- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
Nem. Habár úgy hoztam el őket, hogy ha valamelyik tetszik lehet meg is veszem, de most másra kell a pénz ( D.A.M. Match bot
). Mindenesetre jó volt velük zenét hallgatni, de annyi változást messze nem hoztak mint anno az ic vagy hfal kábel cseréje. Valószínűleg ebbe a rendszerbe nem voltak jók, úgy emlékszem vki azt mondta, hogy a bodor kábelek a bodor saját rendszerében érzik igazán jól magukat.
Tápkábel csere is hoz(hat) javulást, de összes kábel közül itt a legnehezebb hallható eredményt elérni. Z.É.T. Laci igyekezett elmagyarázni nekem miben javíthat egy tápkábel csere, de általánosságban az jellemző hogy a mélyek valamennyivel megfogottabbak lesznek, emellett jótékony hatással lehetnek a térre és a dinamikára. Nekem a mélyek egy picit részletesebbeknek tűntek.
-
törölt tag
A Zero DAC 3 digitális bemenettel rendelkezik: USB, koax, optikai. Ezek közül kapcsolóval lehet választani. PC-ről történő lejátszásnál az egyszerűbb megoldás, ha közvetlenül USB-n keresztül csatlakozunk rá, de jobb eredményt kapunk, ha valamilyen USB/SPDIF átalakítón át tápláljuk a koax bemeneten. Sajnos az olcsóbb DAC-ok USB-n gyengébben muzsikálnak, mint SPDIF jelről.
-
AMDFan
addikt
Az a baj, hogy ha jönnének a régebbi albumok is, akkor iszonyat kavarodás lenne.
Valahol meg kell húzni a határt, és a jövőre nézve az a legjobb, ha csak az utolsó 1-2 év albumai jönnek. Pár év múlva sokkal átláthatóbb lesz az egész. Ráadásul ha kijön egy előadó egy új albummal, akkor ha tetszik az embernek automatikusan megnézi a régebbieket is. -
törölt tag
"Adatlapomon" ott van félig-meddig minden.
A hangszedő Goldenote babele, a cd-lejátszó meg egy Bese Attila által modifikált Philips CD-350.
A fura ugye az az egészben, hogy egy kevésbé jó rendszeren, pl. a polk rti-nad rendszeren az LP még hallgatható volt (relatíve a cd-hez képest, mert amúgy a polkon semmi), sőt ha nem ezzel a cd-vel néztem, akkor már az ortofon f15 köröket vert a cd-re (egy még kevésbé jó láncon meg valami nagyon nagy varázsa volt az LP-nek a CD-vel szemben, és erre nem ismerem a magyarázatot...). A jobb rendszer hozta magával valahogy, hogy a CD ekkora előnyre tett szert. Pedig egyébként olyan jó hallgatni, újra felfedezni a felvételeket, hogy ez a hangszedő mennyivel árnyaltabban, szebben, hallgathatóbban, zeneibben szólaltatja meg őket, mint az ortofon vms10. Ahhoz képest tényleg hatalmas előrelépés, de én be akartam érni a CD-t.
(#14617) Shufny:
Azt mondod ez annyira jó cucc, hogy nem tudná otthagyni?
Mondom? Hisz soha nem is hallottam.
-
törölt tag
Egyenlőre próbáld meg műanyag "átalakítóval". És csinálj RCA-RCA-t ezekből.
Valamikor régen vettem olyan 3,5-es szereó jack-et(únyi vastag a "rácsavargatós" része) amimbe bele tudtan gyömöszölni a két koax kábelt.
(#14603) Oibacsi: szoktak nálunk is előfordulni, mindig telt-házzal
-
törölt tag
mivel az egyiknek 500Ft-a métere a másiké 40Ft, egy garnitúra csatlakozót vegyél csak olcsóbban jön ki mint utazgatni
A proel kicsit fedettebb, de gyorsabb.
az RG-58 pedig nagyon tiszta, levegős.
A jelforrásod/erősítőd/hangfaladnak melyik áll jobban azt neked kell eldönteni, meghallgatás után.
(#14572) schawo: ha eljössz érte Szegedre akkor ingyen a tiéd lehet, még a kocsiba is segítek belerakni.
Nem ebbe az irányba akarok elindulni, mire elkészült addigra elindítottam az OB projektet
-
törölt tag
gyakorlatilag 200-alatt nincs semmi benne: a bőgőnek is a húrjait lehet hallani. a pergő-nek se sok teste van.
valószínű valami búgó hifi-n sikerült be-hangszínezni, összetolni az arányokat. vagy koncepció.
Az erősítő jó, csak annyit mondtam hogy nem 100%-ot hoztak ki belőle.
Az állvány magasságát kísérletezd ki, némelyik olyan jól működik hogy teljesen megváltoztatja a doboz Karakterét, FA legyen lehetőleg.
Ezzel a dobozzal inkább valami Full csöveset ajánlanék., Nem tudom hogy mennyire kellene hangosnak lennie? illetve mennyire vagy eleresztve anyagilag.
Hallgasd meg ezzel a cd-vel. És csak olyan DAC-ot vegyél meg ami legalább ezt tudja hangban.
a jó külső hangkártyák (HIFI minőségű, nem loudnes-es, nem kásás) 80-100K tól indulnak, újonnan. ezek között ha találsz használtan akkor minden esélyed megvan lehagyni az X-Fi-t
(#14548) schawo:
Próbáltam már 5KW-os végfokkal(Crown audio Studio Reference) is hifi hangfalat. észnél kell lenni
ilyenkor a tulaj idegeire kell menni egy picit, legalább egy meghallgatást beszéljetek meg. Ha szimpatikus vagy neki lehet mégis belemegy -
törölt tag
Melyik az a szám?
Azt javaslom hogy bármerre lépsz tovább innen, azt a hangfalat ne add el. Mert fog neked még meglepetéseket okozni
Erősítő:
Egy darabig fejtettem ezeket az ic-s jószágokat
Hallottam. Ha jól emlékszem valamelyik LM ic-van benne. Abbol a szilícium morzsából, sokkal tisztább gyorsabb hangot is ki lehet hozni. Messze van a puffer az ic-k.től. illetve ezek szeretik ha inkább több kisebb kapacitású(2*4x2200uF/IC) kondenzátorból van összerakva a puffer, és az egy réz-sínnel van odavezetve a megfelelő lábhoz.Az a tápfez amit kap az szerintem sok 2x25-28V fölé nem szabad menni(áramvédelem->össze megy a hangkép, és színez ha nagyobb hangfal kerül rá), az ic elő foka kaphat 2x30-32V-ot.
Forrás:
Egy ilyet vegyél: TELEFUNKEN HS 975 CD 2-5ezer forint között szokott lenni, be fogsz kakálni, a füles kimenete elképesztően jól szól még 200Ohm-os okkal is. -
Ebit
addikt
-
Ebit
addikt
1. Nem parancsolok.
2. Idézett az átalakitott erősitőre vonatkozóan, a teljesség, és személyeskedés nélkül" Az erősítő
hangminősége több kategóriát ugrik, gyakorlatilag abszolút megfelel az
úgynevezett audiofil kategória hangzási követelményeinek, amit jelenleg
gyári készülékek csak a 300e+ kategóriában tudnak (vagy nem tudnak)"3. A következtetéseket mindenki levonhatja, és eldönti mi a vicc, ironia,szarkazmus.
-
L4D1K
őstag
Csak neked csak most
Cambridge Audio Azur 340A se HiVox által átalakított !
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Synology NAS
- Cyberpunk 2077
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Formula-1
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest