- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
blattida #68262 üzenetére
A korábbi láncaimhoz mérten persze,hogy előrelépés történt,de az igazi "nagy dobásra" most készülök.
Hozzá kell tennem 2 komoly zenei láncot építek egy időben,és egy 5.2-es moziba is belekezdtem.
Ezért van ez a végeláthatatlan készülék halmozás.
Azt meg már nem is említem,hogy nem vagyok komplett. -
gordonfreemN
addikt
-
-
Mikisys
őstag
válasz
blattida #67818 üzenetére
"Kisebb a torzítása ugyanakkora hangerőnél, az érzékenyebb hangsugárzónak, mert kevesebbet mozdul a membrán és azt lineárisabban teszi." - idézek az előző írásomból, ez így van.
-
Nem fog nagyobb torzítást előidézni az érzékenyebb hangszóró, miért is tenné?
Meg kell nézni néhány jobb gyártó weboldalán a hangszóró adatlapját, pláne ahol a torzítást is megadják.
-
Jó mélyátvitelt lehet érzékeny hangszóróval is produkálni, a hozzávaló dobozban.
Egyébként, minden hangszóróhoz meg kell keresni azt a dobozt, vagy egyéb sugárzó egységet, ami passzol hozzá és a lehető legjobbat hozza ki az adott hangszóróból. Ez ma "viszonylag könnyű", mert a hangszóró hozzáférhető adatlapja tartalmazza a paramétereit, ami alapján méretezhető hangsugárzó egység az adott hangszóróhoz.
Ne keverjük össze-vissza a paramétereket és egyéb dolgokat, mert ez növeli az egyébként itt is fellelhető káoszt.Üdv!
-
gordonfreemN
addikt
válasz
blattida #67853 üzenetére
Igen erre gondoltam de az elso mondatban nem hanganyagot hanem hanghullamot kellett volna irnom.
A hszed vegen irod hogy sok analog hangkeltesre kepes eszkoz letezik. Ez igy igaz en arra gondoltam hogy mint laikus kerdezonek probalom leirni a napjainkban leggyakrabban talalhato eszkozok mind dac-ot tartalmaznak mint pl cd player, egy okostelo vagy a tv. Tehat ami digitalis. Nyilvan a vinyl nem tartalmaz dac-ot. De ha rosszul tudom szivesen fogadom a felvilagositast hisz en nem oly reg foglalkozok a temaval. -
Dorian
félisten
válasz
blattida #67818 üzenetére
Tehát végeredményben inkább ellenkező értelemben van köze az érzékenységnek a minőséghez, mint ahogy Python gondolja.
Amúgy szélsőséges értékektől (érzékenység - erősítő teljesítmény -szobaméret) eltekintve semennyire nem kell ezt az értéket figyelembe venni, annál inkább a hangját.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
blattida #67729 üzenetére
Teljesen eredeti alkatrészek párba válogatva ahogy a nagykönyvben meg van irva. 0.1%-os arcol ellenállások és közel 400ezer uF kondenzátor, dual mono kialakitás 4db graetz hid, 150VA toroidvas 1Teslára számolva és van ezüstözött tömör rézhuzalom is a táphoz, szóval igyekszem. Későbbre pedig tervezek 2*20W-os félvezetőset vagy csöves kuriózumot.
-
Krissz80
senior tag
válasz
blattida #67699 üzenetére
Értem, köszi ez segített azért.
Inkább világosabbnak érzem kevesebb basszussal, több magassal.
A teret is valahogy kevésbé mozgalmasnak érzem, de elkövettem azt a hibát, hogy az új kábellel nem teljesen ugyanazokat a zenéket hallgattam, így lehet emiatt.
Illetve pénteken, mintha a nap végére a magasak is kisimultak volna, lehet még be is kell járatni, nem tudom mennyi idő kellhet ehhez. -
válasz
blattida #67691 üzenetére
Pont az a gond, hogy okozhat károsodást, ha túl sok áramot venne ki az erősítőből a hangsugárzó,
...
kisebb hangerőn meg nincs jelentősége,
Az alacsony teljesítményen - kis hangerőre értve, természetesen. Remélem te is így értetted.
Mivel nagyob teljesítményleadáskor már a generátor belső impedanciájára esik a nagyobb teljesítmény, így leég - megfelelő védelem nélkül, ahogy ítrad.(ennek a klippelésnek, mint szakzsargonnak utána kellett néznem, de akkor ez a túlvezérlést jelenti; tápfeszültségnél vág - logikusan -> ezt a vágást használják ki a gitártorzítók, bár nem tápfesznél, jeeee)
-
válasz
blattida #67682 üzenetére
Én úgy tanultam egykoron (1990+/-2 év), hogy a névlegeshez kell állítani az impedanciákat (főleg a komplex imepadnciákat), hiszen az illesztés biztosítja a kimeneti teljesítmény optimális használatát.
Ha 8 Ohm-os kimenetet 4Ohm-mal terhelek, akkor a nagyobb teljesítmény a belső impedancián vész el, és bár nem okoz károsodást, azért az erősítő feleslegesen melegszik. Ha jól értem Ohm törvényét. De fixme. -
BigBlackDog
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
blattida #67604 üzenetére
Azért az a "konstrukciós hiba" vagy 3 egymást követő generáción keresztül tartott (a 6,7,8 vagy 7,8,9 végüeknél, most nem emlékszem pontosan) ezért nem nevezném így egyszerűen annak. Azért a felső(bb) kategóriában [link] még mindig tudnak olyat amire nem lehet azt mondani, hogy nem jó/nem minőségi, bár ennyi pénzből már "bárki" tud jót csinálni, itt már "ízlése válogatja".
(nemrég hallgattam személyesen, semmi kivetnivaló nincs benne, az árát leszámítva)
Az, hogy a "kommersz" kategóriákban "erősítettek" a piaci igényeknek (is) köszönhető és ebben a kategóriában bizony kevés pénzből kell használhatót építeni, ami nagyobb kihívás, mint sok pénzből drágát. Persze azt nem vitatom, hogy egyre inkább a "költséghatékonyság" és a "profitmaximalizálás" a cél, a "valódi minőség" miatt. A Yamaha-nak (igaz hogy több) kiemelkedőbb minőségű terméke van ma, de ők is a legtöbbet a "kommersz" (alsó/közép) kategóriában adják el, így ott erősítettek a piaci igények miatt, ezért tűnik/tűnhet úgy, hogy sok gyártó lejjebb adta a szintet.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blattida #67555 üzenetére
Bocs, már nem tudtam szerkeszteni.
Volt előtte egy Philips CD850 MKII-m. Na, azt kellett volna megtartanom, nem lecserélni a malacra. Hiába volt előtte meghallgatás, jól becsapott. Ki visz vacak lemezeket egy meghallgatásra? Én nem vittem, de utólag is bánom, pedig 20 év telt el azóta. Na nem komolyan mondom, de azóta más lett a tesztalany, nem Telarc és Blue Note, mert azzal minden jól szól.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blattida #67555 üzenetére
A 6000 OSE meg 20 éves modell.
De már az sem a régi "iskola" szerint épült.
Amit utáltam benne, hogy "audiofil" lemezekkel szépen elvolt, de amint kapott egy kicsit is vacakabb felvételt, azonnal borult minden. Karcos, szúrós, döngő, idegesítő lett a hangja. Konkrét lemezeket tudnék mondani, mivel szólt szépen és mivel borított ki.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blattida #67552 üzenetére
Biztosan igazad van.
Az 5000-est nem hallottam szerintem, de erre utaltam is.
Azt mondod, képesek voltak visszahozni a 80-as évek végét, mikor még jó hangú vasakat gyártottak?
Amiket malactól mostanában hallottam, hát, nem nyűgöztek le. NAD annál inkább. De itt az "ízlések és pofonok" már erősen közrejátszik.
-
-
fehér_ember
addikt
-
Dorian
félisten
válasz
blattida #67277 üzenetére
A subnál lévő adatokat inkább elírásnak / elmérésnek gondolom, mert ha ez lenne a valóság, a vevők nagy része az eladó fejébe húzta volna. A sokkal-sokkal olcsóbb Dynavoice Thunder t-12 -3dB-en tud 22 v. 23 Hz-et, de ez elmondható a hasonló SVS és egyéb mélyládákról is.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
blattida #67196 üzenetére
Hallgattam már mindegyikkel zenét, igazából mind megfelelt.
Az apró különbségek meghatározásában sajnos nem vagyok túl jó, mindig megkérdőjelezem magam, ezért nem sikerült még dönteni, hogy melyik legyen a végleges.
Na meg halogatom a dolgot amíg átkerül a cucc a másik helyre, ott kell jól teljesítenie.
Az M3i-vel a Furutech tűnt a legjobbnak, de az A5-el újra meg kell majd hallgatnom mindet.Krissz80: A vékonyabb 268-006-000-ból 4.5-5eFt körül volt egy 1m-es pár dugózva, a vastagabb talán 12-13e körül ...
-
Krissz80
senior tag
válasz
blattida #67190 üzenetére
Ahogy nézem azt is a Neutrik gyártja.
Amúgy még a 2k/db ár is megfelelne, ha az hozna hangban, és akkor még mindig csak 10k-ban van a szerelt kábelem.
Vannak tartalékban Amphenol ACPR csatik is, azt otthonra rendeltem a házimozihoz IC csatinak.
Bár a Sydney is le volt butítva egy 300Ft-os Jack2RCA csatlakozóval.
-
Krissz80
senior tag
válasz
blattida #67183 üzenetére
Valami lehet nem értek.
"Csak árnyékolás szempontjából nem optimális, egyébként igen."
Ha ez kihat a hangminőségre, akkor nem jó megfogalmazás a csak.
Ha sima asszimetrikus IC-t használok, akkor az RCA belső csatlakozója a jel, és a külső a föld.
Vagyis a földön jön vissza a jel a forráshoz.
Ez így nem jó?
Vagy jó csak ha külön van a földelés az még jobb? -
Krissz80
senior tag
válasz
blattida #67181 üzenetére
Akkor ez az unbalanced VDC patch kábel sem jó magában?
Amúgy van a VDC-nek egy kategóriával feljebbi 2 eres kábelja ami jobb mint a 268 006 000?
6-10 m-es sub kábelnek is jó lenne ez a 268 006 000 VDC
-
krichd1
addikt
válasz
blattida #67022 üzenetére
A normálisabb T-ampok nem is ennyibe kerültek. Én az olcsó alap T-ampokhoz hasonlítva értettem, azokhoz képest ez az erősítő határozott előrelépésnek tűnik.
(#67023) Tamoo: A Standartok általában kicsit tompa hangúak, lehet azért, bár ez a 2 Pro és a 2/2-re már nem annyira igaz.
(#67030) Irmscher 353: Nem igazán ajánlott a CAT7 kábel, a jobbak áráért már lehet kapni rendes hangszórókábelt is, inkább azokat próbálgasd (VDC, Klotz, Sommer, Mogami, Tasker). Volt egy CAT kábel korszak, de szerencsére már elmúlt.
Valahogy a hülyeség mindig gyorsabban terjed, mint az értelem. -
Dorian
félisten
válasz
blattida #66967 üzenetére
Nem röhögni:
Egy ajándékba kapott, gránitból faragott lúdtojás-méretű "dísztojás" Nem tudom, hogy jut valakinek eszébe ilyesmit venni-ajándékozni? Ha mondjuk Fabergé tojás lenne, könnyebben túltenném magam rajtaA lakk a hátsó-felső vízszintes éléről kb. 1cm hosszan, 3mm szélességben lepattant, szerencsére használat közben nem látszik, de azért elég mérges voltam. Fekete körömlakkal bevonom majd azt a részt a biztonság kedvéért.
Még szerencse, hogy ennél drágább hangfalra sosem lesz pénzem, így nem kell tartanom az eladásánál értékvesztéstől
-
-
fehér_ember
addikt
válasz
blattida #66935 üzenetére
És amiket én felvetettem, azokról mi a véleményed.
Csak azért kérdem, mert előbb-utóbb biztos lesz majd külön "hi-fi"-s dac-om és mini pc vagy notebook is csak zenelejátszónak, amiknek a tápellátásán majd agyalni fogok. -
fehér_ember
addikt
válasz
blattida #66885 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ.
Eléggé nem voltam képbe a transzformátor felfogatásával sem, ugyanis tegnapelőtt amikor kivettem a 4 csavart akkor döbbentem rá hogy ezidáig lehet hiába ellenőriztem a csavarok meghúzottságának állapotát a kereszthornyú csavarfej és a lemez alatti anya "húzásával"; hisz nem tudtam hogy a transzformátor alatt szintén csavaranya van és ráadásul valami fehér műanyagszerű alátéttel amikből már volt apró darabokra szétesett is. Ezzel csak azt akarom mondani, lehet mégsem voltak kellően összeszorítva a tanszformátor lemezei, így egy hangyányi esély talán mutatkozik az operáció megúszására, de azért nem igazán hiszem hogy annyi elég lesz az üdvözüléshez, még gumival sem. Remélem ha megérkezik a donor, akkor annak halkabb lesz a tápja és így hasznát vehetem szükség esetén; mert nem sűrűn van olcsón eladó (igaz most épp van másik is, persze azt már nem szándékozom megvenni
, annak ellenére sem, hogy épp olyan "ezüst" előlapos mint a sajátom, és külsőleg mégszebb állapotú).
Nincs összehasonlítási alapom más sztereó erősítővel (technics-szel sem), ezért nem tudom mennyire más világ (rosszabb-e vagy jobb-e). Apróhirdetésben láttam tavaly előtt ősszel, Kecskeméten árulták. Őszintén szólva nagyon tetszett külsőleg és az előbbiekben is linkelt oldalon a kortársaihoz viszonyítva a beárazás alapján is az értékesebbek között szerepelt + a belseje se rettentett el.
Belenyúlás mentes, működőképes.Az átkondizás még nem szerepel következő lépésként tervbe, hanem egy ennél legalább 15-20 évvel fiatalabb általánosságban is jónak mondott márka-típus beszerzése.
Acron - Grundig viszonylatban még kíváncsibbá tettél, igaz a "nagyon másképp szól" nem túl jó előjel.
Azt hittem német-német, zárt-zártHangsugárzó kábelnél úgy gondoltam, muszály egy másmilyent is kipróbálnom, ezek szerint abban nem tévedtem akkorát.
-
Tamoo
nagyúr
-
fehér_ember
addikt
válasz
blattida #66655 üzenetére
Hát nálam nem volt mélyhiányos, pont az volt a bajom vele, hogy többlettel akarja kompenzálni azt amit valójában képtelenség ekkora méretű hangszóróból kihozni. Ez ráült a hangzására, emiatt nekem fedettnek tűnt.
De nem bánom hogy kipróbáltam, amúgy örökké furdalt volna a kíváncsiság, és szerencsére nem volt nehéz eladni.
Sajnos sok mindent nem halottam még a régi, jelenleg olcsók közül sem (mission, mb quart, heco ...stb), ezeket is szívesen kipróbálnám.
Erősítőkön is gondolkozom, hogy tapasztalatot szerezzek hogy szólnak (milyen jellegzetes hangzásuk van) pl. a következő márkáknak pioneer; yamaha; denon; vagy valamilyen marantz; Persze ha lenne rá pénzem akkor az újak közül egy Vincent Audio erősítőt is szívesen meghallgatnék és hangdobozokból se csak régi olcsókat próbálgatnék.Amúgy nem tudom hogy miért nem szerveznek az olyan üzletek, amik sokféle hangdobozt, erősítőt tartanak, alkalmanként meghallgatásos délutánokat. Persze nem ingyen, hanem előre meghirdetve, előre bejelentkezés alapján, belépőt szedve. Akkor legalább lenne esélye a hifi-s szellemiségű embereknek tapasztalatokat szerezni, és így azt is tudnák, hogy milyen hangzás irány az ami nekik fekszik. Erre amúgy csak a régi (azaz már olcsóbb) cuccokat cserélgetve van valami esély, persze valószínűleg ekkor már ilyeneknél is fogunk leragadni. Az üzletek meg csak siránkoznak hogy kevesen vásárolnak új holmikat, ha meg valaki elmegy meghallgatni valamit, az meg ugye nyűg az eladóknak főleg ha végül nem ott vásárolnak. Ezért kellene belépődíjas meghallgatásokat tartani, ha már amúgy is ott állnak a dobozok, erősítők; a vevő se érezné pofátlannak magát és az üzletnek is lenne egy kis bevétele belőle, nem beszélve a termékek népszerűsítéséről... Én szívesen elmennék ilyenekre, ha épp ráérnék, pár ezer forintot simán áldoznék rá, alkalmanként.
-
-
neilszab
őstag
válasz
blattida #66593 üzenetére
A vállalati laptop-om belső írójával, egy teljesen sima 200 Ft-os Sony lemezre a WMP-vel lassú módban minden speciális opciót kikapcsolva....
Pont az volt a kérdés, hogy ezek közül mi az ami számít, és hogy egyáltalán lehetséges-e veszteségmenetes CD írás... de fent linkelt cikkből kiderül, hogy kb nem, max törekedni lehet rá és minden számít.
Szerintem folytassuk itt: Audio CD írása
-
neilszab
őstag
válasz
blattida #66587 üzenetére
Maguk a WAV fájlok még rendben vannak...
Komolyan mondom, az ilyen cikkektől kapok rendszeresen agyfaszt és megy el a kedvem a témától napokra-hetekre!
Teszt - Írható CD lemezek meghallgatásaSemmi értelme ennek az egész digitális technológiának, ha a bináris jeleket nem vagyunk képesek veszteségmentesen tárolni és eljuttatni egyik eszköztől a másikig. Másik ilyen vesszőparipám az digitális kábelek... komolyan nem készült még olyan USB/Coax kábel, ami képes lenne a szabvány által előírt sávszélességben hibamentesen átadni a jeleket A-ból B-be?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest