-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
sajnos ezt nem hiszem el
volt nálam egy power-r tápkábel és miután lesza*ozta a lorad supra-t, bekötöttük az övét.
(merthogy szerinte az mindenhol javít a hangon ahol eddig volt)
nos, nem lett jobb. egyáltalán, sőt. a lorad supra-val jobb volt.ez lehet csak hangerő difi is - erősítő beállítása nem változott - de ha csak annyi, akkor is különbség és az ő kábele nyilván drágább mint a lorad supra, szóval még placebó sem volt
-
Tamoo
nagyúr
-
törölt tag
-
AMDFan
addikt
Hallgasd meg őket. Szvsz ez a Dyno megtestesíti azt amiért utálni lehet a stúdió monitorokat. Száraz mint a Góbi sivatag
A JBL-hez pedig ha jól értelmezem akkor jár mérőmikrofon is, így kompenzálni tudod a szobához. Ez nagyon jól jöhet. Az integrált DA és a Dacmagic között pedig ugye van egy csomó átmenet
-
Ugy nezem, ez a HCA-1500 elodje, eleg keves hangi kulonbseg van koztuk a leirasok szerint. Elgondolkoztato, a Halo A23, amit most figyelek az eBay-en szerintem olyan 400 font korul fog megallni, ez meg 150. Nincs szimmetrikus bemenete, meg van koztuk 15 ev. A penz igazabol nem olyan lenyeges ebben az esetben.. Nem is tudom meg.
-
-
DDL
őstag
Sajnos nekem nem jönnek be annyira az új Parasoundok. kevésbé zenei a hangjuk nekem. Egyébként jelenleg HCA-1500A-t hajtok PLD-2000 előfokkal amíg el nem készül a csöves végfokom. Volt HALO-m is de elcseréltem az 1500A-ra. Egyébkén szerintem elég lenne egy HCA-1000 is ahhoz a dobozhoz.
Üdv: DDL
-
golyani
őstag
hát olyan 100-110.
cambridge szinte tuti.
vmi noormális hangfalat kéne találni. rock, trance, metal, house ,dance zenékre, kb 13nm-es szobába ahol van egy full szekréynsor, itt a kép:
soory a kupiér
na ahol az a két piros téglalap van oda képzeltem a hangfalakat. mivel a sembe oldalon az íróasztalom vana képnk a jobb oldalán egy ajtó + ágy a bal oldalán pedig ablak + radiátor.
a gáz az hogy:
-falra nme szabad rátolni a hnagfalat
-radiátor elés nem egészséges tenni
-ahol a jelenlegi hangfalak vannak oda se egészséges tenni.
a másik lehetőség:
itt van az íróasztal és ennek a kétszéléről száműzöm a polcost és a nyomtató alatti szekrényt és akkor állványra rakom őket. de akkor meg a monitor lesz útba.
ja és tom h ekkora szobába polcsugárzó elég lenne de hallgattam mediába és hát elég szerények voltak egy állóhoz képest én meg sezretem ha remeg a szekréynajtó.
és a zaldekkel mi a konkrét baj? meghallgattam igaz HM erősítőről, de nekem teccett. de ha iylesmi áron van jobb az csak jó lehet
ja és ja. Clarus hangfalak miylenek?
[Szerkesztve] -
God Vazzeg
veterán
A Kenwood télleg nagyon faxa cuccokat gyárt, autohifiben nagyon ott van szvsz, mást nem nagyon láttam még tőle
Van itthon egy Kenwood KR-A3080 rádiós erősítő, és nagyon strapabíró darab, vagy 5 éve szól, távirányítója is penge, mondjuk a hangzása hagy némi kívánni valót
Apropó: a fent említett erősítő eladó ha kell valakinek, olcsó pézé el lehet vinni -
bélanéni
őstag
Nem akarok vitatkozni, mert nagyrészt igazad van.
Egy szóval sem említettem, hogy a tudás nincs meg, csak azt, hogy a Sony erősítőn a címke 50e ft, a doboz 20e, a maradék 10e-ből meg kijön a többi. Csak ennyi a gond. (Sony egyéb termékeiről igen jó véleménnyel vagyok: kamerák, videók, DVD, TV, monitorok stb...) A Kenwoodot csak hallásból ismerem, nem nyilatkozok róla. Azt hozzá kell tenni, hogy ugyan 70-ért vettem a csövest, de 6 éve került 250e-be újonnan. (csak a csőkészlet 60 ropi, , szóval ez se a kézi gyártás miatt ilyen húzós)
Én viszont azt a véleményt tartom, hogy a hifire fordított pénzösszeg közel sincs összefüggésben a végeredménnyel. (mondjuk 1-2 mill-ból elég nehéz kihozni igazán szar cuccot). További jó eszmecserét!
-
bélanéni
őstag
Én se a milliós cuccaikat fikázom. Az a baj, hogy az ilyen ''nagynevű'' gyártók <200-300e-s cuccaiból az ég világon minden ki van spórolva, ráadásul full futószalagos termékek, ezeknél a tervezés és a manufaktúra hírből sem ismert. A reklámok borzasztó sokba kerülnek.
Én használtan vettem 70e-ért egy Dunaudio csöveset (ex HiVOX), nem mondom, hogy a SF MUSICA minden tekintetben felülmúlja. (ez utóbbi 850e-s darab). De itt már tényleg szubjektivitásról van szó. Ne a fórumokat olvasgasd, hanem hallgass meg egy Szabó Zoli féle erősítőt. (ha még nem hallottál)[Szerkesztve]
-
Foobar
tag
Köszi a tippet. NAD 3020-ból sokféle altípus volt, nem? Jobb is, rosszabb is (asszem). Ezzel a Pioneerral vajon mi a helyzet? Na mind1, úgyis az a lényeg, hogy tetszik-e az a bizonyos példány.
A #787-ben feltettem egy csomó igencsak kezdő kérdést is, várom rájuk a választ, légyszi segíts!
DDL te is! -
neduddki
nagyúr
HI!
ElmeszTe a fenebe!!!!!!!!!!!!!:- ))))))))
El ne add ma mig meg nem hallgatom!!!!!!!!!:- ))))))))
grrrrrrrrrrrrrr:- )))))
udv
neduddki
p.s. nem hoszta nekem semmit mert a hub nelkul meg el vagyok de az a8szaz frint az ma aze tulzas!!!!!!!!!:- )))))))))
mod: ha ma itt mindenki motivi izerol beszelakko ran csak nnyit mondok hogy inkabb nem nagyon jarok sehova semmit meghallgatni mert csak a szivem szakad meg, de a zenehallgatasi szokasaim az utobbi idoben kizrolag a pc elott leldzenek es mp3-ra meg ogg-ra korlatoozdnak mkiozben mast csinalko, tehat hatter zene... arra mostanan vhova elveszett az ido hogy csk ugy leuijjek es elvezzem a zenet:- ((( huphup
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
MP3 és társai... Én nem sznobságból nem szeretem. Egyszerűen idegesítenek. Ennek ellenére én is használom háttérzenének (pl, most is ilyen formátumban megy a Napoleon Boulevard
). Ennél nem tudok kényelmesebb formátumot erre a célra. De attól a falra tudok mászni amikor vki csak ezt a médiumot hallagatja és az egekbe magasztalja, esetenként jobbnak tartja a forrásnál (na ez a csúcs
).
Üdv: DDL -
Veriakilis
senior tag
Csak kíváncsi voltam.
Annak idején sokat olvastam róla, az ''egykori'' magyar HIFI Magazinban.
Foglalkoznak még az emberek manapság (a Dloby sorrund, és a számtech., meg a ''műanyag hangfalak'' idejében is) olyan dolgokkal, mint: álványok a hangfalak alá, a készülékek alá, kábelezés: spec tömör kábel, stb... ???
Szóval olyasmivel, mint ami azokban a régi magazinokban volt. -
chungey9
tag
thx! Volt nekem is ilyen gondolatom hogy megkavarták a dolgokat!
Akkor azt nem értem hogy ha ez szimpla sztereó egység,(márpedig az)
akkor miért nem jelentkezik semmilyen jelenság amikor a hangfalpárok közt kapcsolgatok? A legtöbb erösitön ugy volt eddig hogy A vagy B vagy A+B(egymáson keresztül, tehát jel ki A hangfalba, onnan B-be, onnan vissza az erösitöbe, tehát ha A+B kapcsoltam és nem volt bekötve A és B is akkor megszakadt a jel utja.). A technicsen össze-vissza lehet kapcsolgatni, egymástol függetlenek a dobozok, és ha ugy lenne megcsinálva hogy 1 csatornára 2 dobozt köt akkor ha bekapcsolom a másikat halkulni kellene az egyiknek, de nincs változás...
nah mindegy ilet még nem láttam... -
törölt tag
es hogy szol? nekem eddig mindig a nagy dobozok hangjai tetszettek jobban, csak ketszer hallottam kicsibol nekem tetszot (az egyiknek nemtom a tipusat, studioban volt monitor, a masik pedig a tannoy-nak vmi nagyonszep haromszogalapu hasab alaku doboza). Jo-jo, 15k-ert gyakorlatilag mindegy, de akkor is. es mivel vezetekeztetek be?
-
toeri
aktív tag
Én személy szerint utálom a Diamondokat. Számomra bántóak a magasaik. Ha bekapcsolnak egyet a közelemben, menekülök. Nem tudom pontosan miért van így, de így van. Erre vaktesztet is be merek vállalni, annyiszor előfordult már különféle helyeken. (Még MM-os környezetben is kihallottam őket, pedig az nem egy ''ideális'' környezet.)
-
morzsol
aktív tag
Én is láttam... Tudsz vmit erről a darabról egyébként?
És hol van DD? Azt a kék macit(?) akarom látni!
Amúgy egész komolynak tűnik a Ph960. Ha a 63 távjáról egy képet kaphatnék - akár private... az enyém nem ''pörget'' előre hátra. << / >> nincs rajta, csak skip. : (
Ja, és ''kié'' a maci(?)?
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
Milyen Klipsch is ez pontosan?
(Nem, mintha értenék hozzájuk - csak, hogy tapasztaljunk!)
Amúgy egy szint felett az installáció legalább olyan fontossá tud válni! Egy jó dolgot is jól el lehet rontani, mivel egyre finomabb effektekről van szó. Az enyém heco mélyei pl. rosszul beállítva vékonyak, ''nincsenek''!
De jól - és nüanszokon múlhat (pl. CD játszó rezgéstelenítése is...) el kezd élni, az egész fal sugároz, beborítja a szobát... és vmi álom!
(Most néztem a heco honlapját... - kiábrándító...)
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(Azért egy erősítőt igen ritkán táplálunk 1kHz-es szinusszal... Persze jól/rosszul meg lehet csinálni az előrejelzést, de mennyit fog tévedni? Lehet, hogy így rosszabb lesz... Analóg áramgenerátor hívő vagyok.
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Csak nem DSP? Mélyebben belenézve elég reménytelen késleltető nélkül... -
morzsol
aktív tag
Szal tecccet neki, monóban?! Jól értem.
... Opp. A gyerek keresztapja, az említett Jamonál:
''Pfű, ilyen jól szól?!''
Mikor elmentek, akkor látom, csak a L ch. ment, a kábel ki volt esve a másikból.
(Csak aláfestésnek volt bekapcs.)
Szerk.: Akkor pedig tuti biztos elvisz (sztereóban) - ha adod...
[Szerkesztve] -
morzsol
aktív tag
Lehet, félreértettem, de mintha mind a 2 kábelnek (200, UTP) más erényei lennének és ezt fájlalod. -> Oda ág 200 vissza UTP vagy fordítva.
Öszvérkábel, vagy minek nevezzem. Hibrid. Sőt, most 2 UTP-t használsz II-an(?) -> egyik marad, másik 200-ra cséndzs. (Agynak borzalmasan hangzik, de a fülnek?) -
Szalma
őstag
-
DDL
őstag
Mondok rosszabbat. A megszólaló zene minősége befolyásolja a lelkiállapotot. Éppen most fejeztem be egy ilyennek:
javítását. Már járódik kb. 2 órája és most éppen Bach D-moll Toccata-ja megy. A fene egye meg tudnak vmit ott az ARC-nél. Libabőrös lettem amikor Lehotka elkezdte taposni a lábpedálokat. Előtte meg Paco De Lucia és Al Di Meola ditározták a rózsaszin párduc zeméjét... Félelmetes...
Üdv: DDL -
morzsol
aktív tag
-
morzsol
aktív tag
Már kiszálltam, de gyorsan visszajöttem... A JAMO miatt.
A HS 280-asom cseréltem le egy kommersz J. studio 170-re (álló) 30eFt volt a metróban. Mert oda szánják... Én onnantól számítom a ZENEhallgatást! Pár helyen már ezt elmondtam, azóta sztem nem vesznek komolyan. Emlékeim szerint a HS 280 egy bűn volt az emberiség ellen, ill. az, ahogy elhitették, mekkora darab! (Már mejdnem spendort csináltak belőle. Sokan még ma is azt hiszk sztem, mekkora ''darabjuk'' van... és magukat hibáztatják, amiért nem bírnak zenét hallgatni mégse.) Pedig ki kell vágni a franba őket. Szal ilyenkor veszélyes a szintek szétcsúszása. A J 1000 sebből vérzett (biztos) (akár a HS280-hoz képest?) de lehetett rajta zenét hallgatni, ha színezett volt a hangja és dobozos, akkor is!
-Ez egy MAGÁNVÉLEMÉNY.-
Szal jamo... egy próbát simán megér!!! -
morzsol
aktív tag
Hi Emvy!
Hogyan is lehetne mondani ilyet, ha már a régi (hiteles) Hifi magazin is megmondta!
AZ6-ost hallottam (itthon, ellenőrzött körülmények között), minden tesztje 5*-os.
Nekem 727-esem van. Semmi különbség köztük erősítőügyileg, csupán a 6-os új feje a középtartományt (kissé!) hallgathatóbbá, kevésbé karcossá tette. (Tape!) (Sztem.) -
morzsol
aktív tag
Elkezdtem olvasni (magamtól), aztán kicsit rosszul lettem, hogy miért is mondtam azt, hogy adtatok neki. Ezt úgy kb. a minium képnél (ala Te)... Mert addig tök korrekt volt. De kisvártatva azért csak jött egy ÖsszNépi Össztűz! Úgyhogy mégis megnyugodhatok!
#számokat most nem keresnék, hogy mire gondolok, vissza lehet olvasni. De a lényeg a végeredmény, ez igaz. Viszont lett 1-2 szar napja előtte.
De a még lényegebb lényeg, csak mindíg elfelejtjük, hogy: Nincs végleges rendszer. Mindannyian (mindíg csak) útközben vagyunk.
Ja, ha itt tartunk! Miért nem megy CD spdif -> Audigi2 spdif vajjon?? -
morzsol
aktív tag
Hi Emvy!
Szal azért adtatok riinek! (Ugye?) Minden részletet még mindíg nem olvastam.
A 707-et nem hallottam, olyan rémlik, hogy a tesztelők nem tudták, minek mkII, meg III, ha egyre rosszabb lesz a hangja?
Mivel lett jobb a HB1?
(Én (VT) Preludiumot(?) hallottam csak, de emiatt nem érezteem indíttatást a HB1-re. Nagyon szolídan szólt. ...meg mert már csak túl öreg példányokhoz lehetett volna hozzájutni...) -
rii
nagyúr
bezséltem tegnapo egy sráccal, Ő is magának kezd el építeni erősítőt, meg hanfalakat.
Eléggé meredek dolgokat mondott:
Külön hangdobozba akarja pakolni magasat, közepet, mélyet, és más-máshova elhelyezni.
Ha egyáltalán tesz bele közepet. ugyanis olyan magasat fog használni, ami lefedi a közepet is .... -
rii
nagyúr
nem mondom, hogy az Integrában van egyértelműen a bibi ..... nem tudom....
szreintem meg pár erősítőt/hagfalat láncot meg kell hallgatni, hogy egy jó értékítélete ki tudjoin alakulni az emberben....
[-]Azt sem tudom, hogy a Wharefalde hangfalak hová helyezhetők ...
[-]teljesen alap kábellelezés van, 2x körbeéri a szobát, oly hosszú ...
[-] benne van a rendszerben egy pioneer EQ is ....
szerk: egy két hely hib
[Szerkesztve] -
vfo7
senior tag
Ez pont olyan egzakt tudomány mint az, hogy Stradivari vagy Guarnieri hogyan csináltak olyan hangzású hegedűket, hogy 300 éve nem tudják lekoppintani.
Az igazi audiofil hifihez ugyanis kell egy olyan egyedi érzék, amivel össze tudsz rakni egy olyan összeállítást, amit később objektív mérések igazolnak, hogy helyesen állítottad össze a komponenseket. Minden egyes audiofil cucc egyedi, ugyanis a működtetés helyéhez kel szabni, ami soha nem egyforma és ha átviszed máshova, másként fog szólni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA RTX 3070 8Gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest