- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
válasz
Elektrosokk #95127 üzenetére
Szerintem ne vegyél szubládát. Két polcsugárzó is tud elegendő mennyiségű és dinamikus mélyet tolni, ha jó. A helyszűke miatt a Dali Oberon 1 megér egy pillantást. Nem tudom mennyi helyed van az asztalodon. Esetleg, ha elférne én egy Monitor Audio bronze 2 párost is megfontolnék. Nagyobb keret esetén Fine Audio vagy Kef is szóba jöhet a polcsugárzóikból. Akár a közép és felső tartományban is feljebb léphetsz két új àllványossal. Én egy 21 négyzetméteres nappaliban hallgatok zenét két belépő szintű JBL studio 230 polcsugárzóval, nem is emlékszem mikor volt bekapcsolva a sub. Abszolút nincs hiányérzetem a mély tartományban. Fontos még, hogy használj alátétet a hangfalak alá, én gumi alátétet tettem, használhatsz tüskéket is, lényeg, hogy ne adja át a rezgéseket az asztalnak. Ez jót tesz a mély tartománynak is. Kàbelből, mivel nincs szükséged nagyon hosszúra mehet valami minőségi, én jelenleg NorStone Silver SV150 típusút használok, vehetsz jobbat is, a srácok ajánlanak. Ami még fontos lehet, próbáld meghallgatni bemutatóteremben, ha van lehetőséged, hogy melyiknek a karaktere áll legközelebb hozzád!
-
alphamooncam
őstag
válasz
Rengeteg megoldás lehetséges, de ahhoz, hogy azt kapd amit szeretnél több infóra lenne szükség.
Leginkább az fogja meghatározni mit ajánlunk, hogy mennyi a kereted amiből gazdálkodhatsz
- csak új,
- vagy jöhet használt is,
- ill. abból dolgozunk, ami éppen otthon vanÍgy csak találgatni tudunk.
Saját példám, a' la abból dolgozunk ami otthon van íróasztali, másodlagos rendszerem 2.1 :
NAD D3020-amnak a Denonodhoz hasonlóan van sub kimenete.Sub kimenetre akármilyen sztereó erősítőt kötöttem, ami a használaton kívüli Pioneer CS5070-et ( 20cm-es mélyközép sugárzó! ) hajtja, és a legjobb az egészben, hogy az meg el lett dugva egy azonnal nem látható helyre.
Helyszűkéhez képest egész tűrhetően lesugározza a spektrumot
oltári nagy hibák nélkül.
Azt nyilván nem tudom Neked mi van otthon, de a rendszer működik és ennyi látszik...Ha kicsi kell és nem számít a pénz, akkor javaslom a Genelec "G" sorozat legkisebb tagját, kiegészítve a mélysugárzójával, és akkor még csak ott tartunk, hogy a Denonod maradt.
A többi lehetőséget majd a fijúúúk...
-
szazbolha
addikt
válasz
Egyszer (illetve többször is) hallgattam B&W DM303-at. Megdöbbentően erős mélyei voltak miközben tisztán szólt a közép magas. Ez egy kisebb helységben történt faltól kb. 20 cm-re volt. Más alkalmakkor méretesebb nappaliban a faltól kb 40-50 cm-re állítva hallgattam meg minőségibb házimozival és un. high-end cuccal. Alig volt különbség, de a mélyek már nem nyűgöztek le, bár nagyon is kellemesen szólt a nagy térben is.
-
Kb ekkor döntöttem el, hogy inkább álló hangfalat veszek 2db mélysugárzóval, de rá kellet jöjjek, hogy minimum két erősítő-hangfal szettre lenne szükségem, attól függően milyen forrásból milyen zenét hallgatok. De három még jobb lenne... egy szép nagy zenehallgatásra dedikált szobában. -
bkercso
nagyúr
válasz
2.1-et használnék két kicsi asztali dobozzal (2-5 liter körülivel), a jobb oldali falra meg falvédőt.
De majd a tapasztaltabbak megmondják.
-
kukulec
őstag
válasz
nem vagyok aktív szakértő, de az lehet a megoldás még. ládát tuti nem tennék, inkább egy nagyobb állványosat.
-
kukulec
őstag
válasz
Elektrosokk #95118 üzenetére
mekkora a szobád és milyen közelről hallgatnád a zenét?
-
kukulec
őstag
válasz
Elektrosokk #95116 üzenetére
a nagyobb zenei élményt definiálhatnád. mit hiányolsz egészen pontosan? amúgy én meghallgatnék valahol egy q acoustics 3020i-t.
-
rukh
senior tag
válasz
Elektrosokk #79959 üzenetére
Volt ilyenem a '70-es évek vége felé ... egy-két év alatt elporladt a membránja ...
-
válasz
Elektrosokk #79959 üzenetére
yeeeee
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Elektrosokk #79942 üzenetére
1. a fókusz nem lassabb (már), mint tükrössel, pláne nem az A7R III-nál, vagy A9 esetében.
2. pont m3ss mondott ilyet ?Pedig tök jó képeket csinál..
-
-igu-
veterán
válasz
Elektrosokk #79935 üzenetére
google találatai közt vannak fotók az eszköz hátuljáról, ott látszik egy optikai kimenet is
-
törölt tag
válasz
Elektrosokk #79877 üzenetére
Ha kicsi, praktikus, sok szolgáltatást nyújtó valami kell, éppenséggel nem beszélnélek le az eddig szóbakerültekről, tudják, amit kell és hallgathatóak egy korrekt hangdobozzal (akár Dalival). De például én például inkább ilyesmi felé terelnélek, ha kompakt készülék kell.
ARCAM SOLO
Ugyanaz a példány ARCAM SOLO
Másik példány ARCAM SOLO
Ez nem nyújt annyi mai modern szolgáltatást, alkalmasint szubot se tudsz rákötni, ellenben a hangot tekintve egy-kettővel feljebbi kategóriát tud nyújtani, mint az M40 vagy a Pianocraft. Ez már zenél. Szubot meg szerintem ne akarj, inkább a szub árából annyival jobb hangdobozpárt vegyél, jobban jársz. Hangminőségben.
De ha elengedhetetlenek neked a szolgáltatások, amit a tárgyalt lifestyle-ok tudnak, és kapsz jó áron, akkor hajrá. Mindazonáltal, éppen a Pianocraft 840 és a Denon M40 között jelentős minőségkülönbség van a Yamaha javára - egyértelműen drágább is.Nem tudom, hogy újonnan akarnál-e inkább vásárolni, vagy használtan, és mennyiért maximum, nyilván a használtszándékokat behatárolja az aktuális hirdetéskínálat.
De újonnan például egy ilyen Taga Harmony-val elég jól járnál, tudja amit kell. Nincs rajt szub kimenet, de nem baj. FM-rádiója is van, nem csak DAB. Ennyiért ebben a készülékkategóriában ez főnyeremény, teljesen korrektül szól, csöves előfokkal, az ilyeneknél szokásoshoz képest komolyabb tápegységgel, jelentős teljesítménytartalékkal, komolyabb hangdobozokhoz is. Ha újat akarsz és ilyen ár környékén, akkor ez adja magát, akkor legelsősorban én ezt javaslom.
Ha nem fontos a CD-játszó, akkor ilyesmit is érdemes lenne: Marantz MCR 510 Ez esetben például pendrájvról játszhatnád le, amit a Tagánál CD-n - miközben, a Taga is fogad pendrájvot, tehát a Taga szolgáltatásban komoly előnyben van (Mondom, szub nem kell), és hangban is kb. ott van ennek a Marantznak színvonalán.Használtban it van ez: marantz M-ER803 Tényleg mindent tud, és a tárgyalt hasonlóknál magasabb szintű. Szaladj, vegyed, vigyed, ha kompakt készülék kell ilyesféle áron, nincs mit gondolkodni - ha hibátlan az állapota.
Hangdobozon ráérsz akkor gondolkodni, ha olyat veszel, amihez nem jár eleve.
Nnna.
-
-igu-
veterán
válasz
Elektrosokk #79877 üzenetére
"Alapvetően kicsi cucc kell, stereo"
magam is ebben a cipőben jártam 3 nyárral ezelőtt. Nekem a folyamatos költözés okán (azóta volt 3, jövő ősszel meg a következő) fontos a kis méret, de úgy, hogy - a lehetőségekhez képest - ne menjen a minőség rovására.
Az én választásom a NAD D3020 erősítő lett egy pár PSB Imagine Mini-vel. Ebben a méretben akkoriban nem találtam nekem jobban tetszőt. -
törölt tag
válasz
Elektrosokk #79875 üzenetére
Konkrétan ahhoz az Onkyo-hoz nem nagyon volna további hozzáfűznivalóm, általában az Onkyo-ra azt lehet mondani, hogy a kétezres évekig egy kicsit egységesebb, visszafogottabb, "inkább kevesebbet mondó, mintsem túl sokat markoló", elsősorban a középsáv és magassáv tisztaságára figyelő hangképük volt - de kivétel minden alól van, és a házimozi, meg a hálózati lejátszás elterjedésével az Onkyo-nál is vegyesebb lett a kép a megcélzott hangkaraktereket tekintve. De nagyjából továbbra is igaz, hogy a tipikus japán tömeggyártók közül ők az egyik olyan, akik afféle kicsit "audiofilesebb" orientáltságúként voltak-vannak számontartva. Első hallásra jellemzően nem a leglátványosabb hangú, de jellemzően kellemes hangszínű, hosszan hallgathatósabb készülékeket szoktak fejleszteni - kivétel a kivétel.
Most így hirtelen nem tudom, hogy éppen az általad linkelt E400-as Yamahát hallottam-e már valamikor, de nagyon valószínű. Mindenesetre, a termékvonal hasonló az abban a régi kommentben konkrétan tárgyalt Yamahákéhoz, bár kicsit lejjebbi szint, és általában a Yamahára is érvényes, hogy a japán tömeggyártók közül kilóg egy kicsit a kevésbé "japántömeggyártós" hangjával.De ha hifiben akarsz gondolkodni, akkor a hifisták kevésbé ezek felé az apróhangdobozos, mindentegyben "lifestyle"-minihifi rendszerek felé próbálnának terelni, bár kétségtelenül sok előnyük van.
Ne szoktass vissza, nem vagyok itt.
-
törölt tag
válasz
Elektrosokk #79873 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest