- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
bkercso #83735 üzenetére
Lehet,de minek.A filmeket direkt úgy keverik,dinamika stb,pl dialógusoknál ami a filmek 80%-át teszik ki,sztereóban élvezhetetlen nézni.Próbáltam már hidd el,elég komoly rendszeren,de soha nem jött át az az érzés mint 3d-s hangzásban,mankónak természetesen jó a sztereó is.Most képzeld magad elé a szitut,hogy befizeted a moziba a drága jegyet,meg valami takarmányt,azt sztereóba nyomnák,paprikáscsülkösbabospattogatottkukorica repülne a vászonig.
Ha lehetne én is sztereóban tolnám,nem kellene tolni bele a pénzeket a rengeteg végfokba,kábelekbe,hangsugárzókba.Arról már nem is beszélek,hogy épületgépészetileg is elég nagy beruházásokkal jár a mozi.
-
Downsampling
senior tag
válasz
bkercso #83725 üzenetére
Ööö, hallottál már amolyan rendes, igazi T+A hangsugárzót? Mondjuk egy TMR160MKII-tőt? Szerintem ha azt meghallod, alapjaiban gondolod át azt, hogy márpedig kell szubláda a "dinamikus, tiszta mélyekhez"... És ez a hangfal még csak közelében sincs a sok milliós, mélyben szegény csoda hangsugárzókhoz (legalábbis árban)
Mellesleg, ahol két AEG lesz a hangfal (20 ezerért), oda bizonyára egy minimum 200-300 ezres zárt szubláda fog kerülni... meg hangelnyelő akusztikai elemek... ööö...
-
Steady74
addikt
válasz
bkercso #83704 üzenetére
Parancsolj. Kb ilyesmi, nem pont ez. A tápellátást kell megoldanom valahogy.
Patice: Ezeknél egyszerűbb megoldást szeretnék, megveszem, használom.
-
Steady74
addikt
válasz
bkercso #83701 üzenetére
Köszi, de nem az az irány amit elgondoltam. Nem szeretnék két eszközt (lejátszó+erősítő), hanem all-in megoldást keresek de lehet meg is van.
7 colos autós androidos rádiós egység
, ezt be tudom építeni a konyhaszekrénybe/-re, erősítő van benne, bt, rádió, sd kártya... ezen a vonalon gondolkozom most
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #83628 üzenetére
Mondjuk 100uH, 4700uF és 4,7uF fólia vagy X7R. Ilyet használok, de 10uF az X7R.
Kipróbáltam, külön kismegszakítóra kerültek , így csend van, de a hosszabbító a nappali és a konyha közt nem nagyon fengsui..
Audiofil router mellett elférhetne valamelyik cég kínálatában egy audiofil klíma. "Adott térfogaton akár x százalékkal több oxigén molekula a természetes hangzásért " "Hagyományos ventillátor helyett bambusz lapátok, 13 százalékkal kevesebb zaj 5953 Hz frekvencián"Mindenesetre mérés nélkül csak találgatunk... Marad a kísérlet.
Vagy veszek egy szkópot és megtanulom használni..De hogyan adom elő a családnak, hogy kell egy szkópgordonfreemN Kössz a tippet.
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #83626 üzenetére
Kössz a tippet. Szkópom még nincs.
Építek még egy Kmultit, az úgyis tervben volt. Leírom majd az eredményt.
LC szűrőt is kell ( érdemes ismételni? ).
Ez tehet a sípról -
makinen
csendes tag
válasz
bkercso #83546 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Nem szeretném a sztereó jelből szűrni a mélyet, ha van más mód, legalábbis nem ilyen átkötéssel.
Ameddig nem lesz külön sztereó erősítőm, mozizásra is ugyanazok a frontok szolgálnak.
Amúgy sztereó erősítő terén vagy egy régi Denon PMA-sorozatú lenne (250 vagy 260), vagy egy mostani Yamaha A-670, vagy más hasonló kaliberű. Tudom, ez a belépő szintnek a belépő szintje, de többet sajnos nem tudok áldozni a hobbimra. Így is jön még rá "járulékos" költség, kábel fejlesztés formájában.
Sztereó erősítő vétellel igazából az a "bajom" hetek-hónapok óta, hogy a megbízhatóbb "made in japan"minőségű régit válasszam (ami viszont koránál fogva rejt kockázatot), vagy az új, de "kínai" készüléket... -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bkercso #83476 üzenetére
Érdekelne, vajon WinISD (vagy az Exceled)
számol-e csillapítással. Mert szerintem nem. Ha a csillapítás viszont "térfogatot növel", egy mélysugárzó mondjuk fs rezonanciafrekire hangolását elviheti, ergo csillapítóanyag behelyezése után reflexcsőhossz újraszámolós sztori, hmm ?
Látom, témáztok.
A placebo nagy úr sajnos, de hát így működik az emberi agy amúgy. De tényleg..
-
makinen
csendes tag
válasz
bkercso #83543 üzenetére
Igen, ezt már tudom, olvastam más fórumban.
De, mint írtam is, én arra volnék kíváncsi, hogy egyrészt ezek szerint akkor a passzív sub NEM alkalmas sztereó használathoz, másrészt hogy az aktív sub csak ezzel az "átvezetős" módon (erősítőből kábel a subba, onnan kábel ki a hangfalakba) használható sztereó jel mellé, vagy ugyanígy működik egyszerűen a PRE SUB kimenetre kötve is? -
gordonfreemN
addikt
válasz
bkercso #83541 üzenetére
Köszi, megnyugtattál, csak nem vagyok dilettáns a témában csak egy kicsit
Különben igen, ha elég vastag megy akkor nincs gond.
Ertem a te állaspontodat is, így a ki és bemenetet ugyanoda méred. De ekkor figyelni kell a keresztmetszetekre.
Nekem a pufferes közösítés jobban tetszik. -
csocsoszán
őstag
válasz
bkercso #83522 üzenetére
"Kikötöttem tehát azt az ellenállást, amellyel a magashangszóró szintjét a mélyhangszóróéhoz illesztik."
Ja, akkor pl. 92db-s magassugárzó simán passzol a 87db-s mélyhez! Mondom még, süket is!
(Az persze igaz, hogy a rövidzár jobb hangú mint bármilyen ellenállás! De nem az a megoldás, hogy kiveszem a színt illesztőt, hanem két azonos db értékű hangszórót használok!
Valamikor régen a hifimagazin írt a Peter Belt félé dolgokról. Igen hallható volt! De nem az a megoldás, hogy a fürdőszoba tükröt teleragasztom színes pöttyökkel!" Véleményem meg van az újságírókról! Leszólt az az újságíró aki a válaszolt az érkezett kérdésekre, hogy " melyik hangfalkábelünk fogy a legkevésbé? Leírta, hogy az milyen kíválló, és hogy passzol a minőségi rendszerekhez! Mint a cukrot, úgy vitte a sok barom!
A hifimagazinban szintén volt egy "elírás" a kábel teszteknél, azt is vitte a sok barom! Aztán kiderűlt, hogy "elcsúsztak a sorok"! A sok barom arra lusta, hogy rendesen meghallgassa! Jött is a visszajelzés, hogy "tényleg" milyen jó!) Egy bolond, százat csinál! -
bta1
őstag
válasz
bkercso #83510 üzenetére
"Pont a hifi-újságírók tudnak ekkora baromságokat kitalálni."
Jimmy Hughes nem egy botfülű, kilóra megvehető hifi-újságíró...25 éve is kiemelkedett a mezőnyből. Az akkori dobozomon (moddolt HS40) rögtön kipróbáltam, és működött a "baromság".
Kísérletezőknek: komolyabb hangsugárzókat nem kellene ész nélkül szétkapni, mivel pl. a csavar nyomatéka is "játszik", többek között.
-
Agostino
addikt
válasz
bkercso #83418 üzenetére
hello
befutott ma a kínából rendelt kis tpa3116-al szerelt erősítőm, bár nekem végül [ez] a változat tetszett meg. 12V2A kábelt raktam mögé, nagyon klassz hangja van, nagyon kellemesen csalódtam. igazából csak az a kérdésem, hogy volna értelme több kraftot adnom neki vagy ne piszkáljam?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
bkercso #83496 üzenetére
Jó, te a füleshez vagy szokva
Hallgatom néha melóban ilyen genius usb-s fülessel a zenéimet és sokkal részletesebb. Volt idáig
Meg amúgy is ne beszélj le róla, szeretem azt is
Szerintem nem olyan oltári eretvágós a különbség. De nincs olyan gyakorlott fülem mint neked. -
gordonfreemN
addikt
válasz
bkercso #83494 üzenetére
Én úgy veszem észre igen. A hiragát ki kellene próbálni stabil tápról.
Ez lehet az amire én azt mondom pontos. A hiraaga ken egy picit vagy mos vagy hogy mondjákA kitartáshoz nem is emlitettem hogy amire a tranzisztorok ülnek alu hasábok, azokat én eloxáltam magamnak. Te tudod pont neked irogattam róla. 1 hónapom arra ment el.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bkercso #83467 üzenetére
Hát ez elvileg MusicCast és 24bit/192kHz Hi Res-t is átvisz a fő egységről az összes többire (nyilván CD minőség elég amúgy), míg irányítható is a fő egység telóról, app-on keresztül, de a többiek is, hangerő, zónák (szobák), stb stb, nagyon sokminden. Jóféle multiroom rendszernek tűnik, csak ugye Yamaha. Alapvetően azzal sincs gond, de spec. nem azzal akarom hajtani a két frontot.
-
Agostino
addikt
válasz
bkercso #83414 üzenetére
szia
olvastam a cikked a Nobsound NS-01G erősítőről, az hozott ide, szerintem nekem pont jó lenne : ) sajnos az ősöreg philips mini hifim meghalt és a jelek szerint kicsi az esélye, hogy rendbe tudom hozni. helyette gondoltam a erre a kis kínai motyóra. a hangszóróknak semmi bajuk, a kérdés csak az, hogy a régi philips hangszórók plusz ez az erősítő elbírják-e egymást. [ezek] voltak a régi rendszer specifikációi illetve itt van minden adat is.
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #83141 üzenetére
"A szobacsillapításnak épp az a lényege, hogy ne legyen a szobának hangja, hasonlóan, mintha szabad térben hallgatnál zenét"
Egyrészt fizikailag elérhetetlen az ugyanolyan hullámterjedés, másrészt olyan zenebarátot, aki nem csak fényképen látott akusztikus hangszereket, vaktesztben sem lehetne megtéveszteni. Agyoncsillapított szobában rövid idő után, tökéletes biztonsággal megállapítja, hogy nem szabadtéren szólnak a hangszerek - esetleg megdicséri a próbálkozást a minden valószínűleg mesterségesen létrehozott, szellőcskét imitáló légáramlattal.
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #82990 üzenetére
A gépek "a kellő bonyolultsági fokon" úgymond maguktól öntudatra* ébrednek...
- erről hadovál minden szenzációhajhász újság, és a hitet tovább erősíti, hogy a sci-fi irodalomban a témának komoly múltja van. De attól még csak fantasztikus, tudományosan megalapozatlan elképzelés. Beállítottságtól függően wishful vagy fearful thinking.
* Miközben senki sem érti, mi az öntudat, mit jelent valójában. Melyik élőlény lehet a határeset? Van olyan egyáltalán? A növényeknek lehet valamiféle öntudatuk?
-
AMDFan
addikt
válasz
bkercso #82976 üzenetére
Az a baj, hogy én nem értek az elektronikához, emiatt lehet hogy hülyeséget fogok írni, de egy erősítőnél azért lehet ez (szinezett hang) mert az én értelmezésem szerint az egy komplex rendszert alkot a hangváltó + hangszóróval. Tehát a hangszóró viselkedése visszahat az erősítőre ami miatt adott esetben bizonyos frekvenciákon már nem biztos, hogy lineáris lesz az átvitele. Egy D/A konverziónál a DAC-ra nem hat vissza az erősítő semmilyen formában, a DAC-nak teljesen mindegy hogy most egy szinuszt konvertál analógra, vagy egy zenei jelet. Az erősítőnek egyáltalán nem mindegy, hogy szinuszt vagy zenei jelet játszol-e le rajta. Mint ahogy egy hangszórónak sem. Ez egy über szerintem volt
-
alphamooncam
őstag
válasz
bkercso #82927 üzenetére
Nem biztos, sőt majdnem biztos, hogy nem ugyanazt a nyelvet beszéljük, de nagyra becsülöm a tudásod, aktivitásod.
Időközben megtaláltam melegség-hidegség egyfajta definícióját amire korábban hivatkoztam , a "Szaturáció? Az meg mi?" résznél.
-
alphamooncam
őstag
válasz
bkercso #82914 üzenetére
TPA 3130-at ismered? Esetleg vélemény?
Csak mert rokonság látszik az említett 3116-al, és van ilyen erősítővel rendelkező panelem
-
AMDFan
addikt
válasz
bkercso #82884 üzenetére
Ez így van ahogy mondod, sokféleképpen lehet mérni a DAC-ok közti különbséget, és van is.
Én földhözragadt vagyok, amik között nem hallok különbséget arra nem áldozok túl sok pénzt. Egymás mellett hallgattam a két DAC-ot, gombnyomásra váltottam köztük miközben ment a zene (ezt hívom én A/B tesztnek). Szerintem csak így lehet összehasonlítani két eszközt, pláne ha apró különbségekről beszélünk. Hozzáteszem, így sem egyszerű ugyanarra a hangerőre hozni a két DAC-ot. Én nem is tudom, hogy akik két teszt közben átkábelezik a rendszert azok hogyan tudják magabiztosan megállapítani a differenciát a kettő között de mindegy is, az ő dolguk. A két DAC között természetesen volt némi különbség, de amit hallottam az számomra eltörpül amellett amit egy elhelyezésbeli optimalizálással (ráadásul ingyen van), vagy akusztikai kezeléssel el lehet érni. Ez az én véleményem."Csinálhatsz loop mérést zenével, hogy átkergeted a fájlt a DAC-on és kivonod az eredetiből."
Ilyet szerettem volna csinálni, de sajnos a DAC-om nem alkalmas erre.
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #82835 üzenetére
"Amúgy örülök, hogy a félmondatom kirobbantotta ezt a vitát! Elegem volt már a kábel meg a placebo témákból.
"
Nem baj, van elég "ezotéria" az erősítőn belül
Jogodban áll azokat is szőnyeg alá söpörni, csakhát miután huszadszor szembesültél olyasmivel, hogy -mondjuk- az áramgenerátor bázisellenállásának más gyártmányra/típusra cserélése drasztikusan megváltoztatja a hangminőséget, és az ellenpróba is működik, talán belátod, hogy kicsit többről lehet szó valami "placebó-effektusnál". Egyúttal helyére kerül a botcsinálta szkeptikusok, vagy a hitükből kiábrándult (ellentétes végletbe esett) hifisták által gyakran, ámde meggondolatlanul használt kifejezés... merthogy tudományos fogalmakkal nem dobálózunk csak úgy, bizonyíték nélkül a levegőbe.
Az a helyzet, hogy a placebóeffektus auditív változata ritka, mint a fehér holló. Itt érzetet meghamisító vagy blokkoló kognitív torzítások vannak. Az bennük a "szép", hogy tudatunk racionális oldala számára szinte tökéletesen rejtve maradnak... beazonosítani inkább csak a lehetséges forrásokat tudjuk.
-
Frogged
aktív tag
válasz
bkercso #82835 üzenetére
Az biztos hogy azzal a fél mondattal elejtésével hoztál egy kis változatosságot a topicba nekem is már a könyökömön jött ki a sok kábelezés.
Részemről örülök hogy kicsit terítékre került egy ilyen mosotha téma, legközelebb feldobhatnád pl az elcsatolást és rezgés csillapítást -
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #82782 üzenetére
Köszönöm a tippeket, ilyesmikre nem is gondoltam.
(#82798) Frogged
Szerintem 10m²-re nem kevés a 4db. bútor. Sokszor még a dupla méretűekben sem több.Más:
Arra mondjuk kíváncsi lennék hogy miért a kőzet és üveggyapot van főleg ajánlva, hisz rengeteg féle akusztikai szivacs létezik. Sarkokba én pl. kizárólag ilyeneket gondoltam (ha szükséges) a mélytartomány kezelésére.
És az sem tiszta hogy most akkor az ilyen: 1, 2 és hasonló diffúzor szerűek mire is jók igazán. Hisz tegnap se kerültek szóba a megemlített fapaci ajánlásoknál sem. -
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #82737 üzenetére
Arra vagyok kíváncsi hogy a jelenlegi állapotban milyen akusztikai anomáliák mutatkoznak a mérés alapján, illetve a szedett-vedett dobozpárom átvitelére is kíváncsi vagyok. És persze érdeklődve várom majd, hogy mit javasol a javításhoz.
(#82736) migabi24
Biztos már több fórumtagnál is el volt végezve ez a procedúra, de nem nagyon emlékszem hogy átviteli görbék meg egyéb "ábrák" lettek volna linkelve. Biztos mindenkinél szörnyű volt, ezért nem osztották meg.
Oké, majd közszemlére bocsájtom.(#82738) Frogged
Szerintem annál akár többet is hozhat ;-)
(én nem tartom annyira rossznak az alaplapi hangkarikat, bár tény hogy már rég hallgattam) -
válasz
bkercso #82706 üzenetére
Egyrészt a hangszóró nem kezd csak úgy 1000 hz-en rezegni, gondolom ezt tudod.
Másrészt a fül a spatiális információt részben a fázisból veszi, mert alacsony frekvenciáknál ez tök jól működik. Fordított fazisnal siman kiolthatja egymást két olyan hullám, aminek nem kéne.
-
Mezga Aladár
veterán
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #82676 üzenetére
Kipróbálom ! Elfogyott a forrasztani való...
NP0 várós, hangváltó kész. ( ahogy egy tanárom mondta: nincs kész, csak abbahagytad ) Holnap építek a gyerekkel egy LC-szűrőt Kmultival hátha elmegy a kedve a kütyüktől.
8 üzemóra körül járnak a wima mks kondik a hangváltóban, kimondottan tetszik. Most kb 2 órája hallgatom, de széles a vigyor. Kössz a tippet! -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bkercso #82630 üzenetére
Volt VDC 268-502-000 és 506-os kábelem egy időben. Mikor "visszamentem" sztereóra, alaposan kiveséztem mindkettőt, hogy mégis melyik maradjon kettejük közül. Nekem az 506-os (6mm2-es) kábel jobban tetszett/tetszik, mert nyugodtabb, teltebb hangú kábel, mint a 2,5mm2-es. Hogy 4 és 6mm2 között mekkora lehet a különbség nem tudom, de biztosan van legalább nüansznyi. Szerintem.
-
válasz
bkercso #82633 üzenetére
Az erosito, kabel, csatlakozok, hangvalto egy komplex impedanciat alkot, tehat azt mondani, hogy 0.001 Ohm kulonbseg altalaban veve ilyen vagy olyan kulonbseget okoz, abszolut lehetetlen es ertelmetlen. Elhiszem, hogy a frekvenciamenetben okozhat -80 dB-es kulonbseget, de hogy ez 'szellosre' forduljon le 'altalaban', azt nem tartom ertelmesnek.
-
PrinceHerceg
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest