- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
andorra #52523 üzenetére
Nem csak Budapestre, hehe...
Na de nem lehet mindenki olyan hifibuzi mint Kammerer - és mások. Pedig kiszámoltam egyenletben: ha a világ lakosságának legalább 1,618 százaléka feleannyira audiofillé válna mint Kammerer, akkor két éven belül minden háború megszűnne, ugyanez az időtartam 3,14 százalékos lakosságarány esetén egy hónapra csökkenne, és örök béke honolna a Földön (ezen topik hangvétele is sokszor mutatja, hogy a hifi micsoda elleneállhatatlan béketeremtő erő!!!). De addig is, amíg mindez megvalósul (amihez végig kell érnünk a negyedik dimenziós tanfolyamon, majd az utána megjelenő [de tényleg] témaösszefoglalón), megint kivételt teszek, és felfedezem a spanyolviaszt a két jelenségértékű kérdező számára, hogy konkréttanácsot is kaphassanak.(#52520) lithium86
Hifi rendszerek, készülékek kipróbálgatásához, a hifi lehetőségeivel való ismerkedéshez nem pénz kell, hanem akarat, és persze idő, - ami szintén nincs neked erre, nem is kötelező persze. Én is más farkával verem a csalánt, amikor autóra (vagy busz-/vonatjegyre) való pénzgyűjtés és vásárlás helyett stoppolok, és én is kockáztatom, hogy valami vérnösző barom mellé ülök be, aki a célomhoz való eljutás helyett a fának vezet, hehe. Igyekezlek ugyan nem a fának vezetni, de amíg nincs személyes tapasztalatod adott témában, addig azt sem tudod megítélni, hogy aki tanácsot ad neked, az alkalmas-e arra, hogy tanácsot adjon neked - márpedig a tanácskérők többsége sajnos a tapasztalatszerzés helyett kéri a tanácsot.Egyrészt a hangkártya/DAC-ra vonatkozó kérdésed költői, mert persze, bármely rendszeren érdemes és "megéri" javítani, másrészt nehéz a válasz, mert a mostani rendszered nem egy szerencsés rendszer, - és már csak azért is nehéz, mert nem tudjuk, az említett későbbi esetleges új rendszer mi lesz majd, milyen ár- és minőségi színvonalú, milyen ízlésvilágú hangkártya vagy DAC lesz arányos hozzá.
Az erősítőd a könnyebb helyzet, az egy tipikusan Pioneer hangú alapszintű erősítő, ezen topik lakóinak többsége nem ezt ajánlaná, ha most erősítővételben kérnél tanácsot, de nem is eleve lecserélendő, mert az áráért korrekt hangú erősítő, bizonyos ízlésnek még szerethető is lehet, mondhatni képes "hangszerré" válni - alapszinten.
Kényesebb kérdés a hangdobozod, amely egy határeset, azaz az árához képest jobb, mint amilyen gagyi hangúak a Pioneer hangdobozok általában lenni szoktak, tehát közelít a hifi hangdobozgyártók ezen kategóriába eső típusainak hangminőségbeli képességeihez, de azért nem ugorja meg a lécet, ez csak egy "áruházi" Pioneer, sose tud "hangszerré" válni, gép marad mindig. Ergo, a tapasztalt hifistának nagyon forog az agya azon, hogy javasolja-e a mielőbbi lecserélését, vagy a mostani 50ezer forint egy részének erre a célra költését, vagy hagyja meg a használható kategóriában azzal az ürüggyel, hogy a lecserélése esetén a sejthető árkülönbözet nem hozna annyi fejlődést, amennyi megérné a befektetést - mindezt úgy értve, hogy az árkategórián belül maradva, hiszen kategóriában feljebb lépő fejlesztés esetén nem kérdés a hangdobozcsere (sem).
A konkréttanács tehát a következő. A mostani rendszerbe szerintem bőven "elegendő" és költséghatékony lenne egy jobbfajta belső hangkártya, mondjuk úgy 20-30-40ezer forint környéki (inkább sztereó mint sokpontegyes) EMU, Asus, Onkyo, Creative... - például Audiotrak Prodigy HD2 vagy ilyesmi. Külső "hangkártya" inkább csak akkor érhetné meg, ha amolyan házi "stúdiózgatásban" is gondolkodnál, Lexicon, Tascam... Nem elvetendő a külső DAC sem, de ehhez a rendszerhez szerintem inkább akkor érné meg, ha nagyon messze van a számítógép a hangrendszertől, ez esetben hatékony lenne egy "alapabb" hangkártya értelmes koax digitális kimenettel, és egy olcsóbb, DIY jellegű vagy kisipari DAC, mondjuk kiskínai, középkínai, bkercso... (ezeket nem hallottam, tehát csak elvi síkon említem) vagy használtan adódó verziójú Cambridge Audio DacMagic, az említett Audioengine D1... (ezeket hallottam, jónak tartom)... De a későbbi rendszerfejlesztésre gondolva, bele lehetne ugrani egy "alapabb" hangkártya értelmezhető koax digitális kimenettel és használtan adott verziójú HiVox Lupus DAC vagy hasonló árú és minőségű más DAC megvásárlásába, amely így már a mostani rendszerednél egy-két-három lépcsőfokkal magasabb szintű rendszert is ki tud majd szolgálni - igaz, akkortájt majd érdemes lenne a számítógép helyett egy normális forráskészülékbe is befektetni.(#52522) atoka1
Lásd a Lithiumnak írt első bekezdésem.
Megint szűkszavú voltál. Már mondtuk néhányszor, hogy hifis válaszhoz hifisen érdemes kérdezni.
Mi az, hogy "kis sztereo Nad erősítőm"?! (Tudom, NAD C352). Milyen forráskészülék (a NAD, a Tesla és/vagy digitális...?) milyen rendszer, milyen akusztikai körülmények, milyen hangkarakterbeli elvárások, milyen hallgató személy, miért pont ez a típus, mennyiért... stb.? Mondhatnám, hogy korábbi hozzászólásaidból valami kihüvelyezhető lenne, de alkalmasint elég ellentmondóan változnak ezek a (szűkszavú) információk.
Legutóbb például azt mondtad, hogy "polchangszórót" (idézőjel tőlem) keresel, mert csak ahhoz van hely, erre persze a kötelező válaszunk, hogy kell legyen hely, mert a "polchangszóró" sem polchangszóró, ugyanis állványra helyezendő, akkor meg már ott vagyunk helykihasználásban, ahol az állódobozokkal. Most meg is említettél egy állódobozt, ami éppenséggel egy kulturált hangú doboz az áráért (mármint újonnan, mert azt ugyebár nem tudjuk, hogy a használt példány mennyiért és milyen állapotban kerülne hozzád, pedig nem mindegy), és nem is működne együtt rosszul a NAD-dal, de ellentétes karakterek, és nem biztos, hogy a korábban említett rockzenéidhez teneked a Tannoy felelne meg legjobban - bár valószínű, mert azért viszonylag eleven is tud lenni, ha kell, de mégiscsak a nyugodtabb, visszafogottab hangúak közé tartozik. Tehát (ha mégse "polchangszóró" kellene) szerintem általában jó választás lenne az MX3, és valószínűsítem, hogy neked is tetszene, de könnyen lehet, hogy jobban élveznéd az árkategóriába illeszkedő Mission-ök, HECO-k, Mordaunt Short-ok... jellemzően elevenebb, "üdébb" hangját. A Tannoy egy kellemes, higgadt hangú doboz, inkább szépen szól, mint nagyot, hömpölyögni is csak módjával tud, tehát Hendrixhez, Zep-hez, Nazarethez, metálhoz esetleg kicsit kevésnek éreznéd - blueshoz egészen jó lenne.A kérdezők többsége sajnos úgy kérdez, hogy nem köti a válaszadók orrára az értelmes és hatékony válaszhoz szükséges információkat, legfeljebb annyit, hogy ő nem ért hozzá, ami mindig jó ürügy ahhoz, hogy másokkal értelmetlen munkát végeztessünk.
-
lithium86
csendes tag
válasz
andorra #52519 üzenetére
Teljesen igazad van. Csak az a probléma, hogy nincs se pénzem, se időm kipróbálgatni különböző termékeket.
Ettől a rendszertől annyit várok, hogy magához mérten szépen szóljon. Képes a jobbra, mert a Denon tuneremmel szebben szól mint számítógépről a flac-ek
Csak ezért gondolom, hogy érdemes még költeni ennyit rá. Vagy szerinted elég hozzá egy jobb hangkártya, azt' annyi? -
lithium86
csendes tag
válasz
andorra #52510 üzenetére
Szia!
Egy Pioneer A209R erősítőm és S-H310V-QL hangfalaim vannak.
Távlati célok még nem rajzolódtak ki teljesen, mert ez nagyban függ az anyagi helyzettől.
Használt cuccot nem igazán szeretnék venni. Jó lenne, ha nem külföldről kéne beszerezni a cuccost.
Azért is gondolkodom DAC-ben, mert a hangkártyát nem használnám ki.
Nem kell 7.1, nem játszom, nagyon ritkán szerkesztek zenét. A lényeg, hogy szépen, telten szóljon. Ehhez a rendszerhez nem lenne baj, ha a leendő kütyüben a mély nagyobb teret kapna. -
MASSlag
tag
válasz
andorra #52411 üzenetére
Nekem az is megfelel, ha kapok valami kiindulási helyet ahol nézelődhetek, hallgatózhatok (Budapesten), vagy azt, hogy ebben az árkategóriában mik a megfontolandó márkák, esetleg kiemelkedő típusok.
Alapvetően semlegesebb hangzású hangfalakat keresnék, ez hátha szűkít valamit.
Egy útmutató is jó lenne (persze ha lehet ilyet), hogy hogyan keressek ilyen kategóriában, mit nézzek, hogyan válasszak.Szerk: Időközben megtaláltam a hozzászólást. Ettől még helyek jöhetnek ahol esetleg lehet nézelődni (bizományi szerűségek), vagy célzottan ilyen fórumok.
Arra még mindig kíváncsi lennék, hogy vannak-e gyártóra jellemző karakterek? -
Assdak
őstag
válasz
andorra #52395 üzenetére
Az alaplapon sajnos nincs koax kimenet, ahogy az X-FI DAC-en sincs, csak SPDIF.
Bár ez az XFI DAC nem egy nagy szám, de én is arra gondoltam, hogy azért valamivel talán komolyabb lehet mint ami az erősítőbe került.
Jelenleg akkor három lehetőségem van:
Alaplapi SPDIF -> Erősítő Digital IN
Alaplap USB port -> X-FI HD DAC SPDIF OUT -> erősítő Digital IN
Alaplap USB port -> X-FI HD DAC RCA -> erősítő analog INSejtésem szerint az útólsóval kellene legjobban szólnia, azaz ahogy most van bekötve. Vagy tévedek?
Tényleg köszönöm a segítséget =)
-
Assdak
őstag
válasz
andorra #52393 üzenetére
Köszi a választ első körben.
Igen a Cd lejátszóban lévő DAC talán a legjobb, bár mint mondtam, a HK3770-be nem tudom milyen típust raktak. SPDIF kábel sajnos nincs kéznél, így igen be kellene ruháznom. Viszont amihez nem értek, hogy mennyit számít az, hogy az alaplapi hangkártya spdif kimenetére kötöm rá? Gondolom, ha az XFI DAC-on keresztül kötöm össze spdif el, akkor adtam egy pofont a szarnak, mert az XFI és elvégzi a konverziót, meg a HK ban lévő DAC is? Illetve ebben az esetben szintén bukom a 44,1Khz es mintavételezést?Mondjuk annyi még felmerült bennem, hogy alapesetben a HK-n nincsenek előre dedikálva az analog bemenetek, valamilyen módon magától ismeri fel, hogy melyikre mit kötök.
-
válasz
andorra #52342 üzenetére
Nem hagytál ki helyet, így muszáj vagyok külön leírni a megjegyzésem.
"Neked, vagy üzleti szempontból nézve?"
Szerinted melyikre gondolt?
"Utóbbiból nézve, általában semmilyen hifi termék sem éri meg az árát."
Az állításod általában az ÚJ hifi termékekre lehet igaz, a használtakra gyakran nem. Sok hifi termék cserél gazdát drágábban, mint ami a vételi ára volt.
-
válasz
andorra #52307 üzenetére
"De gondolom, neked sem annyira fontos."
Annyira nem, de a tudásszomj? Az neked smafu?
Annak idején, amikor kezdtem a CD-ket flekkesíteni, bizony szöget ütött a fejembe, hogy hová is állítsam ezt az értéket. Aztán egy huszárvágással...... alapon hagytam mindent. Azóta is úgy van. -
válasz
andorra #52304 üzenetére
"Itt fent helyet hagytam, Liszi70 megjegyzésének :-)"
Sajnos oda nem férek be!
Egyébként csak olyankor jegyzek meg valamit, amikor szerintem van megjegyezni való. Én nem tehetek róla, hogy annyi munkát adsz!
Kérdeznék. (Vagy megjegyzek.)
"az ötösnél kisebb számértékű tömörítésnél, minőségi hibák léphetnek fel"
Nem a nagyobb számértékűeknél? Az 5-ös a default, a 0-s a leggyorsabb (tehát gondolom az tömörít legkevésbé) legjobban meg a 8-as tömörít, nem?
-
válasz
andorra #52301 üzenetére
"Még valaki ugyanezt?"
Nem pont ugyanazt írta mint te, mert te azt írtad, hogy "Ha nem mentek ez alá, akkor nem lehet különbség". Ő pont erre reflektált, hogy ha alámennek, akkor sem lehet különbség.
Egyébként ha valaki vakteszten megkülönböztet egymástól két nem hibás FLAC-et, én megeszem a ka.......... ralábé főzeléket, amit nagyon szeretek.
-
gorbep
senior tag
válasz
andorra #52299 üzenetére
A tömörítési arány beállítása nem módosítja a bitperfect végeredményt....csak a méretet, illetve a kicsomagolásához szükséges erőforrás igényt....... minél nagyobb a tömörítési arány, annál kisebb a fájl.....( nem úgy mint az MP3-nál, alig változik igazából a méret....
) de annál erőforrás igényesebb (CPU) a kicsomagolás
-
törölt tag
válasz
andorra #52267 üzenetére
Ezekből az aranyköpésekből meglehetne az első hsz bevezetője
kenguru99: Nem, nagy hátra lépés. Az Orion Hs-ekben sok hangszóró van, s mindből rögtön kettő. Ráadásul dobozolva vannak. Hangváltó is van bennük. Mit akarsz venni mély, közép, vagy magas sugárzót? Esetleg széles sávú hangszórót? Szerintem ne válts, egyik választás sem veheti fel a versenyt doboz nélkül, magányosan...a sztereó jobb a monotól.
Írd le az összeget is, hogy mennyit szánsz a projektre, mekkora helyégben használnád. -
Hukkle123
csendes tag
válasz
andorra #52229 üzenetére
Igen... az elhelyezés az majd egy külön téma, a szoba akusztikailag nem szerencsés elrendezésű. A hangfalak és az erősítő a TV mellett lennének, mögöttük tégla fal. Ez egyébként a nappali sarka, egyik oldalt üveg ablakok vannak, a másik oldalon pedig üres tér. Tisztában vagyok vele, hogy ilyen akusztikailag kedvezőtlen helyre felesleges minőségi hangfalakat venni. Ahol a zenét hallgatom, az egy kanapé 2 méterre a tv-től és a hangfalaktól.
Most a Polk Audio RTiA3 hangfalpár vagy ennek a kistesója a Polk Audio TSx220B a maximum amit értelmesnek vélek ide. A keret 200-240 eFt
-
Ear001
addikt
válasz
andorra #52189 üzenetére
Látom kimaradt a hifi történetének egy alapvetése, a Bose kontra Consumer Reports per, de sebaj, segítek bepótolni.
A Consumer Reports az USA legnagyobb fogyasztóvédelmi magazinja. Független és erős, igen komoly háttérrel. Nem egy autógyár kényszerült visszavonni a forgalmazásból és átdolgozni a modelljét, például a BMW és a Lexus, de az amerikai gyártók mindegyike is megkapta a magáét. Szóval nem kispályás egy újság.
Történt egyszer, hogy még 1970-ben írtak a Bose 901-nevű több mint furcsa dobozról, és ott megemlítettek pár negatívumot. A Bose pedig perre ment az újsággal, miszerint az ő értékelési módszerük szerint a doboz hibátlan. Az ügyben végül a legfelsőbb bíróság hozott döntést, 6-3 arányban adtak igazat a Consumer Unionnak, a Consumer Report kiadójának, hogy tényleg lehet kritikával illetni még egy Bose hangszórót is. Mindez 1984-ben történt.
Vagyis tizennégy évig volt pénze arra a Bose-nak, hogy a létező legmagasabb fokra vigyék a pert a létező legnagyobb ellenféllel szemben. A hifi magazinok a Consumer Reportshoz képest csak porszemek, csodálkozva és megfélemlítve figyelték az egész színjátékot. Egy ilyen perre sem idejük, sem pénzük nem lett volna, így nagy ívben elkerülték a Bose termékek bármilyen minősítését. A cég viszont hirdetett, a marketing mindenféle formáját bevetette és a palira vevős hangú dobozok egyik úttörőja, a Bose 901 rettentő sikeres termék lett, a világ egyik legnagyobb példányszámban eladott doboza.
A palira vevős hangzás azóta is megmaradt, a bírósági döntés ellenére a félelem is a cégtől a sajtóban, így a Bose egyszerűen kikerült egy csomó kritikai szintről, és ez látszik az árakban is.
-
válasz
andorra #52179 üzenetére
"Az érdemi fejlesztéshez egy jó minőségű külső dac lehetne az ésszerű alternatíva."
Nyilván igazad van, egy külső DAC lenne sztereóra a legtutibb megoldás, de egyelőre marad az erősítőben lévő DAC felhasználása. Valószínűleg elég komoly összeget kellene beletolnom egy olyan külső DAC-ba, amivel már überelni lehet a leendő erősítőm DAC-ját. (A legjobb házimozi-sztereó kompromisszumot próbálom (egyelőre!) elérni, anyagi és kényelmi okok miatt is.
)
Oké, úgy látom nem igazán ajánljátok a CD-játszó cserét, futómű-felhasználásra valószínűleg nem lenne "érdemi fejlesztés". (Vagy csak az általam megadott árszinten nem.)
Köszi mindenkinek!
-
törölt tag
válasz
andorra #52099 üzenetére
Hibátlan vigyor keltés,köszönöm.
#52095) agoka07: Pedig amit a papagáj mondott neked, az valóban segtség. Most van rossz, búgós átjátszó-össze kötő kábeled.
Vehetsz olyat, ami a célnak megfelel, vagy készíthetsz olyat, ami nem búg.
Vagy HIFI szemlélettel elkezded cserélgetni ezt a kábelt, s hallgatód, hogy pár nap múlva mennyiben változik, azon belül pedig jó vagy rossz irányba tolja e el a hangképet a rendszeredben, ezeket memorizálod, és pár kábel próba után kiválasztod a rendszered számára legmegfelelőbbet.
Milyen más válaszra vártál? Nem készítünk átjátszó kábelt CAT kábelből. Illetve nem szokás. Ha készítesz, vegyél hozzá való vezetéket, vagy vegyél kész darabot. Innen mást nem tudunk mondani. (De andorra már a segítségedre sietett egy supralux ((Toyota sportautó luxus kivitelű képeivel van díszítve)) egy kábel darabbal...sőt, lehet, hogy személyesen elsétál vele hozzádPardon
).
-
-
válasz
andorra #52105 üzenetére
"Mellesleg, bár ez fel sem tűnt, érdemi választ adtam."
Eszembe sem jutott számon kérni a rajtad az érdemi választ egy ilyen kérdésre, de ha már te is és az önkéntes virtuális védőügyvéded is említi, csak megkérdezem, hogy jól értem-e és nem-e esetleg nálam kimaradt egy hsz, amit nem olvastam. Tehát ti "érdemi válasz"-ként a Hi-Fi-ről általánosságban topik (#52094)-es hozzászólását értitek?
"az ironikus, nem keverendő a cinikussal"
Így van, tökéletesen egyetértek veled ebben.
-
törölt tag
válasz
andorra #52076 üzenetére
Az én ügyem teljesen másfajta. Mondhatni erős idegrendszerem és kitartásom miatt álltam félre, hehe.
Mi az a KTLE?! Konkréttanácsadás Liga Ellenes?!
(Jobb audiofil kereskedőknél egyébként alkalmazzák is a nagyfalas ősi kínai módszert: mielőtt belépne a delikvens a hallgatózó szobá(k)ba, a mobiltelefont kint kell hagyja az előszobában.)
-
Downsampling
senior tag
válasz
andorra #51855 üzenetére
Ezzel nem vitázom, mert igazad van. Tényleg kell valami alap, hogy mégis mit szeretne otthon hallgatni az ember, s ehhez valóban az a legjobb, ha ismerősöknél hallgatózik, vagy audiotóriumokban meghallgatk különféle, más-más filozófiát képviselő láncot. Tizensok éve egyszer egy barátomat vittem el a Hifibarlangtól kezdve egy jópár hasonló helyre, mert csak azt tudta, mennyi pénze van (nem volt kevés), de fogalma sem volt, mit akar. Még azt sem tudta, mozizni akar, vagy csak zenét hallgatni. Végülis ő kifülelte (ráérzett arra), hogy egy alapvetően zenére összeállított rendszer még az ő tapasztalatlan fülével is jól érzékelhetően jobban szól, mint egy mindenes (mozi-zene) rendszer.
Na persze, sok esetben az is kiderülhet, hogy bőven elég, ha döng, puffog a mély (mert ilyet hallani a dizsiben, vagy a haver autójában, amelynek össztömege és értéke nagyrészét egy óriási mélynyomó teszi ki. Lényegében 200 hertz feletti hang nem is szűrődik ki a kocsiból...
Félreértés ne esék, ez nem személyeskedés volt, nem feltételezek itt senkiről sem ilyesmit, de nem mondom, hogy nem találkoztam olyannal, akinek ez jelentette a hifit... Ja, és a hifi az csak hifi... az igazi "hang", "zene" az a hifi után, felett jön... -
nebulo5
senior tag
válasz
andorra #51761 üzenetére
+1!
És ha még hozzátennél néhány, (a minőségi hangvilág érdekében) szintén fontos tényezőt, akkor talán elmaradna ez a mostanában dúló divathóbort, miszerint mégiscsak : " mások tanácsa alapján válassz magadnak feleséget, mert te fogsz vele együtt élni !"
Nem az a gond a zenét és jó hangminőséget kedvelő emberkék túlnyomó többségével, hogy kevés pénzből szeretne jó hangforrást otthonra, (mert valóban elérhető "soványabb" pénzes malac ledöfésével is a több/kevesebb kompromisszummal, de elfogadható élvezetes zenei hang) hanem inkább nagyobb gond, hogy a zenei láncot építgető emberke, nem hajlandó tapasztalatszerzés útján megtudni, hogy mit is kell keresnie ahhoz, hogy az áhított végeredményt megépítse magának. Hogy egyáltalán, milyen kompromisszumot kellene!lehetne hoznia ahhoz, hogy a későbbiekben csiszolgatni tudja zenei láncának alkotó elemeit.
Talán nem is sarkosítok, mikor ide merem írni: tudja-e egyáltalán, hogy mit szeretne, és ahhoz miként és mit kell meghallania egy - egy alkotóelem meghallgatása során?
Amíg, erre nem döbbennek rá a jó hang "hajszolása" során, addig nem is tudják értékelni a fentebb leírtakat már megtapasztalt kevesek tanácsát. Inkább iróniával, cinizmussal reagálnak a tanácsokra, különösen azért, mert meg sem értik a tanácsokat.
Nagyon igaz az a már-már szállóigévé vált, gyakorta leírt javaslat: "el kell menni, és meg kell hallgatni". És ha meg is tudja hallgatni, és a vásárlás mellett dönt, akkor az otthoni (már meglévő elemekkel) környezetben is mindenképp meg kell hallgatni.
(ezt lehet úgy is olvasni, hogy csak egy füle-farka sincs agyament "bölcselkedés", és majd a harmadik, negyedik erősítő (vagy egyéb ketyere) cseréje után összeszámolhatja, hogy mennyi is volt a "tanulópénz", vagy el lehet járni hallgatózni és tanulni ingyen...) -
válasz
andorra #51735 üzenetére
Tehát az
"úgynevezett" tanult
szókapcsolat szófosás volt? Azt elhagyva akartad mondani? Így?Az emberek egy elég jelentős hányadára jellemző, (saját tapasztalatból mondhatom) hogy elsődleges motivációjuk nem a tudásszomj, hanem a karrier építés, az érvényesülés, esetleg a családi hagyományok, szülői elvárások Tehát nálad sem fognak nagyobb arányban becsöngetni kíváncsiságuktól hajtva, mint mások, (akik persze, szintén nagyon kevesen vannak.) Sokkal inkább találkozhatsz velük itt a fórumban, mert "építő" hozzászólásaikra mindig akad majd néhányak részéről fogadókészség. Ez nem egy angliai zárt klub, ahonnan a neveletlen embereket egyszerűen kidobják.
-
válasz
andorra #51730 üzenetére
A tanulatlan emberek egy elég jelentős hányadára jellemző, (saját tapasztalatból mondhatom) hogy elsődleges motivációjuk nem a tudásszomj, hanem a karrier építés, az érvényesülés, esetleg a családi hagyományok, szülői elvárások Tehát nálad sem fognak nagyobb arányban becsöngetni kíváncsiságuktól hajtva, mint mások, (akik persze, szintén nagyon kevesen vannak.) Sokkal inkább találkozhatsz velük itt a fórumban, mert "építő" hozzászólásaikra mindig akad majd néhányak részéről fogadókészség. Ez nem egy angliai zárt klub, ahonnan a neveletlen embereket egyszerűen kidobják.
Így is éppúgy igaz, mint az eredeti formájában. Mi ebből a tanulság? Ha nem tudsz úszni, ne mássz fára, mert elüt a villamos
-
KisTücsök
addikt
válasz
andorra #51647 üzenetére
___Dorian: Lehet. Gondolom a ratyi akusztika is közrejátszik azért, vagy nem tudom. Hivox tápkábel ezen nagyon sokat segített, de most az nincs, csak PC-s, és a tüske még erre is rádobott egy lapáttal. Ha alapból ilyesmi, akkor azt mondjuk nem nagyon tudnám megszokni.
-
Roach
csendes tag
válasz
andorra #51587 üzenetére
Te látom sztem rám vagy allergiás, annyit mondtam használtam éveket, bejött, lehet vele együtt élni semmi több. Nem ajánlottam senkinek, viszont a sztereo erősítőért kribe nem azért kér 50k-t mert le akar húzni, hanem mert megér annyit, csak ezt még ezzel kapcsolatban ideszúrom ideológia gyártás szándéka nélkül. Dobok majd azért ide egy képet a vasamról ha végre hazaért, hátha tetszik neked is.
-
atika88
senior tag
válasz
andorra #51559 üzenetére
Lehet butaságot írok, de a mid2012-es MacBook Air-em jack-je nem csak analóg jelet, hanem digitálisat is továbbit....illetve úgy, hogy átalakíót tesz bele az ember (pl 3,5 jack to optical RÁ gondolok pl...persze ez itt nem jó megoldás, csak említeném, hogy digitális kimenetként is működik)...és máris kilehet küldeni a komolyabb frekvencia tartományú hangokat is...
-
atika88
senior tag
válasz
andorra #51547 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors tanácsokat.
Most teljesen újként érintett a DAC behelyezése a rendszerbe...eddig az hittem natúrba elég lenne a Jack csati, aztán a többi mehet az erősítőbe. Mivel nekem új ez a DAC téma: csak annyit kérdeznék, hogy miért ajánlatos ezt beletenni?Illetve amit itt ajánlott a kedves fórumtárs (így van: koaxom nincs, USB3 csatim van) Xmos példány jó féle vétel?
Az áron nem akadtam ki, félre értés ne essék, hamár lesz szteró rendszerem, legyen tisztességesen összerakva, hogy évekig kiszolgáljon gond nélkül kellő minőségben...van esetleg best vétel DAC ügyben?
-
Claark
csendes tag
válasz
andorra #51547 üzenetére
Sziasztok.
Látom nagyon ajánlott egy DAC atis88 rendszerébe. Cd lejátszó mellett elég sokat hallgatok zenét számgépről, vajon nekem is ajánlott lenne? Az erősítőm egy NAD3020 A, a hangfalak Monitor Audio MR2, a forrás meg a számgépben levő Asus Xonar D2/PM front output kimenete (3.5 jack csatlakozó). Mondjuk így is elég jól szól, de amikor a Denon DCD-1460 cd lejátszó a forrás, akkor érezhetően jobb a hangminőség. A másik gondom a számgépes zenelejátszásnál az, hogy nagyobb hangerőnél sokszor egy zavaró sistergés hallható a hangfalakból, ha pedig mozgatom az egeret akkor még erősebb a sistergés. Gondolom a videokártya zavar bele, vagy a táp, pedig nem gagyi kategória egyik sem, de persze nem is a legjobb.
Szóval jobb lenne a hangminőség ha lenne egy DAC a számgép után kötve? Hova kellene kötni, egy USB csatlakozóra, vagy a hangkártya digitális kimenetére? -
-
Sheol
aktív tag
válasz
andorra #51533 üzenetére
Nem, utánajártam anno a témának, mielőtt vásároltam. (2 éve)
Egyértelmű volt, hogy valamilyen monitor(szerű) hangszórók illenek a zenehallgatási szokásaimhoz, mivel kicsi a távolság a fül és a hangszórók között. (1-1,5 m)
Az is világos volt, hogy ezek a fajta hangszórók mélyben nem valami gazdagok, hiszen kis méretű membránnal nem lehet igazán alacsony frekvenciákat elérni, még akusztikai trükkökkel sem nagyon.
Jó lett volna leírni, hogy milyen típusú hangsugárzókban gondolkodjak, lehet-e monitor típusokból jobbakat venni, vagy külön erősítő plusz hangfalak kellenek stb. -
Sheol
aktív tag
válasz
andorra #51528 üzenetére
Könnyen lehet, hogy csak azért felel meg, mert nem hallottam jobbat.
Azt hittem, hogy ezek nagyon jó hangdobozok, mindenütt ezt is olvastam róluk.
Mindenképpen csak a számítógépes hifizés jöhet szóba, ha tudsz jobbat ezektől, nyugodtan mondjad!
Egyébként egy ASUS Xonar Essence STX hajtja, szóval próbáltam törekedni a minőségre amennyire lehet. -
válasz
andorra #51486 üzenetére
"A HS280-as egy elismert darab volt fénykorában és ha mondjuk levennéd a polcról, vagy kivennéd a szekrényből és megfelelő állványra helyeznéd (elnézést, ha már megtörtént volna), még átmeneti megoldásnak elmehet."
Nehéz visszaemlékezni, hogy pontosan milyen hangú is volt, (meg a nosztalgia is bekavarhat), de nekem volt HS280-am, 24-26 éve. Akkor ez a kínálatban egy nagyon kurrens cikk volt, én használtan vettem, és nagyon szerettem. Azt már nem tudom, hogy valójában a hangja miatt, vagy a "menősége" miatt voltam elégedett vele, de szerintem a mai napig jó lehet ez sok igényre. (A mai műanyag hangú és csilivili kinézetű alsó, alsóközép kategóriától szerintem jobb, és még olcsóbb is.) Mivel a hangjára már nem igazán emlékszem, valójában csak arra alapozom a feltevésemet, hogy pár hete adtam el egy 8-10 éve vett HS282-t, amit alig használtam, de eladás előtt elég jól leteszteltem. Nincs szégyenkeznivalója azon az árszinten ahol épp leledzik, szűkös időkben én ellennék vele és nem is szenvedve.
-
törölt tag
válasz
andorra #51491 üzenetére
Mivel ebbe a topicba jöttél kérdezni, ezért jó, ha tudod, a szemlélet az (egyik néző pontból), hogy egy erősítőt, DAC-ot, hangdobozt nem egy évre veszel meg. Próbálj gyűjteni, ha csak teheted, hogy olyan alapokat teremthess, amivel HIFI szemlélettel nézve később érdemben tovább tudsz lépni. Most ez alapján kaptál tanácsokat. Az ORION egyébként elég szerethető hangú darab, sok rossz van ahhoz képest, jó, hogy nem valami szörnyű kínai zajkeltővel rongálod a halló járataid, így "egészségesebb" alapok maradnak Benned a folytatáshoz
-
válasz
andorra #51455 üzenetére
Nagy szart. En kerdeztem konkretan, ö vallat vont konkretan es ehhez kepest a lehetösegekböl böködött erre-arra. Ennyi. A Te nem-döntesed buddhista szempontbol maga a nirvana es igen dicseretes, de az ifju padavanok szempontjabol meg igen vitathato allaspont. Pont na.
egyebkent Kamm izlese nem biztos, hogy közel all az enyemhez (emlekszem a P7 fejes velemenykülönbsegere). A jelen hivatkozott hangfal sem kompromisszum mentes, csak elfogadtam, mint best buyt. Tehat ha valaki tanacstalan es segitseget ker, akkor (maradva a buddhista peldanal) egy erthetetlen koan nem biztos, hogy a legcelravezetöbb segitseg.
Pl. reszemröl a vita kipattanasat elöidezö mittudomenhogyhivjak kollega eseteben annyi konkret tanacsot biztos adnek, hogy mondjon le az esetleges karcmentessegröl egy esetleges remek hasznalt vetel erdekeben.
Hifit nem nezünk, hanem hallgatunk (kiveve persze, ha nem tudunk mit tenni a penzünkkel. Ebben az esetben szeretettel megadnam a bankszamlam is). -
Patice
nagyúr
válasz
andorra #51434 üzenetére
Egy olyan embernek, aki most kezdi építeni a rendszerét szerintem lehet tapasztalati tanácsokat adni, hogy merre induljon.
Nem kötelező ezt követni, úgy is le szoktuk írni, hogy vásárlás előtt mindenképpen hallgassa meg és az alapján döntsön! Ha ezt nem tartják be, akkor az már nem a mi felelősségünk!
Nem azért jönnek ide kérdezni, hogy ne kapjanak választ. Nehéz az indulás. Van benne mindig tanulópénz is. Másképp nem megy sajnos.
Te hogy kezdted?
-
válasz
andorra #51434 üzenetére
Évek óta olvasok ilyen topikokat, még 1 db. elkeseredett, zsákutcába küldött, becsapott emberrel sem találkoztam "konkrét" tanácsok miatt. (Ha egyáltalán konkrét tanácsnak számít egy saját vélemény valamilyen eszközről.) Maximum olyanokkal találkoztam, akik egy idő után készülékeket cseréltek. De olyanok is jócskán cserélgetnek, akik tudatosan, és a te szabályaid szerint építenek rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest