- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pepe1125
tag
válasz
blattida #58397 üzenetére
Sajnálom, két évvel ezelőtt jártam nála, és elfelejtettem a típusát a hangdobozoknak, hangszedőknek, de amire emlékszem, hogy angliai darab, a hangszedőt is talán Ő készíti rózsatövisből, és cserélgeti, ááá, videóm van az eseményről, de azon úgy sem látszik. Az erősítője is saját készítésű volt, az eredeti AudiNote doksik alapján és az előfokok is. Az egész lánc csöves. Gyuri bácsi mai napig gyárt és javít erősítőket. Nála kísérleteztem ki azt amire rábólintott, hogy ez igen, ez már jó lesz. Hatalmas tapasztalattal és szaktudással rendelkezik. Egy gyufásdobozba beteszel pár gyufaszálat, megrázod, meghallgatja és megmondja mennyi szál van benne.
Hihetetlen.
Annyira bánom már a diszkós éveket, ahol a hallásom sávszélességét bekorlátozták. De mai fiataloknak mit beszéljünk ezekről? Úgy sem hiszik el.
Lényeg a lényeg, azóta is próbálom előidézni a saját szobámba is azokat a mély hangokat, de egyelőre még a Bowers-ek is kevesek hozzá.
A jelenlegi szobámban, ahol próbálkozom beállítani a rendszert, a következő frekimenet van, de így is össze vissza verődik a hang mindenhonnan. Ez a lehallgatási pozícióból származó görbe.Katt...
Látszik, hogy 42 Hz a legalja ami még igazán jól hallható. Nincs szub. Csak két állványos hangszóró. -
pepe1125
tag
válasz
blattida #58392 üzenetére
Ide is megy egy
A lemezjátszó egy saját készítésű dolog. A bácsi műszerész esztergával, megfelelő eszközökkel, hosszú évek kitartó munkájával készítette el azt amit megálmodott. A lemez egy légpárnán lebeg. A kompresszor egy külön szobában hangszigetelt dobozban található, mindent a sűrített levegő vezérel, ami csak mechanika. A tű is egy lebegő rúdon áll, nincs súrlódás. Nagyon icipici lukakat fúrt, nem hittem a szememnek, hogy ilyet emberi kéz tud, és azokon áramlik a levegő. A tányért magnószalag forgatja, amire egy mérőjelet rögzített és ennek függvényében szabályozza a motor fordulatát, ami betonstabil. Külön lemeztisztító egység van, ami a lejátszás előtt eltávolítja a szennyeződéseket a lemezről. Minden tiszteletem az övé.
Nála hallottam életemben először olyan mély hangokat, amiről azt hittem nincsenek is. Az az átvitel azon rendszeren. Pfúú... Eddig még egy mai rendszer sem tudta űberelni.
Az erősítőmre visszatérve, én nem digitalizálom a jelet. Modulációt használok. Az elv ugyan az mint a DSD lejátszóknál. Nem a kiváló műszaki paraméterek azok, amik megnyerőek számomra. Írhatnék ide 0.05% THD-t, meg kiváló linearitást, mind hiába. A fülünket át kell verni, és ez az erősítő ezt szépen megteszi. Pontos és precíz az a hang ami megszólal a hangsugárzókból. Mondhatnám, hogy 1200 W teljesítményt produkál úgy, hogy a torzítás még mindig 0.05% alatt van. De ez mind hiába. Egyszerűen a fülek azt hallják, hogy ebben benne van minden amitől jól szól egy HIFI. Jól elkülöníthető minden hangszer hangja. Ahol már a csöves összeomlik, mert egyszerre annyi hangszert kell megszólaltatnia, ez még simán teljesít. Van benne élet.
Idézném egy másik bemutatón az egyik illetőt: "Több tucat digitális erősítőt hallottam már, de eddig egyik se érte el azt a szintet, ami figyelemre méltó lett volna. Ez az első ami úgy szól, mint ahogy egy igazán jó rendszerhez illik."Félre ne értsen senki sem, nem sztárolni szeretném, abszolút a véletlen műve az egész, mert még engem is meglepett az első bekapcsolás óta. Én sem számítottam ilyenekre. Gyakorlatilag csak a linearitás miatt hoztam fel a témát.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
blattida #58387 üzenetére
Például gerjedés, nagyfrekis zavarok a kimeneten.
Ezt nem tudom elfogadni.
Ha a terhelést is korrekten szimulálom valamivel, legyen az akár hangszóró is, a gerjedést az erősítő nem okozhatja, ha rendesen van megépítve. A nagyfrekis zavarok pedig kínaian hangzanak, Honnan, ha a bemeneti jel tiszta? Legfennebb veszi a hosszúhullámú jeleket, de akkor már nincs rendben az erősítő. Anno a(z általam) módosított kapcsolású Quad405-öm határfrekvenciája 200kHz fölött volt 1dB-es esésnél.
Nagyságrendek: erősítőknél ezred százalék, hansugárzóknál maximum tized százalék.
Ezt ellenben elfogadom.
-
pepe1125
tag
válasz
blattida #58384 üzenetére
Ezt csak azért írtam le, mert a kapcsolás képes minderre. Audió célokat messzemenően felülmúl. Gyakorlatilag ez egy nagy tápegység, amit zenével is lehet modulálni. Na most, hogy ne legyen probléma, a hangsugárzók eleve 20 kHz felett nem képesek már jelentős mértékben hangot kibocsátani, legyen az akár milyen szuper tweeter is, ezért szépen bekorlátoztam a hangfrekvenciás tartományra. Különben egy századmásodperc alatt elfüstölteti a magashangszórókat úgy, hogy észre sem vetted mikor történt, csak fülelsz hova tűnt a magas...
Igen, a másik dolog a térábrázolás. Fantasztikus ahogy megszólal egy pár audiofil hangsugárzón, ezért a végfokra talán a legjobb szó a teljesen transzparens lehetne. Nem nyúl bele a hangba, nem torzít, nem tol fázist, nem tesz hozzá felharmonikusokat, teljesen analógként viselkedik. A félvezetők gyors fejlődése lehetővé tette, sőt inkább ezt is úgy fogalmaznám, hogy elérhetővé tette a köztudottan legjobb hangzású csöves erősítők utódját.
Miért állítom ezt? Mert mértük, füleltük, és nincs ott az az idegesítő valami, ami a hagyományos bipoláris tranzisztoros erősítőkben van.
Több fül hallotta már, komoly emberek, komoly hifivel, saját rendszerükbe integrálva. Eszembe is jutott egy idősebb bácsi, aki egész életét a hifi világában töltötte és egy nagy márka szervizeseként dolgozik, több milliós végfokokat és a világ legjobb lemezjátszóját láthattam, hallhattam nála, de Ő is azt mondta, hogy eljött az idő. Szívesen cserélne erre a végfokra.
Ha valakinek ismerős, akkor mondjuk ezen kategóriáról van szó, amivel összehasonlításra került.
-
pepe1125
tag
válasz
blattida #58347 üzenetére
Az igen!
Menő dolog ez a rezonancia. A saját rezonancia frekvenciája alatt teszteltem? Mégis hol van a saját rezonancia frekije egy ilyen hangszórónak?
Eleve a mérés is 10 Hz-ről indul.
És persze csak a probléma hallása után méregettem. Eszem ágába se jutott volna másképp tesztelni.
Melyik oldalon van a használati útmutatóban az, hogy a hülye paraszt csak egy héten keresztül pici hangerőn hallgassa a hangszórókat, majd utána csavarhatja neki, valamint az, hogy nehogy elindítson a youtube-on egy alacsony frekis sweep-et?!FIGYELEM FIGYELEM! Ezeket el ne indítsátok a hifiteken!!! Végleges problémát okoznak! Teszt1 [Teszt2]
Mint ha vennék egy Porsche-t, null kilométereset, és nem verethetném 300km/h sebességgel.
Bejáratós a kocsi, nem fog belőle kijönni csak 298km/h, de egy pár száz km után már meglesz a 320km/h-is! Érted? Megint csak a vakítás megy a szöveggel. Ész érveket sorakoztassunk már fel!Tudtommal a hangszóró kör alakú, a cséve is, a mágnes is, egyszóval minden kör. Oldal irányú mozgásnál körkörös mozgásokat ért, tehát olyan frekin valóban mozoghat furcsán, hullámozhat mint a repülőgép szárnya a hangszóró. De ez még mindig nem okozhat ilyen jellegű problémákat tartósan sem.
Egyébként leírtam az ész érveimet a forgalmazónak, és cserélik. Szóval belátható, hogy ez igen megfoghatatlan egy téma.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
blattida #58350 üzenetére
Érdekes! Tudsz róla valami irodalmat?
Én reggeliben próbáltam ki egy -10...+10V DC táppal (én építettem jó 22-23 évvel korábban modellvasúthoz) potencióméteres szabályozással egy hangszóró viselkedését. Csodaszépen mozgott a membrán, koaxiálisan a hangszóró szimmetriatengelyével. Akár "írni" is lehetne volna vele a z-tengely mentén. Kézzel nyugodtan reprodukálható a DC...3Hz intervallum. -
pepe1125
tag
válasz
blattida #58340 üzenetére
A múlthéten vettem, zsír új. Én vettem ki a dobozból.
Kényes téma a passzív hangsugárzó, mert biztos rám akarják kenni, úgy is meghajtottam... (Szar az erősítő, stb...) Csakis én lehetek a hülye... blablabla... De az első bekapcs pillanatairól van szó a videóban is. Meg sem lett küldve. Először mindig csak fülelek, aztán kis amplitúdóval mérek. Persze, most már megjárattam őket, hátha betörnek, mert ugye legalább egy hetet kellene járatni.
-
pepe1125
tag
válasz
blattida #58338 üzenetére
Értem. Hááát, köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, próbálom átértékelni a dolgokat.
Aztán, ha sikerült elvinnem a szervizbe, meglátjuk ők mit mondanak erre. 50Hz-en is szépen hallani azt a nem tiszta szinuszt, hogy zörög ott valami. De teszem hozzá, még életemben nem hallottam ilyet se 5Hz-en, se 10-en, se fentebb. Biztos a gagyi hangszóróimnak köszönhető ez. Ha már komolyabba gondolkodom, fogadjam el ezt?! -
pepe1125
tag
válasz
blattida #58330 üzenetére
Ilyen lineáris erősítőt és alacsony torzításút nem kapsz sehol, mint ami nekem van. Pont ezért kellett a jó hangdoboz is, hogy kihozza belőle a maximumot. Ez egy speciális cucc.
De persze próba volt más erősítővel is, és analóg hanggenerátorral, pont olyannal amivel a gyárban is tesztelik a videóban.
Igen mértem, másik hangdobozzal is, de semmi probléma. Sőt egy harmadikkal sincs probléma. Igaz, azok árkategóriában olcsó dobozok, de ilyen jellegű hibát nem hoznak.
-
pepe1125
tag
válasz
blattida #58328 üzenetére
Ezek szerint nem figyelted a videót, hogy alacsony frekin pontosan füllel hallgatja a néni legalább háromszor is szerepel ilyen rész.
Amikor kész a doboz, azután persze süket szoba és mérések géppel. Karakterisztika rajzolás.
Lehet, hogy még nem írtam le, de másik hangszóróval is tesztelve ugyan az a felállás. Csak a hangszórót pakoltam át, így kiszűrhető az elektronika hibája. (Villamosmérnök vagyok, rendelkezésemre áll minden műszer ami csak kell. Karakterisztikáját is kitudom rajzolni.)
Az erősítő lánc DC csatolt. Ezért 1Hz is probléma nélkül erősíthető.
Azért furcsa, hogy csak egyedül én tesztelem ilyen szempontból is ezeket?
Nekem olyan ember kellene akinek szintén van egy ilyen otthon, és hajlandó lenne meghallgatni. Ezzel egyértelműen tudnám, hogy típus hiba. Valami bizonyíték kell.
-
trufa12
addikt
válasz
blattida #58306 üzenetére
Ahogy észrevettük lejjebb vettem , meg nem minden számnál, szerintem is itt volt valami gebasz, a rossz g3s -.- mindenre jó csak zenét hallgatni nem .
Nah mind1 legközelebb majd pc-stől megyek aztán nem lesz gond.
Köszönöm mindenkitől a felvilágosítást, meg legalább más is tanult
nem csak én . Hasznos volt a kérdésem .
-
trufa12
addikt
válasz
blattida #58288 üzenetére
Szerintem pedig igen csak fekete, mert villogott mind a 2 hangfal használat közben, nagy hangerőn
de se szag, se füst semmi sem történt .
a másikban pedig az egész sötét ... de ott sem látom elszakadva a szálat .
azt esetleg lehet tudni hogy hol lehet ilyet venni v olyat ami pótolhatja ?
Nem szeretném ha a pár MB quart ql502s -eim eltávoznának a hangfalak mennyországába .
-
rii
nagyúr
válasz
blattida #58274 üzenetére
nem önként .-)
ja'meg az Orion-ok voltak már előtte is ... csak nem használtam eddig .-)
havercsajnál egy Wharfedale Laser 130 volt .... csak az lemihályott 1 m magasból ... és leszakadt a mély a helyéről ... és akkor levittük a HPM-60-ast ...
ennek "köszönhetően" vettem észre, hogy mekkora jó is már a HPM-60-as, mivel itt BP-en annyira nem akarom zavarni a szomszédokat, ott meg nincsenek.... , és most megszállottan próbálok keresni HPM 60-ast, vagy valami hasonló kategóriást.
-
rii
nagyúr
válasz
blattida #58272 üzenetére
köszönöm szépen!
a HPM60-as nem nálam van .-) de amikor levittük vidékre, és ott jobban lehet tolni, akkor vettem észre, hogy mit is tud ...
én most egy Orion HS-400-at hallgatok
szeretnék majd vagy még egy HPM-60-at, vagy egy HPM110-et de mindenképp műszakilag-esztétikailag és ha lehet peremezés tekintetében is eredeti állapotában.... namármost ehhez kb. 1-2 év kell mire ilyen jön .-) szerintem
-
Colos1
őstag
válasz
blattida #58017 üzenetére
kb. 3 dB a különbség, mindig a jobb csatorna javára (ha eltaláltam a DIN fejhallgató kimenet pólusait
), a lényeg, hogy mindig ugyanaz a csatorna.
igen, kipróbáltam, hogy a közvetlen kimenetre kötöttem, akkor is ugyanaz az oldal hangosabb, ebből gondoltam, hogy a vezetékezéssel lehet valami, ezért mértem ellenállásokat a közvetlen kivezetésig, de minden egyforma. Klasszikus mutatós műszerrel mértem, nem digitális vackokkal.
-
gotoxy
újonc
válasz
blattida #57955 üzenetére
Köszi! Akkor ennek mindenképpen utánajárok. Szerettem ezt a cuccost.
Egyébként mi a véleményetek, jó lehet egy ilyen stúdió monitor zenehallgatásra?
Nagyon öreg már a cuccom, úgyhogy ha meg is csinálom, elgondolkodok a cserén.
Próbálom visszaolvasni a fórumot, hogy mit írtok ezekörl, csak irdatlanul sok az infó, már több száz hsz-t elolvastam.Mivel az régi hangfalam is elég nagydarab volt, sok méllyel, megnéztem a mostani 8"-es monitorokat, és az M-Audio BX8-at meg a Prodipe Pro8 V2-t találtam, ami jónak tünik és elég rá a pénzem. Van még másik jó ebben az árban és kategóriában?
Szerintetek egy ilyen szól olyan szépen, mint egy 15 éves olyasmi hifi szett, amiröl föntebb írtam? Összemérhetö a kettö? (Keresek Pesten olyan helyet, ahol ezek behallgathatok, ha tudtok ilyen jo helyet, ez is érdekelne.)
-
gabber01
addikt
válasz
blattida #57876 üzenetére
Már háromszor átrendeztem a szobát, illetve egy másik szobában is volt, ott is két helyen. Az a "vicces" hogy akármilyen elrendezésben próbáltam eddig, kb. mindig ugyanolyan pozícióban volt ideálisnak tekinthető az akusztikai élmény. Attól viszont egy kicsit kitérve jelentősen romlott a mély tartomány. A hangkép nem, csak mélyek szivárognak el. Gondoltam már rá, hogy esetleg valóban gond lehet, hogy nem tud szabadon minden irányba sugározni, mint egy állványon. De nem tudom hogy ez valóban javulást hozna-e.
Jelenleg így néz ki a szoba nagyvonalakban. Nyilván nem egy szabálykönyv szerinti hallgatószoba, de ez nem is elvárható. A sárga rombuszok a Solo-k.Egy-egy könyvespolc tetején vannak úgy 30 fokkal befordítva.
De voltak már a rövidebbik oldalon az ablak (pirossal jelölve) két oldalán ugyanígy polcon, befordítva, és a másik hosszabbik falnál is, teljesen más szobai elrendezés mellett.
Csillapítóanyaggal, meg diffúzorral mit kellene kezdeni? Utóbbit csak autóiparból ismerem amúgy is. -
Mustármag
őstag
válasz
blattida #57774 üzenetére
Hát akkor a lábaira rögzítek valamit hogy fizikailag megvédjem a membránt lefóliázom hogy a por ne menjen bele a potikba(mert aktív láda), és az úgy alakul hogy kell és széjjel ment a perem, akkor újra peremeztetem.
Más egyéb ötlet?
JBL 178 Sub amúgy ránézésre nem gumi tapintásra viszont igen. -
simongab
senior tag
válasz
blattida #57728 üzenetére
Namost
Vacakolunk itt a kettős kábelezéssel, zajokkal, fázisviszonyokkal, egyenletes fázismenettel. Műszer nélkül fülre ezeket a fizikai állapotokat próbálunk beállítani. Nem könnyű dolog, már-már lehetetlen. Ezért nem értem a szakmai oldalról hogy ennek mi értelme. Ha ez lenne a fontos és nem az hogy szépen és pontosan szóljon, akkor egy nagy felbontású preciz forrással, közbeiktatott hangvezérlővel, és a kimeneten egy referencia-monitorral pontos hangzást érünk el. Aztán ezt színezhetjük összevissza digitálisan a hangvezérlővel, vagy ha ezt nagyon műnek gondoljuk akkor csinálunk insert pontokat, és oda dugdosunk be mindenfélét és színezzük a hangot...
A 30-40 éve marhára kitaposott utat tapossuk tovább és tovább, mintha ősemberek lennénk
-
BBéci
legenda
válasz
blattida #57723 üzenetére
Valóban fontos kérdés, hogy megéri-e?
Azért hoztam fel példának a Scala Utopiát, mert volt szerencsém többször, több órán át élvezni a hangját.
A Stella már alkalmas kettős erősítésre, de itt jön az előző kérdés: még két 20-40000 eurós monoblokk, még 2x3 méter 12-15000 eurós kábel mennyit hozna hangban? -
belakiraly
tag
-
Dragon27
senior tag
válasz
blattida #57699 üzenetére
A biamp bekötés természetesebb de pontosabb is? pl. normál bekötésnél mély és magas szekció egyszerre éri el a hangfalat. De biamp esetén az erősítő rosszul oszt, késik az egyik hangsáv pontatlan az aktív vezérlés.
Vagy itt nem lehet hiba lehetőség?
//
(Zenét 90% pure direct használom egy RX-V675 és NS-555 tudom ez nem egy Hi-Fi-ről van szó de nekem teszik a hangja)
-
válasz
blattida #57697 üzenetére
Ja, értem.
Nekem is biamp van, de nem tudhatom, hogy jobb-e, mint az egy kábeles bekötés. Tudniillik egyszerre történt az előző kábel Van Damme-ra cserélése, és a biamp alkalmazása. Úgyhogy lehetetlen eldönteni, mit kell a VD, és mit kell a biamp számlájára írni.De nem is fontos. Most, ez így tetszik.
-
-
ggg1
aktív tag
válasz
blattida #57649 üzenetére
Hát nem azt gondoltam, hogy mostantól használja abból, csak kiderülne, hogy hol jelentkezik a zaj.
(#57647) belakiraly:
"mert van egy olyan erzesem, hogy az usb hubban levo wifi adapter sincs jo hatassal a csendre."Hát nem lenne rossz az ilyeneket megszüntetni előbb. Minél több mindent kikapcsolni. Ha van a szobádban televízió átjátszó torony, ipari elektromágnes, Tesla-tekercs, vagy 120 kV-os felsővezeték, akkor azokat átmenetileg kapcsold le! A PC-t és a hangfalat lehetőleg külön fázisra (például a másik szobából átvezetett elosztóval), és csak minél egyszerűbb összeállításban kapcsolnám be a dolgokat. Ugyanígy tennék a PC-n belül is: ha vannak fölös hardverek, azokat lehúznám a tápról. Szóval, hogy kizáródjon minél több körülmény.
-
krichd1
addikt
válasz
blattida #57625 üzenetére
Itt fordítva történt, laptoppal jól működött belakiralynak az X-Fi HD USB, asztali gépével van a probléma, amiben Asus P8Z68-V alaplap van.
Én szorítok a fiadnak a sikeres műtéthez.
(#57626) ggg1: Tűzzel-vassal való óvásról szó nem volt, csak ötletelés, hogyan költsd el DAC-ra és erősítőre a keretedet. Optikának és USB-nek is vannak előnyei, hátrányai. A modernebb USB-s megoldások általában jobbak az optikánál, de például egy ilyen rossz minőségű USB porttal szerelt alaplap sok kellemetlenséget okozhat. Amit küldtem neked összefoglalót, abban le van írva.
-
rii
nagyúr
válasz
blattida #57584 üzenetére
sajnos nem tudom a habszél-dolgot .-(
ezt a linket talátlam cvsak hirtelen ....
és itt sem klonkréltan a HPM 60-asról írnak ... hanem az utódairól" ... A néhány évvel később kiadott HPM–900, valamint HPM–700, hasonló volt a HPM–60-as modellhez, csak nagyobb, 25,4 centiméteres mély-hangszóróval. A HPM–900 és a HPM–700 magas- és közép-hangszóróját fém rács védi. Ez a két hangsugárzó egy új super-tweeter ultra-magas hangsugárzót is felmutatott, az akusztikusan jobban illeszkedő 180 fokos lesugárzás érdekében. A mély-membránok grafit modulusú, merevebb kompozit anyagból készültek hab peremezéssel. Ez a hab okozott egyedül problémát, idővel elkezdődött egy rothadás, így ki kellett cserélni. Voltak még más típusvariációk is, mint a HPM 30, 50, 70, 110, 200, 300, és 500, de 1981-re a Pioneer megszüntette a HPM sorozatot. .... "
a mély mérete:
Bass: 1 x 250mm cone -
ggg1
aktív tag
válasz
blattida #57571 üzenetére
Köszönöm! A rii az a neve egy szerviznek?
Nem tudom, baj-e, ha változtatnak a hangon. Akár még jó is lehet. :-)
Két baja van: az egyik a potenciométer, itt már hallottam olyan álláspontot is, hogy csak befújok kontakt sprével, és jó lesz, meg olyat is, hogy valakinek a szerviz állítólag kicserélte, és fél év múlva megint rossz lett.
A másik baja, hogy amikor bekapcsolom, valami kis motorhang szerű szól, mint egy szervómotor, de nem tudom, ez melyik része az erősítőnek, kis halk búgás. Na ez rendesen is volt minden bekapcsoláskor, de most nem hagyja abba, és hosszabb ideig csinálja.
-
simongab
senior tag
-
simongab
senior tag
válasz
blattida #57502 üzenetére
Az előbb is az itt favorizált CAMBRIDGE AUDIO egyik készülékének DAC ja volt belinkelve
Itt egy konkrét példa:
CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC 100 : Wolfson WM8742 24-bit DAC Ára:[link]
Nem ez a konkrét tudás, beírod a gugliba és kész, itt segítő szándékkal próbálunk kérdésekre válaszolni. Nekem az a véleményem hogy sok audiofil-nek, és high-end-nek hívott cucc túlárazott, és valami varázslat-bölcselkedés veszi körül, de ugyanolyan vagy rosszabb mint az átlag készülékek. Ez egy szakmai vélemény, mellesleg ezzel nem vagyok egyedül! Kérlek ezt tartsd tiszteletben és tényleg hagyd abba a kötekedést!
-
ggg1
aktív tag
válasz
blattida #57499 üzenetére
Erősítőre 100-150 ezret ráköltenék, ha van értelme a hangfalamhoz.
Lehet használt is, ha lényegesen jobb, mint egy új, és megéri.
Minden stílusú zenét hallgatok. A hellyel ne foglalkozzunk, légyszi, bármilyen fontos is.
Ja meg persze simán kiindulhatunk abból, hogy az eddigi Onkyo is simán kielégítette az igényeimet, de ha jobb lesz, az nem lesz baj.A kérdés, hogy mi legyen a hangkártya, DAC...
Vagy menjen a hangkártyából ki analóg az erősítőbe, vagy digitális menjen-e -
simongab
senior tag
válasz
blattida #57494 üzenetére
A DAC ok nem állnak drága alkatrészekből, a kis széria és kézi gyártás ami miatt egy egy készülék irreálisan magas áron és nagy árréssel kerül a piacra. Azt hiszem a multkor ezt már kitárgyaltuk. A professzionális kis szériás berendezéseknél is ez a helyzet, hogy egy pár száz darabos széria fejlesztése és gyártása egy adott készülékre vetítve nagyon magas, ott a tartósságot kell megfizetni. Bár volt olyan több milliós készülékkel dolgunk (0-24 ben mennek ezek) ahol pár év után szétfojt egy kondenzátor tönkretéve az egész berendezést.
-
ggg1
aktív tag
válasz
blattida #57494 üzenetére
Kedves blattida!
Simongab nyilván költői túlzásba esett, mikor három dolláros dolgokról beszélt, a mondat jelentésén, amiben ez volt, egy csöppet sem változtat. Itt nem ezen volt a hagsúly.
Ráadásul simongab nekem adott tanácsot, aki már sokszorosan dedikáltan nem vagyok audifil, még akkor sem, ha sokakat dühít ez, hogy hogy merek ilyen topicban tanácsot kérni.
Kérlek, ne az ő válaszát vagy személyét szapuld, hanem inkább adj Te is tanácsot nekem, és mondd meg, hogy mire cseréljem az Onkyot, örülni fogok a tanácsnak, és mindenki tanácsát összegezve fogok döntést hozni.
Nagyon megtisztelnétek vele, ha csak úgy nekem mondanátok, hogy mi a jó, és nem azt, hogy a másik segítségében mi a nem jó. Biztos a béke is nagyobb volna így egymás között.
Köszönöm szépen! -
djxp01
senior tag
válasz
blattida #57360 üzenetére
Ezen gondolkodtam én is. Viszont erősítőből mindenképp garist vennék használtan. Meg a tudatlanságom miatt kicsit félek a használt cuccoktól, mármint abból a szempontból, hogy volt-e újra tekercselve a hangszóró, volt-e javítva az erősítő, stb.
Esteleg tudnál pár irányvonalat írni, merre induljak el, ha használt dolgokat vennék? (Ugyebár itt fő lényeg a mély, és a dinamika mert a "csodálatos" csimm-bumm diszkó 2.1 nagyon hozzászoktatott az erős mélyekhez - tudom más világ a hifi 2.0, de akkor is) Vagy esetleg kisebb 2.0 és hozzá egy sub? Mert ennek az erősítőnek pl. van sub kimenete.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
blattida #57264 üzenetére
A műszaki adatok szerint a main-in 1 v van specifikálva. Az erősítő elején van egy deprez műszer ami mutatja a kivezérlést. 1 voltnál 0dB mutat 2 voltnál +3dB tehát kb rendben van, + az alsó skála 8 ohm terhelésen a kimenő teljesítményt.
Ez nem az én cuccomról készült. A skála ua 0dB/100W-ig
A mérés a My Disc The Sheffield, A2TB Test CD 1KHz 0dB trac-al történt.(#57262) Tamoo: Én csak annyit írtam, szerintem nem illenek össze.
-
dunkel
őstag
válasz
blattida #57238 üzenetére
(#57237) andorra is
Elnézést, mint kezdő hifis gondoltam léteznek kipróbált, bevált párosítások illetve kevésbé jó párosítások. Van egy pici házimozis múltam, ott tudok néhány ilyen "ökölszabályt" mondani.Először döntsd el, hogy mit szeretnél
Kérlek részletesebben fejtsd ki mit nem adtam meg, a saját szintemen leírtam amit szeretnék. -
dunkel
őstag
válasz
blattida #57232 üzenetére
Már ne haragudj, de ez milyen válasz már? Szerinted mindegyik hangsugárzó mindegyik erősítővel jól szól, csak épp azt kell definiálni mi az, hogy jó?
Aki ismeri kb. a Chorusokat és hallgatott többféle erősítőt annak szerintem lesz ötlete.Nagyon egyszerűen meg tudom neked fogalmazni mit szeretnék: zenét hallgatni, az árának megfelelő minőségben. Ebből a 2 kritériumból a PMA1500-am az egyiket teljesíti, csak épp a fontossági sorrendben a másodikat. És nem azért mert nem jó erősítő, hanem azért mert nem ide való.
-
simongab
senior tag
válasz
blattida #57219 üzenetére
"Nem kétséges, hogy ez bonyolult feladat, s hogy mennyire bonyolult, érdemes megemlíteni,
milyen nagy szerepe van az elektroakusztikai átvitel minőségének szubjektív megítélésében a
pszichológiai vonatkozásoknak; így pl: a megszokásnak. Igen jól demonstrálja ezt Kirk [17]
klasszikus vizsgálata: adott minőségű átviteli láncok hallgatásához szoktatott kísérleti alanyok
szubjektív összehasonlítások esetében azt a láncot választják ki (nevezik a legjobbnak) a többi
közül, amelyet hosszú ideig hallgatva már megszoktak. Érdemes megjegyezni, hogy az adott
átviteli lánchangjának megszokása nemcsak a szubjektív akusztikai ítéletalkotásban tapasztalatlan
kísérleti alanyoknál, hanem még a tapasztalt hangmérnököknél is mutatkozik. Többek között ezért
is problematikus minden stúdióházban az átvitt hang minőségének szubjektív ellenőrzésére
szolgáló eszköz; a stúdió-ellenőrző hangsugárzó típusának cseréje." -
törölt tag
válasz
blattida #57219 üzenetére
Ez így megint pongyola, hibás összevetés. Merthogy az "ahány elem", "ahány ember", "annyi féle", "ahány ismeretlen elem", így rendben van, ezek egzakt darabszámok - ha eltekintünk attól, hogy néhány hifista emberi mivolta kérdéses -, na de mi a "hangjakérdésességnek" és a hangjarossznakgondolásának" a mértékegysége?! Hogy lehetne utóbbiakat a darabszámokkal összevetni?!
-
andorra
őstag
válasz
blattida #57203 üzenetére
Légyszíves segíts a következő probléma megoldásában!
Ha nem hallok különbséget akkor, ha az egyik, vagy a másik a konnektorba csatlakoztatom az erősítőmet, akkor melyiket válasszam? Az egyik 8 méterre van a kismegszakítótól, a másik 8 méter 6 cm-re. Ha nem hallok különbséget a kettő között, akkor miért jobb abba csatlakoztatnom amelyikről azt gondolják mások, hogy az talán elvileg jobb? -
simongab
senior tag
válasz
blattida #57196 üzenetére
"A hangkábelen 2-3 méteren akár 1 Ohm ellenállás is lehet"
A tesztben résztvevő kábelek:
Hicon E 1.5mm
Proel HPC 80
JVC gyári 0.4 mm (ennek ellenállása 0.867 Ohm, amin egy 4 Ohmos hangsugárzó esetén a feszültség kb ötöde esik!)
BTW RM 104 teflon (tömör 0.6mm)
interconnect
Hama interconnect 1.5m
Audioquest Red river 0,75m
Pioneer gyári (japán)
-
Colos1
őstag
válasz
blattida #57185 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek
Akkor a bizonytalanért nem cseszem el a garit, nem tudok olyan jól forrasztani, hogy vissza tudjam állítani, hogy ne látszódjon rajta a kontárkodás
OPA -kat már cserélgettem, azzal kész vagyok (idegileg is, mire meglett a jó konfiguráció
)
Az a "csatoló kondi" melyik? Amelyik az OPA -k visszacsatolásában van? (A linkelt képemen a piros téglatestek azok)
-
celf
őstag
válasz
blattida #57152 üzenetére
mivel nekem nincs erősítők terén tapasztalatom, nem akartam nagyon leszólni, de valahogy ezt én is éreztem rajta.
a nad 3020 hozzá képest hol van?25-30 körül kijönne valami jobb is akár?
ÉS mennyiért lehetne eladni ezt a sony-t szerintetek?
Köszönöm a válaszokat, neked is (#57153) kammerer
-
simongab
senior tag
válasz
blattida #56985 üzenetére
Nekem van egy 23 éves CD játszóm többek között...nem hinném hogy akár javíthatóság szempontjából rosszabb lenne mint mások...a Philips évek óta nem gyárt semmit, csődbe ment, és a régi dolgai sem voltak valami nagy durranás...bár én még emlékszem a hőskorban használt 14 bites lejátszók hogy durrantak el "ipari használat" mellett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Napelem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest