Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
synatec
csendes tag
Sziasztok,
Kissé el vagyok keseredve, nem tudom mi lehet a noteszemmel a gond.
Kb 2 hónapja vásároltam egy renew 6710b GB893 gépet, előtelepített Vista Ultimate oprendszerrel. A problémák sorozata ott kezdődött, hogy az előtelepített cuccot nem lehett installálni, a vga drivert teleptésénél leakadt, nem sikerült sehogy sem életet lehelni a kijelzőbe, az 1680 helyett csak 800x600-on volt hajlandó működni. Gondoltam ez csakis valami windows hiba lehet, így töröltem mindent, újraparticionáltam és nekiugrottam az install dvd-ről felrakni a windows-t. Felment, nekiugrottam telepíteni a hardware-eket azonban a vga telepítésénél elég érdekes dolog történt, felraktam a HP oldaláról a drivert, kért egy restartot, majd az újraindításkor amikor el kellett volna indulnia a grafikus felületnek maradt szép fekete a kijelző. Az oprendszer bebootolt, legalábbis windows indítóhangjai alapján úgy tűnt, de a képernyő sötét maradt. Mivel kikapcsolni nem lehet a power gombbal csak altatni, ezért nem maradt más, táp kihúz/visszadug újrapróbál és megy rendesen.. Ez ok, de csak nem hagyott nyugodni a dolog, elkezdtem utánanézegetni mi lehet a baj, de nem jövök rá.
Amíg nincs telepítve a vga, addig az eszközkezelőben a grafikus meghajtó mint ismeretlen eszköz jelenik meg, azt írja nem használ erőforrásokat és valami alapértelmezett windows akármi drivert tölt be hozzá. Nem tudja a 16:9-et megjeleníteni, az egyedüli felbontás a 800x600. Ha felrakom a drivert és újraindítom a gépet rendesen, akkor jön a fekete képernyő, de ha ilyenkor a nomál indítás helyett csökkentett módban indítom újra, akkor az eszközkezelőben ugyan látszik az x3100, de 2-t lát belőle! 2 ilyen eszköz van a vga menüpont alatt, más erőforrásokat, stb használnak... Ha eltávolítom az egyiket és újraindítom normálként, akkor a szokásos fekete képernyő, ha megint csökkentett módban, akkor megint 2 vga van a boot után... Tehát egész addig, amíg nem úgy "állítom le" a windows-t, hogy kihúzom a tápot, addig nincs képem. Próbáltam biost frissíteni, az akkori F12A-val ugyanez volt a helyzet. Driverből próbáltam a HP oldaláról tölthető verziót, a noteszhoz kapott telepítő dvd-n lévő régebbit, az intel.com-on lévő legfrissebbet, és a windows update által mittudoménmilyet, mind ezt a hibát eredményezi. Nem 1 windows lett heggesztve, hanem új installokkal is ki lett próbálva, vista-t már csukott szemmel installálok.. :\
Úgyhogy most megy a gép kb 1 hónapja így, közben kijött az F.13 bios, ezt rátoltam, azóta még nem raktam újra mert már nincs hozzá kedvem, de nem hiszem hogy ez bármin is változtatni, még 2 ugyanilyen 6710 van a közeli ismerősi körömben, az egyik ráadásul ugyanilyen GB893 mint az enyém, azoknál nincs ilyen probléma.Igaz, a gép megy, nem tapasztalok hibát a vga működésével, de mégiscsak idegesít, mert valami gáz van vele akkor is. Próbáltam mindennel nyúzni, hátha rájövök valami, hát ehelyett további problémákat sikerült észrevennem. Az everest legújabb verziójával a full rendszerterheléssel simán 85 fokokat ír processzor-hőmérsékletre 4-5 perc után ami szerintem kicsit több mint magas, de megy normálisan, nyúzhatom ameddig akarom, baj nincs. Véleményem szerint az everest ír rossz értékeket, mert én ilyen hőmérsékletet még nem igazán láttam notesztől sem, az előző 6315 HP-m 60fok fölé nem ment pedig az amd volt ami ha jól tudom (lehet hogy nem) jobban melegszik.
És ráadásként, ma először sikerült teljes csöndben használnom a gépet, valami sípoló hangot hallok belőle, ami nem venti, nem vinyó, nem dvd, hanem valami nagyon halk szakadozó hangú sípolás..

Hát nem is tudom, roppant boldog vagyok, hogy kiadtam majdnem 2 kilót a gépért, szóval
ennyiért azért nem ezt várnám... Biztos vagyok benne, hogy én csokiztam be, mert ahogy mondtam az ismerősök gépeinek kutya baja, nem tapasztalnak ilyet.
A kérdésem hát az lenne, mit tegyek, mit próbáljak a vga-val, illetve milyen programmal mérjem a hőmérsékletet és mennyi lenne a normál/terhelt érték a T7500 nál, illetve hogyan tudom érvényesíteni a garanciámat a HP-nál? Hozzáteszem ha nem tudok mit kezdeni vele, akkor én nem szeretném (asszem joggal), hogy barkácsoljanak vele, adjanak egy másikat és kész.. Hogy működik ez, van valakinek garis tapasztalata?Sorry hogy hosszúra nyúlt, köszönöm annak aki végigolvasta, annak meg méginkább aki válaszol is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- HP 65W töltő eladó
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Dell Precision 5560 i7-11850H FHD+ 100%sRGB 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3765, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pyttawrx