-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tudom ide ThinkPadhoz tartozik-e, de szeretném megosztani (korábban nem is tudtam, hogy van ilyen magyar fórum).
Egy törött T440-es kijelzőjű gép érkezett hozzám, amit egy LG márkájú FULL HD, IPS, fényes kijelzőre cseréltettem [LP140WF1-SPJ1].http://postimg.org/gallery/1sx3mogcs/
Ebből...
Ez lett
-
azbest
félisten
Betegek ezek a kanaiak
Most olvastam, hogy csináltak lvds - eDP konvertert boardot, hogy T430 változatokba be tudják tenni a T440 fhd ips kijelzőjét. -
edk-
őstag
Üdv,
X250-hez melyik dokkoló jó biztosan? Néhol csak a 40A10090EU Pro Dockot írják, másutt a 40A20090EU Ultra Dockot is. Utóbbiba nem sikerül beleültetnünk az X250-et, míg egy T440p-t gond nélkül fogad.
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy t440s-el szemezgetek Full HD kijelzővel. Van esetleg valakinek ezzel a géppel tapasztalata?
Előre is köszönöm!Üdv,
Jani -
hkari
őstag
Sziasztok!
Nem rég hozzájutottam egy Lenovo T440-hez.
Olyan kérdésem lenne, hogy Aksis üzemmódban valahogy be lehet állítani, hogy a fényerőt ne vegye ennyire vissza? Maxon van, de néha nem elég.
-
Grafirka
őstag
Ismerosom jo arban ( ~ 430 USD ) hozzajuthatna egy TP T440 hez. Eleg sok panaszt olvastam az ujabb modellekrol.Valoban annyira visszavettek a minosegbol ?
-
Nerd
aktív tag
Hello,
T440 aljabol hianyzik egy csavar. Honnan tudok ilyet szerezni?
-
PNP
őstag
Alfánál a T440P megérheti? Tudom, hogy mélypont a 40-es széria, de legalább a touchpad cserélhető, létezik IPS opció és nem U-s proc van benne.
-
bajuszati
tag
Sziasztok,
Kellene egy új céges laptop, max. 14" kijelzővel, hosszú akku idő, max 2kg.
Sajnos a keret miatt egy T450 már nem fér bele, ahogy egy X250 sem.Viszont T440 és X240 is nagyon ritka újonnan, számlával.
Gondolkoztam egy Thinkpad Edge szériában is 13,3"-14" kijelzővel.
jellemzően irodában lenne használva külső monitor csatlakoztatásával.
Tudom, hogy ez nem Edge fórum(és hogy a thinkpadhoz is csak néevében van köze), de sajnos a 270feletti ár már nem fér bele a keretbe.
Esetleg egy előző generációsT440-et ha találnék jó áron....
üdv, és köszi a segítséget.
-
Kiss67
senior tag
válasz
Chaser #80415 üzenetére
Megnézem , de nem hinném hogy lenne a biosban fényerő állítás.
Én még sohasem láttam ott.
Felraktam egy Win7 et egy üres ssd-re és nem megy a fényerőállítás.
Sem T440, T450, X240.
De ez a win volt eddig is nekem, mert pendrive -on van.
Nem változtattam.
Feltettem egy win 8.1 recovery-t és nincs fényerő állítás.
Ennél gyáribbat nem tudok. -
Kiss67
senior tag
Az sem segít , de akkor meg nem kell nyomni az Fn gombot.
Pont mindegy.
Szóval , felhívtam egy szervizest a Smart -ból, és ő sem tud megoldást, de tudta hogy miről beszélek.
Csak ettől nem lett jobb, még mindig nem működik a fényerőállítás Lenovo Thinkpad T440,T450,X240 gépeken.
Hát ez nagy gond !
Voltaképpen padló fényerőn megy állandóan. -
-
Kiss67
senior tag
Előbb elírtam, nehogy félrevezető legyen: T440 , T450 , X240 van szó.
-
Kiss67
senior tag
Üdvözlet mindenkinek.
Mivel nem találtam visszaolvasva információt a problémámra,( vagy elkerülte a figyelmemet), itt szeretnék választ kani a dologra.
Adott egy Thinkpad T440 vagy T405 vagy X240m, voltaképpen mindegy.
Eredeti recoveryről ,vagy sima win7 telepítésnél vagy minden driver feltelepítése után nem lehet fényerőt állítani az F5,F6 gombokkal. De a windows mobil központban sem, hiába húzogatóm a csúszkát, nem csinál semmit.
Valamit nem csinálok jól, mert vannak olyan emlékeim mintha ez régebben működött volna.
Sem win 7 alatt sem win 8 alatt nem megy.
Mi lehet a gond?
Várom a tippeket.
Köszönöm.
Jöhet privátban is.
Mindegy. -
Tim82
félisten
válasz
oliverthomas #80156 üzenetére
A T430s mintha még LVDS csatlakozós panelt fogadna, a T440s meg eDP-set. Van valami kínaiak által gyártott adapterkit, amivel meg lehetne oldani, de nehezen lehet beszerezni, nem kommersz, Aliexpressen szembejövő cucc.
-
oliverthomas
csendes tag
Sziasztok,
T440s képernyőpanelt át lehet rakni T430s-be? Kompatibilis illetve méretügyileg átszerelhető?
Feleslegesen nem kezdenék neki.... -
HSM
félisten
Akkor ennyi a teendő, keresni egy LG vagy Samsung 1600*900-as panelű T420/430-at.
Vagy utánanézni, nincs-e más T440 jobb kijelzőkkel, valószínűleg ott sem csak egy beszállító panelje van benne.
Sajnos az én T420-am is ilyen AUO 1600*900-as, mondjuk engem csak mérsékelten zavar, mivel főleg külső monitorról használom, így a belsőnél nálam csak a felbontás volt lényeges szempont.
-
HSM
félisten
Pixeles?
Pedig nagyobb a pixelsűrűsége... Nem erre gondolsz? Screen door effec a jobb oldalont: [link]
Kicsit (nagyon) eltúlozva van persze a képen... Azt a T420-aknál is csinálja főleg az AUO panel.A Samsung és LG panelek elvileg nem produkálnak ilyet. Nem tudom, a T440-nél milyen panelek mentek bele, de nem tartom kizártnak, hogy hasonlóak. T430-ba ugyanezek a panelek mentek.
-
Molk
tag
Sziasztok,
Ma voltam megnézni egy T440p-t (de végül nem vettem meg). Ami legjobban meglepett, hogy a kijelzője nekem nagyon pixelesnek tűnt (1600x900), nem volt szép (pedig x200-hoz vagyok szokva). Meg tudnátok mondani, hogy egy T430s-nek ugyanilyen felbontáson szebb-e a kijelzője? -
Uzi74
senior tag
T440p-n rendesen lefutott a win10 update, egyelőre minden működik ahogy kell...
-
Molk
tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy Thinkpad T440P-t. Tisztában vagyok vele, hogy sokan szidták de nem találtam jobbat számomra (amit meg tudnék fizetni). Erről lenne szó.
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy mivel repedt ezért elveszett-e a garancia (később visszautasíthatják-e a garanciáztatását ha lenne valami)?
Esetleg még lehet egyéb problémám ebből a repedésből?
A lenovonál milyen alkatrészeket cserélhetem magam? (Mennyire tudom úgy szétszedni, hogy megmaradjon a garancia?)Köszönöm a segítségeteket előre is.
(Nyugodtan leszólhattok, hogy erre esett a választásom)
Üdv,
MártonSzerk: Bocsi HSM, nem válasz akart lenni.
-
Grafirka
őstag
Kosz a valaszt, ( a tobbieknek is ) es az infokat.Hat ezek szerint hanyagolni fogom es inkabb egy T420 ast fogok valasztani.Az tenyleg apropenz .Azzal az volt a bajom , hogy az osszes elado peldany 1366 x 768 as felbontasu ami nekem kisse fapadosnak tunik. Tudom hogy van 1600 x 900 kepernyovel szereltve is de meg nem lattam egyett sem.
Ami nagyon piszkalta az agyamat az volt, hogy 8 oras akuidoket irtak a T440 re. -
Dare2Live
félisten
válasz
Grafirka #78711 üzenetére
Nálunk már ~1éve T440re megy a csere. Borzalmas. Tökéletesen illik rá a gagyi szó + csodás anomáliák forrása.
Eközben feleségem hozza haza minden nap a HPját hihetetlen mennyivel igényesebb, minőségibb.De héten megjöttek az első T450ek. Még nem néztem meg de ha jól láttam világít a Thinkpad I pontja.? Van előrelépés....
szerk: Feleségem panaszkodott, hogy T400unk lassu, kipróbáltam igaza volt, pl egy 720Ps! youtube is szaggatott, böngészés akadozott.... 2h viruskeresés, tesztelés után rájöttem, hogy vmikor felment az új power manager és lowestra rakta a CPUt akár aksin van akár töltőn.
-
Grafirka
őstag
Milyen a T440 es gepek minosege? Annyi osszevisszasagot olvastam mar, hogy nem tudom eldonteni , hogy most ezek megoriztek a regi thinkpad minoseget vagy pedig ez mar nem is igazan Thinkpad. A billentyuzete latom sokakat megoszt , ez az egy nem erdekel, keveset irok .
Mennyire melegszik? aku ido (alacsony fogyasztasu i5 CPU ) ? kijelzo fenyereje, kontraszt, szinek ? mennyire szivos ?. kepernyo zsanerok megbizhatoak, szivosak ? szeriara jellemzo gondok / hibak ?
Szivesen meghallgatom barki velemenyet aki hasznalt regebbi thinkpadet is ( T,W,400 ,500, 10-20-30 szeria,stb ) es jelenleg 40 szeriaja van. -
Gondwana
addikt
válasz
degas2428 #78494 üzenetére
T420 LCD panel csatlakozója 40 pin-es, = LVDS
a T440-esé 30 pin-es = DisplayPort
Szóval még csak nem is hasonló.UltraBay kompatibilitás: azon túl, hogy a T/W500-ból átpakolhatsz #20-as és #30-as gépekbe, a keret felett lesz egy kis szellőzőnyílás, de ez visszafelé nem igaz, az újak megint 12.7mm-esek lettek, mint a régi szép időkben.
Bootidő: nálam a Comodo miatt majd' két perc, de nem rohanok.
Szerintetek ha csak a nyers CPU számít, i7-620M vagy i5-2520M? (X201 vagy X220? Notebookcheck mérései használhatatlan szórást mutatnak, az IPS + wacom + 800px vs. 768px az X201 felé húz, de kell a nyers arő, az akkuidő meg nem számít)
-
degas2428
tag
T420 LCD panel csatlakozója 40 pin-es, a T440-esé 30 pin-es és a T440-nek van IPS panelja. Ránézésre kompatibilis a kettő a csatlakozókat kivéve de létezik ehez átalakító. Szerintetek működne ill. érdemes beruházni egy ilyenre?
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Thinkpad T440 (nem T440s) kijelzőcserében gondolkodom.
Lenovo thinkpad T440 I5-4300U/128GB SSD/14" LED MATT (1366x768) típust szeretném egy FHD IPS panellel fejleszteni. Ebay-en találtam is hozzá panelt, de nem vagyok még 100%-ban biztos benne, hogy be lehet-e szerelni.
A kijelző csatlakozók eltérőek szerintetek?
Azt olvastam valahol, hogy a lenti panel eredetileg a T440S-hez készült. A kijelző csatlakozójában van különbség t440és T440S típusoknál?http://www.ebay.com/itm/14-0-LCD-Screen-AUO-B140HAN01-2-B140HAN01-1-LED-WUXGA-eDP30Pin-Laptop-Display-/111411026542?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19f09d5a6e
Köszi!
-
villamos
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést szeretnék kérni a részben offtopic hozzászólásért. Notebookot szeretnék vásárolni egyetemre járó testvérem (leány) számára. (Környezetvédelmi mérnök mester fokozat -bármit is jelentsen ez.) Általános felhasználásra kellene, semmi extra, netezés, Word dokumentum szerkesztés talán, filmnézés, ilyenek. Igazából nem is nagyon vinné sehová, viszont egy minőségi gépet szeretnék neki ajánlani, ami viszonylag újabb masina. Jó pár évig használná. Használt gépeket nézegetek. Azon belül is Thinkpad -eket.
T430
T440
A kérdés hogy eme két típus közül melyiket válasszuk. A T430 jó vételnek tűnik, viszont a T440 újabb masina, és ha a T430 -at szeretném felfejleszteni, (SSD, os, garancia kiterjesztés) akkor anyagilag nagyjából ugyanott lyukadunk ki, mintha a T440 -et vennénk.
Most egyébként egy Asus1215B netbookot használ (nemröhög). Évek óta (kb3) használja, és voltaképpen jól bírja a gyűrődést. Most már viszont kezdi kicsit unni. Úgy gondolom, hogy ehhez képest bármi előrelépés lenne igazából.
Természetesen tudom, hogy van erre külön topic, viszont ott azt mondanák nekem, hogy vegyél dell -t, meg hápét, de mi nem akarunk ilyeneket. Ezért bátorkodtam itt megkérdezni, mert abban reménykedem, hogy itt használható választ kapok. Köszönöm! -
Uzi74
senior tag
válasz
gmeszaros #77716 üzenetére
Ezt a módszert használom én is 1 éve, annyi ha jön egy lenovo update általában elfelejti a beállításokat a registry és ujra be kell állítani. Pont egy éve tárgyaltuk a módszer (#63951)
Az újabb gépekkel (nálam t440p) már nem kompatibilis a régebbi win7-es driver, a t430 talán még beleesik a szórásba
-
MrSealRD
veterán
Nyilvánvaló, hogy hardverben erősebb. Azt senki nem is vitatta...viszont a többi feltételednek nem fog megfelelni...
Alapvetően a hardver az ami minden gyártónál adott...mindenki ugyanazt az intel chipet kapja, meg nvidia-t, meg stb...amit megvesznek az adott típusba. Az a kérdés, hogy mibe csomagolják ezt neked...Ha neked jó a t440p megfogdostad élőbe és rendben találtad, akkor nincs kérdés...az a neked való darab.
(#76597) Razermazer : Köszi, megnézem
-
Peet91
aktív tag
válasz
MrSealRD #76581 üzenetére
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Az az igazság, hogy nem tudom milyen feladatra kevés a t420, de ahhoz, hogy a t440p szignifikáns előrelépést jelentsen számítási teljesítményben, ahhoz kb. az elérhető csúcskonfigot kellene választani belőle, csilliárd trillió forintért, viszont annak is sokkal rosszabb lesz a billentyűzete, plusz az összeszerelési minőség a gyengébb, de ami végképp beteszi a kaput, az a touchpad. Na az a legrosszabb.
Én azt javaslom, hogyha nagyobb pénzösszeget szánnál rá, (rgo újan vennéd), akkor várd meg a t450-es szériát, mert ott a legtöbb ilyen sz@rságot sikerült orvosolni.
-
aneda
senior tag
Üdv Urak!
T420-ról váltanék erősebbre, T440p jó választás lehet.
A mostani gépemben 2520M CPU van nVidia NVS4200M GPU-val, a 440P-t 4300M procival és nVidia GT730-al néztem.
A mostani gépem elég stabil, nem akar szétesni, igen jó a billentyűzete, szeretem a felső világítást, van hozzá dokkolóm.
Megérné az újabbra váltani? -
törölt tag
És T440 vagy T430-at érdemes venni?
-
törölt tag
HP ProBook 430 G2
Intel®Core i5-4210U Processzor (2,7 GHz), Dual-Core
33,8 cm (13") HD 16:9 LED Display (matt), Webcam
4 GB RAM, 508 GB SSHD, Fingerprint
Intel HD 4400 videókártya, USB 3.0, WLAN-n, BT
DOS , készenléti idő 9,5 h, 1,5 kg
Billentyűzet: magyarEz szerintetek megéri 165e Ft-ért 3 + 2 év garival? Heti 2-3x lenne hurcibálva kb. 20-20 percet BKV-n (oda vissza 40 perc / alkalom)
Vagy egy Lenovo Thinkpad T440P
Kijelző méret, felbontás, típus 14" 1366 x 768 Matt Led
Processzor Intel Core I5 4200M Max Turbo Frequency 3.1 GHz
Memoria 4GB DDR3 1600Mhz
HDD 320Gb SataII
Intel HD 4600
Akkumlátor 6 cellás (56Wh), max. 7.4hVagy ez 3 év garival?
A processzora a Lenovonak 15-20%-al erősebb, és lehet, hogy az anyaghasználata minőségibb is... Szerintetek melyiket válasszam? Igen láttam a Touchpadot, de nem használnám, WorkStation lenne, egér+bill+dokkoló+monitor van hozzá. Garanciát hallottam, de azt is, hogy az üzleti gépeket igencsak másképp kezelik : )
Ha tudtok javasolnátok más ilyen árkategóriás (160-170e Ft) gépet, ami szintúgy hordozva lenne, a kijelző is ilyen 13-14-15 körül van, és lehetőleg a processzor is a 4200M környékén van és "minőségi" is?
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #76343 üzenetére
Hát, ezek a billzetek már csak ilyenek...
Nálam már eleve ez a kiosztás felejtős, nem szeressem, bár szükségmegoldásnak megszokható. De már rég nem ezt nézem. Maga a gép nagyon pofás, jó, átgondolt. Főleg egy finom GF840M-el azért az erő is figyel.
(#76344) dying_star: Még mindig jobb, mint a T440, ahol FN-el vannak alapból a funkciógombok.
Tartok tőle, már egy ideig ez marad a standard.
-
törölt tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy veszem egy ThinkPad-ot, de sajnos annyira sok péznem nincs, hogy egy újat vegyek és ezért egy használtban gondolkozom. Olyan 150 max 200e Ft-t szánnék rá. Tudnátok ilyen téren segíteni? Melyik az a széria, amit érdemes használtan is megvenni? Lehet egyáltalán ennyiért ilyen jobb fajta ThinkPad-ot kapni, és nem 5-6 évesre gondolok : D Láttam párat amire még van 1,5-2 két gari (gyári), csak nem tudom hogy egy ilyenfajta laptopnál mit is kell pontosan nézni : D Inkább eddig asztali PC guru voltam, de most úgy adódott, hogy kellene egy laptop is. T440-430-at és X220-akat néztem eddig : D
Gyors válaszotokat előre is köszönöm!
Miklós -
ftb01
tag
Hali,
tudnátok ajánlani hátizsákot, t440-hez? Napi használatra kellene. -
Kube
senior tag
Mikor megláttam az újakat hányingerem lett. Az teszik tönkre ami pont hogy jó ezekben a gépekben. Bár én még T440-et nem fogtam a kezeim között, de ahogy hallom nem csak a szigetes billentyűzettel sikerült szétgányolni, hanem egyúttal hozzányúltak a trackpoint gombokhoz is. Az újban már visszarakták úgy tudom, ha így haladunk pár éven belül talán visszajutunk a rendes minőséghez.
-
Uzi74
senior tag
Ha megkívánnám a t450 touchpadjét a t440p-be úgy tűnik megoldható:
[link] -
Tim82
félisten
válasz
pana0017 #75155 üzenetére
Eretnekségnek fog hangzani a többiek számára, de nézz meg egy használt 2. Gen. X1 Carbont QHD felbontású kijelzővel, bár ez sem fog biztosan beleférni a keretedbe. A méret/súly/üzemidő/kijelző kritériumaidnak megfelel. A billentyűzet hardcore Thinkpad-fanoknak nem lesz elég jó (főleg a kiosztás megvariálása, valamint az érintős gombsor miatt), de ha valóban ekkora laptopon akarsz PS-ezni, akkor nincs jobb ötletem.
Sajnos, Thinkpad T vonalon nem fogsz valóban jó kijelzőt kapni, csak az újabb T440/T450(p) modelleknél, azok meg kívül esnek a kereteden.
Ha kompromisszumot kötsz és kisebb méret (12,5") és felbontás (1366*768) is megfelel, akkor egy IPS kijelzős X220 vagy X230 jó lehet.
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Adódott egy lehetőség venni egy Lenovo ThinkPad T440p 20AW gépet, elvileg elég kedvező áron. 14", 1600x900, Core i7 4600M, 16GB DDR3, 500GB hibrid hdd, DVDRW, HD4600, FR, DP, 2 év világgari, fekete.
Nekem a fenti adatok egy elég combos gépről árulkodnak, de mit kell tudni erről a típusról, amit az adatok nem árulnak el? Jó konstrukció? Mennyire jók bennük a kijelzők? Milyenek a hangszóróik? Bay-t lehet bele tenni SSD-sítés céljából?
A fenti gép kb. mennyi lehet boltban? Összességében mennyire jó szívvel ajánlanátok? Az adatlapomon szereplő gépet váltaná, ha váltaná. -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Lenovo T440p amiben van egy 500gb-os gyárilag telepített 8.1-es Win. Ezt kicseéltem egy 240gb-os ssd-re, de nem tudok telepíteni rá, Elindul a gép kiválasztom, hogy a dvd-ről bootoljon de semmit nem csinál, visszalép ugyan oda illetve olyat csinál még hogy megpróbálja helyreállítani a rendszert, de ugye üres az ssd így nem is értem miért csinálja ezt. Szeintetek mi lehet a hiba vagy mit kellene beállítani hogy jó legyen és lehessen telepíteni rá? USB-ről is próbáltam de azzal sem megy.
-
MrSealRD
veterán
válasz
SPeti1984 #74291 üzenetére
Nem is elsősorban a belső itt a lényeg...intel motyó van benne, nagyjából tudni lehet, hogy mit várj tőle.
A kijelző érdekes lehet, mert elvileg t440p-nél az IPS opciós.
Amivel inkább gondod lesz azzal már találkoztál az X240-nél. De ha ott nem vetted észre akkor valószínűleg itt sem fogod.
Én t530-on vagyok. T61 mellé került be. Hardverben pozitív a dolog, de a gép kialakítása már messze nem olyan pozitív mint azt várná az ember. Ezzel nem azt mondom, hogy nem jó gépek ezek...csak hát a 20-as széria után látszik, hogy elindultak egy úton ami nem feltétlenül a jól átgondolt döntésekről szól...
-
SPeti1984
senior tag
A T440p ilyen, de erről semmi elírást nem találok hogy belsőre mi lehet benne, esetleg valaki tudna segíteni?
440P 20aw S3RF00
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem abban hogy mi a különbség a Thinkpad T430 és a T440P között? Választani lehetne most hogy melyik kell de nem tudok különbséget tenni. Ahogy néztem kb ugyan az proci és egyebeket tekintve.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #73722 üzenetére
Egy jó IPS panel akárhogy nézed, horror drága ezekhez a TN-ekhez képest, és ne a használt árakból induljunk ki. Másfelől a 8bit amennyire tudom, az energiatakarékosságnak tenne be, tehát abból a szempontból lenne szívás.
A mobilos/tabletes kijelzőket kár ide venni, egyfelől feleakkorák, mint egy notebook kijelző, másfelől a hardver, ami a legtöbbször van mellettük egy olcsó vacak. Nem véletlen kerül egy 13,3-as Yoga 3 [link] is még többe, mint egy T440 mondjuk. Persze, ebben a kijelző is elég jóféle, bár nekem Pentile cucc nem kéne, az is 100%. Másfelől rengeteg telefonos/tabletes kijelző bár elsőre lefosod a bokád a fényes felületétől nagy felbontásától meg agyonszaturált színeitől, második ránézésre viszont sokszor már ezer sebből vérzik az egész. Komoly grafikus munkára azok ugyanúgy teljesen alkalmatlanok, legfeljebb a haveroknak lesz nagyobb élmény rajta a fotókat mutogatni.
Azt meséld már el, miféle megfontolásból nézed oldalról a kijelzőt Office közben.
Nekem ilyen gondom az életben nem volt, ha pedig mégis, elforgattam a notebookot is, úgyis jobban kézreesik, ha szembe néz velem.
Hogy minek bele kijelző, már meg lett tárgyalva, hogy a 24"-os asztali monitorom bajosan férne a táskába, és hurcolni is bajos, ezért van egy használható, de nem profi panel ezekben a gépekben, ami pont jó arra, hogy a képszerkesztésen kívül bármit tudjál vele úton is csinálni. Egy kiadványt is nagyjából össze tudsz rakni rajta, legfeljebb otthon fejezed be. Ilyesmikhez amúgysem árt egy AdobeRGB lefedettségű panel, ami még asztaliban is kb. megfizethetetlen, nemhogy notiba.(#73723) soldi3r: Sajna még nem volt hozzájuk szerencsém.
Nekem amúgy nincs bajom ezzel, hogy tesznek bele fos kisfelbontású panelt, és közepes nagyfelbontásút, de egy valódi "prémium" panel opcionálisan azért tényleg elvárható lenne.
(#73724) Tikakukac: Nem ismerem a linkelt típust. Nálam szerencsére nincs baj a feketével. Elég jó lett a kalibrálási eredmény is, 120cd/m2 mellett 0,15 a feketém, a max eltérés a feketémben 0,49deltaE, az átlag pedig 0,15. Szerintem ez elég korrekt. Amúgy egy P2414H-ról beszélünk. Biztos vannak IPS-ből, meg Dell-ből is gyengébbek, engem szerencsére eddig többé-kevésbé elkerültek.
(#73725) hcl: A többségnek itt szvsz semmi szüksége nem lenne rá, csak "nem tetszik neki" a TN. Mellesleg nekem sem.
De a feladatát ellátja hibátlanul.
-
Uzi74
senior tag
válasz
soldi3r #73723 üzenetére
Nekem a t440p-be sajnos nem AUO került, hanem LG FHD (igaz tavaly márciusi), de ahogy olvasom továbbra is kétesélyes volt a dolog, de ha nagyon zavarna és a support nem akarná cserélni 80 Eur környékén mennek az AUO panelek ebay-en.
Szóval nem vehetünk rá mérget, hogy egy új gépbe AUO kerül -
HSM
félisten
Szerintem amúgy a kijelzőkeret (meg az egész gép) "elvékonyításának" lett az áldozata a rögzítő mechanikával és a védő kerettel együtt [link]. Nem baj, hogy így gagyi, de a vékonyra gizdul a jónép. Azokért is kár.
Meg a rendes méretű és gombú touchpadért is. Meg a régi jó hagyományos TP billentyűzetért is.
Mondom, ha minden generációban apránként helyrehozak egy-egy orbitális baklövést, amit a T440-nél elkövettek az ergonómia és praktikusság rovására, akkor kb. a T490-re talán már lecserélhetem majd 4-5 év múlva a T420-am.
-
btudos
nagyúr
Azért T530-hoz képest nincs dedikált hangvezérlő gombsor, amit én 6 év TP-zés után ösztönösen keresek, aki használ trackpointot az sírva kucorodik a sarokba minél messzebb az új szériától, miközben a T530 teljesen jó, és a touchpad önmagában is egy kalap szar, ha a trackpoint gombjait kivesszük. Nincs reteszzár a kijelzőn, ráadásul a letörés is hiányzik a palmrestből, engem baromira zavart a T440 használata közben (T430-am van). Frankó, lett numpad, ami meg ergonómiailag zsákutca, mert így nem középről nézem a kijelzőt. Szóval nagyon sok szempontból visszalépés, amit nem feltétlen kárpótol az újragondolt akkukezelés és az opciós IPS kijelző.
Az anyaghasználatba és a design-ba (főleg szín téren) szándékosan nem mentem bele, az valamennyire szubjektív, de az általam felsoroltak olyan dolgok, amik igazából indokolatlanul lettek szarabbak, max. nem mindenkit zavar. Business classról lévén szó ennek nem kéne beleférnie, de sajnos belefér.
-
Sensei
aktív tag
"ebben a topikban amúgy nagyon régóta 90%-ban 3-4 éves konfigokról és azok hegyezéséről folyik a csevegés, és az új thinkpadek fikázásáról. és ez valahol gáz..."
A 40-es széria egy rakás k@k@. Mondom ezt úgy, hogy volt T420s-em, most pedig egy T430s-t nyúzok. A T420s sokkal szerethetőbb gép volt, önmagával a billentyűzettel kinyírják az újabb szériákat. Megtehettem volna, hogy T440s-t veszek a 430s helyett, de ez már végképp nem ThinkPad, csak egy silány utánzat. Köszönöm, nem. Hogy mi lesz a következő gépem, az egy jó kérdés.
-
HSM
félisten
válasz
soldi3r #72265 üzenetére
A T430-ason még valóban, egész használható van, sőt.
Ott meghagyták még a hangerő-gombokat, a lejátszás-vezérlőt, sőt, pl. a PgUp/PgDn elhelyezése szerintem lényegesen jobb lett. Viszont a del/home/insert gombok elhelyezése nagyon távol esik a praktikustól, kifejezetten rossz.
Ugyanakkor, ha megnézed, hova fajult ez a T440-nél , ami az aktuális modell, az már nagyon gáz, egy ergonómiai merénylet az egész. [link]
Pláne, hogy a funkcióbillentyűk (F1-F12) az alárendelt funkciók (!!!), tehát pl. egy egyszerű ALT+F4 a T440-esen az FN+ALT+F4, ami valami eszement.(#72268) Dhampir: Nekem nem hiányzott szinte sosem. Max a "dedikált +/- gombok.
Jobban szokott zavarni az azok miatti ormótlan méret, bár 15"-os gépen elmegy.
-
sbazsi
veterán
Van egy T410-es notim. Hozzá type 4337 dokkoló.
Kérdésem, hogyha esetleg váltok (t430,t440,t530,t540), akkor mekkora esély van arra, hogy a dokkoló jó lesz?
Keresgélek a neten de nem találok olyan infot, ami biztos.
Ahogy látom, kétféle 4337 van, amin van egy USB3.0 +5UDB2.0 és ami 6xUSB2.0
Na meg amikor megjelent a dokkoló, akkor nem volt t430, és t440. Nyilván nem lehet ilyenkor minden leírást updatelni.Esetleg nem váltott valaki, akinek van dokkolója?
-
Uzi74
senior tag
T440p-t (nvidia-s verzió, i5-4300M-es procival) próbáltam miracast-on/Widi-n csatlakoztatni, a legújabb driver azt mondja nem kompatibilis a hardver.
Én rontok el valamit vagy tényleg nem megy a dolog?? -
Poo
senior tag
Na megjött az első kör céges t440,hát eddig csak olvasgattam de most már tudom mennyire nem frankó
alig várom már hogy a fedlapon a teljes thinkpad világítson nem csak a kis piros petty mert biztos vagyok benne hogy a mérnököknek ez is eszükbe fog jutni ,hogy az milyen frankó lesz :-) a bill és touchpadon kívül nekem fájó pont az is hogy egy ram vagy vinyó cseréhez le kell bontani az alját...
Most mért? Nincs benne odd ,nem mintha nagyon sokat használná bárki is de ha kiveszik belőle mért nem lesz vékonyabb/kisebb?Állítom ha megnézel egy t42-t az vékonyabb mint a mostani t440
a kijelző benne egy rakás trágyahalom, a hangszóró annyira hangosan szol maxon hogy bántja az ember fülét az éles benne....Egyetlen dolog ami tetszik hogy az aksit amit gyárilag kaptunk hozzá az megemeli a hátulját egy kicsit és így talán jobb gépelni rajta de kb ez az egyetlen pozitívum
-
macikos
addikt
válasz
macikos #69704 üzenetére
Azóta is szívok a T440s-sel. Ekkorát csalódni a Thikpad-ben... szánalmas. Nagyon megutáltam.
Most is 85 fokos a CPU, szétfűti a tökömet, mert készenléti mód után nem kapcsol be a hűtőventilátor.
A hálókártya ugyanúgy kékhalált okoz intenzív torrentezésnél. Továbbá a TrackPoint továbbra is kikapcsol pár másodperc után.
Legszívesebben megszabadulnék tőle, de sajnos jó áron eladni nem tudom. Bánom, hogy nem MacBook-ot vettem.
Senki nem találkozott ilyen problémákkal?
-
Giovanny
őstag
Üdv,szeretnék megkérdezni hogy a T430 billentyűzet kompatibilis az új 40-es szériával? (x240,t440)
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy T440-em konkrétan most kaptam de majd el akarom adni (aláírásomban a link) mert gyárilag pixel hiba van a képernyőn. Sajnos később vettem csak észre mint kellett volna.
Eszembe jutott , hogy veszek hozzá egy másik kijelzőt, és megcsináltatom. Google alapján nem nagyon találtam itthon ilyen kijelzőt ami ebben van ( LP140WD2-TPD1)
Van esetleg valakinek ismerőse, szaki, vagy bárki aki ilyenben utazik és tudna segíteni e téren?
-
btudos
nagyúr
válasz
Leonard #70014 üzenetére
Mivel a nagyon okosok kitalálták, hogy a bekapcsológombnak mindenképp jobb oldalon kell a billentyűzet mellett lennie, összenyomták az X200 óta teljes értékű billentyűzet jobb oldalát, és így kiesett az X240-ből a dedikált insert gomb. T440 ugye nagyobb, ott elfér nyomorítás nélkül is minden, de az X240-nél jóváhagyta valami nagyon hülye a billentyűzet körüli gyászkeretet, gondolom az egységes design jegyében, ami a többi fantasztikus újítással együtt a használhatóság rovására ment....
-
btudos
nagyúr
válasz
MrSealRD #69955 üzenetére
Ennyire. A teljes 40-es széria részemről mehetne a kukába, T440, T440p és T540p volt nálam. Elsősorban a trackpoint és a touchpad amit kihajítanék belőlük, de nálam a dedikált hangerőgombok megölése is bűn, és az egész anyaghasználatával a szintén nem túl fényes T430-at is sikerült erősen alulmúlni.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #69707 üzenetére
Ne riogass
meglesed azt megköszönném
lajtika R500 vastagabb, én nem venném. T500-ak is elég emberi áron vannak, nem ritkán LG-P 1680-asok is. Elviekben nincs rollcage R-eknél fedlapban, de R500-nál van. Tehát érdemi különbség a tömeg/vastagság. Ha jól rémlik van abbaól is 1680-as, de lehet ebben tévedek. De a lényeg..T500 LG-P 1680-as panellel.
szerk: Lehet kérdeztem már és leet válasz is jött csak nem láttam. Úgy hallottam új szériás TP-k, pl T440, T540 nem kezelik az ugy. ultrabay optibayt, csak a gyárit. Ez igaz?
-
macikos
addikt
Ez nem T440s specifikus probléma. Úgy tűnik a legtöbb Thinkpad-et érinti, amelyiken van TrackPoint, tehát szinte az összeset. Csak azért írtam ide, mert hiába olvastam utána ennek a problémának külföldi oldalakon, mindenhol csak a driver uninstallálását, BIOS update-et említenek. Én próbáltam őket, de egyik sem segített.
Itt senki nem találkozott hasonló problémával?
-
macikos
addikt
Sziasztok!
T440s TrackPoint-ja random meghal Win7 alatt. Újraindítás után jó, de csak rövid ideig, utána csak a TrackPad működik.
Mi lehet a gond és mi rá a megoldás?Továbbá a gép kékhalállal újraindul, ha torrentezek. A hálózati kártyával lehet valami gond a netio.sys-ből ítélve. Erre valami megoldás?
-
sziasztok
Lenovo-tól Windows 8-as lemezt illetve Recovery-t be lehet szerezni valahogy? van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Lenovo T440-hez kellene
-
Sziasztok
lenne egy Driver problémám Lenovo Thinkpad T440s-nél szeretnék wifi drivert telepíteni Windows 8-ra tudtok ebben segíteni? -
Leonard
tag
Sziasztok,
Új gépet kell vásárolnom X200S előd. X240 vagy T440S lenne a kiszemelt, viszont céges progi miatt fontos, hogy fusson rajta a Win7 32 bites verziója. Szerintetek megvehetem, nem lesz az új eszközöknek problémája a régi szoftverrel? Sebesség meg RAM kihasználtság nem érdekel, a lényeg az, hogy stabil legyen.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Szerintetek a T431s-be lehet rakni FHD ips panelt ami a T440s-be való?
képen elég egyformának tűnnek
T431s panel
T440s panel -
Tikakukac
titán
válasz
Aethelstone #67922 üzenetére
Na ja. Vagy semmilyen és saját magam meg mindenki más nyugatásául is irány a nagy D betűs márka. És akkor ha szervizelni kell csak beviszemmel magammal a gépet és kész is. Nem is szopatja magát már más rajtam kívül TP-vel a környezetemben.
Rolly: Hát már így a 20-as touchpad nyomogatásánál is húzom a szemöldököm, T440-nél felröhögtem, de már T430 rommáropogása közben is kuncogtam. Ezek ipari hulladékok, nyilván ha nincs összehasonlítási alap akkor jó, persze. Már egy kis probooktól is be szoktak pisilni a userek miután rom MSI meg Asus után mutatom. És az sem minőségi, csak a tejfölöspoharas darélokot legalább igényesen rakták össze és jól öntötték ki. Ennyi.
-
dabgergo
őstag
Csinált már valaki kijelző cserét valamelyik TP-jében? Mennyire bonyolult? Kijelző könnyen beszerezhető?
Nagyon meg vagyok szerencsére elégedve a T530-ammal, de jó lenne bele egy IPS paneles kijelző mert néha nincs lehetőségem a külső monitoromat használni, amikor képeket kell szerkesszek.
Eleinte persze egyből új gépben kezdtem el gondolkodni, de látva a macbook pro-k árát, meg h pl. az új TP T440p bár IPS paneles de csomó visszalépés van, eszembe jutott h inkább a T530-amat kéne turbózni
csak nem tudom mennyire reális.
(Az SSD-t is ezer éve halogatom...)
-
T5xx-ben nem nagyon lesz könnyebb ... T440 már könnyebb (p a korábbi normális gép) ...
nekem a Tx10-es Tx20-as szériával a egyik bajom a hangszóró volt ... mert az mindig telement csuvával és undorítóan nézett ki.... (x230t-m van ott nincs ilyen gond) és úton a t431s ott sem lesz. A másik ami jobb a t30-tól a backlit (nem a keyboard az rosszabb, de a backlit nekem létfontosságú mert éjszaka is dolgozok
)
-
az Thinkpad L440-T440 között mi a különbség? Mert ahogy nézem hasonló kijelzőkkel, billel kapható... gondolom a ház is hasonló ...
-
btudos
nagyúr
T440-et használtam két napig, én nem bírtam megbarátkozni vele, marad a T430.
X240-nél én a billentyűk összenyomorításától kaptam frászt, semmi nem indokolta, hogy kisebb legyen a billentyűzet.
Egyébként valószínűleg megszokható, de ami T42p óta kényelmes, hogy a hüvelykujjam tud a trackpoint bal gombján támaszkodni, az szállt el a 40-es szériánál, mert ha lerakom az ujjam, és véletlenül hozzáérek az érintőfelülethez, már odébb is ugrott a kurzor. Én ezt nem bírtam két nap alatt megszokni.
-
scarbantia
aktív tag
A T60-as 15"-os? Csak mert akkor az valószínű 1400x1050, és egy IPS paneles gép. Az tényleg nagyon szép.
Viszont könnyen csalódhatsz, a 14"-os gépek sajnos elég gyatra panellel vannak szerelve, felbontástól függetlenül. Nyilván egy 1600x900-as azért sokkal szebb, de csodát ne várj. 14"-osból jelenleg a T440/T440p a legújabb, ott már van IPS panel FHD felbontással, de állítólag abból is kétféle van, és az egyik nagyon gyenge, de abban már van jó panel is. Na és persze a Tx40-es széria is olyan amilyen. 15,6"-on jobb a helyzet kijelző terén. -
tozso76
aktív tag
Sziasztok! T440s-en nem találok win matricát, pedig azzal adták el. Valahonnan ki lehet nyerni a win serial-t, vagy valami rejtett helyen van? gugli nem segített ez ügyben
-
Robo sapiens
tag
válasz
soldi3r #64779 üzenetére
Kar egyebkent, hogy Latitude-okban nincsen T440p -nek megfelelo gep: numerikus billentyuzet nelkuli, FHD matt IPS kijelzos, quad core-os, viszonylag konnyu 14" -os masina.
En X230-at szeretnek venni, mert ki szeretnem probalni a konnyu es kicsi vonalat, amiben szerintem ez a legjobb (a Dell E7240 -ben nincsen TrackPoint es U-s a CPU)
-
.mf
veterán
Ma vert meg a sors egy T440s-sel, mint az ezentúli munkagépem. Már a Dell E6400-nál is, amit ez most vált, kicsit húztam a szám, de ennél aztán tényleg sírhatnékom van.
A teljesítménybeli plusz és xp helyett a frisebb OS jól jön, meg a képernyő vízszintes beláthatósága és színe is mintha jobb lenne (függőlegesen viszont elég ergya, tehát most nem tudom eldönteni, hogy ips vagy sem), na de a billentyűzet, annak a kiosztása, az a nagy de használhatatlan trackpad, és a trackpad / trackpoint gombok hiánya
GYÁSZ. Munkagépnek okádék. S még van pofájuk "thinkpadnek" hívni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Akciós ingyen digitális tartalmak
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7-1185G7/48GB/512GB SSD Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest