- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #82416 üzenetére
Látom, hogy széles a választék. Farnellnál ~20K Huf, de Ebayen olcsóbban is van szimpatikus panel. Egy ilyennek gondolom megint kell egy jól szűrt táp....
De már a transportnak meg az erősítőnek is kellett.
Ám rájöttem miért éjszakai hobbi a hifizés. Sokan már csak éjjel merik hazavinni, amit vettek, nehogy az asszony észrevegye.De foghatjuk a csöndre és a tisztább áramra is
-
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #82404 üzenetére
Nekem sincs bajom vele de ha nem feltétlen szükséges nem "bajlódom vele"
. Sőt most direkt azért vettem forraszthatót, mert ebben a speciális esetben (vastagabb és vékony erek vegyesen) így a legbiztosabb a kontakt a banándugóval.
Pl. vandamme-hoz elég lehet a csak csavaros is. Ha van egy jó présszerszámunk (nem krimpelő fogó) akkor meg biztos tuti a préselhetős is; mindenre. -
Polllen
félisten
válasz
bkercso #82374 üzenetére
A nagy kérdés az, h mit jelent az idővel és hogy ennek milyen hatása lehet a hangra?
Volt olyan kábelem, aminek a vége tesztelgetés után kifejezetten összekuszálódott az erősítő felőli oldalon. Ezen rész eltávolítása után semmi különbséget sem hallottam, pedig tuti sérült néhány elemi szál.
-
törölt tag
válasz
bkercso #82305 üzenetére
Nem is az a kérdés, hogy mennyi az 50%-os találati arány valószínűsége, hanem az, hogy menny annak a valószínűsége, hogy ez a véletlen műve.
Amit te belinkeltél, az az elsőre ad választ, tehát hogy n-ből k kísérlet bejön, ahol az egyes kísérletek sikerének valószínűsége p, ami itt most 1/2. 1/2, tehát feltételezzük, hogy az illető egy az egyben tippel, akkor n-ből mekkora eséllyel talál el k-t. A "véletlen" valószínűségének mérése az nem ez, amit belinkeltél ide.
-
fehér_ember
addikt
-
AMDFan
addikt
válasz
bkercso #82250 üzenetére
Tegnap én is tapasztaltam végre USB kábel témakörben. Egy kedves fórumtárs meghívott magához USB kábelt tesztelni. Az illető szintén mérnök, és mondta, hogy ugyan nem érti, hogy hogyan lehetséges digitális kábelek között különbség de mégis van, és hallja is, és ha gondolom akkor szívesen megmutatja nekem. El is mentem hát hozzá, ahol egyből felajánlotta, hogy ha gondolom vaktesztelhetjük is. Mondtam, hogy oké, de elsőre nézzük meg úgy, hogy látom is mi van bekötve. Meghallgattam, jött a kérdés, hogy mi a véleményem. Mondom, hát igen lehet, hogy hallottam különbséget hiszen ilyen az ember, egyszer erre figyel, egyszer arra figyel
Ismeretlenül egyből eltaláltam, hogy melyik a drága kábel. Szuper
Nézzük meg vakon is. Oké. 10 teszt, háttal ültem. Az eredmény megdöbbentő, 50%-os pontossággal találtam el melyik van bekötve
Erre már a kolléga is felkapta a fejét, ő is kipróbálná a vaktesztet. Cserélgettem neki az USB-t, de igazából egyszer 4, egyszer 3 próba után azt mondta a srác, hogy fogalma sincs melyik van bekötve, csak tippelgetne. Az egyik kábel a <10e Ft kategóriában volt, a másik pedig az 50-100e Ft-os kategóriában. Mindkettő itt is jól ismert gyártó kábele, direkt nem írok konkrétumot.
-
válasz
bkercso #82141 üzenetére
Ha olyan formatumra konvertalsz, aminel az idozites befolyasolja a kesobbi analog jelet, ott nyilvan szukseg van jo minosegu orajelgeneratorra. Az SPDIF egyiranyu, egyvezetekes kommunikacio, szoval igaz ra a fenti.
Aztan a valosag meg az, hogy a mai occso, konzumer, tyukbelkabelen es SPDIF-en keresztul kommunikalo cuccok eseten keletkezo jitter zaja -100 dB alatt van.
-
-
válasz
bkercso #82133 üzenetére
A Java sok esetben nagyon-nagyon gyors tud lenni. Talan meglepo informacio: a high-frequency trading cegek tulnyomo tobbsegeben Java-t hasznalnak. Pedig ott minden mikroszekundum sok-sok-sok dollart er. Vajon miert?
A mobilos Java-nak a problemaja az, hogy egyszerre kell alacsony p99 kesleltetest es alacsony memoriahasznalatot biztositani. A ketto szembenall egymassal. Ez nem azt jelenti, hogy a Java 'lassu' -- brutal nagy throughputot el lehet vele erni, es ahogy lentebb is irtam: a JIT olyan informaciokhoz is hozzafer runtime, amihez te, mint fejleszto soha.
-
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #82102 üzenetére
Egymillió százalék hogy nem használnák, ez nem villanyszerelés, ez hifi.
Persze ha tudsz valami szuperlágyat ami a banándugó belsejében a belső falra nagy felületen szuperul felfekszik és ráadást esetleg valami monokristályos rézből készül, akkor linkelheted.
De ebbe a B3-asba úgy már bele se férne. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #82084 üzenetére
kommentek is érdekesek
Ez meg egy másik bandája, szintén van egy albumuk Tidalon. szerk: meg egy SP is. -
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #81969 üzenetére
Szerintem idegesítő álrészletesség az nincs, csak az egyik a másikhoz viszonyítva kicsit "lélektelenebb", csak eléd dobja hogy ez van, a másiknak meg mintha zeneibbnek tűnne a hangzása. De a nagy Denon-on is élvezhető a zenehallgatás, csak másképp adja.
Viszont a Denon-om ellentétben a Yamahámmal könyörtelenül megmutatja ha a "rosszabb ic" kábelem van, hogy az bizony sávhatárolt; azt is megmutatta hogy bizony a denon dvd lejátszóm saját dacja nagyon nem az igazi. Szóval annyival viszont biztos jobb, hogy több olyan dolgot is felfedezek, amik eddig más erősítőkkel fel sem tűntek. Szerencsére a legjobban preferált dolgaim ezzel is átmentek.(#81970) dgyuri0123
A felvételek minőségét egy ideje már már tapasztalom, azzal nem tudunk mit kezdeni. Annyira nem fejleszthetünk vissza
Viszont arra is van esély hogy egy részletezőbb rendszeren, előkerülnek olyan dolgok, amik esetleg még hozzá is tehetnek egy eddig csak átlagosnak titulált felvételhez; persze ez csak a véletlen műve, de találkozni ilyenekkel. -
-
törölt tag
válasz
bkercso #81943 üzenetére
Addig tényleg nem érdemes. Én csak a SAP-8-ról tudok nyilatkozni SMSL-ügyben. Hamar feldobtam apróra, azóta többször hallgattam is (opa2134-eket beletéve is), ha már továbbra is itt van, de nem tudja elnyerni a tetszésem, nekem olyan idegesítő, antimuzikális, agresszív a hangja ordibálásra hajlamos hangszerhangokkal. Pedig a vintage dt990 egy viszonylag jól hallgatható darab amúgy, nincs meg a középmagas kiemelés se benne, ami legtöbb mai fejhallgatóban igen, de még azzal is. Szóval ezen például volna mit tuningolni.
Persze nem akarok egy termék alapján temetni egy gyártót, noha ez elvileg egy jobban sikerült darabjuk állítólag, én azért ezek után a saját ízlésemet figyelembe véve fenntartással közelítek a termékeikhez.
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #81912 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy kipróbáltad.
Szóval, a képen látható korrekcióhoz a windows saját mérést készít, amihez csatlakoztatni kell mikrofont. Ha jól Mléxek, akkor hallgatói pozícióba kérte elhelyezni a mikrofont. Oda tettem.
Nem volt fehér zaj, sem vízesés. Szeretnék annyira érteni hozzá, hogy elkészítsek ilyen méréseket magamnak, de ez más téma. -
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #81893 üzenetére
Én értem, hogy mire jó a DSP és azt mondom, hogy egy szar xovert nem lehet vele megjavítani, mert a 2 hangszóró egymáshoz képesti viszonyát nem tudja megváltoztatni, mert azt a xover határozza meg. Most nem a DSP többi dolgáról van szó. Mint mondtam, ha nincs xover és rákötsz egy drótra 5 hangszórót az szar marad, hiába kötsz rá csilliós DSP-t, 5 hangszóró egymásba pofázását nem tudja megváltoztatni. Ezért van ott a xover.
-
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #81891 üzenetére
Most kb. a xover "kiváltásáról" van szó.
Vagyis ha szélsőséges esetet veszünk akkor nincs is xover a dobozban és minden hangszóró egyszerre van rákötve az erősítőre és teljes káosz lesz emiatt, mert sok helyen teljesen egyszerre szólnak hangszórók. (tudom xover részem amúgy is egyszerre szólnak, de normálisan megválasztva ez igen kis szakasz ahol még mind2 hangszóró értelmesen szól)
És ezen az xover nem igazán tud segíteni. Ha a 2 hangszóró rosszul van eltolva de eléggé egyszerre szólnak akkor hiába tolod időben x frekit, hiszen azt az x frekit mind2 hangszóró kiadja y késéssel egymáshoz képest. Hiába tolod el az akkor is y-al el lesz tolva. DSP legtöbbet akkor segítene ha dual amp lenne és teljesen kiváltaná a xovert. Vagy mondjuk lenne mélynyomó és azt igazítaná a kis hangfalhoz. De ott is 2 erősítőről van szó. -
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #81887 üzenetére
Én arra gondoltam, ha mondjuk túl nagy az átfedés a 2 hangszóró között és sebességbeli különbségük miatt túlságosan összebeszélnek akkor azt a DSP sem tudja megoldani. Ha mondjuk van középen egy gödör azon tényleg tud segíteni, de vannak olyan gondok amin nem tud segíteni. Szerintem.
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #81873 üzenetére
Vicceskedni akartam, erre elrúgod a pöttyös labdámat. Egy világ dölt össze bennen. Igazi HiFis szerettem volna lenni. Egy rossz döntés, hogy akusztikai paneleket használjak, elég volt. Már nem lehetek hifis. Pedig tologatom a szőnyegeket zenehallgatás előtt. Sőt, könyvespolcom is van. Hangolható akusztik panelem is van( ruhaszárító ) Tévútra mentem. Veszek valami szalagos magnót, hátha még nem késő.
-
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #81842 üzenetére
Nem azt mondja, hogy nincs gyakorlati haszna! Kódfeltörésben olyan q.számítógép is óriási értéket képviselne, amelyik csak "alkalomadtán", néhány ciklusra stabil. Más kérdés, hogy az átlagember ebből semmit nem fog profitálni, csak veszíteni. Nem lesz többé lehallgathatatlan privát csatorna.
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #81817 üzenetére
Majd térjünk vissza 5 év múlva. Az efféle bejelentések célja a marketing mellett egyértelműen az állam pénztárcájának bővebbre nyitása. És hát melyik kormányzat ne látna fantáziát pl. a villámgyors kódfeltörési lehetőségben?
Egy jellemző mondat a cikkből: Kouwenhoven and his colleagues believe...
Na igen, a hit (pénz)hegyeket mozgat meg -
bkercso
nagyúr
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #81792 üzenetére
1) Mennyire számít "gyengén implementáltnak" a szóbanforgó processzor? Auditechnikáról lévén szó, nem a műszaki paraméterek perdöntőek, hamem a hangminőség.
2) Lesz-e elegendő kereslet egyre jobb és jobb hangú (talán mondani sem kell, egyre drágább) lineárfázisú DSP-kre, amelyből fedezhető a kutatás-fejlesztés költsége? Fedezhető egyáltalán? A DAC-ok fejlődéstörténete (utóbbi 20 év) alapján nem könnyű optimistának lenni.Ahogy mondják, jósolni nehéz dolog, "különösen a jövőt illetően"
-
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
bkercso #81775 üzenetére
Voltak akkor is jónak nevezhető technikák,de mára már ezeket a nosztalgikus dolgokat el kell engedni,szorongathatjuk hűen magunkhoz a letünt kor elektronikáit,de lemaradunk sok jóról míg ezt tesszük.
Nálam ez az új dsp-s felállás teljesen felborított mindent amit eddig gondoltam róla.
Jelenleg is az állam keresem,hogy ilyen létezik,de ugye ehez nyitottnak kell lenni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #81727 üzenetére
Ostoba kérdés nem létezik. A témáról pont tegnap beszélgettem autohifis DSPről. Ott csak vágás, időkorrekció, és EQ van, de időben állandó a függvény. Ott az olcsóbb DSPknek nagyon sok hibája van, össze-vissza módosul minden, bármihez nyúlsz. A drágább DSPk esetén meg jóval szabadabb a dolog, 1 dolgon állítasz, akkor nem visz magával még 6 másik paramétert. Vagy pl nem 2centinként kell távolságot állítani, szabad 1centinként is. stb. Nyilván a 400rugós DSP-t ugyanúgy 10e Ftért gyártják, mint a 60rugós DSP-t, csak a mögöttes mérnöki tartalom egy "picit" komolyabb.
Szóval bonyolult ez a dolog, irdatlan tudás, matek lehet ezekbe a szoftverekbe zárva, ráadásul a hardver, és a szoftver is összefügg, és minél rosszabb a szoba, eszközök, annál bonyolultabb az automatika dolga. Dirac felülete egyébként egyáltalán nem bonyolult, ebből a nagy matekből semmit nem látni, és kb egy hétnyi próbálkozás, mérés, állítgatás után ragyogó eredmény tudtam itthon elérni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #81725 üzenetére
Már pár éve időben számolnak a jobbak. csak ehhez vagy dsp kell, vagy óriási CPU teljesitmény. cpu még nincs elég erős, h realtime számoljon 8 csatit 16/48ban, de DSP van. datasat DSPje 96/24 * 8csatira képes.
Ma olyan szoftverek vannak, amik már a hangszóró impulzus-válaszát a forrásoldalon javitják. Lásd emotiva xmc-1, datasat moziprocijai, trinov procijai. A jbl ezt nem forrásoldalon kezeli, hanem beépül a forrás és a végfok közé, trinov egy állítólag butitott szoftverét használva. Trinov meg zenelejátszót is csinál ezzel a teknikával.
amd: nyilván olyankor jó, ha van valami kezelés, ha másodperc fölötti "zengés"idő van, mert még a DSP teljesitménye véges. arról nem találtam infot, hogy hány ms-t tudnak kiszámolni a DSPk, de egy átlag szobának 1mp alatt idejét még szerintem kiszámolják, ellenütemű jelként hozzáadják a forrás jeléhez. És igen, nyilván katasztrofális szobából ezek se tudnak csodát csinálni, pont a számitási kapacitás miatt. Valszeg ha túlzottan sokat kellene számolni adott szobában, akkor egyszerűsitik a számitást. Amikor i7-4790Kn próbáltam sztereot, akkor elég durván leterhelte a gépet.
Ami még érdekes, hogy a dirac pl nem akar lineáris átvitelt. Logikusan ahhoz el kéne rontani a fázist, ami meg mozinál nem cél.
-
fererencz89
őstag
válasz
bkercso #81682 üzenetére
Nagyon sok sávos EQ kell, vagy a paraméteres, vagy mi a neve (ami nem a grafikus). Egymáshoz nagyon közel vannak azok a frekvenciák, ahol mély többlet, vagy épp hiány van. Ezért is problémás
Arra próbáltam csak rávilágítani, hogy ilyen kis szobánál nem a hangfal alapvető basszus-képességeitől lesz "jó a mély", meg hogy nem a "méretre" kell áldozni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #81574 üzenetére
szerintem nem csak a dielektrum okozza a difit. vandenhulék cirka 20éve ugyanazt a szigetelést alkalmazzák (siltech se tökölt sztem az utóbbi 15-20 évben már ezen), és különbözően szólnak a kábeleik.
hány éve nem jártam itt? nem volt türelmem, ehhez képest most visszapörgetek 5 napot, és érdekes témákban értékes hozzászólásokat olvasok.
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso #81632 üzenetére
Mint az erősítőkről általában -van belőlük jó és rossz.
Na jó, kicsit bővebben. Nagy, levegős, könnyed hangzásra képesek, sok erősítő után igazi felszabadulás, könnyen hallgatható valamik, szóval egész más világ tud lenni, mint az oldschool hifi erősítők jó része. De rendes előerősítő erősen ajánlott hozzájuk. A legtöbben a tápellátást cizellálják, OK, az is hoz a konyhára, de ha nem egy opamp az előfok, hanem valami komolyabb jószág, netán csöves, na azt meghálálja a legtöbb egészen alapfokú D-osztályos cucc is.
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #81612 üzenetére
Ki beszélt itt a kábeltechnológiáról?
Átfestem más színűre, és másképpen szól - nincs az a műszer, amivel változást lehet kimutatni az audiojelben. Komolyabb rendszereken jól hallható a hangszórókábel(!) alátámasztásának módja. Nagy vonalakban: padlóra fektetve a legrosszabb, levegőben vagy vékony cérnán lógatva jó, de kissé súlytalan, a puha alátétek a magastartományt, a kemények pedig a basszust vágják ill. zavarják össze. Még hogy mikrofónia, mérje már ki valaki a jelre gyakorolt hatását...
Amíg azt sem tudjuk, fizikailag _hol_ keresendő a titok nyitja, addig ne nagyon beszéljünk kvantumokról, kiátlagolásról, stb. Tanácsosabb lenne szigorúan az auditív tapasztalatoknál maradni. -
Ear001
addikt
válasz
bkercso #81602 üzenetére
Talán van.
A vezető és szigetelő közötti átmenet lehet ilyen. Talán pont ezért más a "hangja" a különböző szigeteléseknek. Van olyan cég, ami "oldott" nanorészecskéket visz fel a vezető felületére. Talán ezért működik az arannyal, platinával, ónnal, palládiummal való ötvözés, ami időnként olyan kis arányú, hogy akár szennyezésnek is hívhatjuk. Vagy ott van az öregítés.
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso #81589 üzenetére
Kicsit talán kemény kezű vagy a kvantumjelenségekkel. Manapság használják már a szaglás, a fotoszintézis magyarázatánál, miért pont szegény reprodukált zenelejátszást zárod ki ilyen következetesen? Azt is csak mostanában kezdték vizsgálni, mivel nincs rá érzékszervünk, hogy bizonyos terek hogy hatnak ránk. Valami van, egyelőre ennyit tudunk.
-
Satellite
tag
válasz
bkercso #81574 üzenetére
Köszi, valóban ez az, közben megtaláltam itt is.
Anno a HFM-ben Darvas László eléggé belemerült a vezeték-dielektrikum kérdésbe, a HFM 1987/1. számában megjelent "A kábelhüllő" c. cikkéből idézek:
"......Kísérleteimben mindazonáltal nem az úridivatra, inkább egy fizikai jelenségre próbáltam tekintettel lenni. Ez a fizikai jelenség a dielektromos effektus. Jelen kötetünk lapszemléjében név szerint is említik (a 63. oldalon), de már régebben is idéztünk olyan szubjektív teszteket, amelyek szerint a legrosszabb "hangminőségű" szigetelőanyag a közönséges zománc, jobb nála a PVC, még jobb a polietilén és a legeslegjobb a teflon - márpedig ezeknek az anyagoknak a dielektromos állandója éppen ebben a sorrendben csökken.
A hozzám hasonlóan laikus Olvasó most nyilván tudni szeretné, mi ez a különös paraméter. Én is feltettem ezt a kérdést egy fizikusnak, azzal, hogy egyszerűsítse le a dolgot annyira, amennyire csak lehet.
Némi töprengés után így fogalmazott: "Pontosan arról van szó, amire kíváncsiak vagytok. Az elektromos jelet szállító kábel körül elektromágneses tér alakul ki, és ezt a teret bármiféle odahelyezett anyag megzavarja. Minél jobban zavarja, annál nagyobb a dielektromos állandója."
[A dielektromos állandót ε-nal (epszilonnal) jelölik, dimenziója As/Vm, azaz Amper*szekundum / Volt*méter - S. A. megjegyzése.]
A számszerű értékek: levegő 1; pvc 4-6; polietilén vagy polipropilén 2,3; teflon <2; polietilén, de habosítva 1,6. A fémek dielektromos állandója igen nagy - és hadd interpretáljam ezt a tényt úgy, hogy eszerint bárminemű sodrott kábel szálai egymás elektromágneses terében húzódnak! (Olvasmányaimban már többször is találkoztam ezzel a sejtéssel: a sodrott kábel sosem teljesen egynemű. Az elemi szálak körül lehelletnyi oxid- vagy szulfidréteg húzódik, és már maga az a tény, hogy a kábelnek szerkezete van, megengedi, hogy tranziens körülmények között a kábelszálak bizonyos mértékig önálló életet éljenek.) "Érdekes módon - de ezek szerint egyáltalán nem véletlenül - a csupasz, szigetelés nélküli IC- és hangfalkábelek okozták anno a legdrámaibb változást (legtöbb esetben javulást) az addigi hangzásban.
Van itt valaki, aki ilyen kábel(eke)t használ?
-
Satellite
tag
válasz
bkercso #81570 üzenetére
Kezdő rádióamatőr-koromban egyszer segítettem egy zseniális tudású öreg ezermesternek, aki két épület közötti elektromos jelátvitelt oldott meg egy olyan vezetővel, aminek a két végén egy-egy tölcsér is volt. Amikor kérdezősködtem, hogy is fog ez működni, (kizártnak tartottam, hogy bármi is meg fog jelenni a vezeték másik végén), - elmondta, hogy az energia nagy része a levegőben, a szigetelt kábellel párhuzamosan fog áramlani, és nem magában az egyeres kábelben.
Igaza volt, tökéletesen működött a rendszer. Említette akkor ennek a hatásnak a nevét, - majd megkeresem azt a füzetemet, amibe akkoriban az amatőr-kapcsolásokat gyűjtöttem.
Ha ez egy valós hatás, akkor - szerintem - nem csak a vezető anyaga, hanem az azt körülvevő dielektrikum anyaga/szerkezete is mérhető/érezhető hatással van magára az átvitt jelre, - lásd pl. a HFM/Darvas László csupasz kábelekkel szerzett kedvező tapasztalataira. -
-
Mezga Aladár
veterán
-
Satellite
tag
válasz
bkercso #81534 üzenetére
Aki számára nem ismeretlen az egykori Hi-Fi Magazin (Mozaik) ezen a téren kifejtett "munkássága", ti. miért is van nagyon is érzékelhető különbség a különböző anyagú/kiképzésű stb. audió-kábelek hangja között, - akkor az talán még emlékszik arra a technikai okfejtésre, ami az elektronok elektromos vezetőkben való áramlási tulajdonságaival foglalkozott.
Elgondolkodtató információ volt az, hogy a frekvencia növekedésével az elektronok egyre inkább az adott fizikai vezető külső rétegében kezdenek áramlani, - az az úgynevezett "skin-hatás".
(Egészen magas frekvenciákon (pl. a rádió- és tv-adásokat továbbító mikrohullámú átjátszóknál) emiatt már nem is használnak "tömör" vezetőket, hanem belül üreges, (kör- vagy szögletes-keresztmetszetű) "csőtápvonal"-on történik a jel továbbítása, - nincs szükség a teljes keresztmetszetre).
Fentiekből kiindulva - mivel a skin-hatás már az átvinni kívánt hangfrekvenciás-sáv közepétől (10-15 kHz-től) egyre jelentősebbé válik - nagyon is "életszerű", hogy a különböző anyag-összetételű és gyártástechnológiájú vezetők más és más módon befolyásolják az elektronok áramlását, - és ezt a fülünk és az agyunk kiválóan észleli is. -
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #81534 üzenetére
Van és kész... az elektroakusztikai "magyarázatok" egytől egyig viccesek, de a legjobb, amikor a "nagytekintélyű" hifikereskedő mindenféle (soha nem látott) manufaktúrán belüli kutatási eredményekre hivatkozik. Kicsit jól őrzik az ipari titkukat, ha 20-30 év alatt nem szivárgott ki...
-
korpicschess
veterán
válasz
bkercso #81521 üzenetére
Köszi, igen, ezekkel a fogalmakkal tisztában vagyok.
Ez egy 75ohm-os kábel lett volna, csak sajnos a postaköltsége túl magas. RCA csati mindkét oldalt.
Ezek alapján hülyeség feltételeznem, hogy az olcsóbb kábelek közül a video kábelek jobb minőséget biztosítanak, hiszen magasabb követelménynek kell megfelelniük? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Milyen autót vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- TV antenna és jelerősítés
- Autós topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- DUNE médialejátszók topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- További aktív témák...
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest