Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabbbb

    senior tag

    válasz Cunaja #2296 üzenetére

    Szerintem a Bridge gép kategória a legnagyobb lenyúlás, ami létezik, bár ha a ficsőr lista a prioritás és nem a képminőség, akkor verhetetlenek, ez tény. "Azért is nézegetem a Bridge gépeket. Átmenet a technika és csúcs kategória között." Ez csak látszat. Gyakorlatilag az összes hihetetlenül gyenge képalkotásban. A p9-ben 2db 1/2.9"-es szenzor van, a LUMIX FZ8-ben 1db 1/2.3"-as, egy belépő SLR-nél 5x akkora a szenzor területe. Lehetne azt mondani, hogy jó kicsi szenzor, de tényleg a legjobb kicsi szenzor, jó obival, de nem ez a helyzet.

    Egy Canon dslr 1080p videója jobb, mint egy bridge gép 4k-ja, minden lényeges paraméterben jobb, a felbontást kivéve és azért képalkaotásban nem az a legfontosabb paramérter szerintem, de ha ez neked "dealbreaker", akkor valóban dslr opció kiesik.

    pl. Canon EOS 1300D 18-55 kitobjektívvel (egész jó) 134eFt
    Sony RX100 102eFt

    (Érdemes átgondolni ezt a 4k dolgot. Fátyolos túlélesített műanyag 4k vs. egészen valószerű nagy dinamikával rendelkező 1080p.) DSLR-től nem kell félni, ha ultrazoom nem prioritás, akkor hobby szinten a kitobi nagyon jó, sőt, sokan esküvőre is azt használják és még pofájuk is van pénzt kérni a munkáért :-) Cserélgetni nem kell, használni pedig ugyanolyan, mint egy bridge gépet, csak nem lesz wifi, vagy auto facebook feltöltés xd Ami nagy előnye, hogy nagyon sokáig bírja az aksi, ha fényképezésre van használva, bár power bankról nem lehet tölteni, hanem tartalék aksit szoktak venni, vagy portrémarkolatot. Olcsó SLR-nél távkioldás is lehet, attól függően, hogy mekkora kompromisszum az időzítőt használni.

    A 3 linkelt bridge gép közül szerintem a Nikon a legjobb, nagyon nem zoomolsz be, akkor szódával elmegy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák