Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz audi100td #21647 üzenetére

    Ahogy látom a t60 hűtése nagyon hasonló a t61-hez. [link]

    Múltkoriban linkeltem képekkel illusztrált fan szétszedéses leírást t61-hez. Azóta meg is csináltam, ebay-ről rendeltem hozzá ventit.

    A fém fóliát nagyon óvatosan kell felhajtani, mert könnyen szakad (ez azért van hogy a hűtés alá ne menjen be a por).. meg a füleket is óvatosan, hogy ne törjenek le... pár cserét kibírnak.

    A venti pontos típusára kell figyelni. Legegyszerűbb előbb kiemelni a teljes hűtést és a ventiről leírni az fru-t, kis pasztázás után ugyanígy egyben visszatenni és amíg 2-3 hét múlva megjön a venti, akkor lehet a ventit is lebontani róla. T61-hez én úgy csináltam hogy megnéztem a lenovo oldalán, hogy az adott modelnek milyen fru-s hűtője van, de ezt könnyű elnézni, talán biztosabb megnézni a gépben. A t61-hez volt "eredeti" oem 18 lapátos és nem oem "eredeti" 24 lapátos is, biztos ami biztos az utóbbit választottam mert olyan volt benne, nem tudom van e érzékelhető különbség.

    Ami biztos, hogy azóta jobban hűt. A ventibe fújva is sokkal tovább és simábban pörgött az új venti. A fordulatszám viszont lehet változott. tpfancontrol 1-2-es álláson 2800 körül megy, 3-5 álláson 3300 körül, 6-7-en 4000 körül. A régi ventivel mintha több fokozat lett volna, de lehet csak rosszul emlékszem, vagy a kopottsága miatt volt.

Új hozzászólás Aktív témák