- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.jeno
senior tag
Én most már nem kérek bocsánatot a beleszólásért, mert már mindenki megtette.
Szerény véleményem szerint mindenkinek igaza van!
Csakhogy abból a progiból ahol a brandingba van építev a skin, a content mappa alatti skin mappát törölni kell, mert a save mappa törlés utáni újralétrehozásakor első allalommal, a skin mappából felolvassa a bent lévő skint, és a később felolvasott brandingból származó skin ezt már nem írja felül. legalábbb is én a dimka brandingos verziójával addig szívtam rendesen, míg nem töröltem a skin mappát, a start után lefagyott a kép, mert nem tudta, hogy most mit is kellene beolvasni. -
snowdog
veterán
data.zip branding.zip skin
Ezeket a kulcsszavakat a kereső használatának megkönnyítése miatt írom ide.Ne hibáztasd őket, elég zavaró lehet a sokféle elnevezés, és funkció. Nem árt összefoglalni pár dolgot, és akkor az ehhez hasonló kérdések kapcsán lehet erre a hozzászólásra hivatkozni.
1. data.zip - ez a program legfontosabb összetevője, ez tartalmazza a programrészeket, ikonokat, indító képet és egyéb megjelenő grafikus elemeket. Lehet szerkeszteni (pl. ikonok cseréje, indító kép cseréje és hasonlók) de nem célszerű, sőt tilos. Ugyanis szerzői jog védi, tehát a módosítása, terjesztése illegális!
2. branding.zip - ez az a fájl, amiben célszerű az ikonokat, indító képet, és hasonló grafikus elemeket cserélgetni, szabadon módosítható, megváltoztatása, terjesztése nem tartozik a jogilag tíltott dolgok közé.
3. skin - mint a neve is jelzi (skin = bőr, azaz külső megjelenés) alapvetően a program ui (user interface, azaz kezelői felület) megjelenését szabályozza. Gombok elhelyezése, felíratok helye és hasonlók. A skin készítők azonban ennél sokkal tovább mentek, és általa nem csak a megjelenést, hanem a program működését is megtudják változtatni. Szabadon módosítható, terjeszthető.
A prioritásnak is fontos szerepe van (nemrégen erről már volt egy kisebb vita, de itt sem árt tisztázni). Lehetőség van arra, hogy egy bizonyos grafikus elem, mint pl. az indító kép, vagy ikonok és hasonlók akár mindhárom összetevőben megtalálhatók legyenek. Tehát van egy indító kép a data.zip-ben, van egy a branding.zip-ben és van egy skin-ben. Akkor a program indulásánál melyik fog megjelenni? Ezt a prioritás dönti el.
A legmnagasabb prioritással a skin rendelkezik, ezt követi a branding.zip, majd a sort a data.zip zárja. Vagyis ha van skin, és tartalmaz indító képet, akkor az jelenik meg. Ha van skin, de nem tartalmaz indító képet, viszont a branding.zip meg igen, akkor az abban található kép jelenik meg, és így tovább.Ezt a logikai felépítést (data.zip - branding.zip - skin) a program fejlesztői hozták létre.Van egy negyedik variáció, amit egy felhasználó alkotott meg, és az utóbbi időben terjed.
4. branding skin - ez egy branding.zip és egy skin keveréke. Annak idején azért hozták létre, amiért én ezt a hozzászólást írom. Túl nagy lett a zavar a branding.zip és a skinek terén, és a felhasználók egy része már nem értette, és nem tudta kezelni a helyzetet. Ezért valaki arra gondolt, a skint beépíti a branding.zip-be, és akkor többet nem kell bíbelődni azzal, hogyan és melyik skint kell kiválasztani, ahhoz melyik branding.zip-et használja. Ennek a megoldásnak véleményem szerint legalább annyira hátránya, mint előnye, hogy ebben az esetben csak egyetlen skint lehet használni. A program indulásakor automatikusan a branding.zip-ben található skin indul el, megváltoztatni, lecserélni nem lehet.
Remélem segítettem a tisztánlátásban, és nem kell ezeket a dolgokat újra és újra leírni, elég az érdeklődőt ehhez a hozzászóláshoz irányítani.
Ha a Moderátor netán erre járna, és egyetértene vele, akkor ezt a hozzászólást be lehetne tenni a legelső hozzászólásba, és akkor mindenki könnyen megtalálná.
-
A701 CsL
csendes tag
Szia Trob!
Egyet értek egyébként a véleményeddel, én csak egy lehetőségre hívtam fel a figyelmet, mivel felmerült a skincsere lehetősége.
Egyébként kivétel nélkül szinte az összes skinekben lévő dolog legalább 60-70 %-ának semmi gyakorlati haszna nincs. (lásd: az általam sokáig készített kisrendőr kiegészítések). De volt rá igény! -
kockazatos
tag
Mármint a brandingben cseréljem? Mert ott van nekem! De az ott lévőt töröljem? Vagy egyszerübb a gyökér mappa létrehozása?
Már próbáltam a brandingbe betenni de nem lett jó! Mondjuk nem töröltem az ott lévőt!
Ha gondolod tehetsz föl Loading meg exiting bmp-t! Vagy linket! Köszi! -
malvin1
tag
Nem a kinézet miatt, hanem a skinben rejlő, a Primo-hoz képesti plussz tudás miatt.
Feltételezem (én ugyan nem ismerek egyet sem, de még nincs egy hónapja, hogy életemben először láttam PNA-t), hogy a GJ-n kívül van más is.
És gondolom, nem kell különösképpen bizonygatni, hogy másféle tudásra lehet szükségem amikor autóban ülök, és másra amikor megérkeztem, és pl. mint túrista járom a várost -
malvin1
tag
Bár nem akarok fejleszteni (sem skint, sem brandingot), de itt vannak a fejlesztők (láttam pl. te is készíteetél már brandingot).
Hát hol máshol kaphanék valami képet erről (csak annyit, hogy hova is tegyem).Vagy ez csak a bamba felhasználók fóruma, akiknek elég annyit tudni, mit hova kell másolni?
-
formasu
tag
Mikor előszőr telepítettem, akkor mondta valaki, ha Navont írok, gyorsabban , stabilabban találja a holdakat, és ezért nem a saját készülék nevét írtam!
Elég hosszú, több perces keresés után talált holdakat, / az előző Navonos bejegyzéssel , és az előző Skinnel sokkal hamarabb! / és már mérte a magasságot is.
Köszi, megpróbálom most ezzel is!
Most az új Skinnel, és ezzel: type="Wayteq_850", szinte ugyanolyan gyors volt, mint régebben, és a magasságot is mutatja!
Köszönöm az útbaigazításokat mindegyikőtöknek! -
Lamaar
csendes tag
Sikerült!
Mindent az SD kártya IGO8.3-as CONTENT-jébe tettem.
Minden mappát a CONTENT-ben egybefésültem (Igo8.3 + Primo)
A sys.txt-ből kivettem a hivatkozást, de egyből kereste a global.cfg-t. (és nem indult a program)Ezért beleírtam a sys.txt-be:
[folders]
content="\Storage Card\IGO\CONTENT"Van minden!!
Megyek kipróbálom! :-)Köszönök mindent!
-
Lamaar
csendes tag
Köszönöm!
Ez érdekes!
A térképeket csak ott (map) tárolom, az Igo8.3-ban. (IGO a mappa neve)
Mind megvan!
Elvileg a többi dolog is jó a Primo-hoz.Ezeket használom! (használnám)
Hungary_TM_2010.10_101213
Europe_NASA.dem
Hungary.3dc
Hungary.3dl
Hungary_petrol.3dlHungary_TM_2010.10_101210.poi
-
csiki52
tag
nálam megy a TMC a decemberi és a januári javitott TM térképpel is sőt ugy vettem észre gyorsabban jelenik meg mint régebben...mostanában szinte azonnal ad infot a bekapcsolás után, régebben ez sokszor negyed órába is beletelt.
jelzi a utfelbontást, eseményeket táblákkal is és ha utvonalra esik hanggal is...eddig csak torlodásba "futottam" bele a idő növekedést jelzett de ujratervezni nem kellett.
a többiröl nem tudok nyilatkozni. -
kisspista
senior tag
Hmm.... elnézést kérek, azt hittem! Nem hallottam még sehol az új magyar "map"-ról, s kicsit fura is nekem, mivel a TM 2x is frissített az egyik, pesti híd újbóli használhatóságakor. Nálam a legfrissebb a Hungary_TM_2010.10_101213.fbl, de akkor ezek szerint van új, utána kell járnom! Köszi!
Szerk. látom ezek változtak:
Eastern_Europe_83_NNG_Easy_2010.10_110124.hnr
Eastern_Europe_83_NNG_Economical_2010.10_110124.hnr
Eastern_Europe_83_NNG_Fast_2010.10_110124.hnr
Eastern_Europe_83_NNG_Short_2010.10_110124.hnr
Hungary_83_TM_2010.10_110121.fbl
Hungary_83_TM_2010.10_110121_(DA).fda
Slovakia_83_CEDA_2010.10_110121.fblEz tetszik: Topmap is fda fájlt használ, végre!
-
Kardi70
csendes tag
Úgy általában nem mutatja egyiket sem. Pont bementem egy Lidl-be, ott álltam és a térképen nem mutatta. Gondoltam rákeresek úgy mit mutat. Úgy már mutatta a logóval együtt. Furcsa volt nekem is, de másik Lidl-nél is igy jártam.
Egyébként nagyon jónak találom amit csináltál, akkor is ezt fogom használni ha nem sikerül. Ne vágj eret magadon. -
kirillhun
csendes tag
Nekem kifejezetten tetzsik ha bemondja,főleg a vasúti átjárót illetve a suli-zebrákat.Nekem elég volna ha csak bemondaná ha közeledek,de mikor madártávlatban vagyok jobb lenne ha nem látnám a "nagy sárga" szimbólumokat
Ezekenek inkább csak közeledéskor van információ értéke,hely keresésénél vagy útvonal böngészésnél semmi jelentősége ,jó lenne eltüntetni a sárga jeleket
Honnan hívja elő a primo ,hogy milyen messziről látszódjanak ? nézegetm de nem látom egyenlőre -
kirillhun
csendes tag
ok,értem,köszi!igen láttam ,negyed akkora a fájl mérete a save mappában .Holnap tesztelem!
A sulizebra-tűzoltó-vasúti átjáró kombót hol találom?? Angolul van leirva a poi-visibitel fájlba?nem találtam
Kiszeretném kapcsolni ,vagy legalább a láthatósági távolságot lecsökkenteni.
Meg lehet csinálni? -
drotifuti
aktív tag
A kérdés jogos..dehát ugye a felbontásom..320*240
És tudtommal arra nincs frisebb de ha van szivessen veszem
Azt kérdezném h ha a primonak nincs saját map könyvtára (közössen használom igo8-al és annak a content/map/poi/bulding ..mappáit használják közössen)Tehát milyen bejegyzéssel tudok utalni a sysben a térképváltás helyére primonak? -
kockazatos
tag
Ez már jó lessz mert már a másikkal anyira voltam hogy beleverem valahová!
még ezzel kapcsolatban kérdezném hogy is tudom frissíteni vagy mit csinálni?
Mert ez most 8.5.11.155811
a másik 8.5.11.168090-es volt de ettől frisebb.
kérdeztem már meg kaptam is rá választ de nem találom sehol a buksimból meg kiment sajna!
Ez van ha valaki ... valamihez! -
kockazatos
tag
ezt furcsáltam én is a nappali másabb az éjszakai ugyanaz és mégis éjszakaiba kérte azt az info_bmp dolgot!
De most föltettem egy másikat annak a nappali mérete kisebb ennek a "hamis"-nak a méretétől az éjszakai ugyanaz a méret!
De ezt a "hamisat" jobban szerettem volna mert több szebb dolog van benne számomra.
Szerintem bizti máshová kell megadni azt a bmp dolgot nem?
Pl: branding data vagy mittudomén! Vagy marhaságokat beszélek? -
-
kockazatos
tag
tuti lett igy már mindjárt más!
Erre tud valaki valamit mondani?szeretném még megkérdezni hogy mi az a NMEA adatátvitel? Kicsit hülye vagyok hozzá!
és mi van olyankor ha a save mappa biztonsági mentése ki van pipálva és kilépéskor ezt at üzit kapom:
A \SDMMC\Primo\backup mappát nem lehet létrehozni Hozza létre manuálisan.[roundaboutcam] ;korforgalom javítása
enabled=0
centery=20
Ezen érték csökkentés növelés mit jelentene? -
Jaki2000
aktív tag
OK OK
Csak azt a nyavalyás a gombot, hogy szürke legyen! Egyébként használom a keresőt, csak közben olvasom is a hsz-eket, csak néha napokig nincs időm. És akkor off-off.
UFF! Bocs, hogy szóltam offért. Ez volt az uccsó!Szerkeszteve: Most nézem! Mitől lett a fél topic off szürke?
Ennyire azért nem koncentráltam. -
Jaki2000
aktív tag
Elnézést! Valamennyire igazad van, de szerintem nem csak engem zavar. Ez a navon kérdés is 20 hsz. alatt lett átbeszélve, némelyik fél oldalas. Igaz, hogy nem vagyok túl aktív, de kevés időmben szoktam követni a fejleményeket. A napokban is vissza akartam valamit keresni, ami "pár" napja volt és már közel 100 hsz-szel arrébb találtam rá nagy nehezen.
A múltkor is azt kértem, hogy legalább jelöljék be az off topicot. Egyébként nagyon jónak tartom ezt az egész fórumot (nem csak a primot), mert nagyon rugalmasan kezelik a működést. De azért a warezon kívül az offolás sem nagyon megengedett más fórumokon sem. Pont a fentiek miatt. És úgy gondolom, hogy neked, aki sokat tesz a témáért, nem az off mellett kellene kiállnod.
És mielőtt azt gondolnád csak b@sztatni akarlak: Minden tiszteletem, és köszönöm munkádat! -
kisspista
senior tag
Ez relatív kérdéskör, mert én pl mindenkori LEGÚJABB GJA skint használom, s akkor az én esetemben - mivel magamból indulok ki -, mindig bele kéne tenni a módosított .bmp fájlt a pack-ba. Az ember könnyen megszokja az "újítást", s mikor kijön egy újabb skin, akkor elfeledkezik korábbi saját kezű módosításáról és az lesz fura neki, az újabban miért nincs benne a régebbi újítás!?
Remélem érthetően fogalmaztam meg, eme roppant egyszerű dolgot! -
M1Bali
tag
Nekem úgy tudom 128 MB Ram van benne, (BluePanther Opal)
Most el kellet ugranom Székesfehérvárra 110 Km. oda és vagy 140 volt vissza, semmi baja nem volt. Minden tökéletesen működött.
Nekem ez a carbon skin jön be nagyon, és ezért használom ezt. Olvastam hogy kinek mi tetszik és mi nem, egyik-másik skinben, Természetesen lehetne mit tuningolni mindegyiken, de hát örülni kell hogy ez is van hisz nem vagyunk programozok. Én pl egy útvonal adat megjelenitést nagyon tudnék értékelni, ami nem nullázna le minden út kezdetén. Lehetne heti, napi számláló benneTermészetesen segítek bármiben ha tudok.
Milyen jellegű ikonra gondolsz? Mint Pl. itthon a benzinkutak, MOL ikon, OMV ikon??
Őszintén megvallva nem figyeltem különösebben az ikonokra kint, mert ott annyira nem érdekeltek a kutak mert azért itthon szeretek tankolna, bár egy keveset kellet most is Szlovénba csurgatni beleDe majd igyekszem figyelni rá, ha majd a jövő héten megyek ki.
-
malvin1
tag
Semmi hatása. Minden alap Primo ikon.
DE ez az "ikonos változat" érdekes:
Én a GJA 2.23 módosított skin 480x272-es felbontáshoz (mod1) (1778KB) -t töltöttem le.
Van ugyan egy u.n. 'dafunk' stílusú is, de fogalmam sincs mi az.
Azt kellett volna?
Engem érdeklő szines ikonok ugyanis lehettek a gépen attól is, hogy előtte a Snowdog_branding (4.3) -al kísérleteztem.
Ez pont csak ennyi.
Ez elég is lett volna, de ez meg van amit jól mutatott (pl. MOL) van amit meg nem (SHELL).
Ezért aztán vettem egy nagy levegőt: jőjjön a GJ skin. -
-
kisspista
senior tag
Amúgy azt nem értem, hogy ha megjelenik egy új GJA skin, azt minek még tovább tunningolni, mint pl. dafunk verziók? Ha egyszer Arkoko megcsinálja a skin,t akkor azt már nem "kéne" tovább bontogatni, szerintem....
De javítsatok ki, ha tévedek, illetve áruljátok el, mi az értelme, hogy a folyamatos frissítéseket szerkesztéssel felülírja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest