- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
blattida #42443 üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek!
Nézelődök egy ideje, merre is kellene indulni. A helyzet az hogy jelenleg egy C320-am van. Meg itt pihen nálam egy hibátlan gyári állapotú 3155. Nekem a C320 előtt is 3155-öm volt. Szerettem a hangját, de a kicsit korosodó kapcsolók, potik nem hagytak nyugodni. Szép kis előélete lehetett. Majd nálam átesett egy teljes kondicserén, amitől nagyon sokat frissült a hangja, kapott aranyozott banán aljzatokat is. Aztán elcseréltem, egy full gyárira, ami igencsak jó állapotú, mind kívülről, mind belülről. De persze nincs olyan friss hangja mint az elődjének, vagyis ráférne egy teljes kondicsere.
Közben megérkezett a C320 is. Ami, ahogy jellemeztem is, kifejezetten visszafogott. A kiegyensúlyozottsága példás. A kedvenc lemezeim közé viszont rendet vágott, van aminek nagyon jót tett, kellemesen hallgathatóvá szelídítette, viszont van aminél hiányérzetem van.
Vagyis lemeze válogatja.
De úgy döntöttem tovább lépek.
NAD-ban gondolkodom.Az első varia, hogy az itthon pihenő szuper állapotú 3155-ben kicseréltetem a kondikat, és kap aranyozott banán aljzatokat, hogy tudja fogadni a Nakamichi-ket.
A második, hogy van egy 3100 meghirdetve, a faterán. De mivel nem mai csirke lehet erre is ráférne a kondicsere, igaz aljzatokat nem kell vennem.
Vagy, szemezek a Protonnal (AM3) igaz gyanúsak a kis felbontású képek. És hiába kértem tőle hogy tegyen fel jobb minőségűeket, esetleg a belső felépítéséről egy fotót, nem is reagált. Ráadásul tippem sincs mennyi idős lehet. Szóval ki tudja milyen állapotú a bendője.
Az még egy jövőbeni terv, hogy szeretném ha a CD játszó, és az erősítő egy érából származnának, és a lejátszó távkapcsos lenne. Jelenleg a C320-at egy NAD CDP 510 szolgálja ki. A 3155-tel is jó párost alkottak/nak. Ha a 3155-öt tartanám meg, akkor majd keresek mellé egy 5325-ös playert. Ha a 3100 lenne akkor a montior szériából az 5000-es playert szerezném be. No de ez a következő utáni lépés. Az első az erősítő.Max 40e ft lenne majd a keretem rá. Ti mit mondtok?
-
Giot
addikt
válasz
blattida #42438 üzenetére
Köszönöm a választ!
No akkor még egy kérdés. Egy ideje mindig belebotlok Magyarország legnagyobb, és leglehúzóbb piacterén, egy Proton AM3 (NAD) erősítőbe. Esetleg van valami infó erről a Proton cégről? Milyen kooperációban voltak a NAD-dal? Milyen minőséget képviselnek?
Ezt a konkrét típust hallottad e vagy, van e valami infód róla?
Szinte semmit sem találtam a neten róla. -
-
gyurczy
őstag
válasz
blattida #42362 üzenetére
Blattida: Nem azt mondtam, hogy nem tudom mi az amit keresek, hanem azt, hogy nem tudnám körülírni, csak megmondani, hogy melyik eddigi élményből mi kéne abba, ami végül nekem a tökéletes. Elkezdhetném mondani, de csak az értené, aki akkor épp velem volt. (pl. a 920.1 mélye Robi Tandberg 3016A-jával Szegeden, meg a Quadral közepe-teteje a Hackintosh+Tabla+XDA-1+DNA-1-el).
Ugrálás? Igen, az van. Ha valamiből nem fog kijönni amit akarok, akkor vissza kell lépni. Eleve forrás csere van (hackintosról hálózati lejátszóra), mert lényegesen kényelmesebb, és remélhetőleg hangban is előrelépés lesz. A Krell besikerült, de tenni akarok vele egy próbát. Max kiderül róla is, mint a Vulkan-ról, hogy nincs benne az, amit én várok tőle, és elengedjük a kezét.
bajnokpityu: Na, ha már az sem tetszett, akkor nálam vallatószoba van most.
A Krell megtatása nem szentírás, de ha beválik, akkor két eszközzel megvan a rendszer, és ez nekem jó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
blattida #42362 üzenetére
igen, szokás mondani,hogy ami hajó nem tudja, milyen kikötőbe tart,annak nehéz "jó" szelet kifognia.
Toobee: A modernebb sonusok inkább lágy hangúak, mélyük ugyan nem megy pincébe, 50-60Hz körül van egy kis kiemelésük. Függetlenül, hogy teknikailag nem éppen tökéeltesek, de sztem zenei dobozok. és gyönyörűek.
Blattilda: valóban, de a krellt hidegen hallottam, fülemnek olyan fajta élményekre emlékeztetett, mint a rotel volt, valamivel lágyitani kell. jelenlegi párosnál nekem egy fokkal biztos jobban tetszene. Az a krell számomra valami rettentő élmény(ennyiért) volt arra a pár másodpercre. azzal sztem minden mesterkélt lesz.
-
Toobee
veterán
válasz
blattida #42355 üzenetére
Nekem is volt szerencsém itthon hallani azt a Krell-t. Nehéz dió lesz hozzá a doboz. Kimondottan kemény, érces hangja van alapból is, aztán ha erre még a doboz is rátesz, meg a kábelezés, ha olyan éppen a rendszer. Viszont itt lép be a változóba az egyik legnagyobb és legerősebb mozgatórugó: az ízlés. Gyurinak tetszett a 920-szal, nekem már túlzottan fárasztó volt.
-
gyurczy
őstag
válasz
blattida #42355 üzenetére
Nem is jó szó a lustaság, meg a lomhaság. Ott van az a mélytartomány, lemegy a pincéig, de a falbontás, a kanapé táncoltatás elmarad, nekem pedig ez kell. Ezt a TL doboz nem tudja sajnos.
Levelezek egy némettel pár hónapja, hangváltót terveztem rendelni tőle, de ő is azt mondja, hogy nincs benne a dobozban, amit én ki akarok szedni belőle. A váltóval javulna valamelyest a helyzet, de több energia, dinamika nem kerülne bele.
Igen, valszeg az amerikai doboz jobban állna az amerikai erősítőnek, bár Ed Parker is próbálta a Cantonokkal, és igen jó véleménnyel volt a párosításról.
A Krell mellett a lánc egyszerűsége szól, forrás+DAC és az integrált csak két eszköz, amit össze kell kábelezni. Meg azért a Krell mégis csak Krell.
A DNA-1 melegebb tónusú, kicsit talán zeneibb is, de a Krell dinamikusabb, alsó sávszéle lejjebb kezdődik. Teljesítményben ugyan azt hozzák.
Szerk: Azt azért ne felejtsük el, hogy kb 11 hónapja vagyok benne ebben az egész hifis-zenélős témában. Még azt sem teljesen tiszta, hogy mi az a hang, amit keresek. Most már sokkal inkább van elképzelésem, de nyilván a saját tapasztaláson keresztül vezet az út Valhallába. Tehát korántsem hallgathatatlan a zene, simán ülök előtte 2-3 órát, de hiányérzet valóban van.
-
gyurczy
őstag
válasz
blattida #42352 üzenetére
Akkor meg most mondhatnád, hogy én megmondtam.
Enni nem kér, tatár nem hajt. Amilyen fasza a piac most, nem hiszem, hogy hirtelen elmegy. Feldobtam egy olyan összegért, amiből kicsit alkuval is kijön, amibe nekem van. Ez már elég, addig meg elhallgatom, nem szól azért olyan rosszul, csak a Krell-hez marhára nem passzol, márpedig azt akarom megtartani, nem a McCormack DNA-1-et.
Útkeresés van továbbra is, meg sokváltozós katyvasz. Aztán valami majd csak kisül belőle...
-
Auratech
őstag
válasz
blattida #42300 üzenetére
Tehát az a készülékállvány, ami teljesen elcsatolja a hangrezgésektől a rajta csücsülő eszközt, az az ideális?
Mint egy Faraday kalitka a rádióhullámot az arra érzékeny eszköztől?Olvasom, hogy a bambuszba zárt levegő zárványai miatt jobb, mint a tömör fa.
Akkor a habosított, vastag ólomlemez tepsi a legjobb hangú, ami egy lavór mézben úszik.
Szerintem ez egy szép és becsületesen formált bútordarab.
-
gorbep
senior tag
válasz
blattida #42300 üzenetére
Csak az a probléma, hogy az ezzel való kísérletezés talán a legnehezebb.... nem fogsz 15 állványt hazahordani, meghallgatni, cserélgetni.... már csak az áruk és a súlyuk/méretük miatt se....és itt elég hangsúlyos az asszony tűrési faktor is....
Meg ezt a komponenst nem fogják postával küldözgetni, utazhatsz utána... ha visszaviszed még egyszer....
Ha nem jön be, eladni sem egyszerű, ahogy elnézem eléggé pang a piac....
( még a többi komponenshez képest is rosszabb a helyzet...)Nagy fába vágtam a fejszémet....
-
AMDFan
addikt
válasz
blattida #42237 üzenetére
Akkor a Genelecnek is szólj mert rosszul tudják
http://www.genelec.fi/ht/tuotetuki/active-passive/
(#42238) kammerer: valójában pont fordítva van mint ahogy hiszed. A legkomolyabb high-end rendszerekben mind aktív váltást alkalmaznak, mint ahogy a legkomolyabb stúdiókban sem használnak passzív hangdobozokat. Technológiailag a passzív váltó elavult technikának számít, ráadásul passzív váltóval nagyon macerás a mélyeket levágni, mert hatalmas tekercseket kellene alkalmazni, illetve az erősítőre is óriási terhet ró például egy 4 utas passzív váltó. Nem véletlen, hogy a Grande Utopiat is úgy alakították ki, hogy quad amplificationre van lehetőség. Nincs az az erősítő ami egyedül normálisan meghajtja azokat a hangfalakat. Ennél high endebb cuccot pedig nem igen tudsz mondani
Persze 4 sztereó erősítő nem olcsó...
-
Ear001
addikt
válasz
blattida #42187 üzenetére
Hát az AN E doboz az minden, csak nem kicsi, ráadásul nem is a távol keleten készül, hanem Európában, de a többi stimmel.
Szerintem minden hifi készülék hangszer, csak kevés a jó közöttük, de ez másodlagos. Azt viszont fontosnak tartottam leírni, hogy nem csak hipermerevített dobozban gondolkoznak a hangsugárzó tervezők.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
blattida #42207 üzenetére
usb drótoknál gyakran igaz volt a tapasztalat,, h olcsó cucc olcsó dróttal jobb, drága meg húzóssal tovább tudott lépni. de nyilván utóbbi teknikailag magasabb szintet tud.
6631-ből kihozni egy alaplapi szintjét, egyébként nem rossz teljesítmény. asusé csúnyán elmaradt tőle. De azért van jóval odébb is. zeneileg és teknikailag is.
-
gorbep
senior tag
válasz
blattida #42197 üzenetére
a semminél??
PC - USB - XDA-2
vs.
PC - USB - Tabla - XDA-2
Ez volt a kérdés.... Végül is a Tabla végtelenszer drágább, mintha nincs.... és még Digit IC sem kell.....
Szerk: azaz mennyivel jobba Tabla az XDA-2 saját USB illesztőjénél, mert a CM6631 azért nem olyan rossz...(most nem is tudom a tablában mi van.... valami Xilinx FPGA...
)
-
törölt tag
válasz
blattida #42156 üzenetére
"Ezt a fajta játékot és használati módot én nem kultiválom." Hát persze, én se. "Ha egy hangsugárzó arra szorul, hogy az amúgy elcsatolásra való állványának nem kívánatos rezonanciáival javítsunk a hangján, az már régen rossz." Nem is az van, hogy némelyik arra szorul, hanem az a helyzet, hogy lényegében mindegyiknek vannak ilyen "skrupulusai", és sokszor ehhez is alkalmazkodnak az állványok, főleg az adott hangdobozhoz készített adott állványok. Tüneti kezelés, persze, hogy tüneti kezelés, dehát ez a helyzet. (Az azonban így általánosságban nem igaz, hogy a nyugati orvoslás a tüneti kezelésen alapszik, és nem a problémák valódi megoldásán, de ebbe itt gondolom ne menjünk bele...
) Hangdoboz és állvány ügyben elvileg minden mondatodban egyetértünk, persze, ha feltölthető konstrukciójú az állvány, én is voluntarista módon azon vagyok, hogy teljesen feltöltsem, dehát te is tudod, hogy ez csak az elv, és általában-sokszor más a gyakorlat. Az általánosra tervezett fémállványok esetében persze (elvileg) óhatatlanul erősebb kell legyen a rezgéscsökkentő faktor, mint a hangolási faktor, hiszen nem tudják figyelembe venni a sokféle hangdoboz sokféle hangolási követelményét, de az ilyeneknél is bizony a hangolás része a zártszelvény mérete-alakja-vastagsága-vékonysága, nem pedig a rezgéscsökkentésé-elcsatolásé. A speciális gyártók által a saját speciális hangdobozaikhoz tervezett speciális célállványok terén pedig néha kifejezetten erős a hangolási faktor - lásd Sonus Faber, Chario és hasonló szinteken is, különösen a kisdobozoknál, amelyek eleve, önmagukban véve szükségmegoldások, tüneti kezelések. Nem véletlenül készülnek a hangdobozspecifikus állványok szinte mindig fából, merthogy sokat-sokat hangolnak, amellett hogy rezgéscsökkentenek-elcsatolnak. (Az állódoboz általában teljesen más ügy, ott tényleg az elcsatolás az uralkodó szempont.) A tüskék, alátétek egy része is egyszerre hangol és rezgéscsökkent, főleg az egyszerű kúpok, inkább a szofisztikáltabb, drágább típusokra (Libra és hasonlók) jellemző, hogy elsősorban a rezgéscsökkentésre mennek, de általában azokban is van hangolási faktor, többé vagy kevésbé. De nézhetjük az asztalkákat is, mondjuk a Townshend légpárnások nyilván elsősorban rezgéscsökkentenek, de merem állítani, hogy a szintén hiperdrága Mana-k elsősorban hangolnak! - kutyaharapást szőrével. Ez van. Nem szeretjük, mert szemétség, de az eredmény előtt te is sokszor leborulsz.
Sajnos Andorrának is igaza van, amikor ennyire relativizál állványügyben.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
blattida #42120 üzenetére
Nem az énrólam, hanem az énáltalam készített diagnosztikát kérték! Majd, ha elkészítem a tiedet is, akkor olyan lesz az arcod, mintha Vackorba haraptál volna!
Ebéd után,
brumma, brumma,
feszült ám azon az apró,
lompos,
loncsos
és loboncos
és bozontos kölyökmackó
hasán az a barna bunda! -
Giot
addikt
válasz
blattida #42038 üzenetére
Pld a 10000mikrós from ebay: [link]
Náluk néztem a többit is: [link](#42045) Ekkosh: Annyi, hogy mivel feltöltötted az állványod homokkal, emiatt az nem tud berezonálni vagyis nem fog beleszólni a hangfalad hangjába. Meghagyva így a hangfaladnak azt a kiváltságot hogy "zenéljen". Még ha ezt Te úgy is érzékeled hogy kevesebb lett a mélyed, valójában pontosabb gyorsabb lett. Csak nem színez alá az állvány.
A sarokba nem ajánlott megöli a mély hangok pontosságát, impulzus átvitelét.
A jó szub okos dolog szerintem. De el lehet vele szórakozni a rendszerbe illesztésével. -
Giot
addikt
válasz
blattida #42035 üzenetére
"beszerezhetők belőle a szükséges értékek, vagyis elég nagy a repertoárja."
Úgy értem, van benne vagy 50db különböző értékű kondi, jó lenne ha egy márkától beszerezhető lenne az összes. Nichicon-t nézegettem, de elég elszomorító a kép. Nem kevés pénz, kevesebbre számítottam. Csak a három legnagyobb értékűt néztem (10000uF 63V (gyárilag 50V) 2db, 470uF 63V 2db, 1000uF 63V), és már azok is 8500ft-ba lennének, de ezen kívül van benne jó sok kis értékű benne.
Erősen gondolkodós.(#42034) kammerer: Korrekt, érthető válaszok, nincs ezzel semmi gond.
Én még nem merültem ki az olvasásában, aki meg nem a címzett, ne olvasgassa ha nem érdekli.
-
nebulo5
senior tag
válasz
blattida #41904 üzenetére
" Ha a hangminőség nem számít, akkor mire az egész?"
pont itt van a "kutya elásva"! Szerencsésebb helyzet lenne, ha az erősítőn bontható lenne az elő-végfok.
Illetve kellene pontosan tudni az XDA speckójából, hogy az "előerősített" jel milyen poti állásban adja az erősítőnek optimális 2,1 V. jelet?
Ha maximumon, akkor az erősítő hatványozottan erősíti a DAC által kiadott "egyéb" zajokat is, ha az csak csökkentett jelszinten üzemel.... (hű...! ebbe jól bele lehet "kavarodni"...)
Mindez, csak akkor lehet probléma, ha az XDA-2 nem dedikált előfok is egyben. -
mp54
senior tag
válasz
blattida #41904 üzenetére
Mert egy adott hangerőt rengeteg variációban elő tudok állítani, ha van két változóm...Mi a javasolt párosítás? Másképp kérdezve: hol álljon az erősítő potmétere állandó jelleggel, hogy az igényeimnek megfelelő hangerőt CSAK a DAC szabályozójával elő tudjam állítani, minél jobb hangminőség mellett!
-
Speeedfire
félisten
válasz
blattida #41896 üzenetére
Köszi!
Ez a qed elsőre igen szimpatikus, angol gyártmány whathifi ajánlások. Lehet ezeket kellene inkább megnézni. Van egy olyan sejtésem, hogy jól illene a hangja a wharfedale dobozokhoz.Igen, csak nem tudom, hogy van a doboz belseje kábelezve. Lehet, hogy egyik 4 másik 8...nem tudom, hogy van kialakítva a belsejében a bikábelezhetőség. Mérni meg egyelőre nem tudom. Viszont nem kockáztatok. Inkább marad a sima kábel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
blattida #41826 üzenetére
igen, ezt a sztereotipiát ismerem én is. éppen ezért nem építettem be szűréseket semmibe. Tapasztalatom csak egy duplán stabilizált táppal van,amelyekre ez pont igaz. Másik tapasztalatom meg egy erősítőbe épített táppufferrel van, ahol egyértelműen döglöttebb lett a puffer növelésével a hang. Ezért kérdem, hogy milyen szűréseket próbáltál, milyen készülékben?
Ugyanakkor pont az itt többek által használt emotiva dacban van valami erősebb szűrés, és az az készülék élettelennek pont ellentéte.
Attól tartok, hogy ezért ez a sztereotípia sem igaz mindig, ahogy az akksi sem mindig lassitja a hangot, és a lineáris táp sem lesz mindig minden hol jó.
-
Auratech
őstag
válasz
blattida #41768 üzenetére
Az átlag HEC45 némileg erőtlenebb a 90-nél. Azonban a minősítésekor akkor nem volt szempont a pontos fázismenet. A 90-es frekvenciamenete egyenletesebb, fázisban szar.
Az enyémnek méréstechnikai pontosságú alkatrészekből utánépített magas és közép erősítőpanele, aktív váltója van P. István keze munkája eredményeképp. Nem értek az elektronika építéshez de mikor elkészült az egyik, AB összehasonlításban ordított a különbség. "Teljes hangerőn" a magassugárzótól két centire hallható halk suttogó zaj, a másik egy méterről is fújt kicsit.. Eredetileg ilyennek indult volna...74-ben..
A beag egyik nagy találmánya a belső hangolhatóság. Tucatnyi helyen tuningolható, állítható. Megfelelő szakertelemmel ez olyasmi eredményt ad, mint a chiptuning. Ez a gyenge eredeti alkatrészanyag kompenzálására került bele. Segítségével a két sugárzó hangi karaktere klónozható. A gyárban csak mérőjellel a frekvenciamenet egalizálás történt. Párokat csináltak.
Mivel a hatások nem lineárisak, készítettem egy mátrixot, (A3-papíron) amivel valamennyire uralható a dolog.
Mivel a táp többszörösen túlmeretezett és az erősítőpanelek is hatékonyabbak már, lenne lehetőség sokkal jobb minőségű, érzékenyebb, gyorsabb mélysugárzó beillesztésére. Talán egyszer..
Álmaimban szerepel egy elegáns faborítás kivitelezése..
A HEC45 rákfenéje a bonyolultsága. Ez sok hibalehetőséget rejt, javítani rémálom átlagos szakértelemmel.
Nem tudom meddig szolgál, még. Lehet kibírja amíg kipurcanok.
Nekem ez a leggyorsabb Indiánom. Még "dolgozom" rajta pár évig. -
Auratech
őstag
válasz
blattida #41766 üzenetére
A HEC 90 már 4 utas. Az nehéz dió a fázismenetnek. A 45- ben a középsugárzó 250Hz-től 8kHz- ig dolgozik. A 90- ben 5 KHz- nél váltás van. A imbolyog a hangképe a magas hangoknak. Erős, de pontatlan. Mélyben sem jobb. Oda kellene ehhez a konstrukcióhoz vagy 2x teljesítmény.
A HEC-45 igazi területe a vokális zene. Arra tartom. A Bartókon tegnap volt egy Westm. kórus koncert, felvételről. Épp elcsíptem. Gyorsan beüzemeltem az Onkyo tunert. Hallgatóztam. Érdemes volt hazasietni. -
Auratech
őstag
válasz
blattida #41763 üzenetére
A mélysugárzó doboz laza kitöltését szálas gyapjüval. Az összes konnekt kábel cseréjét. No meg az erősítő panelek (4-ből kettő újraépíttetését normális alkatrészekből, oldalanként. A sugárzók, a táp, a doboz... eredeti. A magasat lehetne jobbra cserélni, de lusta vagyok. A mélysugárzó sem túl ideális. Lassú. A közép, az hibátlan. Azt nem cserélném...vokális, klasszikus, akusztikus zenére hibátlan. Jazzra egész jó. Rockzenére, zúzós elektronikusra sajnos nem ideális. Mondhatni gyenge.
Elkészülte után (az egyik) mintha egy takarót levettek volna róla. Ez már elég régen volt...azota csak szól és szól...a szomszédok legnagyobb megelégedésére. -
Giot
addikt
válasz
blattida #41691 üzenetére
Dual monót számoltam két trafóval, duplázva minden szükséges alkatrészt. Kb 55e Ft, attól is függ milyen hangerő potit használnék, meg szeretnék több bemeneti lehetőséget szeretnék, ehhez kellene legalább egy rotary switch.
Egyébként van itt helyben, az ismerőseim között is hozzáértő. Ő vetette fel, ha építettek a hangfalaim akkor építhetnénk hozzá egy erősítőt is.
Jó lenne minél több infó, tapasztalat. Ezért is hoztam szóba itt a topikban.(#41692) kammerer: Meglátjuk. Mindenesetre az LM3886-tal egyszerűbb dolgom van mint laikusnak. Ha megépítem beszámolok róla, bár valószínúű még lesz egy pár köröm itt a fórumon ebben a témában.
(#41693) gorbep: 2x 40-50W bőven elég.
(#41696) andorra:Kösz hogy most Giot-ot írtál.
-
Giot
addikt
válasz
blattida #41687 üzenetére
8ohm-ban használtam, rosszul emlékeztem, igaz most is itt pihen a szekrényen. Nekem kicsit túl színes a hangja a Cyrus One-nak. Kicsit túlzónak érzem. Persze nagyon jó sőt kiváló hangú. Csak ilyen ez az ízlés dolog.
Igaz, de ha hídban való megépítés a költségeket is növeli. Nem?(#41685) kammerer: Hallani kellene no, de biztosan igazad van.
-
Giot
addikt
-
vodkaboy22
addikt
válasz
blattida #41674 üzenetére
Sajnálom tartom a véleményem, hogy egy D osztályú hangban még hasonló se lesz soha mint bármilyen csöves.
Ear: A D osztályú erősítő nem feltétlen jelenti azt, hogy kapcsoló üzemű tápja van, maga az erősítés folyamatát attól függetlenül, hogy pulzus szélesség modulációval működik nem nevezném kapcsoló üzeműnek.
Tény van hasonlóság. -
vodkaboy22
addikt
válasz
blattida #41665 üzenetére
Itt van valami nekem baromira zavaró...
MI az hogy D osztályú az olyan mint a csöves??? Bakker ezen a mondaton hanyatt vágtam magam...
D osztályút csővel szerintem még senki se épített (és ha kimenő trafós a dolog akkor asszem nem is nagyon lehet... OTL-ben esetleg de ki az az örült aki ilyenre vetemedne...)
És szerintem se az OTL se a PP vagy SE csöves hangban még picit sincs közel egy D osztályúhoz kb mint ide a proxima centauri... Nem véletlen teljesen más felépítés, elrendezés, elgondolás.
A osztályú tranyóshoz már lehet hasonlítani egy OTL csövest esetleg egy PP-t de SE-t nem hiszem... Mindegyik típusból építettem már és más műveit is hallottam és ezért mondom azt, hogy elég nagy "eltévesztést" írtál szerintem...
Más kérdés hogy D osztályút nem csak elvből nem építenék zenére hanem nem is arra találták ki no meg szerintem amit eddig hallottam azoknak felejthető volt a hangja is... -
törölt tag
válasz
blattida #41663 üzenetére
Ez így hülye kérdés, de például az általad linkelt, igen szépen megépített változat szintjéhez, azaz valószínűsíthető hangminőségéhez-hangkarakteréhez képest tudnál olyan "hagyományos", "gyári" erősítőtípusokat illetve árfekvést mondani, amik mellé oda lehetne állítani a linkelt típus hangminőségét-karakterét? Csak hogy kb. el tudjam helyezni, mert semmi tapasztalatom nincs az ilyenekkel.
Köszi. -
Giot
addikt
válasz
blattida #41661 üzenetére
Igen de az is valószínű hogy az már meghaladná a képességeim. Valószínű komolyabb szakismeret kellene hozzá.
Csináltam anno egy költségvetést, olyan 55e ft környékére jönne ki egy Dual Mono. Tápokkal, hűtőbordákkal, DIY kittel, potikkal stb stb. Így ránézésre azt mondod a linkelt DIY kit nem a legjobb? Illetve nem aknázza ki teljesen az LM3886 képességeit? -
bajnokpityu
félisten
válasz
blattida #41458 üzenetére
inkább azokat az elszigetelt, és tapasztalat nélküli embereket sajnálom, akik innen akarnak használható információt összeszedni. mert az itteni tanácsoknak a vége kb kütyüzés, alkatrészcserebere lesz, és nem egy normális kerek egész lánc összeállítása, a kérdező igényeinek megfelelően.
mert összegezve,mit mond ez a topic:
PC alapú rendszerből nem lehet jó hangot kihozni,
sok mély=valós hang
kábelre fölösleges komolyan költeni
komolyzene az egyetlen értékes műfajrészemről befejeztem, néha beleolvasok,ha van totál elpocsékolni való időm.
-
LW
őstag
válasz
blattida #41436 üzenetére
Ha jól emlékszem nem vettem észre jelentős különbséget 44,1 és 48 között. Már alszanak a házban, nem hangosítom fel. Holnap kipróbálom, mindenesetre köszönöm a tippet.
Közben eszembe jutott, hogy a Denonon 96k volt, ami szépen szólt a többi frekvencián nem szólt olyan jól (ugyan az a forrás, P55-UD3). Nagyon bizakodom benne, hogy a Xonar D1 digitális átvitele megoldja majd.
-
válasz
blattida #40307 üzenetére
Egész pontosan kettős vakteszttel, amikor a tesztvezető sincs hatással a teszt menetére. Mondjuk úgy, hogy előre ledobja kockával, hogy mi legyen a sorrend. Az igazi kettős vakteszt, ha a levezető maga sem tudja, hogy mit ad éppen a tesztalanynak. De ehhez minimum 3 ember kellene.
-
válasz
blattida #39954 üzenetére
Köszönöm a választ! Szétnézek más fórumokon is akkor ez ügyben.
Webshopra tudtok vmi tippet adni, ahol több típusú, márkájú hangszóró vásárlására van lehetőség? Négy db reflexládában szeretnék mélysugárzót cserélni (2 db 12"-es, 2 db 15"-ös, 8 ohm-osak, teljesítményre 4-600 W körüli kellene). Eddig csak olyan webshopokat találtam, ahol vagy szűk volt a kínálat, vagy inkább autóhangszórókra voltak specializálódva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest