- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
DDL
őstag
válasz
blattida #46442 üzenetére
Talán, mert lelkiismeretes és ellenőrzi is amit csinál. És ténylegesen vállal garanciát a munkájára. Meg talán ez a megélhetése (mármint a javítási tevékenység). Utálom, hogy a sok kiscserkész hobbista "díijer" akar megitélni ilyesmit. Ráadásul a pontos hiba és annak oka ismerete nélkül.
Persze lehet irreális is az összeg.
Akinek nem inge ne vegye magára....
Üdv: DDL
-
válasz
blattida #46359 üzenetére
"Mekkora szobába, milyen zenére kellene?"
Maga a helyiség 18-20 m2, de egy légtérben van az étkezővel, a konyhával, közlekedővel....
A zenei paletta nagyon széles, komolyzene, rock, akár metál, sok jazz, népzene, világzene, szóval sok minden.
(Bocs, hogy külön hozzászólásba írom, de sikerült az előbbiből ezt valahogy kiszerkesztenem!)
Szerk.: (#46379) Core2duo6600 Na, amire most reagáltál, azt is sikerült véletlenül kiszerkesztenem, bocs.
-
válasz
blattida #46359 üzenetére
Köszi!
"Az ergonak sokkal több hely kell ahhoz, hogy jól szóljon és sokkal érzékenyebb is az elhelyezésére."
Ajjajj, pedig nálam nem túl ideálisak a körülmények! Max. 220 centire tud lenni egymástól a hangsugárzók középvonala, egyelőre nem is földön lenne, hanem alacsony fiókos szekrényen. Ez nemsokára megváltozik, mert szétszedem majd az egész fiókos rendszert, és akkor földre kerülhetnek a dobozok, ha lesz álló hangfalam. Előttük kb. másfél méterre van egy ágy vége, a célzott zenehallgatás és filmnézés az ágyból, mintegy 3,2 méterről történik. A bal oldali hangfal mögött van fal, a jobb oldali mögött nincs, mert ott az étkező, és csak egy fonott paraván van a doboz és a látszó cuccok mögött. Szóval nem egy hifi-kánaán, sőt.... de azért szeretném kihozni a lehető legtöbbet a helyből és a rendszerből (na meg a rászánt összegből).
-
Claark
csendes tag
válasz
blattida #46324 üzenetére
Már megrendeltem a Denon 1460-at
. A Marantzot én is túlárazottnak találtam. Zenét mindenfélét szoktam hallgatni, pop, rock, jazz, chillout. Erősitő NAD 3020A, hangdoboz Monitor Audio MR2. Eddig egy olcsó, gyenge Samsung DVD P-171 volt a cd lejátszó, de még avval is jól szólt, habár lehet csak én gondolom így, nem vagyok annyira hozzáértő. Az is érdekes, hogy audio cd lejátszása a Samsung dvd-vel mennyivel hangosabb mint a pc alapú lejátszás. De köszi a tanácsot így utólag is.
-
narumon
őstag
válasz
blattida #46274 üzenetére
Miben rosszabb egy DD mint a szíjas? Maximum legendákban.
Egyébként az én mostani setupom egy Technics SL-1210Mk2 egy AT150Mlx hangszedővel. És ezt nem azért választottam mert nem volt más - számtalan lemezjátszóm volt már és számtalan egyebet hallottam (most is van itthon még pár egyéb). Elég komoly Pro-ject lemezjátszóim is voltak (ha már ez merült fel). Csak az utóbbi időben Debut III Carbon, Genie 1.3, Xpression). Hogy is fogalmazzak, hogy ne legyek drasztikus - ezeket a 1210 megeszi reggelire, aztán megkávézik és rájuk ürít, ugyanabban a set-up-ban. Remélem finom voltam és nőies
Ennek ellenére a magyar forumok még mindig tele vannak legendákkal (csak a szíjas a jó, a technics DJ lemezjátszó, stb, stb - és a végén mindig kiderül, hogy olyanok írják ezt akik nem is láttak közelről még ilyet, hallani sem hallották, sőt sok esetben kiderül, hogy tulképpen lemezjátszójuk sincs csak ezt hallották).
Summa summárum nekem mások a tapasztalataim ezek szerint mint nektek, én tartom az én véleményemet, de mindenki azt vesz amit akar. (Csak tudnám, hogy a blogon keresztül is miért jönnek olyan kérdések, hogy nyávog a szíjas lejátszó, hol lehet szíjat venni, miért nincs elég dinamikája, stb stb). Persze nem tudjuk, hogy az emberke mit hallgat mert ha Jazz zenét akkor egy jó Pro-ject-et ajánlanék neki. Ha viszont felkerülnek dögös zenék is a listára (rock, metal, dance) akkor ott a pro-ject (és rengeteg hasonló társa) pikk-pakk elvérzik... -
narumon
őstag
válasz
blattida #46265 üzenetére
Mhmm szerintem nem azt írtam le, hogy mit ne, hanem azt is oda írtam, hogy mit igen. Szóval nem nagyon értem. És egyetértek a kis NAD-ot csak azért nem említettem meg mert az olcsóbban beszerezhető mint a keret, bár hamarabb venném azt egy jó hangszedővel.
Aztán azt is jó lenne tudni, hogy mit szeretne hallgatni, mert az sem mindegy. Az sem mindegy milyen hangzásvilágot szeret, szóval bele lehet ebbe mélyen menni, ráadásul a végén úgyis azt vesz amit akar. Én leírtam a véleményemet a legjobb tudásom szerint (mivel nekem is analóg rendszerem van így kvázi tapasztalatból és nem egy CD játszó mögül), ami a fent említett. Ha lenne sok pénze akkor egy Technics SL-1200-as sorozatot javasolnék, de az ugye nagyon nem fér bele a keretbe - főleg most, hogy már nem gyártják és az utóbbi években úgy felmentek a használt készülékek árai, hogy nagyítóval kell keresni a szép állapotú nem horror áron kínált példányokat. Viszont vaterán láttam minap egy SL-1700-et 45-ért.... ha tud belőle kicsit alkudni akkor egy sokkal jobb ár/teljesítményű készüléke lesz mint az eredetileg felhozott kettő. Szvsz. -
narumon
őstag
válasz
blattida #46256 üzenetére
Csak azért mert ennyi pénzért van ezeknél jobb. A Pro-ject az pl szerintem az egyik legrosszabb ár/teljesítményű lemezjátszó, ezt itt még ráadásul valami öszvér is. Lehet jó, de túl sok ilyen "megcsináljuk okosan" lemezjátszót hallottam már ahhoz, hogy inkább kételkedjek benne. 50e forintért azért már vannak szép állapotú régi Thorens-ek, Dual-ok, Technics-ek amik ezt a két felsoroltat legrosszabb esetben is megeszik reggelire. (Arról nem beszélve, hogy mondjuk a Pro-ject sem lesz olyan rossz ha újonnan NEM a hivatalos magyar forgalmazótól veszi az ember, abban az esetben helyére is kerül egyből a készülék az 50 fölött (lehet, hogy már 60+ is van) Pro-ject Debut III, pl 35-38 körül mozgott tavaly. Ez már sokkal reálisabb ár és arra is rávilágít, hogy miért nem állja meg a helyét mondjuk az 50e forintos kategóriában.
-
Ekkosh
tag
válasz
blattida #46211 üzenetére
Értem, Még mindig kicsit tanácstalan vagyok, rengeteget találok. És ha az árbeli szűkítésemet elhagyom és úgy kérdezem hogy szerintetek ez a rendszer milyen dac-ot érdemelne? (PC - ?DAC - Marantz PM6004 - Qed Silver Ann. XT - Tannoy v4) Édemes lenne elmeni pl a CA DacMagic 100 magasságáig?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
blattida #46133 üzenetére
Én maradok a véleményemnél és ki merem jelenteni, hogy egyformán rossz mindkét megoldás. A kisfeszültségű zenerek ( ~1,3-2,2V)-nek tulképp semmi közük a Zener effektushoz, mert az csak nagyobb feszültségeken jelentkezik. Ezeket 2-3 sorbakötött nyitóirányban polarizált p-n átmenetből (dióda) alakítják ki.
...ez számodra misztérium, woodoo...
Igen. És ha magyarra kereszteljük, akkor kuruzslás és lehet jobban teljesít.
-
Ear001
addikt
válasz
blattida #46015 üzenetére
Megtettem már itt, ezen a fórumon is a kifejtést, de legyen.
Egy megfelelő minőségű kábel, kábel rendszer pont olyan fotnos alkotóeleme a hifi láncnak, mint bármelyik aktív komponens. Pont annyira tudja elvinni a jellemzőket, mint bármi más. Ha ez csak színezgetésnek hívjuk, ám legyen, hiszen ha egy erősítőcserét is csak színezgetésnek hívunk, de ha ez arra vonatkozik, hogy a kábelezéssel kevésbé tudunk változtatni a hifirendszer hangján, mint más komponenssel, akor tapasztalataim szerint ez NEM igaz.
Az a 15%-os szabály is marhaság, csak megzavarja az embert. Donpe fórumtársunknál most a drótok nagyjából háromszor annyiba kerülnek, mint az elektronikák és az egy jó hangú, általa (is) nagyon szeretett rendszer. Nálam nagyjából 5% most a drótok ára a korábbi 25%-ról és nem mondanám, hogy hátra léptem. Tehát hagyjuk a százalékokat, gondolkodjunk nyitottan, kisérletezzünk, bízzunk az értékitéletünkben és hamarabb lesz élvezetes rendszerünk, mintha rettentően osztanánk és szoroznánk, ezzel is csak növelve a gátlásainkat.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
blattida #46124 üzenetére
Ez sem egészen igaz. Egy ideális feszültségreferencia ugyanazt a feszültséget "tarja" áramól függetlenül. Lásd pl. Zener. Ezt az állandóságot egyedül a differenciális ellenállása (αVz) befolyásolja, mert a karakterisztika megközelítőleg párhuzamos az áram tengelyével. A LED, mint egyéb diódák (Zener, Impatt, Tunnel... kivételével) egy exponenciális jelleggörbével bír, tehát sem áram sem feszültségreferenciánál nem jöhet szóba.
-
Martell
tag
válasz
blattida #46053 üzenetére
"Nem, mivel fejhallgató esetén a fülek szeparációja megvalósul, míg a hangdobozoknál nem."
Az lehet de nem is a szeparációt vizsgáljuk, hanem hogy mennyire ugat bele a közeg. Ennél fogva tárgytalan a szeparáció.
Ott a közeg azért nem ugat bele, mert minimális a közeg lehetősége, hogy beleugasson. Hangfallal ha nem is ennyire jól, de minimalizálni lehet a szoba akusztikai hibáit. Kipróbáltam már, egyáltalán nem vagyok biztos, hogy vakteszten megtudnám mondani van-e különbség. Pedig különböző szobákról van szó.
-
spiritex
veterán
válasz
blattida #46018 üzenetére
Teljesen amatőr vagyok a kérdésben, így csak felvetek egy számomra kérdéses dolgot:
Megéri egy hifi fanatikusnak több százezret költeni a hifi láncára, ha a forrás is változó? A lemezre vett minőséget is sokban befolyásolja a stúdió munka, nem? Mert hallani jobb és rosszabb minőségű CD-ket. Tehát egyáltalán hol lehet olyan zenei anyagot szerezni, ami meghálálja ezt a minőséget? Egyáltalán milyen a hordozó? CD vagy bakelit lemez? Vagy kik azok az igényes előadók, akiknek a stúdiója is profi minőséget képvisel? -
bajnokpityu
félisten
válasz
blattida #45985 üzenetére
Sajnos több tapasztalatom nem volt a márkával kapcsolatban, gerinces hazai kereskedők meg rendszeresen alkatrésztemetőknek hivják őket, és én hüle, hittem nekik. A logout bejegyzésemben olvasható,h év elején volt nálam már egy reference5ös a most futó szériából.
Node abban wolfson 192kHz reciver volt,és az olcsóbbik óra, tenor USB. Az még inkább csak so-so tetszett, inkább myteket vettem, mert érdekesebb volt a hangja.
Akitől kölcsönkaptam azt a dacot, az övében cseréltem wm8805öt DIR9001re, Tenor usb panelt VIAra, és akkor határoztam el, jó lesz nekem egy ilyen olcsóbb dac is, marad pénz a saját diy dacom fejlesztésére.Az külön örömteli lett, hogy a régi, használtan vásárolt reference5-ben még 2 R magos trafó volt, tisztább hangja.
Egyébként nem akarsz tanácsokat adni a helyi kérdezőknek? Tapasztalatod is van, meg közelebb is áll a véleményed az enyémhez
Számomra is hasznos volna.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
blattida #45978 üzenetére
most éppen egy audioGD reference 5. de lehetett volna wadia 121et is mondani, az is jobb,
ha a csatlakozásokat leszámítom, minden paraméterben, és zenében is jobb nála.az a baj,hogy a mondanivalóm szempontjából torzította volna a képet, hogy csak 142be került, nem 260ba. az meg azért elég szélsőséges, hogy 6% a hangfal ára a láncnak, és működhet ellenpólusnak.
félreértés ne essék, nem kerestem jobb dacot, elvoltam én a Mytekkel is, de ettől függetlenül jól esett ebből a láncból kivenni a pénzt, hogy még jobb is lett hangban.
Itt a legtöbbet a forrás, és a kábelek cseréjével változott a zeneiség. Nem értettem sokáig,mit esznek ebben a sonataban,annyian a tapastaltabbak, aztán egyszerre csak világosság.
Martell: Irtad,h milyen lenne a hang a 300rugós ládával. 300as ládával pont nem,de drágábbal próbáltam ezt a forrást, és tök jó volt. és nem csak nekem tetszett..
-
spiritex
veterán
válasz
blattida #45964 üzenetére
Na akkor végre kiderült, hogy itt nincs mit tenni, váltani kell. Tudnál, tudnátok ajánlani sztereo rádióerősítőt 30-40e Ft környékén, amire esetleg ráköthetném ezeket a 4 ohm-os philips hangfalakat első körben (mert ezek szerint az erősítő a leggyengébb láncszem). Szerk.: (#45964) Akkor ezek szerint lehet, hogy mégsem...
Utána majd valamikor lennének másik hangfalak is.
-
-
spiritex
veterán
válasz
blattida #45928 üzenetére
Értem. Egy uccsó kérdés: egy ilyennel jobban járnék? Ha a mikro hifi hangszóró kimeneteit egy ilyen bemenetére (From Amplifier), majd a hifi hangfalait ennek a To Speakers kimeneteire kötném? Impedanciákra kellene figyelnem az erősítő ill. hangszórók irányába, vagy az ilyen aktív ládáknál nem árthat semmi semminek? Köszi előre is és bocsi a sok kérdésért, de hát sajnos nincs olyan topic, hogy Hi-Fi kezdőknek...
-
spiritex
veterán
válasz
blattida #45925 üzenetére
+(#45926) kammerer
Köszönöm nektek!
"csak az impedanciaillesztés nem lenne megfelelő, ezért nem szólna úgy, ahogy tudna."
Azt még elmondanád, hogy mikor lenne jó az impedancia illesztés és mikor szólna úgy, ahogy tudna? Ha lenne egy normális erősítő, aminek lenne egy Subwoofer kimenete és arra lenne kötve a láda?
-
Martell
tag
válasz
blattida #45895 üzenetére
WTF
Hol a kandikamera?!
kammerer: Ember, most a lehető legjobb szándékkal mondom, beteges megfelési kényszered vannak. Nekem pedig betegesen nincs. De én ezért az állapotért megharcoltam. Te pedig ketrecben vagy, szenvedő alanya vagy az állapotodnak nem pedig kedvezményezettje. Kezeltesd magad, mert nem lesz jó vége. Élni természetesen fogsz, de boldog nem leszel.
-
sysrq
őstag
válasz
blattida #45788 üzenetére
Köszönöm.
Megvettem mert kipróbálni ki lehetett de nem volt kéznél LP és nem gondoltam hogy lukra futok. Holnap felhívom az eladót hátha tudja merre jár a deck része. (Ha esetleg köztetek van vegye fel velem pm-ben a kapcsolatot, köszi). De megtartanám mert számomra kellemes a hangja és kompakt a mérete, ami nem hátrány. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
blattida #45598 üzenetére
Zoltanz mondott egy viccet, egy szójátékot. A viccen nevetni érdemes, nem komolyan venni. Ha elkezdjük magyarázni, hogy a skótok nem is kuporgatók, Brezsnyev sose járt az űrállomáson... akkor kivesznek a viccek.
Inflációs vicc:
- Mennyi a spárga?
- Ötvenmillió.
- Annyiért már kötelet kapok! -
törölt tag
válasz
blattida #45537 üzenetére
Rappit4
Sőt, ha nagyon akarjuk, sokszor egy szűz nyáklap, vagy bármely hasonló lapka még praktikusabb is lehet a "hivatalos" forrfüleknél/-léceknél, csak nem marunk a nyákba vezetéket, hanem úgy kell fúrni bele a lyukakat, hogy lábtól-lábig forraszthassunk. Illetve legjobb kombinálni az eszközöket.
-
törölt tag
válasz
blattida #45374 üzenetére
"Én a kérdéses zenei irányzatokhoz nem ajánlanék ilyen hangsugárzókat,... (...) Igaz ugyan, hogy a későbbiekben lehet, hogy alkalmasabbak lesznek az ajánlott eszközök, viszont a most kedvelt zenei stílusokhoz nem passzolnak annyira és nem is szereznének annyi örömöt."
Na ez az egyik területe a hifinek, amiben magammal sem tudok dűlőre jutni, ambivalens a viszonyom a kérdéshez is, a tapasztalataimhoz is. Egyszer már írtam erről itt.
Természetesen én is folyamatosan hangsúlyozom, hogy egyik készülék sajátlagos hangkaraktere ilyen és olyan zenei műfajokhoz alkalmasabb, a másik készüléké pedig emilyen és amolyan műfajokra. Csakhogy közben állandóan vitatkozom magammal (lásd: álmomban két macska voltam), hogy ez nem így van, ami jó, az mindenre jó, ami rossz, az mindenre rossz - megjegyezve, hogy persze már az is szubjektív és összetett, hogy mi jó, mi rossz. Ha úgy istenigazából, "őszintén" akarok találni olyan megkülönböztető jegyeket, amik miatt egy készülék jobb drum'n'bass-re, mint akusztikus kamarazenére vagy fordítva, akkor nem találok! Könnyebb, ha úgy fogom fel (ami amúgy is a valós helyzet), hogy itt az eltérő jegyeket a hibák, hiányosságok, eltolódások adják a "kiegyenlített tökéletességhez" képest, de még így se találok olyan hibát, amire igazából azt tudnám mondani, hogy zavaróbb egyik műfajon, mint más műfajon. Sorolni tudom persze a közhelyeket, hogy így mélytónus, meg úgy magasba húzó, meg így energia, meg úgy transzparencia..., de ha igazán őszintén letekintek a probléma mélyére (a velejéig hatolok), akkor mégiscsak azt látom, hogy bármely hiba egyformán zavaró bármilyen zenei (vagy popzenei) műfajon!!!
Én, tehát, ha nem vagyok "megalkuvó", akkor nem a hallgatott műfajokat veszem figyelembe ajánláskor, hanem hogy a hallgató személy melyfajta hibákkal toleránsabb, - vagy éppen milyen fajta hibákat élvez. -
-
törölt tag
válasz
blattida #45295 üzenetére
Hehe, éppen Andorra-Ovidius utalt arra, amit most a "fejéhez vágsz", azazhogy a valóságban ( a valós zene elhangzásakor) a sávszéleken is éppen annyi hangnyomás, amennyi, ellentétben a hangdobozok ezirányú korlátozott képességeivel. Amikor a nagybőgő vagy az orgona megszólal, akkor nem kell beszélnünk arról, hogy milyen tűréshatáron belül milyen széles a frekvenciaátviteli képessége, ellenben a hangdobozoknál kénytelenek vagyunk erről beszélni. Vagyis Andorra-Ovidius arra akart rávilágítani, hogy alapvetően nem mindegy, hogy a hangdoboz mennyire korlátos átvitelű a sávszéleken. Tehát éppen Andorra-Ovidius utalt arra a kollégának, hogy például az orgona hangját se lekonyulóan kellene át(nem)vinnie a hangdoboznak, hanem +/- nulla tűréshatárral. Merthogy az eredeti valóság úgymond +/- nulla "tűréshatárú".
-
törölt tag
válasz
blattida #45215 üzenetére
Eredetileg, etimológiailag nem azt jelenti, de használják arra is. Építőiparban is, hangszórómembrán-impregnálásban is. Kapható például impregnáló folyadék nevű impregnáló folyadék, amit a hangszórómembránra kell kenni, és nem az a célja, hogy beleivódjon, hanem hogy felületet képezzen, "összegyógyuljon". De gyárilag is sokszor impregnálnak úgy, hogy nem itatódik át. Az én (VIFA) mélyhangszóróm papírmembránja is impregnált papírnak nevezett, pedig felületkezelést, bevonatképzést jelent rajta az impregnáló massza. Nem következetes a használat, nem is ragaszkodom hozzá, de így alakult a szó használata.
(Engem legfeljebb csak XT szokott mosómedvének titulálni, de az meg nem mérvadó.)(#45216) Ba cy lus Ha a dómot nem érted a kónuszosak alá, akkor nem is kérdés a kérdés. Ha a dómot vagy az inverz dómot is a kónuszosak alá érted, akkor nem is feltétlenül igaz a kérdés.
-
törölt tag
válasz
blattida #45203 üzenetére
Uraim, ne a szavakon lovagoljunk.
Az impregnálás alapvetően a felület anyagába beszívódó felületkezelés, de adott esetben a speciális bevonatképzés is beletartozik/tartozhat.(#45208) bajnokpityu Manapság mindenfélét gyártanak, mindenre és mindennek az ellenkezőjére is van példa.
(#45213) bajnokpityu Lényegében ugyanazt írtad, amit én. (Az angol idézet persze csak annyit ér, hogy egy gyártó mondja saját magáról. A kevlárgyártók éppen fordítva mondják természetesen. Igaza mindegyiknek csak félig van.)(#45206) opeter70 A Heco Superior 730 elég jól alkalmas zenére, de azért nem a világ legeslegkifinomultabb hangdoboza, inkább átmenet a házimozis és a zenés karakter között. Kellemesen szól, telítetten, emiatt nem a részletezőkészség csimborasszója, tehát inkább a zene egységét jeleníti meg, nem annyira transzparens a tere, nem annyira elkülönültek a hangszerek, mint az árkategória Tannoy-ainál, Cambridge-einél, Mission-jeinél..., nem is annyira "gyors" a hangja ("laposabb" tranziensek), de kárpótlásul ezekhez képest nagyobb teste van a hangszereknek, ami szintén fontos (néha túl nagy), és a mélytónusa ellenére sem szokott különösebben sprőddé válni. Tehát az említett stílusokhoz elég alkalmas, és a nagyméretű szoba is jobban ki tudja használni, mint egy vékonyabb hangút. Ellenben 65ezernél tetemesen olcsóbban meg lehet kapni (40ezer körül), 65ezerért pedig már a kifinomultabb 800-as széria tagjait is meg lehet kapni.
-
törölt tag
válasz
blattida #44630 üzenetére
Kösz az infót. Láttam gyakorikerdesek.hu-n egy választ erősítő fogyasztásra, hogy 2-5 W nyugalmi áram alatt a fogyasztás (persze írja, hogy osztályfüggő, de feltételezem AB-osztályra vonatkozó átlagos adatot írt), ehhez képest az én specifikáció szerinti 35-öm irreálisan soknak tűnt.
-
xtremetuning
addikt
válasz
blattida #44533 üzenetére
Eszköztelen : hallod, hogy ütik a dobot, de nem tudsz asszociálni rá, nem látod magad előtt, hogy egy dobot ütnek. Talán így jobban meg tudod érteni, mit éreztem. A hanghoz nem párosult tárgy, eszköz.
Pityu : nem hatott emocionálisan. Semennyire. Ezért használom azt a jelzőt, hogy jellegtelen.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest