- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #63864 üzenetére
Azért nem mindegyik Denon erősítő jó ár/érték arányú, régebbiek között is vannak gyengébb, vagy erősen ízlés függő típusok. Például az "Optical Class A" típusok között elég sok az ilyen.
(#63865) .DLL: Kifutó széria, már van helyette 30xx, gondolom ezért akciózzák.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #62827 üzenetére
Műszakilag valószínűleg eléggé más a kettő.
De nálad egyébként sem lehet tudni. -
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #62827 üzenetére
Amelyikkel az adott rendszerben többet javulna a hang.
A Delphi jósda már zárva van. -
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #62571 üzenetére
Mármint neked vagy nekik?
-
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #62532 üzenetére
Miért kell hülyeségeket beszélni?
Tudod hány nagyon jó kábel szigetelése PVC? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
PrinceHerceg #62537 üzenetére
Te meghallottad a tápkábel szigetelésének anyagát???
Na ez nekem nem menne, pedig igen komoly a cumó.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
PrinceHerceg #62532 üzenetére
Hmmm..
Ha jól megnézed, ez direkt audió célra készült. Nem rossz gyártó a supra. -
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #62525 üzenetére
Valóban, sokan keverik. Nem is volt Esprit szériás CD lejátszó.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
PrinceHerceg #62503 üzenetére
Azert 30 cm tavolsag jot tesz a kinezetenek hogy finoman fogalmazzak
Mondjuk mivel en csinaltam en tudom hogy hol vannak a hibak, de egy laikusnak nem tunik fel elsore. De legalabb van darabja vagy 30 kilo
-
zoltanz
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #62312 üzenetére
Majd összecsapnak a Vidi meg a NAD erősítő, az utóbbinak kevesebb az alapzaja félhangerőn, és talán kicsit jobbak a magasai. De még egymás után kell hallgatnom a kettőt.
Vidi-hez gyengébb minőségű kábelek lesznek használva (DIM), viszont olyan mélyre lemegy néha a Canton-okkal, hogy beleborsózik (szó szerint) a hátam. -
gubabela
senior tag
válasz
PrinceHerceg #62301 üzenetére
Az attól függ, mennyit szánnál rá. Itthonról mondjuk innen, külföldről meg az ebay tele van.
-
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #62261 üzenetére
Igen, ugyanúgy meg tudod tenni és igen, testre vagy földre kellene kötnöd, lehetőleg a legrövidebb kábellel..
DrRape
Szia!Ha szétszeded, akkor kikötheted, de ki is pucolhatod, ha akarod...
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
PrinceHerceg #62093 üzenetére
Ehhez valakinek esetleg tippje, hozzáfűzni valója?
-
Helbika20
tag
válasz
PrinceHerceg #62216 üzenetére
Nem, egyáltalán nem titok: (telefonról nem tudok linket írni) http://www.gemkft.hu/ nincs árlista, árajánlatot kell kérni, amit írtam, az is körülbelüli ár, mindig változhat.
Ha kéred, össze is szereli neked helyben vásárolt csatlakozókkal. 60 centisből 2 darab, + a 4 rca 5000 bruttó (a szereléssel nem kell bíbelődni, ennyit szerintem megér a felár..kb 600 egy rca csati ott)@maci1234 így van, pontosan azokkal szereli fel, bár állítólag megéri rátenni mondjuk egy wbt-t annyira jó.
Ha tudnád én hogy várom.. :3 hétvégére itthon lesz a nad páros (na az egy érdekes beszerzés volt) meg a kef c75 meg új bútor meg kábelek és zene és... Awhh -
BBéci
legenda
válasz
PrinceHerceg #62209 üzenetére
Ha tornyok helyett hangdobozokat használnál, talán jobban szólna a rendszer.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #62131 üzenetére
Milyen rendszered is van? Persze csak ha nem vagyok túl indiszkrét. Érdekel, hogy minél okozott ekkora javulást. Nekem is van amúgy egy Habia tápkábel feldobva a szekrény tetejére.
python1: Mennyire combos?
-
blattida
nagyúr
válasz
A habia árában, főleg a honi nagyon olcsó fórumos beszerzést figyelembe véve, jó kábel, de Doriannak igaza van abban, hogy hosszabb távon azért előjönnek majd a negatívumai is, ami leginkább a fárasztó hatásában lesz tetten érhető.
Dorian
Árában tényleg best buy a habia, de az igaz, hogy tápkábelnek kevésbé felel meg, mert valóban a magasabb frekiken kevésbé viselkedik szűrőként, köszönhetően az ezüstözésnek és a villamos hálózaton nagyon sok rádiófrekis zavarjel utazik, amit, ha valaki szeretne minél jobban elnyomni, akkor nem jó felé kapisgál a habiával. Ettől függetlenül nem rossz hangú kábel, már csak azért sem, mert amúgy elég részletező hangja van, így nem meglepő a kiváltott öröm, főleg a pc-s tápkábelek után... -
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #62133 üzenetére
Zavarok, torzításokat a tapasztalatlan fül - de még a tapasztalt is elsőre - gyakran a részletek növekedésének éli meg.
Ettől függetlenül egy PC-s tápnál biztosan jobb. -
Dorian
félisten
válasz
Én azt nem értem, hogy miért pont Habiát választottál tápkábelnek? Elvileg a skin hatás miatt a kábel felületére szorulnak a magas frekvenciák. Ez tápkábel esetében a szinusz 50Hz-re rakódó magasfrekis zavarokat jelenti, amit éppenhogy szűrni kellene, mondjuk a kábel felületi kezelésével vagy a dielektrikum megválasztásával, nem az ezüstözéssel még jobban bevinni a rendszerbe.
Habia tipikusan az a drót, amire nagyon sokan elsőre elképednek, hú, meg ha, aztán hosszabb távon valahogy zavaró, idegesítő.Lehet, h rosszul gondolom, ezért kíváncsi vagyok a szakemberek (Blattida) véleményére a témában.
-
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #62127 üzenetére
Persze, minden normálisabb villamossági alkatrész boltban vagy webshopban kapsz
-
MasterMark
titán
válasz
PrinceHerceg #62113 üzenetére
Nem IEC aljzatot raksz rá?
-
Lewzke
őstag
válasz
PrinceHerceg #62085 üzenetére
Mindegy melyik felén lesz a fázis, ha használod akkor fordíthatod. Megnézheted az eszközödben melyik vezeték vonalon van a biztosíték és a kapcsoló, AZON legyen a fázis. Jobb, ha azt szakítja meg a kapcsoló/biztosíték.
-
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #62023 üzenetére
A, a másik kettő felejtős.
-
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #62023 üzenetére
A
-
.DLL
veterán
válasz
PrinceHerceg #62012 üzenetére
Te sem láttad a jobbra zárt gonosz szmájlit mi?
Egyébként a legegyszerűbb ha veszel hozzá zsugorcsövet, abba behúzod, finoman rámelegíted − ezzel meg is van a kábel beégetése
− majd arra mehet igény szerint kígyóbőr - ami ha elég sűrű szövetű már önmagában jó második szigetelésnek, ha megsérül látszik, és máris gyanakvásra ad okot, ezért megnézi az ember, hogy ép-e a kábel további része.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #62006 üzenetére
Én úgy hallottam, hogy az ilyen plusz teflonszalag vastagságtól függően kb. 15%-al szűkíti a színpadképet plusz a zenészek egy lépést hátralépnek.
-
XtremLor
őstag
válasz
PrinceHerceg #62006 üzenetére
Ez a teflon szalag, vizhez, gazhoz jo tomiteni, mint regen a kender ugy kell hasznalni, sok ertelmi nincs a kabelre tekerni....
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61806 üzenetére
(OFF)"de akkor abban a porfészekben ez a 2-3 gyártó volt"(/OFF)
Szerintem ezzel mindenki tisztában van. Vagy talán mégsem?
Attól még nem lesz jó autó a Trabant, vagy a Zsiguli, mert nem volt más....
Akkoriban is volt Heybrook HB1, Spendor PS1, BC1, csak "kicsivel" nehezebb volt hozzájutni, de elérhető volt, ha nagyon szerette volna valaki, ( Belgrád Rakpart ) ugyanis M.O-n is beszerezhető volt, bár az akkori zenehallgatási "kultúra" nomeg' pénztárca, nem könnyítette meg a dolgot.
Később, a Preludiummal már egészen jó hangú dobozt sikerült a Videotonnak összehoznia, kár, hogy nem sokkal később vége is lett a cégnek. Hozzá kell tenni, nem saját fejlesztésű hangszórókészletből sikerült a "varázslatuk", amit nem is titkoltak, sőt...Én is csak ennyit akartam mondani.
kb.
(#61814) lugosi: nagyon.
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #61785 üzenetére
Én is itt élek, bár mostanában nem mozgok... ☺
-
Dorian
félisten
válasz
Attól, hogy a kommunizmusban összesen paprikás krumpli meg tökfőzelék közt lehetett választani, még egyik sem jó.
A világ kinyílt, a szemellenző lehullt. A Vidi bizony pocsék volt, mind a hangfal, mint erősítő fronton.
Nekem az volt az első komponens rendszerem. Koleszbe döngetni jó volt, mindig nálunk voltak a szobabulik
De ma már más a mérce. -
Gabor970
addikt
válasz
De, a videoton dobozok hangja nagyon gyenge minőséget képviselt. Teljesen mindegy, hogy mit lehetett kapni, vagy mit sem. Az orionok jobbak voltak, de a jótól azok is messze sajna.
Ráadásul a hirdetőkön sokat "dicsért" nagy videotonok még a kisebbeknél is csapnivalóbb hanggal örvendeztették meg a közönséget. -
rukh
senior tag
válasz
Ne felejtsük el a BEAG-ot sem, nem azért, mert annyira kiváló volt, hanem a történelmi hűség kedvéért ...
-
blattida
nagyúr
válasz
Az egész egyszerűen ténykérdés, hogy a videoton minden terméke sokkal gyöngébb volt az orionénál. Két dologban volt jobb a székesfehérvári cég: dizájnban és árban, minden másban messze elmaradt az oriontól.
Szó sincs itt a divatutálatról. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61735 üzenetére
5ér' átveszem.
-
BBéci
legenda
válasz
PrinceHerceg #61732 üzenetére
Hasonlítottunk Zeppelint NAD Viso-hoz, utóbbi egyértelműen jobban szólt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61732 üzenetére
Szerintem mindenképpen jobb a polcsugárzó.
A "Zeppelin" inkább bulira való, vagy csak simán dokkolónak, ( bár húzós, az ára miatt) de a tere, a hang tisztasága, dinamikája, sosem lesz olyan, mint a polcsugárzóé, még ha úgy véled is hallani. Szvsz.
Egy nagyobb, testesebb B&W biztosan ráver dinamikában, viszont a kisebbnek esetleg jobb, pontosabb a tere, cserébe. Amúgy nem kell félned attól, hogy dinamikátlanul szól.
Szó nincs róla.
Bár, nem mindegy, mire szeretnéd használni, mert én "jobb" minőségű zenehallgatásra gondoltam, megfelelő hanganyaggal támogatva, nem pedig empéhárommal.
-
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #61702 üzenetére
Azért vakkantgatok, mert nem bírom amikor a hülyeség magabiztossággal párosul, és te jó vagy ebben.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61696 üzenetére
Az egyik bookshelf, a másik meg egy dokkoló.
Hogyan lehet ezeket egymáshoz hasonlítani?
Az egyik sztereózásra lett kitalálva, a másik MP3 kihangosítására.
-
nebulo5
senior tag
válasz
(Dorian már a tököm kivan veled, hogy mindig csak vakkantgatni tudsz... )
Abszolút nem baj, ha "vakkantgat"! Legalább helyére tesz dolgokat, amit dilettánsan összehordasz. -
Ear001
addikt
válasz
Az megvan, hogy egy csomó dobozt direkt vékony, rezonáns falura építenek, lásd AN, Harbeth, Kiso, stb, amiket utólagos belekontárkodással csak elrontani lehet?
-
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #61698 üzenetére
Tegye tele mi? Mi alapján írod, hogy tele? Miért nem kevesebbet? Milyen sűrűvel?
Ne kontárkodjunk már, ezt mérés, számítás kérdése, a több nem mindig jobb. -
toto0569
addikt
válasz
PrinceHerceg #61698 üzenetére
Köszi!
-
toto0569
addikt
válasz
PrinceHerceg #61696 üzenetére
Szerintetek ebbe hova kell "bélést" rakni?Semmit nem írnak róla.
[link] -
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #61581 üzenetére
Sűrű szivacs, kőzetgyapot. Kereső + visszaolvasás = sok infó
Megjegyzem, hogy az igazán szakszerű csillapítás azért nem itt kezdődik, hanem a helyiség akusztikai bemérésénél és az akusztikus mérnök által előírtak teljesítésénél.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
PrinceHerceg #61482 üzenetére
Köszönöm
-
zsoltnyiri
tag
válasz
PrinceHerceg #61466 üzenetére
Köszi szépen, ezt mindenképp megnézem! Épp azért kérdezek, mert nem igazán értek a dologhoz
-
.DLL
veterán
válasz
PrinceHerceg #61453 üzenetére
"párX" az mit jelent?
-
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61429 üzenetére
Lenne, csak az a kérdés, hogy neked bejönne e. Viszont, mivel tényleg nagyon olcsó, ezért sok veszítenivalód nincs, már csak azért sem, mert az eredi drótoknál biztos, hogy jobb.
-
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61427 üzenetére
Az ilyen kérdéseket inkább rendelés előtt kellene föltenni.
Az árát nagyon megéri, viszonylag kiegyenlített hangú kábel, de az olcsó ezüstözött kábelekre jellemző magaskiemelés és színezés rá is vonatkozik.
-
válasz
PrinceHerceg #61423 üzenetére
Nyilván 220-as hálózati kábelnek akarod. Jó választás, ettől jobb már csak egy decemberben kapható, piaci karácsonyfaizzó-füzér kábele lenne.
(Persze simán lehet, hogy remek "hangja" van, valamilyen beteges hifi-sznobizmus miatt még sosem próbáltuk.)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61423 üzenetére
Te szereted villával enni a levest?
Pedig kanállal egyszerűbb.
Szvsz.
-
.DLL
veterán
válasz
PrinceHerceg #61342 üzenetére
A rendszered többi eleme hogy áll, már kész, rendben van, megállapodott? Már csak a tápkábelen múlik a boldogság?
-
gyurczy
őstag
válasz
PrinceHerceg #61347 üzenetére
PriceHerceg: Van létjogosultsága, csak nem biztos, hogy megéri sk szopni vele.
Ribi: Audia Belden kábelből csinált cuccot ad, ezért hoztam ezt példának. Az már más kérdés, hogy a Strumentohoz is ezt adja, aminek az árába azért sokkal jobb is beleférne. Nyilván a megfelelő szabványok betartására a cégek odafigyelnek.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61340 üzenetére
Egy "normális" erősítőhöz hajókötél átmérőjű tápkábelt adnak gyárilag...
Biztos hülyék, ugye?
Hangfal kábelből is kapható 0.75 mm-es, minek akkor 6 mm-es?
Szerinted?
-
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61336 üzenetére
Szia Hercegem!
A kc 230-nál ez mindenképp jobb kábel.
Majd meséld el, hogy milyen lett.liszi70 +ribi
Vannak olyanok, akik szerint nem szükséges annyira nagy átmérőjű vezető a hálózati kábel esetében (sem), szigetelés szempontjából meg nem lesz vele gond. -
Ribi
nagyúr
válasz
IC kábelt 230V-ra?
Hááát. Érdekes megfontolás -
válasz
Sosem fogom megérteni, miért ilyenben gondolkodsz? De te tudod.
Ez például még olcsóbb is, és tényleg hálózati kábelnek való. De ez csak egy példa, Dunát lehet rekeszteni a hálózati kábelekkel.
Egyébként miért pont a linkelt, teljesen más célra készült kábel mellett döntöttél? Van racionális oka, vagy csak megérzés?
-
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61329 üzenetére
:A konkrét kc 230 nem árnyékolt kábel, de van nekik olyan is
Mindkettő ofc, viszont a köpeny anyaga miatt hangi szempontból jobb a kácsa, már csak a belső pamut szálak miatt is. Eget verő különbségre azonban ne számíts, viszont az rh felső basszusban erősebb egy picit, ezért nyomulósabb. Hangi tisztasága jobba kácsa kábelének, de az sem a pontosság bajnoka. Ennyiért nem is lehet elvárni ilyesmit.
A belső hideg/testpontra kötheted, az amúgy is megegyezik hangsugárzó kijárat "-" pólusával...
-
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61326 üzenetére
A
Hangszórókábelnek meg madzagnak is jobb a kácsa drótja.B
Műanyag kosárnál teljesen mindegy, nem fog sokat lendíteni semmin.
Ha csinálsz a szoninak földelt tápkábelt, akkor többet tud segíteni, csak figyelj a testelésre, mert lehet, hogy zajosabb lesz...bajnokpityu
Általában, tegyük hozzá. -
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61283 üzenetére
A glicerin egy nagyon jó anyag, viszont a mostani, messze nem olyan tartós műanyag habszéleknek nem fog annyi plusz évet jelenteni, mivel ezek élettartama eleve sokkal rövidebb.
-
simongab
senior tag
válasz
PrinceHerceg #61283 üzenetére
A glicerin jót tesz a gumiperemnek, és általában minden gumialkatrésznek...
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #61150 üzenetére
Ahogy mondták is érintésvédelmi és villanyvezető tulajdonságok miatt a hangfalkábel nem jó tápkábelnek. Az meg a másik, hogy annak a cuccnak bőven jó a sima mezei villanykábel tápnak, hangfalkábelből meg valami pár ezer Ft-os.
-
gyurczy
őstag
válasz
PrinceHerceg #61150 üzenetére
Kácsában a bejárattól balra a földön szokott lenni a maradékos doboz jóárasított kábeldarabokkal, abban turkálj ha ennyire kis ráfordítást tervezel.
-
.DLL
veterán
válasz
PrinceHerceg #61146 üzenetére
Tápkábelnek minimum kettős szigetelésű vezetéket szanbad használni, érintésvédelem, első lecke. (Talán nem is ennek kéne lennie az elsőnek, súlyos hiányosságok lehetnek e téren...)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61146 üzenetére
Ne hangfalkábelt használj erre a célra.
Egészen más a szigetelés, más a funkciója, mint egy kifejezetten tápellátásra tervezett kábelnek. Még a fizikai ellenálló képessége is sokkal jobb egy tápkábelnek, ami elég fontos lehet akár érintésvédelmi szempontból is. Szvsz. -
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #61120 üzenetére
Ez milyen kérdés már? Kinek, milyen szempontból?
Az biztos, hogy természetesebb, tisztább és pontosabb a wharfedale.
-
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #60925 üzenetére
Látom mindent jobban tudsz, óriási magabiztossággal.
Úgyh nincs értelme kérdezned, csinálj amit akarsz. -
trufa12
addikt
válasz
PrinceHerceg #60925 üzenetére
lol 250 ezer forintos mélynyomó (legalábbis nagyjából annyi volt az utolsó ára) és capxon kondik ... :
hát jót derültem így estére, ez a tömeggyártás átka...
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #60922 üzenetére
Ahogy látom, már gyári állapotban is impregnált papír membrános a hangszóród, erre még egy impregnáló rétegnek én nem látom értelmét. Mivel, ahogy írod tömeget mindenképp növel, így a tekercselés nagyobb terhelést fog kapni. Kis tömegnövekedés sem elhanyagolható, mivel a szub hangszóró nagy elmozdulásokat végez (kilengés), főleg ha nagyobb hangerőn hallgatod. Végeredményben az szinte biztos, hogy halkabban fog szólni mint eddig, ugyanolyan hangerőre állítva az erősítőt, az hogy jobban fog-e szólni, az egyáltalán nem biztos, sőt erősen kétséges. Nem ismerjük a hangszóró paramétereit, sem azt, hogy a membrántömeg akár kis mértékű növelése milyen változásokat okozna visszahatva az erősítőre.
Továbbá nem tudom, hogy ez a shell lakk mennyire tartós megoldás, gondolom jól felhígítva kennéd rá, illetve felvitelnél mindenképp ügyelni kell, hogy gumiperemre ne kerüljön rá, azzal biztos hogy károsítanád a hangszórót.
Korábban írtál arról is, hogy már több mindent kicseréltél, változtattál az elektronikán, szóval elég lutri a végeredmény, én a helyedben nem foglalkoztam volna ilyen átalakításokkal, inkább vettem volna egy jobb szubládát.
Még annyit, hogy a "HP-n is millióan írják" elég erős túlzás, néhányan írtak róla. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
PrinceHerceg #60922 üzenetére
Csináld és írd le mit tapasztalsz. Csak egy motort vesztesz max.
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #60920 üzenetére
Inkább a lebeszélési tippet kellene megfogadnod, mert az ötleted nagyon rossz, a végigvitelével (már ha sikerül), komoly kárt okozol magadnak. De kétlem, hogy sikerül, mert ha komoly szakembert keresel meg az ötlettel, ő is nyilván lebeszélni fog róla, vagy olyan árat mond (okkal), ami aránytalan lesz ahhoz képest, mintha olyan hangszórót vennél, amilyenre szerinted szükséged van. A hangszóróban minden mindennel összefügg, nem lehet a membránt megváltoztatni, az ötleted értelmetlen, nem véletlenül mondják.
Az adott formában a shellakozás is értelmetlen, de legalábbis jó esélye van, hogy sokkal több kárt okoz, mint esetleges hasznot! Pontosabban a kár biztos, a haszon legfeljebb remélhető.A kivétel kivételeként, kivételes ok miatt szóltam, utolsó utánilag
-
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #60917 üzenetére
Gányolva kihozható egy tizesből, de ebben az esetben kapsz egy szinte használhatatlan valamit. Normálisan megcsinálva meg ennél többe fájna, plusz, nem az lenne, amit szeretnél...
Keresd shalafit itt a fórumon vagy az avx-en Tüű Karcsit. -
.DLL
veterán
válasz
PrinceHerceg #60917 üzenetére
Na ja, ennyiből sajnos nem fognak lengedezni a jelentkező kezek erdői.
-
.DLL
veterán
válasz
PrinceHerceg #60915 üzenetére
Az egyetlen épkézláb tanács, hogy a hangszórót egyben cseréld, egy paramétereiben megfelelőre. Az új hangszórónak a mágnese, a tekercse, a membránja, a felfüggesztése mind össze van/lesz hangolva, nem pedig egy megbontott rendszer...
Mennyi a keretösszeg amit eredetileg a membráncserére szántál?
-
nebulo5
senior tag
válasz
PrinceHerceg #60913 üzenetére
Igen, tudom! Semmi közöm hozzá! De teljesen egyetértek PuMbA hozzászólásával, miszerint: " Rossz forrásokból olvasol
Lehet dobálózni anyagnevekkel, de nem ezen múlik a hangzás
"
Olvasva ezt a mélynyomó mizériádat, önkéntelenül is eszembe jutott, mikor kis srác koromban az unokatesóm, a legminőségibb madáreledelt szórta a nagyink kakukkos órájába mondván: ettől majd "szebben" szól az a madár benne...
De hajrá! Szurkolok Neked és annak az "aranykezű szakinak", akit majd megtalálsz a mindent áttörő - utolsó műtéthez! -
PuMbA
titán
válasz
PrinceHerceg #60909 üzenetére
Rossz forrásokból olvasol
Lehet dobálózni anyagnevekkel, de nem ezen múlik a hangzás
-
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #60909 üzenetére
Az egy más formájú, méretű és tömegű membrán lenne, biztos, hogy a lengőcsévéhwz és a tekercshez is hozzá kellene nyúlni, az már gyakorlatilag egy új hangszóró lenne, teljesen más hanggal és paraméterekkel. Biztos van, aki megcsinálja neked, csak elég húzós lenne a vége és nem azt kapnád, amit szeretnél. Már korábban is kérdezted és már korábban is írtam, hogy fölösleges, ne tedd!
Illetve, ha annyira akarod, akkor csináld... -
.DLL
veterán
válasz
PrinceHerceg #60907 üzenetére
Biztos, hogy megéri ez neked? Nem lenne olcsóbb és biztosabb venni egyet? Amúgy is minden megváltozna, és mérések nélkül a T/S paramétereket sem tudnád ezek után. Inkább eladni amíg még egyben van, és venni egy eleve tetsző hangszórót, aminek ismered a paramétereit.
-
johnywalker
őstag
válasz
PrinceHerceg #60903 üzenetére
Köszke, Hi-Fi piacról kaptam egy ajánlást, Avx-en sajnos nem nagyon vagyok otthol.Itteni aprót és jófogást is nézegetem.
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #60860 üzenetére
Meg érdemes megnézni a mély hangszóró peremét, hogy nincs-e elrohadva.
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #60678 üzenetére
Magashangok még finomodni fognak bejáratódás során, egyébként érdemes lenne néhány Harman Kardon sztereó erősítőt is majd kipróbálni a ES90-hez.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #60664 üzenetére
JBL már ott áll a szobádban?
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #60541 üzenetére
Ennyiért nem hiszem hogy találsz olyat, ami minden igényednek megfelelő lenne, pláne nem újonnan. Amit ennyiért lehet kapni aktív monitort az nem kültéri és nem is igazán strapabíró.
(#60548) Jorus: Például a hangszóróboltban.
-
Gabor970
addikt
válasz
PrinceHerceg #60543 üzenetére
mármint mit nem párban adnak? Hangszererősítőt természetesen nem párban.
-
Gabor970
addikt
válasz
PrinceHerceg #60541 üzenetére
ami kültéren megállja a helyét, az beltérben nem lesz ok hangra. Legalábbis én még nem hallottam olyan PA hangdobozt, amit szerettem volna a nappalimban zenehallgatásra használni. Szerintem el kell dönteni mit szeretnél. Pláne 100e Ft keretből.
A behringer szerintem minden, csak nem strapabiró. Fiamnak kellett hangszererősítő billentyűshöz, Rolandnál lukadtunk ki, mindenhol az volt a tapasztalat, hogy a behringer néhány évet bir, vagy néhány max terhelést.
Amúgy kültérre szerintem is aktív monitor ebből a keretből. -
Krissz80
senior tag
válasz
PrinceHerceg #59569 üzenetére
A tömörítetlen FLAC az a WAV nem?
(Mondjuk én láttam már tömörített WAV-ot is kb 10 éve)
Amúgy mi értelme lenne egy másik veszteségmentesen tömörítetlen formátumnak?
A FLAC tömörítésének is vannak ugyan fokozatai amik a méretet kis mértékben befolyásolják, de az kb. ugyanannyit csinál mint a zip-nél a tömörítési fokozatok.
Amúgy most találtam egy oldalt ahol az ALAC-ot is tömörítettnek írják.
-
BBéci
legenda
válasz
PrinceHerceg #59642 üzenetére
Nálam is az antennakábelbe illesztett földhurok leválasztó szüntette meg a szubláda búgását.
-
DDL
őstag
válasz
PrinceHerceg #59640 üzenetére
Vigyél magaddal egy multimétert is és mérd meg, hogy a koax külseje és a föld között mekkora a fesz. Saccra 60-80V. Ha így van, akkor nem úszod meg a leválasztó balun trafót. Célszerű a UPC-től venni (a sávszélesség és a veszteség miatt nem mindegy milyet teszel be).
Üdv: DDL
-
toto0569
addikt
válasz
PrinceHerceg #59627 üzenetére
ilyet találtam:
"Hozzászólás
Valószínű, hogy a RECORDER OUT galvanikusan le van választva.
Tulajdonképpen arról van szó, hogy a kábelTV hálózat és az elektromos hálózat között földpotenciál különbség van azaz a két rendszer nem azonos földeléssel rendelkezik ezért ha kapcsolatba kerülnek egymással akkor úgynevezett földhurok keletkezik. Ez okozza a búgást. Megszüntetni csak a földhurok megszüntetésével lehet melynek a módja az, hogy galvanikusan leválasztásra kerül a kábelTV hálózat egy isolator nevű eszköz segítségével.
Ilyen isolator megvásárolható kábelTV szerelvényeket forgalmazó szaküzletben.
pld. itt: KT Electronics: VIII. Ker Diószeghy Sámuel utca 17/C
Tel: 313-0980, nyitva: 8-17.00 az isolator ára 550FtTovábbá a sub-ot ugyanabba a konnektorba dugd be ahova az erősítő is be van dugva."
nem tudom segít e?
-
DDL
őstag
válasz
1. Ha nincs bedugva semmilyen bemenetre kábel sem és a hangerő poti (ha van) le van tekerve teljesen akkor is zúg?
2. Ha nem, akkor van-e a rendszerre kötve közvetve vagy közvetlenül kábeltv?
Ha az 1-es esetben zúg, akkor a szubban szabadult el vmi. Ha nem és a 2.-es eset sem áll fent, akkor tovább kell boncolni a témát.
Üdv: DDL
-
EQMontoya
veterán
válasz
Hálózati 50hz-es brummot hallasz esélyesen, földelés hiányának okán.
Ez esetben azért a láda is gagyi. -
simongab
senior tag
válasz
Nem utazás közben történt valami vele?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
PrinceHerceg #59569 üzenetére
Nem, tömörítetlen flac.
dbpoweramp
-
blattida
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #59191 üzenetére
Szia!
A jrc cuccai általánosan az alacsonyabb minőségi osztályba tartoznak, viszont olcsók. A mitsubishi sokkal jobb, de mondjuk egy texas annál is jobb. Ha vittél neki eredetit, akkor jogosan szólhatsz a szakinak.
-
simongab
senior tag
válasz
PrinceHerceg #59191 üzenetére
Mindketten az LM 741 vonalból nőttek ki. Nem komoly cuccok, elvileg helyettesíthetőek egymással, én azt mondom ha az eredeti Mitsubishi volt akkor az minimálisan jobb. Éshát' az előerősítő egy elég fontos körülmény a zaj szempontjából... A "szakik" meg úgy vannak vele, ha a katalógus szerint helyettesíthető akkor annyi. Nyilván ez volt Neki háznál, van benne 100 forintja a másikat meg megrendelhette volna egy ezresért? És akkor most jöhetnek a PWB jelenségek, hangkép, meg hogy a Sony TA 88 job e vagy a Marantzoknak van jobb hangképük
, ha az eszközoldalt ráhúztam a száraz homokos földre
Hja a 741
-
simongab
senior tag
válasz
PrinceHerceg #59027 üzenetére
Akkor Te fiatalabb vagy nálam
-
trufa12
addikt
válasz
PrinceHerceg #58342 üzenetére
14 nap áll rendelkezésre állítólag. Bár személyes vásárlás esetén nem tudom mennyi
de ha neten lett rendelve , akkor 14 nap. -
pepe1125
tag
válasz
PrinceHerceg #58342 üzenetére
Igen, megtettem volna ezt már azonnal, viszont 200 km-ert kell utaznom érte... És ez most nem megoldható.
-
Csabroncka
addikt
válasz
PrinceHerceg #58101 üzenetére
Vegyük például a Soundcare SuperSpikes 00201, azt hiszem a kácsában olyan 9000- ft környékén van.
Na most hidd el van akinek nem oszt nem szoroz, van akinek meg fájna. Akinek fáj, oldja meg olcsóbban (van rá lehetőség). Sem irigyelni sem fikázni nem kell ezért a másikat, mert megteheti - fogalmazhatnék úgy is, hogy mindenki arra szórja el a pénzét amire akarja.
Egy biztos, csak javítja a csillapítást! -
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #58099 üzenetére
Látom a hülyeség szorgalommal párosul...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Éjszakai műszak
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest