- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
blattida #49506 üzenetére
A netről FLAC vagy WAV formátumban letöltött zenék miatt kérdeztem, eredeti lemezt ritkán szoktam másolni, persze volt már rá példa, ha kölcsön kaptam egy nekem tetsző albumot, de az leggyakrabban csak átmásoltam a leglassabb írási sebességgel a néróval.
A Plextor ami nekem van, gyakorlatilag új, ez a száma: PX-L890SA-11, úgy nézem nem átcímkézett. -
-
narumon
őstag
válasz
blattida #49495 üzenetére
Én pl nem vágom, hogy mit akart mondani kollega, de az biztos, hogy nekem 2x11W-os erősítőm van, nos ennél fél hangerőn már ordibálni kell a szobában ha hallani akarjátok egymást (és akkor sem biztos, hogy sikerül). Ezért furcsa nekem amikor valaki azt mondja, hogy mondjuk 150W alatt nem kell neki erősítő mert hangosan szeret zenét hallgatni....
-
törölt tag
-
válasz
blattida #49414 üzenetére
"belső dactil kártyával 180-190 ezer forintból megvan"
Az önmagában nem lenne drámai különbség, de ez még csak egy erősítő. Plusz DAC, + kábelek.
"lehet, hogy lenne gyári megoldás a két digit bemenetes igényedre."
Ezzel az a baj, hogy akkor az csak új lehet, ami majdnem fél milla. Vagy úgy érted, hogy egy használtba beépítenének egy plusz koax bemenetet?
"Ez a heed is, mint már utaltam rá, minden szempontból jobb hangú, csak a praktikuma alacsonyabb szintű."
Persze, tudom, hogy olcsóbban is lehet még jobb sztereó hangot elérni, de (ahogy írod is) olyan praktikussági, kezelhetőségi, elhelyezési stb. kompromisszumot kellene hozni, amit nekem nehéz bevállalni. De csábít a "még jobb" megismerése, úgyhogy nem tudom mi lesz........
(#49413) Tamoo Kijózanító amit írsz, köszönöm! Egész biztosan igazad van!
-
válasz
blattida #49407 üzenetére
"Vegyél egy kicsit többért egy heed obelisk si + dactilus-t"
Na, ez nagyon tetszik...... Sajnos nem "kicsit" több, de pont ilyen letisztult cuccra vágyom. (Ráadásul magyar.)
A Dactilus DAC nemigen jó nekem, mert csak egy koax bemenete van : Digital Eingänge : 1x75 Ohm Coax (SPDIF) / 1x Toslink. És még ha át is állok az egyik helyett optikaira (amit nem szívesen tennék), az a hátul kapcsolós megoldás nagyon barátságtalan. És itt adódik egy kérdés számomra, ha tényleg 1 db. koax bemenete van, akkor miért van rajta 2 SPDIF aljzat?
Mi a különbség a dőltbetűs és az álló betűs SI között?
A saját beépített tápokhoz képest mit tudnak a azok a külön tápok, amiket árulnak hozzájuk? -
Tamoo
nagyúr
válasz
blattida #49383 üzenetére
"Ne misztifikáljuk már túl a hta érzékenységét, normálisan meg kell csinálni és normálisan beállítani, akkor stabil lesz és gondtalan."
Jó, de ha beállítani csak másodszorra vagy harmadszorra sikerül, nekem már az is nagy nyűg lenne.
A Hivox erősítővel sem jártam jól ilyen tekintetben. -
törölt tag
válasz
blattida #49360 üzenetére
Akkor ezek szerint teljesen mindegy milyen lejátszóm van, mert ha valamelyik digitális kimenetet használom, akkor a lejátszóba épített DAC nem rúg labdába, legyen az bármilyen minőségi alkatrészekből megépítve?
Az én hifi erősítőmnek van optikai és koax ki, illetve bemenete is, és arra van csatlakoztatva a lejátszóm, ugyanis így hallhatóan szebben szól, mintha az analóg kimenetét használnám a lejátszómnak, lehet, hogy így értelmetlen lenne beruháznom abba a bizonyos Cambridge Audio Azur 540C-be? -
válasz
blattida #49360 üzenetére
"A cd futómű csak kiolvassa a lemezen található információkat és a digitális kijáratán keresztül adja tovább azokat egy külső dac-nak."
Aha, értem, köszönöm! Akkor gyakorlatilag én is futóműnek használom a CD-játszómat, mert a digit koaxon megy tovább a jel az Arcam DAC-jába.
Többen hallgattuk már a rendszerem, senkinek nem tűnt fel, hogy gyenge láncszem lenne a a CD-játszó, de azért megkérdezem. Ebben a digitális továbbításban szarnak vagy elfogadhatónak számít a CD-"futóművem"? (A "jót" nem merem feltételezni.
)
-
Ekkosh
tag
válasz
blattida #49263 üzenetére
Igen most kb 350 font szemben az Rx6 550-600-ával használtan, az nagy ugrás. Az Rs6-ot az itteni ajánlások alapján tettem a lista élére, a a BX5 nagyon tetszett, a Focal 714-en gondolkodtam még, de egybehangzóan leszavaztátok őket, az RS6-al szemben, szóval teszek egy próbát. Gondolom ezen az áron nem lőhetek nagyon mellé. Hátha londoni is lesz fent akkor meg tudom hallgatni vétel előtt.
-
trufa12
addikt
válasz
blattida #49151 üzenetére
Én is úgy értettem a jót
hogy legyen jó...
mert péterrel már volt üzletem 4-ből 2 dolog hibátlan volta másik 1 hangfal pár ami igen rossz volt meg 1 igazi jó fajta yamaha eq aminél forrasztani kellett mert kissé már elvoltak érve rajta a forr pontok nah mondjuk az volt a legkevesebb hiba...
a hangfallal viszont nem tudtam mit kezdeni (vissza nem vette .... hiába a nagy garanciája ) így tovább adtam én is..... (igaz olcsóbban )Mondjuk azt megértem hogy kb 3-4 en csinálják a boltot meg ugye össze szedik ezek mindenhonnan a dolgokat ...
Írtam is neki hogy már volt dolgunk egymással és lehetőség szerint mielőtt feladja próbálja már ki mert ők ok hogy több 100 dolgot hirdetnek de én csak egyet veszek amit szeretném ha jó lenne elkerülve a telefonálgatások sorozatát meg a feleslegesen kivágott postaköltségeket...A hangfal meg reményeim szerint jó lesz (az külsőre patika...)
-
trufa12
addikt
válasz
blattida #49122 üzenetére
Rendben ,
de én mégis az mb-t választottam mert engedett belőle és az már fix áron le üthető .
35 be vettem meg, hivatalos leírást is találtam róla , szépnek is szép állapotban van 20 as mélynyomóval .Abból indultam ki hogy 2 utas rendszer szépen szól. Ami szánalmas volt 2 utas modecom kínai pár cm középpel rendelkező aktív hangfalam
de ahhoz képest hogy milyen gagyi volt olyan hangot ki préselt magából hogy akkor 1 ilyen (nagy 2.utas mert azért nem kicsi ) ami márka is meg nem mai..
m47 c sz 28, öblösségre meg 31 cm .az AS nek elég rossznak találtam a hz -it , meg 88 dB sek csak ..
Arról meg már egyikünk sem tehet ha esetleg mégis van valami baja ... ami remélem nem lesz mert sajnos nem tudom személyesen megnézni így hagyatkoztam a pozitívokra...
-
trufa12
addikt
válasz
blattida #49120 üzenetére
ezzel is számoltam hogy oda az is kellene, de az jobb lenne ha szereznék hozzá 1 állványt , később
addig meg max alá raknék valamit
virág állványt
vagy hagyjam és ha megnyerem az AS-t akkor az maradjon? mert az mondjuk újabb technológia ezért kicsit aggódom ...
nem igen voltak újabb hangfalaim inkább az ilyen 90' ből használtam mindig
viszont az eladó 5 ezret engedett,....az mb ből most az előbb.
-
DeSanto
őstag
válasz
blattida #49044 üzenetére
Van digitális kimenet az alaplapomon. Egy stereo erősítőm van amin nincs digitális bemenet de az alaplapi analóg kimenete meg "ratyi"
Ezt szeretném megoldani ezzel az eszközzel hogy ne az alaplapi analóg kimenetét kössem az erősítőre hanem ennek az analóg kimenetét. SPDIF-el megy ebbe optikán pc-ből a digitális jel, innen meg tovább analógon az erősítőbe.Akkor egy xonar-nak jobb az DAC-e?
-
perempe
veterán
válasz
blattida #48997 üzenetére
régebben próbáltuk ki az usb dac-ot, aminek van toslink kimenete is, arról hajtottuk a bmc-2 dac-ot. (szinte a levegőben lógott, azt ajánlotta, hogy dobozolja be, ill. utánaolvasva arra jutottam, hogy egy jó táp akár csodát tehet.) most az abit lap S/PDIF out-ról (toslink kimenet) hajtottuk a dac-ot. nem volt egy komoly teszt, kb. fél órára volt időnk.
de a beállításoknál is hibáztam (eredetileg 24bit volt beállítva, csak később állítottam át 16 bitre). nem tudtam, hogy csak 44/48khz-et tud...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
blattida #48973 üzenetére
112W osztályban? ehh.. oldalanként ezer wattos trafó, 20kiló hűtőborda, köszi. Krellék csináltak ilyet, jól is szólnak, azt mondják, de teljesen fölösleges, ha nincs folyamatosan ekkora kivett teljesitményre szüksége az emernek.pl én is nagyon boldogan hallgatom 10-15W kivett teljesitménnyel a cuccaimat. Normális érékenységű dobozokkal ez már nem beszélgetős hangerő.
Ribi:mert állítólag jobb a hangja. tapasztalatom egyébként éppen ellentétes ezzel.
-
t-bali3
senior tag
válasz
blattida #48973 üzenetére
Szerintem annyi, hogy tisztán A osztályban elvileg mégjobb lehetne a hangja. Illetve ne írják rá, hogy az, ha nem az. Lehetne tuning, clean sound, stb. fantázia megnevezése is a gombnak
Ráadásul ha nem változik szinte semmi, csak a hangminőség, akkor minek van rajta gomb? Miért nem csak a lehető legjobb hang opció van?
-
t-bali3
senior tag
válasz
blattida #48969 üzenetére
Nem a melegedésen van egyedül a hangsúly, hanem, hogy a teljesítmény sem változott. Igaz nem kész tényként írják, hanem feltételezik csak, hogy nem tisztán A osztályra kapcsol. Nem tudom egyébként, hogy lehet ezt 100%ra letesztelni.
Én kicsit erősebben fogalmazva írtam le és bár csak egy teszt, akkor is feltették nem magyaráztak.
-
t-bali3
senior tag
válasz
blattida #48954 üzenetére
50w-ot ír a tesztben, de gondolom kipróbálták úgy is, hogy nem csavarták fel csutkára.
Blattida: a végerősitő változat tesztjénél. Alul az összefoglalásban.
-
t-bali3
senior tag
válasz
blattida #48820 üzenetére
és bajnokpityu:
Ilyesmi áron, milyen szimmetrikus felépítésű erősítőket tudtok meghallgatásra javasolni?
Egyik ismerősöm érdeklődik, Ő Denon 1520-ba van beleszeretve, így addig (kb 350 e Ft) nézegetek most másokat. A hátrány, hogy csak új eszközök érdeklik, fürdött már be használt erősítővel...Egyébként visszatérve XTZ-re, szerintem elég korrektnek tűnik felépítésre az árához képest.
-
DDL
őstag
válasz
blattida #48725 üzenetére
Egyébként 4 ohmos hangsugárzóval terhelve a 6 ohmos erősítőt az történik, hogy ugyanakkora érzékenység és kimenő teljesítmény esetén hangosabb lesz, valamint a végfokozat jobban fog melegedni, míg 8 ohmos hangsugárzóval terhelve, ugyanakkora érzékenység és kimenő teljesítmény esetén halkabb lesz és a végfokozat kevésbé fog melegedni, de mindez csak általánosságban igaz, ráadásul adott hangszóró 4 ohmos változata érzékenyebb, mint a 8 ohmos...
Erre csak ennyit: jujj
Üdv: DDL
-
DDL
őstag
válasz
blattida #48718 üzenetére
Én hülye vagyok egyébként, mert az erősítő a 6 Ohmos. Félre értettem a dolgot. Viszont a kijelentésed továbbra is hamis.
Lassan felfogtam a kérdést is. Tehát annyi a biztos, hogy a kivehető teljesítmény lesz kisebb a specifikáltnál. De, hogy halkabb lesz-e az ismert adatok alapján a 8 Ohmos hangsugárzó még inkább bizonytalan. Ugyanis már a viszonyítási alap sincs meg...Üdv: DDL
-
Ribi
nagyúr
válasz
blattida #48729 üzenetére
Sejtettem, csak kötözködök, mert ez egy ilyen nap
Szóval powermause számára talán az lehet a válasz, hogy használhat mind2 féle hangfalat, 8 ohmost ha maxra tekeri valószínű halkabb lesz kicsit, de a hangosság nagyban függ a hangfal érzékenységétől. Ez így mindenkinek jó ?(#48731) blattida
-
schferenc77
aktív tag
válasz
blattida #48719 üzenetére
Hogy miért PSB? Mert olvastam róla ezt/azt, és jobbank tűnt, mint egy Genius PC-s hangfal :-)
Komolyan, bármi szóba jöhet. Erősítő nem lesz, egy USB-s hangkártya (Creative X-Fi), meg egy sztereó hangszoró pár. Főleg klasszikus zene, filmzene, de a basszus nem kell kihangsúlyozni, nem szeretem, ha dübörög. A minél természetesebb hangzás lenne a lényeg. Egy 20nm-es szobába megy, hely korlátozott, tehát nem akarok egy 30*30*50cm-es dobozt a falra rakni :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest