- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krill77
őstag
Természetesen 3, 5 os fejhallgató kimenetrol beszélek. Egy Bluetooth speakert tettem ra es komolyan javult. De azt nem erre szeretnem használni. (nem is nekem lenne). Vannak regi hifi hangfalaim, drotpar log belole, tehat csak egy 3,5 os jack dugaszt kene ra tenni. Az mar eleg jol szolna. Viszont tul nagyok a tv melle. Ezért kérdezem van-e valami, talan geniusbol egy olcsobb cucc.
Köszi -
ozzy711
őstag
Nem értem, miért kell ezeket a rangokat állandóan emlegetni, ez tök lényegtelen, a fontos a hozzászólás tartalma.
Többször említetted a kábel kapacitás kérdését. Van erre vonatkozóan konkrét tapasztalatod ( pl. kábelteszt ), ahol a hangminőség változás összefüggésbe hozható a kapacitással?
Én ahány kábeltesztet olvastam eddig, ott nem láttam direkt összefüggést ( attól még lehet persze ). -
ozzy711
őstag
Kedves Újonc! Már kb. 20 éve használok egy AN-L hangfalkábelt, ( ami akkor is már egy kisebb vagyonba került, de ez nem fontos ) melynek az árnyékolását összekötöttem az erősítő ( több márkához tartozó erősítőkhöz is ) gnd-vel és köszönöm szépen nagyon meg vagyok vele elégedve.
A forgalmazók véleményét meg hagyjuk már...Igazad van a megárthat nem kinyilatkoztatás és így utólag végig gondolva, semmi relevanciája nincs.
-
ozzy711
őstag
-
blattida
nagyúr
Hú, vazze...azért nem vagy gyenge.Újabbnál újabb tereléseket dobsz be, csak hogy ne kelljen elismerni azt, ami egyértelmű. Szerintem nézz magadba, bár úgysem fogod megtenni, inkább érkezik majd a következő adag kompenzálás a magas kanca hátáról.
Csak fölösleges szájtépés a részemről. -
-
Kiskokó
veterán
Hali!
Naaa köszi szépen a választ! Ez már haladás ha azt mondod jól hallom akkor
Nem csak képzelődök.
Nem MCU kábel de ugyan olyan csak egybe 2x1,5 MMfalÜzletbe ez van
De lehet hozok át pár méter sodrott (MKH) 1,4 vagy 2,5-öt is
próbálkozni kanyura
Ennek a Jamonak úgyis mindegy.
Tudom hogy ez a Jamo nem üti meg a szintet (finomvan szólva)
Quadralal kapcsolatban mi a vélemény? Te is a kemény mélye miatt nem szereted vagy esetleg más okból?
Ja el is felejtettem mondani, lehet ki lesz próbálva a Vincent egy B&W hangfallal. a Pontos típusát most nem tudom. Kiváncsi vagyok milyen lesz ha összejön.
-
fehér_ember
addikt
Mindent összekavarsz!
A topikgazdánk abszolút nem kért tanácsot, tehát nem neki kellene adnod.
Amúgy ami 20 négyzetméteren élvezhető az tuti nem lesz jó pl. 12-őn (tudom hogy nem 12-ről volt szó alapból, de én akkorával tapasztalódtam). Kis helység sajnos mindenképp kompromisszumos, legfőképp a mélyek terén (de akár a hallgatási távolság megválasztásánál is) ezért inkább elsősorban azt kellene feltétlen elkerülni hogy a hifi oda kerüljön (én mindig a legnagyobba tenném).
A 18-20-as mélyközépes véleményeddel nem vagy egyedül, de ilyenek simán előfordulnak állványos dobozokban úgyhogy ez a kirohanás sem volt érthető. -
Tamoo
nagyúr
Azt el tudom fogadni, hogy egy hangfalkábel, ic kábel magasba húzást okoz, de egy tápkábelnél nem más a "hatásmechanizmus"? Vagy ha ezüst akkor magasba húz és kész? Nekem azért vannak itt kétségeim, illetve a tízen plusz tápkábelnél ami nálam járt (köztük Furu is) egyszer sem tapasztaltam határozottan ilyen jellegű változást.
-
nebulo5
senior tag
blattida & Tamoo!
Ha azt vesszük alapul, hogy a Furutech-nek igen széles termékpalettája van tápkábelből és így az ár spektruma is igen széles, akkor valóban előfordulhat, hogy bta1 fórumtárs általánosítása "nagy".
Saját, és még 3 kollégám tapasztalatára alapozva, az általunk tesztelgetett 25 - 70 ezres árkategóriában beszerezhető Furutech tápkábelek esetében azt kell mondjam, hogy ha nem is precízen, de jól fogalmazott bta1! A kiemelésük inkább úgy pontosítható, hogy a magas hangtartomány tetejét kiemelik ugyan, de a közvetlen alatta lévő (közép hang tetejét és a magas tartomány alját), a "present" tartományba sorolható sávot fátyolosítják. Ez több, a jelzett ártartományba sorolható kábelnél konstatáltuk egybehangzóan. 3 rendszerben voltak tesztelve a kábelek forráskészüléknél illetve erősítőknél is. A konklúzióink egymástól függetlenül születtek, próbáltuk figyelmen kívül hagyni a Liszi által oly sokat emlegetett "placebo" szindrómát is -
dgyuri0123
nagyúr
"akkor lehet korróziós probléma, ha sok éven keresztül nem használják"
Nekem ilyen ezüstözött banánom is van otthon és fél év alatt üszkösre feketedett az a része, ami szabadon áll ki az erősítő seggéből. Ami benne van, az kevésbé üszkös... így aztán vissza is raktam az aranyozott dugóimat.
-
blattida
nagyúr
Az ezüst galván, értelemszerűen, nem lesz ötvözet.
Az aranybevonatú nikkel a leggyakoribb és legszarabb érintkező megoldás, ahogy utaltál is rá, bár, magában a nikkel viszont nem olyan rossz és valóban, az elektrolízissel fölvitt bevonatok a legtartósabbak és minél vastagabbak, annál jobbak, megint csak értelemszerűen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest