- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz
blattida #29334 üzenetére
A rendszerépítés stratégiai kérdés. Többféleképpen nekifoghatsz. Pl. úgy is, hogy előszőr lefekteted a kábeleket, majd ahhoz keresel készülékeket. Szerintem az ideális megoldás, ha minnél kevesebb kísérletből jutsz el egy viszonylag ideális eredményig. Ehhez súlyozni kell a sorrendet. Nálam a sorrend végén van a kábelezés, nálad lehet bárhol máshol.
-
andorra
őstag
válasz
blattida #29332 üzenetére
Akár a 150Ft os kínai kábellel. Ha egy jó készülék állványt aláteszel a CD játszódnak, erősítődnek, bármilyen kábeltől függetlenül hallható az előnye. Joggal feltételezem ebből a rendszerből ez pl. hiányzik. Ahhoz, hogy valaki apró különbségek alapján kábeleket tudjon tesztelni, alaposan ismernie kell a rendszerét, meg kell szoknia a hangját. Mostanában vásárolt, septiben elhelyezett készülékek esetében nem igazán célszerű kábeleket tesztelni. Ráadásul, itt tesztelésről szó sem volt eddig.
-
törölt tag
válasz
blattida #29249 üzenetére
Ezt a nem dobnám ki úgy értettem, hogy van olyan hangfal, ami mellett nem vágynék másikra, akkor sem, ha hallanám, hogy jobb az a másik. Ha lenne + pénzem emellett a hangfal mellett, akkor sem hangfal cserén gondolkodnék.
Van pár dolog, amivel így vagyok, van egy határ nálam. Pl a TV-k: Nem akarok másikat, akartam 70 centist, 100 Hz-est, sík képcsövest. Addig kapálóztam, míg meg nem lett. Azóta még csak nem is gondolkodok a cserén, majd akkor, ha ez megérik a cserére, mert kifakul a szín.
Szóval nem dobnám ki, nem cserélném le, maradna, amíg "szét nem esne" -
Tamoo
nagyúr
válasz
blattida #29215 üzenetére
Én most teljesen "benéhaisodtam" kábelek tekintetében. Egyedül a számítógép-dac közt van egy olcsóbb neotech koax, távolság miatt sajnos 4m kellett. (végén hivoxos jittercsökkentő kütyü).
"Huszonezerforintos" ajánlást kaptam a mestertől (a 4m hosszra), de nem vagyok meggyőződve, hogy ennek a váltásnak értelme is lenne. -
törölt tag
válasz
blattida #29191 üzenetére
O.K.,nem olvastam vissza. Te is tudod, hogy már a "mindenféle zenére" is feladja a leckét, a max. 30k pedig végképp. Legalább az arányokkal jó tisztában lenni. Mondjuk, én nem is szeretek olcsót ajánlani, mert valószínűleg kissé éltes darab lesz, amit kissé macerás javíttatni...
-
-
DDL
őstag
válasz
blattida #29000 üzenetére
Azért ennyire ne fogd vissza magad, mivel nem vagy laikus.
Ó dehogynem vagyok laikus. Hiszen pl. nem merek állást foglalni olyan egyszerű kérdésekben, hogy melyik a jobb: cső vagy félvezető? Melyik az üdvözítő út: analóg vagy digitális? stb. Bő 25 év témabelei tapasztalattal a hátam mögött még ezt sem tudom.
Sőt! Az általad említett jelenség miatt (mindenki szapul mindent közvetlen tapasztalat nélkül ugye) még büszke is vagyok erreUff: az örök laikus
Üdv: DDL
-
HornedReaper
senior tag
válasz
blattida #28948 üzenetére
Igen, a hosszabbik falon.
Inkább használtban
Polk Audio-kkal szemezgettem, de használtan is túl drágának tűnnek.
Gondoltam arra is, hogy veszek/gyártatok jó minőségű dobozokat, bele hangszórókat, és valahol bemérettetem/beállíttatom a hangváltót..
Szfvári vagyok, lehet a Videoton-leszármazottaknak van még ilyenre lehetőségük.Max 100eFt-ot szánnék 2 frontra és egy centerre, azonos hangszóró-szettel, középmagas hangszórók nélkül.
Amúgy hangzásilag nálam még mindig az édesapám által valamelyik Orion-ról lekoppintott 3-utasok az etalonok, de azokban betojt szinte már az összes hangszóró, és a (kék) közép soha be sem volt kötve, mert recsegett. A mélyek papírmembránosak voltak.
Valahol a padláson még megvannak.. -
HornedReaper
senior tag
válasz
blattida #28945 üzenetére
Jelenleg így néz ki a rendszer a frontokkal és a centerrel.
Ez javulna a későbbiekben.
Panel nappali, kb 6m x 3,5m, de a hátsó falon nem ajtó van, hanem 1 nagy "boltív-ablak" és mellette boltív, nem zárt a szoba.
A kanapén ülve a center, frontok fejmagasságra "néznek", a surroundok a kanapé kétoldalán vannak, szintén állványon, sajnos elég közel (ahonnan fényképeztem, ott a boltív)..A monitort nem leugatni, egyszer majd lesz helyette nagy TV
4db System Fidelity SF-2030 hangfal van körben (saját gyártmányú állványokon), HM erősítőről megy a zene is.
Mindenképp jó minőségű HM erősítővel szeretném megtartani a surroundokat, a frontokat és a centert cserélném le majd jobbra. A hangfalakat majd "jövő-állóra" szeretném cserélni, hogy később nagyobb szobában is legyen elég hangerejük. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
blattida #28938 üzenetére
És persze az említett húsz év óta eltelt hatvan évben is sokat finomodtak és egyre jobban szóltak, és ez fontos, de az is érdekes, hogy az elv nem nagyon változott. Pedig a marketing...
De az is érdekes, hogy ugyebár az újabb és újabb messiás hifi-tervezők/cégalapítók mindig azzal jönnek, hogy azért álltak neki a saját készülékeik tervezésének (és gyártásának), mert nem voltak elégedettek az addig a piacon levő készülékek hangjával, ezért ők megcsinálták A JÓHANGÚ KÉSZÜLÉKET, és altruizmust gyakorolva meg is osztják A JÓHANGÚ KÉSZÜLÉKET termék formájában a vásárlókkal, - ám A JÓHANGÚ KÉSZÜLÉK persze csak-csak ugyanazokon az elveken, ugyanazokkal a kapcsolásokkal működik, mint a korábbi, nem jóhangú készülékek.Ez a világ minden lehetséges világok legjobbika - Pangloss mester.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
blattida #28897 üzenetére
...ezért valamerre elbillen a tervezés, kivitelezés, attól függően, hogy mik az elvárások, igények vagy a preferenciák.
Ettől válik mássá az a valami. Azt nem lehet megcsinálni, de mást igen. És nem kompromisszum, ha kimondom hogy ez mi és hogy másvalami. Akkor lenne az, ha állítanám, hogy (kis) kompormisszummal, de ez az.
Jó éjt!
-
törölt tag
válasz
blattida #28891 üzenetére
Nono!
(#28892) Lompos48: Más téma, csak szőrmentén kapcsolódik az eddigihez: "szerintünk" neked (is) el kéne fogadnod, hogy a hifizésben, audiofíliában, zenehallgatásban az egyik alapvető "mérőeszköz" a fül, - sőt, a legfontosabb "mérőeszköz".
Szoktuk ezt mondani (neked is) szinte szlogenként, de sokan (mérnökök) nem fogadják el. Miért nem?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
blattida #28889 üzenetére
A fizika, természet stb határokat szab, amiket nem nagyon lehet túllépni. Ha ezt nevezitek kompromisszumnak, akkor így igazatok is lehet. De szerintem nem az, ha ismervén a határokat csinálok valamit és arról pontosan elmondok mindent adatokként, mérve. Most visíthattok!
-
törölt tag
válasz
blattida #28830 üzenetére
Igazából nem is tudom... Jadis-t, AI-t már hallgattam, ARC-t még nem, de valamiért szimpatikus. Már jó régen a csúcson vannak, szóba jöhetne a többi is, de ez az álmom. Remélem, nem lesz rémálom belőle. A néhány wattos SE nekem talán kevés lenne. Mint írtam, nem szándékom a hiper-szuper hangminőség kergetése.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
blattida #28699 üzenetére
Tudomásom szerint A DIN jelentése: Deutsches Institut für Normung.
Tehát minden konnektor, de egyéb rengeteg ipari termék is, amiket a német hivatal "standardba vett/foglalt" rendelkezik a DIN elnevezéssel, amit még követ egy néhány szám/karakter.Tény, hogy az audiós köztudatban az 5 tűs csatlakozó (meg a párja) gyökerezett meg DIN-ként.
-
törölt tag
válasz
blattida #28617 üzenetére
A fóliakondit. Ha jól emlékszem még a tanultakra fóliák vannak nagyon közel egymáshoz rétegesen. Szerintem ugyanarra gondolunk, csak nem tudtam a helyes megnevezést. :-)
Most kikötöttem a magasat és nem hallom a torzítást magas hangerőn sem. Szerintem a magas lehet. Van egy olyan gyanúm, h a kondi nem működött a legjobban és ráengedett elég nagy teljesítményt a magasra. Mindenesetre veszek egy fóliakondit v. egy kétutas hangváltót. Aztán ha nem jó a magas akkor egy magasat.
-
Ear001
addikt
válasz
blattida #28506 üzenetére
ráadásul Angliából nem hozzák ide, semennyiért a hirdetett darabokat...
Tapasztalatom szerint elég egy udvarias levél az eladónak, és 10-ből 8-szor vállalja a szállítás, csak meg kell erősítenünk hogy igen, fizetjük a postát. Így hozott már ki nekem a postás AN K dobozt, 30 kilónyi trafót stb....
Kutya bonyolult ám az angol Ebay rendszerében rendesen beállítani azt, hogy igen, adunk el külföldre, csak fizessék ki a postát.
-
törölt tag
válasz
blattida #28474 üzenetére
Bocs, ez igaz, kimaradt a figyelmemből, hogy kisebb méretűt szeretne. Talán polcra akarja rakni?!?!?!
Valóban, a Sonatával jól jár, ha mindenképpen kicsit akar. Csak kérem, hogy ne polcra tegye, hanem állványra! (De akkor meg helyileg ugyanott vagyunk, ahol az állóval, - tehát én szivem szerint csak-csak rábeszélném az állóra...)(#28475) Bodz: Polcon akarod tartani a hangdobozt? Vagy asztalon? Nem jó hely neki!
-
törölt tag
válasz
blattida #28457 üzenetére
Azt azonban én semmiképp nem akarnám állítani, hogy az "1200 forintos" "hangsugárzó" is lehet hallgatható.
Azoknál az emlegetett Celestion-öknél, Mission-öknél, Tannoy-oknál kezdődik...
Értem, hogy mit mondasz azzal, hogy "azok hosszútávon nem hallgathatóak, mert túlságosan sok hiányzik a hangjukból". Adott esetben el is fogadom ezt a megközelítést, csakhogy most arról van szó, hogy a két-(esetleg három-)féle kényszerű kompromisszum közül melyikőnk melyiket fogadja el inkább. Ez a választás gondolom mindkettőnknél akár változhat is a továbbiakban, bár nálam akkor ez már visszaváltozás lenne, tehát feltehetően kevésbé valószínű. -
törölt tag
válasz
blattida #28452 üzenetére
Hosszabb távon hallgatható hangot már 30-40ezres (új áron!) hangsugárzóból is lehet kapni. Nem lesz valami informatív, nem lesz valami sávszéles, de hallgathatós, zenei hangú lehet. (Az "öregek" emlékezhetnek az első "filléres" (80-100-120 angol fontba kerülő) best buy kisdobozokra 30-40 évvel ezelőttről, lásd Mission, Celestion, Heybrook, JPW, Tannoy...) Ám 80ezerért már egészen jó (hosszútávú hallgathatósága mellett informatív és sávszéles) állódobozokat is lehet kapni, főleg manapság.
Régen én is úgy éreztem, ahogy írod, hogy: "a hangsugárzókra kell relatíve a legtöbbet költeni ahhoz, hogy hosszabb távon is hallgatható hangot kapjunk". Ma már nem így érzem, ma már úgy érzem, hogy a lejátszóra kell relatíve a legtöbbet költeni ahhoz, hogy hosszabb távon is hallgatható hangot kapjunk. De az csak egy dolog, hogy én így érzem, a forrásközpontú felfogás évtizedek óta hasonló erősségű "irányzat", amely váltakozó "sikereket ér el" a hangdobozközpontú felfogással folytatott folyamatos küzdelemben. -
ozzy711
őstag
válasz
blattida #28452 üzenetére
A 80 ezres kategóriát csak a példa kedvéért írtam...
A hangsúly a front end és a hangsugárzó közötti ár(kategória) különbségen van.Egyet értek, pont ezért is hoztam fel a példát, hogy arányait tekintve többet ( szerintem legalább kétszeresét ) kell hangdobozra áldozni, hogy egyáltalán egyensúlyba legyen a rendszer, mivel itt többen is a lejátszókat és az erősítőket ( néha kábeleket ) keresgélik, pedig egy a pénztárcához megfelelő etalon dobozt kell szerintem először választani ( amit a forgalmazóknál meg is lehet sok fajta összeállításban hallgatni ) utána jöhet a többi.
Mire alapozom?
A saját dobozom egy kb. 10 éve készített ( legyen: Diy ez jól hangzik ) Focal meghajtókból összeállított doboz ( három utas konstrukció, kb. 300 k. volt anyagáron ), Audio-Note AN-L kábellel.
Az évek során volt már ilyen olyan erősítőm, cd, dvd/cd/dvda/sacd lejátszóm. Most jelenleg pc-ről nyomom ( adatlapomon szerepel ). Egy valami nem változott: az a hangzás világ.
Képes ez a doboz a "leggagyibb" lejátszóval vagy akár alaplapi realtekkel is akkorát szólni, hogy ( jó értelemben ) belepaszíroz a fotelbe. Nyilván vannak kisebb különbségek, de a hallgatható, szerethető karaktere mindig megmarad. -
Tamoo
nagyúr
válasz
blattida #28381 üzenetére
Még mindig van magas bőven, viszont a ja66-al lényegesen jobban szól mint a rotellel. Nekem így megfelel, erre költeni már nem fogok.
A muse táp ügyében még nem történt előrelépés.
Kicsit háttérbe szorult, nem volt időm foglalkozni vele.
Hivox dac-ommal is vannak problémák, annak is utána kellene járni. Olyan mintha kontakthiba lenne, de csak nagyon ritkán tapasztalom. Pl. miután mozgatva volt egyik csatorna elhalkult és kicsit zúgott. De csak kb. rákoppintottam a tetejére és rendbejött.
szétszedve nem látok semmi problémát.
(#28380) Patice: Merész húzás volt. Nem mindig jön be az amiről jókat olvasni. Legalábbis nálam így volt jó párszor.
-
nebulo5
senior tag
válasz
blattida #28296 üzenetére
Azt hiszem, így fogalmazva is el lehet mondani azokat a nüansznyi karakterisztikai jellemzőket, a két típusról...
Volt nálam több Marantz cd pörgető, sőt a Pioneer típusokkal is próbálkoztam. Végül, a Yamaha cdx870-es modellben találtam meg azt a játékost, ami (szerintem) a jazz zene mellett a kevés hangszeres zenét és akusztikus stílust is (amiket hallgatni szoktam), az elvárásaimnak megfelelően tolmácsolja.
Illik, és kell is hozzátennem, hogy ez csak az én kialakult véleményem, az ízlés világomat szem előtt tartva. De a lényeg, hogy nekem tetszik! -
Dorian
félisten
válasz
blattida #28058 üzenetére
Margitai Zoli csinálta, csöves illesztésű.
Még azt sem tudom milyen cső van hozzá, mert péntek du. kaptam meg, csak gyors kicsomagolásra volt időm, aztán tegnap éjjel jöttem haza.Speeedfire:
Még teljes homály a doboz, de 1mm-es lemez nekem nem tűnik túl masszívnak. Én szintereztetni gondoltam. -
Tamoo
nagyúr
válasz
blattida #27873 üzenetére
Nem lett mérve semmi... sajnos én nem értek hozzá.
pontosítok:
Az első táp először elkezdett ki-bekapcsolni, aztán amikor lekapcsoltam, hogy kikötöm.. szét akartam húzni a cuccot, akkor szállt el. Villant is egy szépet a kábel vége amikor húztam ki és büdös is volt (10-20percet ha ment előtte kb. összesen) A kép erről készült, ezt szedtem szét.
A második jó pár órát volt használva, nem volt gond, aztán csak másnap egyszer spontán kikapcsolt állapotban durrant el.(#27877) bkercso: Első esetben asztali gépről ment, dac-ra volt kötve (lupus c), viszont én hülye az erősítőt ráraktam egy másik tetejére ami szintén hálózatra volt kötve (persze nem volt bekapcsolva), ide ért el a kábel és csak próbálgatni akartam. Második esetben nem voltam ott, elméletileg egy discmenre volt kötve ideiglenesen.
földeléssel nem vagyok képben.
-
Tauren45
aktív tag
-
Tauren45
aktív tag
válasz
blattida #27702 üzenetére
Üdv.
Ne haragudj de ezt a HEED-et sajnos a körzetemben nem tudom beszerezni.
Esetleg valami más ajánlat?
Alpee: És mi az amire figyelni kell egy ilyen erősítőnél? Mert amit így elsőre megláttam az az, hogy Ohm-onként van különböző teljesítmény. Na most ha a Tannoy papír tulajdonságai igazak akkor 8ohm-os és max 100W-os terhelést bír el. Ha jól látom. Akkor értelem szerűen 8 ohmra kell valami 50-60Wos teljesítményű erősítő?
-
Tauren45
aktív tag
válasz
blattida #27698 üzenetére
Tamoo: Elsőre tutira nem kellene nekem sokpontegy. Megelégszem ezzel is elsőkörben aztán később kitudja. Melyikre gondolsz?
Blattida: Nem is tudom, hát mennyit kellene rászánni?
Akkor már vennék valami olyat ami későbbiekben is helyt álló, 100ezer körül, hát a két hangfal együtt olyan 66ezer körül jön ki, gondolom az erősítő a szíve az egésznek.
Ahogy nézegetem youtuben ezt a Tannoy-t, ezzel használják: Onkyo A-9155 Bár nem tudom ez későbbiekre mennyire éri meg.
Ja és említettétek a kábeleket milyet érdemes?
Még valami, ügye ezeken a hangfalakon van ilyen védelmi nem rács ez hanem szövet akármi? mint itt a jobb oldali Tannoy-on
? gondolom csak fényképezés céljából szedik le.
Köszi, srácok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
blattida #27616 üzenetére
többi is csak papiron 16 bites.
pl 20kHzes jeleket is sinus helyett négyszögjellé alakítja,stb. ezt mondják a műszerfejűek.fülre dinamikaátfogása nem jó. torz,gombócos is a hangja, ezért szokták csővel párosítani őket, lágyitja, elmossa a hangot.
volt is, van is tda chip a házban, félvezetős rendszerekben nem tetszenek nekem, csövesekben meg elviselhetőek.
ha már nos dac,akkor ad186x.
-
dudika10
veterán
válasz
blattida #27593 üzenetére
Szerintem a hangdoboz és a hangfal jobban hasonlít mint a zebra meg a zebra. Én előbb keverném össze őket.
Egyébként sem volt kérdés, hogy mit miért neveztek úgy ahogy, hanem az, hogy a köznyelvben hogy terjedt el.Kérdés: értetted már félre?
Nem sokan használják egyébként sem a hangfalat eredeti értelmében, mivel nem igazán elterjedt dolog.Fórum, nem tankönyv.
Felesleges ennyit pattogni ezen, pláne mivel meggyőzni senki nem fog senkit. -
AMDFan
addikt
válasz
blattida #27574 üzenetére
Az, hogy a loudspeaker szótári jelentése hangszóró az pontosan azért van amiért a magyar hangfal szót használjuk. Egyszerűen ez lett a jelentése mint nem összetett szó. Kérdezz meg 100 embert az utcán hogy szerinte mint jelent az a szó, hogy hangfal. Szerintem senki sem fog falba épített hangszórókra gondolni, ellenben ha azt mondod, hogy hangdoboz nem biztos, hogy érteni fogja, illetve ha simán hangsugárzót mondasz, akkor gondolhat a doboz nélküli hangsugárzóra is. Felesleges széllel szemben...
-
bkercso
nagyúr
válasz
blattida #27537 üzenetére
a 60W-osra írtam, amihez toroidot használnék és alu dobozt. Még így is olcsó, ugyanis az időt nem tudom olcsóbban mérni.
DAC-tápokat készítek, de nem hinném, hogy olcsóbb lenne, mint a kínai DAC.
Ezt lelkes gimnazistáknak/egyetemistáknak kell készítenie, nem családos mérnököknek, mert akkor nem lesz olcsó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest