- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
harcikoca #52213 üzenetére
Lassan kezdesz egy novellára hasonlítani, több fórumban is elmondják neked ugyanazokat, de mintha nem is hallanád, úgyis mondhatnám, hogy hasonlítasz arra a novellára, aminek ez a címe:
Falra hányt szavak.
jó lenne, ha nem mindig ugyanazt hajtogatnád. Már elmondták többen, hogy nem jó ez a reflex(köztük én is), nem jó ez a logiizé (köztük én is), akkor minek erőlteted ismét?
Vedd meg, vegyél hozzá egy akármilyen erősítőt, oszt jóvanaz. -
Tomacko
senior tag
válasz
harcikoca #52213 üzenetére
Ajjaj, azt hiszem itt valaki nagyon eltévedt mostanra. Eddig malacod volt a kapott válaszokkal, és kicsit megkeveretek ahogy nézem (na jó nem kicsit, NAGYON). De, hogy egy sztereó hangosító cuccnak hogyan találtál 5.1-s ellenfelet..... az meg már végképp nem hifi téma, mert bizony az mozis cucc. Én ehez a hangosítós hangfalpárhoz egy agyon EQ-ható erősítőt vennék, hogy kihozzam a hígf.s tengeréből a "legjobbat". Szóval itt ennél hiába, tudom, hogy az EQ a zenehallgatás gyalázása és isten ellen való cselekedet. Szóval valami olyan erősítőt tennék mellé amibe van EQ (soha nem vennék ilyet, inkább süketüljek meg egy Iron Maiden vagy Motörhead koncerten).
-
válasz
harcikoca #52210 üzenetére
"Hát konkrétan a szobámba szántam"
Az a baj ezekkel, hogy nem tud normál otthoni hangerőn értékelhetően szólni. Döngetni, terhelni, üvöltetni lehet nyakló nélkül, de másra nem igazán való. (Persze tudom, a kérdés nem ez volt, hanem hogy milyen erősítő való hozzá.)
Megvetted már? Ha igen, én egészen biztosan eladnám, és vennék egy otthoni felhasználásra gyártott hangfalat, amit azért néha (vagy gyakran), ha buli van, simán meg is lehet döngetni. Van ilyen jócskán, és sokkal jobb hangot kaphatnál 2 buli között is, mint egy rendezvényhangosító céleszköztől. (Tudom, ez sem volt kérdés, hogy én mit tennék, de gondoltam elmondom.)
-
válasz
harcikoca #52205 üzenetére
"Egy reflex r400as hangfalpárhoz milyen erősítő illik?"
De milyen célra? Ha diszkó-hangosítás a cél, akkor itt érdeklődj. Ha otthonra szánod, akkor meg itt.
Komolyra fordítva, tényleg fontos, hogy mi vele a célod, ahhoz képest lehet bármit is ajánlani. Ez alapvetően egy bulizó, hangerőre és dögösségre kiélezett hangfal, nappaliba például biztosan nem tenném be.
-
törölt tag
válasz
harcikoca #52009 üzenetére
Jól kötötted össze, fekete a feketével, piros a pirossal.
Mit takar, hogy szarul szól? Ha nincs össze kötve a doboz hátulján, ugyanúgy szól?
Szól mindegyik hangszóró?
Leírtam mindent. Ha minden jó, megvan a fázis helyesség, az erősítő hibátlan, a mély hangszóró membránja nem súrol, és mindegyik hangszóró szól, akkor szólj egy szakinak, mert vagy elsiklottál valami felett, vagy kókányolva van belülről a doboz váltója. -
blattida
nagyúr
-
törölt tag
válasz
harcikoca #52000 üzenetére
Nagyon fontos, hogy ügyelj a helyes bekötésre. Ha felcserélted valahol a pluszt a mínusszal, akkor sosem fog jól szólni.
Az is fontos, hogy meg győződj róla: nem berhelték a dobozon belül a bekötéseket. Ne higyj a jelöléseknek. Fogj egy ceruza elemet, és a doboz jelölésének megfelkelő minuszt a ceruza elem minuszához fogd össze, a pluszt pedig érintsd hozzá a ceruza elem plusszához. Csak pár pillanatig tedd ezt meg. Ha a mély hangszóró membránja kifelé mozdul, akkor a bekötés dobozon belül is helyes.
Vedd ki az áthidalókat a dobozok hátuljának csatlakozásaiból. (azaz a jumpereket). Kösd be egyesével az alsó és a felső csatlakozókat megfelelő pólusokkal, és ugyanott hallgasd meg a mélyeket külön, és a közép-magasokat is külön. -egyszerre csak egyet hallgass meg, nincs e recsegés, furcsa zaj, egyformán szólnak e a hangszórók.
Ha mindezeken túl vagy, és nem találsz hibát, akkor a rendszered ennyire képes jelenlegi állapotában.
Meg lehet próbálni az erősítőn ugyanazt a dobozt mindkét oldalra bekötni. Hibátlan erősítő esetén itt sem hallasz különbséget.
Szisztematikusan és türelmesen, gondosan figyelve csinálj meg mindent, amit leírtam. -
blattida
nagyúr
válasz
harcikoca #51797 üzenetére
Bulihangsugárzó, azaz bömböltetni vagy nyomulni vele jól lehet, de valódi zenehallgatásra alkalmatlan, mivel mindennemű finomságot, részletességet és tisztaságot nélkülöz a hangja, a felépítése is olyan, hogy alapvetően a nagy érzékenység és a terhelhetőség legyen a fő jellemzője, illetve, bizonyos korosztály számára dögös a megjelenése.
Lakószobába egyáltalán nem ajánlott, hacsak nem a folyamatos buli vele a cél. -
törölt tag
válasz
harcikoca #51807 üzenetére
Vegyél mellé sok piát, ágyas házi pálinka kell kb 3.84 liter légköbméterenként a hangosított helységbe, az nagyság rendekkel javítja a hangzást. (jó hangos lesz buliba)
Arra gondolj, hogy itt jelenlevők többsége nem javasolna ilyet. De ha bulihang kell (azaz szóljon valahogy, legyen valamilyen mély hang és legyen hangos), akkor vedd meg. Kb ennyit tud, minőség érzet nélkül szól. -
andorra
őstag
válasz
harcikoca #51058 üzenetére
Az egyik az játék kategória, a másik pedig már feltehetően, egy gyenge közepes minőség. A brutál mély hangzás igénye sokakban él, de ebben a topikban olyanoknak tudunk segíteni, akik a természeteshez közeli hangzásra törekszenek, a teljes hallható tartományban Azt gondoljuk ugyanis, hogy így ajánlatos zenét hallgatni. Néhányan, akik netán mégsem így gondolják, azok, csak úgy idetévedtek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- VR topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- iPhone topik
- Windows 11
- Éjszakai műszak
- EAFC 26
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- iPhone 13 Pro 256GB Dobozos 12 hónap Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest