisebb?
Ha az S23, Zenfone 10 és Xperia V túl kompakt, akkor a Pixelek is ott vannak, és, khm, más kávéház.A remek véleménnyel bíró tesztek alapján vettem 12X-et, hogy ne kelljen volte meg 5G miatt telefont baxtatni.
Hát, életbe nem szívtam ennyit semmivel mint a miui korlátoltságával. A többi részt (gyenge hangminőség, pocsék szelfikamera ami videóhívásoknál halovány peodukciót tudott, a baromi szerencsétlen hajlított kijelző hogy a tenyerem nekiérjen/kijelző szélét a toktól ne érjem el, az impresszionista festményre hajazó jpg motor a logikátlan/suta fényképező appal, és a dullos szenzorottság...jah, közelségézékelő az nem fért bele, néha az arcommal nyomkodtan a kijelzőt hívás közben, bónuszként a kretén kamera dizájn hogy billegjen az asztalon feloldáskor és az ujjunknak is néha útba legyen kézbefogva) már nem is nagyon fejtem ki, maradjunk annyiban nem lett a kedvencem.Pedig impresszív volt a feature lista, és a tesztek is, khm...gyanúsan pozitívak voltak.
Azóta nem nagyon égek a vágytól hogy megint tőlük legyen készülékem. -
válasz
LosBlancosRM #24 üzenetére
Ha ez ennyiben kimerülne , könnyű lenne. De nem így van.
Teljesen más specifikáció. Nem igazam van.
Nem az elődje. A T modellek külön vannak. Ezt vagy megérted, vagy nem.
De akkor pontosan, de olvastad úgy is.
Sok dolog kusza a Xiaomi modellpolitikájában, a sokféle márkanév alatt érkező ilyen-olyan régiókba szánt, átcímkézett, újranevezett és követhetetlenül variált specifikációkkal, de abban mindenképpen konzekvensek, hogy valamikor az év elején érkezik az aktuális csúcsmodell egyre növekvő számozással (most ez ugyebár a Xiaomi 13), ősszel pedig megjön a kissé újragondolt verzió valamivel kedvezőbb árfekvésben (ezek pedig a T-vel jelölt termékek). Más kérdés, hogy mivel van a felbukkanások között így fél év, ezért pont őszre árazás kapcsán eléggé összecsúsznak a modellek, hogy megint gondolkodhasson a júzer, hogy a kicsit korábban megjelent Xiaomi 13, vagy éppen a 13T Pro lenne-e számára a nyerő. Szerencsére erre pont könnyű a választ: a 13T Pro jóval nagyobb.
Remélem ez így oké, és ha más írta hihetőbb neked is. -
-
-
Farkas82
tag
Szerinten 14 pro méretét elírták, 161 mm lesz az nem 171. Alig 0.4 collal nagyobb a képernyőméret mint a kissebbnek, nem lehet 2cm-vel hosszabb a ház.
-
Szép darabok. A Pro érdekelne de ez a 17 cm magasság kissé elvette a kedvem.
-
realist
őstag
Kamera tesztekre kíváncsi leszek. Alig van már használható készülék a 14 méretében. Kamerák gyártókról jó lenne infó, a korábbi pletykák alapján egyik sem sony
-
eventus
veterán
Van IP védelem, hivatalos oldalon megtalálható.
-
ujvendeg
tag
válasz
Viktorpalffy #4 üzenetére
Kedves Kolléga!
Mindig őszinte örömmel olvasom itt, ha azt látom, hogy hazánkban kinek-kinek félmillió forintja van a világ leggyorsabban elavuló ipari termékére. Sok sikert: egykori elektronikai szakmérnökként mondom: 12-es és a 13-as kínai verziója sem tudott mit kezdeni a B20-al, mint ahogy a Wi-Fi sem egészen ugyanaz a szabvány az ázsiai változatban. De nézze meg a kolléga úr pl. Xiaomi 12 első honi fogyasztói árát - és nézze meg most: 140 ezerért szórják ki őket: egy jobb középkategóriás többe kerül.
A csoda Xiaomi 14 ugyanakkorra fog elavult telefonná válni, mikor a gyártótól ez a
a készülék: Xiaomi Redmi Note 12S - s az utóbbi érzékeli a B20-at, kínál Jack-csatlakozót, ami, ugyebár nem fülhallgató-csatlakozó, sőt bővíthető is. És nincs vége: 80 ezer ft. Elfeledte micsoda marketing-hajcihő előzte meg a Xiaomi 12-es trió megjelenését? És az életszerű használat - pl. nálam - bizonyította: egyszerűen muszáj a szuper 12-őt 12X-re cserélni, mert az akkori világ legjobb telefonja inkább rezsónak volt jó, tapasztalatból beszélek, fél óra filmnézés után már nem lehetett kesztyű nélkül fogni. És akkor tessék kalkulálni: ha most nem zugboltban, ázsiai verziót kínálva, hanem főforgalmazónál vásárolna Xiaomi 13-at, a 256GB tárhelyű változatot választva - akkor 300 ezret kell a boltban hagyni - mégis, mit tetszik gondolni, mennyibe kerül majd a 14-es Pro változata, ami egyébként barbárul hatalmas telefon.... mindamellett kis türelmet, és sok szerencsét a használatához, csak aztán a címkéző-rekorder Xiaomi a frissítésekről egy év múlva ne feledkezzen meg. -
CapriBoy
tag
Szuper design!
-
válasz
Megvárod, amíg megjelenik nemzetközi forgalmazásban.
Ezt a B20-at már évek óta rágjuk....
-
joelke HU
őstag
A kisebb az tényleg kívánatosra sikeredett. Remélem mihamarabb jön felénk is és a 13 ára meg beszakad, mert én azzal is nagyon ki lennék békülve.
-
válasz
LosBlancosRM #1 üzenetére
Az nem az elődje, de ez ne okozzon nagy galibát.
Ennek az elődje a Xiaomi 13 termékcsalád, amit nem most tesztelték, hanem márciusban.
-
Redneck
nagyúr
Poco F5 12/256 volt a kiszemeltem eddig, de megvárom ezt a Xiaomi 14 16/512-est is.
-
kakuk.tamas
addikt
Hmmm… A kisebbik csodás darabnak tűnik.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Vodát és bármit, aminek köze van hozzá, kerüld.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Várd meg az international verziót, abban lesz B20
-
Viktorpalffy
csendes tag
Sziasztok!
Új telefon vásárlásán gondolkodom, a kiszemelt egy Xiaomi 14 Pro. A problémám az, hogy nem támogatja a B20 sávot, amiről korábban olvastam, hogy sok embernél problémát okoz.
Van esetleg valakinek friss tapasztalata B20 nélküli készülékkel? Debrecen belvárosában élek, időnként vonattal járom meg a Budapest-Debrecen távot. Előfordulhat, hogy nem lesz, csak 2G a táv javarészén?
Jelenleg Telekomnál vagyok, de pont a Netfone-ra tervezek váltani(Voda hálózat).
Előre is köszönöm a válaszokat! :) -
mjani1172
addikt
"jack, infra vagy IP védelem nincs"
Ez nem visszalépés? Mi ebben a jó?
-
Atomgeszi
nagyúr
Viszlát infra.
-
LosBlancosRM
őstag
Vicces, hogy egy hét se telt el az előd tesztje óta.
Zöldet elfogadnám, kíváncsi vagyok a tesztekre, mit tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ezúttal a Xiaomi 14 és 14 Pro használja elsőként a Qualcomm új csúcslapkáját.
- NVIDIA® driverek topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Eladó Apple S7 plus telefon, kártyafüggetlen Képernyője törött, de működik. Ára: 25.000.-
- 2 darab iphone akciósan 7 és 7 plus
- Független Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB eladó!
- iPhone 15 Pro 128GB, Apple Watch S 7 Midnight Alu 45MM, MacBook Pro 13-inch, 2017, 2 mag i5, 8/128GB
- Samsung Galaxy S25 512GB Navy Blue - SES.HU vásárlás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest