- Minden (is) kiderült a Pixel 9a-ról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A OnePlus 11 is Android 15-re váltott
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisspista
senior tag
Azzal van a baj, hogy nálam nem gomb az ONLINE TRAFFIC, hanem csak felirat. Ha inaktiválom az online tmc-t, akkor szépen megjelenik a keresés funkció, és manuális módon veszem az eseményeket. De netről nem akarja beszedni az infókat!
(#6301) csonti70: lehet, hogy license hiba, de nem biztos. Azért köszi az infót, illetve még annyit árulj el, nálad az ONLINE TRAFFIC felirat az gomb, vagy nem tudsz rákattintani?
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz papa807 #6309 üzenetére
Már kipróbáltam mindenfélét, de nem jártam szerencsével. A sorrendet össze-vissza kevertem, AS-el, WiFi-vel is teszteltem, de nekem nem akar kommunikálni az online kiszolgálóval.
Sys.txt-ben is benne van, aminek benne kell, hogy legyen, tmc lisence-em is meg van, de semmi.Aki használja az online funkciót, és működik neki rendesen, az kérem írja le, hogy csinálta, hogy tudom működésre bírni ezen hasznos funkciót! Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
Próbáltam AS-en keresztül, aktív kapcsolat mellett. Készüléket felismeri, adatforgalom problémamentes, azonban nem kommunikál a Primo a Naviextras szerverével, s nem is adja be az ablakot, miszerint csatlakozni szeretne. Utána ugyanezt WiFi kapcsolattal: szintén semmi.
A Google keresés ugyanúgy kudarcba fulladt, nem talál semmit! Mi lehet a hiba?Sys.txt tartalmazza az alábbiakat:
[network]
available="1"[tmc-http]
enabled=1[lua]
tmcwaspresented=1[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz kisspista #6312 üzenetére
Na sikerült összehozni a dolgot! Sok embernél - köztük nálam is - hibásan szerepelt a sys.txt-ben a bejegyzést:
[network]
available="1" ; itt a hiba, nem kell a felső macskakörömHelyesen így néz ki a bejegyzés:
[network]
available=1S ha mindent jól csinál az ember, akkor pillanatok alatt szépen, minden információ megjelenik:
Előnye, hogy nem csak magyarországi TMC infók jelennek meg, hanem a környező országoké és azon területé is, amit éppen böngészünk. WiFi-n és AS-n is jól működik az online funkció. A korábban letöltött infókat tárolja, s addig, míg nem frissíti az ember: tárolja is (nem veszik el, ha egy pihenőbe érve kikapcsoljuk a GPS-t, majd újraindítjuk).
Az érintőképernyő hiba érzékelési hibája is megoldódott, megosztom, hátha valaki ilyen problémával küzd. GPS-be automatikus G-szenzor van, ami elforgatja a képernyőt; program indítása előtt álló helyzetben kell tartani, majd ha már látni lehet a Primo logóját, akkor el lehet fordítani oldalnézetbe a készüléket. Másodszori indítás előtt egy clearRAM futtatás, és minden rendben működik. Enélkül megint hibázna a szoftver, mert úgy látszik beleszemetel a RAM-ba, és azt kilépéskor nem távolítja el.
Szanyo74 kolléga Primo1.2 800×480 GJ v0.4 zz branding-je tökéletesen működik, kifinomult és letisztult, átlátható kezelőfelületet tesz lehetővé. KÖSZÖNJÜK!
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz kisspista #6313 üzenetére
Még egy érdekesség, a Primo 1.2 a TMC adatokat az alábbi fájlok megléte mellett tudja fenntartani és kezelni:
Save mappa:
- network_stats.isu
- tmc-http.sav
- tmc-http-static.sav
- trafficevents.txtEzen utóbbi fájlban van részletezve az adott részre eső korlátozás, információ!
[ Szerkesztve ]
-
malvin1
tag
válasz kisspista #6313 üzenetére
[network]
available="1"itt a hiba, nem kell a felső macskaköröm.
Nem hiba!
Nálam is így van, és mégis megy.
(valószínűleg éppen más is történt, és attól javult meg).Amúgy én már sokat filóztam azon, hogy miért van az, hogy hol így, hol úgy írnak mindent.
Végül arra a meggyőződére jutottam, hogy mindegy[ Szerkesztve ]
-
tango75
csendes tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy kipróbáltam pár db. GJA skins és utána nagyon lelassul a primo, előtte normálisan működött. Mi lehet a probléma ?
-
kisspista
senior tag
válasz malvin1 #6321 üzenetére
Most már tényleg nem vágom, hogy mi a helyzet vele?!
De nem is értem, a macskaköröm az egyik korábbi Primo-ban sem szerepelt értékadásnál.... Lehet készülékfüggő!Megfordult a fejemben, hogy mi van, ha naviextras az online tmc-vel küld információt a készülékről, s ezáltal beazonosíthatóvá válik a szoftver?! Hasonlóképpen, mint Microsoft Update előtt szoftver ellenőrzés....
-
csabicska
senior tag
Tudna e vki linkelni egy jól működő sys txt fájlt Samsung Omnia 2 készülékre?
Amivel megy a Tmc.
Bár a Gps jelet folyamatosan elveszti..
Talán erre is tudtok megoldást?
Köszi-Galaxy S20 - The best-
-
kolivanov777
tag
Fent van nekem is a primo 8-5-11-155811, és a tmc funkció nemigazán megy rajta, menüt se találok, ez mindbe így van, segítség
help
-
kisspista
senior tag
válasz csabicska #6331 üzenetére
Külső TMC vevőd van, vagy beépített? Minden esetben hivatkozni kell a port számára, illetve a vevő típusára.
Nálam például ez van a sys.txt-ben, amivel működik:[tmc]
port="COM,6"
baud=57600
source="royaltek"
auto_tuning=1(#6332) kolivanov777: a Primo\Beállítások menüben keresd meg a Forgalom menüpontot, majd aktiváld (pipáld ki) a TMC-vevőt és Intelligens útvonalat, majd a sys.txt-ben add meg a tmc vevő port számát. Lásd fenti bejegyzés!
-
kolivanov777
tag
válasz kisspista #6333 üzenetére
Rendben megadom akkor ezt, nekem asus r700T-m van, és igo 8.5nél más volt a tmc menü, ott lehetett látni ahogy rákeres!
[device]
type="asus_R700"[interface]
show_exit=1
resolution_dir="480_272"
vga=0
extra_settings=1[rawdisplay]
highres=0
screen_x=480
screen_y=272
stretch=1[gps]
port=2
baud=57600
;default_latitude=48.857004
;default_longitude=2.294760[tmc]
port="COM,1"
baud=38400
source="gns"amúgy ez van a sysbe nekem!
-
kisspista
senior tag
válasz kolivanov777 #6334 üzenetére
A [tmc] bejegyzésből arra lehet következtetni, hogy COM-1 porton van a vevőd, aminek a kommunikációs sebessége: 38400. Ellenőrizd, hogy a csatlakoztatott tmc vevő-t érzékeli-e a szoftver. Ha nem, akkor nem megfelelő porton / sebességen van.
Mit látsz a menüben, vagy mit nem? Próbálj képernyőmentést csinálni, és linkeld be ide!
-
kisspista
senior tag
válasz kolivanov777 #6336 üzenetére
Konfigurálni minden esetben a sys.txt-ben kell.
-
kisspista
senior tag
válasz kolivanov777 #6338 üzenetére
Ez nincs benne. Onnan tudod, hogy megtalálta, hogy működéskor a navigációs képernyőn megjelenik egy ikon jobb felső sarokban (piros háromszögben autó vagy adótorony jel), erre kattintasz, majd bejön a Forgalmi helyzetjelentés panel. Itt láthatod, hogy FM sávokon van-e TMC-jel keresés, vagy nincs.
Ezen hozzászólásban láthatod az ikon képét: [link] Azonban itt a feliratok és a kijelzés Honti-féle indikátorral történik; nálad csak az ikon, ami fontos erről a képről.
[ Szerkesztve ]
-
kockazatos
tag
Sziasztok! Primo 1.1-ben mit kell csinálni hogy menjen vagy legyen TMC-m? Mit kell tenni hová és mit kell írni a sys-be? 1.2-ben megy de ebben nem! Olvastam visszafelé de nem megyek el rajta!
[ Szerkesztve ]
-
kockazatos
tag
Ez van a sys-ben nekem!
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="948"
saved_last_tuning_mode="1"
;enable_flow_icons=0 ;(0) need $traffic_speed.spr
;enable_flow_events=1 ;(0) haven't seen any flowing
;flow_stripe_blinking_time=1000 ;(0) in msecs
;show_all_provider_list=1 ;(0)
;near_provider_distance_km=100 ;(30)
;auto_band_search_up=0 ;(0)
auto_tuning=1
;use_new_standard=1
;ignore_sid=1
source="royaltek"
port="COM,4"
baud=38400
;gps_source=1
tuner_alg_search_force_on=1
tuner_alg_search_timeout=10000
tuneralg_rds_packet_timeout=6000
tuneralg_8a_packet_timeout=6000
tuneralg_3a_packet_timeout=20000
tuneralg_last_8a_packet_timeout=10000Gondolom nem jó ha nem megy! Mio készüléken használnám meg van hozzá egy tapadókorongos vezetékem azt kel bedugni a bölcsőbe ott van a helye!
-
kisspista
senior tag
válasz kolivanov777 #6340 üzenetére
A kék négyzet a Gyorsmenüt jelenti. Skint használsz? Mert skinnél jön csak elő ez a funkció....
(#6342) kockazatos: hát ez nagyon gáz így, egyrészt azért, mert össze-vissza van, s a [tmc] szekció az [interface] szekcióval van összekutyulva. Másrészt, amiről nem tudod mit jelent, töröld ki, feleslegesen ne terheld a Primo-t.
[tmc]
port="COM,6"
baud=57600
source="royaltek"
auto_tuning=1
show_all_provider_list=1Ezen bejegyzést bőven elég a tmc helyes működéséhez, de természetesen konfigurálnod kell a saját TMC-vevődhöz. A portot és s sebességet kell beállítani, a többit egyelőre nem bántsd.
-
PJ
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet megváltoztatni Eszter induló és kilépő szövegét?
Hol kell átírni? -
csonti70
csendes tag
Honnan tudom mi a tmc vevőm portja és sebessége?Vagy a készülékemé?
Köszi
-
Bigsteve666
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem a következő problémával kapcsolatban:
Gja v2.26 800x480 skint használok és napszak váltást követően az előző napszak színei maradnak a négy sarokban(km/h,hátra lévő idő,következő manőver stb).
Mi a bibi?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Le Mans Ultimate
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Minden (is) kiderült a Pixel 9a-ról
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Star Citizen
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest