- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
szakibá...
senior tag
válasz
bkercso #30236 üzenetére
Az első mondatodat nem értem.
A perohmnitás kifejezést nyilván nem az újságíró találta ki, biztosan rá is kérdezett a helyesírására. A permeabilitás, mint megfejtés, jónak tűnik, de akkor miért nem ezt használta? Ha valakinek van jobb ötlete, az ossza meg. Az egyetem nekem már túl messze van, azóta csak felejtettem, kivéve, amit akkor sem tudtam. -
szakibá...
senior tag
válasz
bkercso #30234 üzenetére
30kg az, küzd is vele a srác rendesen. A tölcsér fogalma hangsugárzóknál mást jelent, impedancia illesztésre szogál, többnyire exponenciális tágulással, mert az kell a linearitáshoz. Az a hangszórón inkább membránkúp, de ez lényegtelen, a köznyelv a hangdobozt is hangfalnak mondja, pedig az elektroakusztikában az is mást jelent. Viszont ha valaki a szakmával foglalkozik, az miért használna a permeabilitás helyett olyan szót, amit nem találok sehol sem? A 10kW meg annyira elméleti, hogy eddig csak 6kW-os digitális erősítőt láttam, bár lehet, hogy van nagyobb is. Vajon milből lehet az a cséve, ami ekkora teljesítménytől nem párolog el azonnal?
-
-
spiritex
veterán
válasz
bkercso #29987 üzenetére
Köszi, értem, de mire gondolt bajnokpityuavval, hogy: Digi kabbellel,v ideiglenesen optikaival?
Szerk: Akkor van még egy dolog, amit ki kell próbálnom: a rossz minőségű analóg tv-adást a T-től.
Szerk2: Évek óta fórumozok a PH-en, de ez a hifi topic valahogy teljesen kilóg a sorból, olyan segítőkészek, és nem lehülyézők itt az emberek! -
spiritex
veterán
válasz
bkercso #29974 üzenetére
Annyit szeretnék akkor kérdezni, hogy a FiiO D3-as DAC, amit nemrég valaki ajánlott, az támogatja a MinDig TV HD csatornáinak hangját? Mert valahol olvastam egy másik DAC-ról, hogy: "Az átalakító nem mûködik együtt a Dolby digitális jelekkel, amelyek HD csatornával rendelkeznek."
-
kjani18
őstag
válasz
bkercso #29918 üzenetére
Interferenciának hívják. Amiről te beszélsz, a lebegés akkor jön létre, ha a két jel közötti különbség a hallástartomány alatt (20Hz alatt) van. Ezt használják ki a zenészek pl. hangolásnál már rég óta.
Nem kell, hogy a hordozók, sőt a kialakuló interferencia a hallástartományba essenek. Lásd KF 7.ábra a rádióknál. -
-
bajnokpityu
félisten
-
törölt tag
válasz
bkercso #29918 üzenetére
Mondom (ahogy blattida is), több évtizedes, sokszor megtapasztalt hifi-audiofil közhely, hogy ha a rendszer képes átvinni a hallható tartomány feletti (fel)hangokat is, akkor a hallható tartományban is más (jobb, hűbb) lesz a hang mint anélkül. Már csak a hangszín miatt is, ami a felhangokon múlik, de nem csak emiatt, hanem mert ha nem is közvetlenül a hallásunkkal, de valamilyen módon mégiscsak érzékeljük, hogy ott vannak-e a hallható sáv feletti frekvenciák vagy nincsenek ott. Részben persze a hallható sávban megszólaló zene minősége is más, ha ott vannak azok az ultra frekvenciák.
A/B illetve vakteszt kedvelőknek kiváló lehetőség például kísérleteket végezni a Tannoy Super Tweeter csipogójával, csak a hallható tartomány felett dolgoztatva, ki-bekapcsolgatva.
De erősítőnél is, és bármely hi-fi készüléknél nagyon is van értelme kieterjeszteni a sávszélt, és az nagyon is jól hallható a hangon, - ami jó dolog, ha a "kiterjesztett" sávszél jó minőségű. Azt csak a mérnökök találták ki annak idején, hogy a CD szabványhoz jó lesz a kevéssel 40kHz feletti mintavételi sűrűség, mert azzal már 20kHz-ig meg lehet oldani a frekvenciamenetet, és az bőven elég. Nem elég.(#29917) Tiger.huhhhh:
1.; Általában (szinte mindig) szerencsésebb a minél rövidebb kábel. (De mivel ez egy többismeretlenes egyenlet, az optimális illesztési követelmények miatt néha előnyösebb lehet a minimálisnál hosszabb kábel.
2.; Van recept arra, hogy otthon értelmes kábelt tudjál farigcsálni magadnak, sőt többféle recept is van rá. Ha komolyan érdekel a dolog, érdemes kiművelned magad hifikábel-témában.
3.; Az erősítőd szintjén is komoly hangbéli változások várhatóak kábelcsere kapcsán. -
törölt tag
válasz
bkercso #29919 üzenetére
Most azt mondják a hangok, hogy fertelmesek a hangfalak, ami hibákat eddig csak sejtettem, az most iszonyatosan előjött (nem írom le, mi van most, nem hibái vannak, hanem maga a hanfal egy nagy HIBA
).
De ezen a meg nem nevezett nevű hangforráson is megjött végre a kísérletezős kedvem, végre a rossz hangfalak ellenére is számomra minőséget jelentő hangok szólnak a lakásban
Ja és azt is mondják, hogy:
"Add el az egyik veséd, vegyél rajta egy normális erősítőt és egy pár hozzá illő hangfalat!"
...ha kell valakinek egy megkímélt darab, akkor írjon privibe...
Szóval itthon ne szerkesszek ilyesmit? -
Lompos48
nagyúr
válasz
bkercso #29918 üzenetére
Interferencia, ha hullámként tekintünk a dologra. Ehhez nagyon közelálló klasszikus megoldás volt hosszú évtizedeken át (ma már elég ritkán hallgatjuk) - amíg az amplitúdómoduláció uralkodott a rádiózásban - az AM demoduláció. Középhullámon 455kHz körül volt az eredmény. De volt az analóg TV-nél (38.9 MHz), meg az analóg műholdvételnél is (950-1450MHz).
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz
bkercso #29903 üzenetére
Nem tudom. Még nem próbáltam. A kérdés, hogy van-e hangzásbeli különbség a kettő között. Két hangszóróval és két független 7 és 21 kHz-es jellel gondolom csak akkor érhetném el ugyanazt (nagyjából, mert matematikailag kellenének kisebb amplitúdóval az 5., 7., 9. ... rendű komponensek is, hogy a négyszög összeálljon), ha sikerülne a 2 jelet szinkronizálni.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
bkercso #29895 üzenetére
Látom, Te ragaszkodsz ahhoz, hogy nincs rajta a felvételen sem( ez mondjuk nem igaz, hiszen sok nagy felbontású felvételen bizony vannak 20 kHz fölötti hangok is rögzítve), meg Te sem hallod, akkor minek.
Értem, tehát csak.
Szerintem Te is érzed, hogy ez sántít.És arról még nem is beszéltem, hogy a fázisátvitelnek, tranziens és impulzus viselkedésnek is jót tesz, ha egy hangsugárzó tovább tud dolgozni, mint 20 kHz...
-
blattida
nagyúr
válasz
bkercso #29893 üzenetére
Értem.
De akkor miért állítasz be akkora sávszélességet az erősítőidben, amikor, szerinted minek, hiszen 20 kHz fölött úgysem hallunk?
Az oké, hogy a felharmonikusok vágása elvileg nem változtatja meg a 20 kHz alatti hangokat, viszont a kapott hangot igen, mivel sok hangszer ( pl. hegedű, hárfa, zongora, orgona) felharmonikusai 20 kHz fölöttiek, azokat így kinyírod a kapott, hallgatott zenéből. -
-
DDL
őstag
válasz
bkercso #29794 üzenetére
Egy 20 éves csöveshez (de akár egy 40 éveshez is) minden aktív/passzív alkatrész beszerezhető elég nagy választékban. És így lesz ez még jó pár évtizedig. Egy 10 éves félvezetőshöz meg már esetleg végtranyó sem. Csak valami hasonló....
Ez meg ugye nem ugyanaz...
Üdv: DDL
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #29815 üzenetére
igen.sajnos véges a tapasztalatom. ezért is jobb lett volna,ha olyan definiálja, aki nap,mint nap benne él. nekem az invertáló mégis torzabb, kevéssé hallgatható ezekben az opákban. lehet, hogy teknikailag jobb,mint egy canamp,de azt meg jó hallgatni.
Arra azért kíváncsi lettem volna, hogy az, ami fülre jobb volt (azonos kapcsoláson belül), az mérve miben más. Ez azért érdekelt volna Téged is.
Mikor megvettem a kinait, és nem kihajintottam,hanem tököltem tovább. Erre gondolok, hogy belemászás. panda kitet megvettem volna, boldogan hallgatnám azóta is, nemigen szarakodtam volna, hogy csereberéljem a sajátban az alkatrészeket. Legjobb más által kikristályosított füleserősítő ,amit eddig hallottam.
Lancer
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #29809 üzenetére
Egyébként nem pont azért erőltetted az invertálókat, mert, hogy papiron alacsonyabb a torzításuk? Hallgathatóságukat nem tudjuk mérni. Ennyire belemásztam a fejlesztési irányodba?
Szerencsém volt. mikor elkezdtem építeni ezt, már akkor sem érdekeltek a paraméterek. Fülre kombináltam, és ennyi.
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #29794 üzenetére
multiplikato: Akkor ne vegyél külföldi élelmiszert. Amúgy akik csővel építenek, jobban szeretik az A-osztályt, de high-endben a félvezetősek is A-osztályban mennek. Ha jó hatásfokot szeretnél, akkor vegyél AB-osztályú erősítőt. És hallgass sötétben zenét.
xtremetuning: Meg aki javíttatni szeretné az erősítőjét, pl. 2-3 évente csövet cseréltetne.
-
spiritex
veterán
-
törölt tag
válasz
bkercso #29709 üzenetére
Így van, annyi eltéréssel, hogy nem igazán a személyiségről van szó, hanem közhelyes személyiségpanelekről, ergo általában éppen a személyiség hiányzik a versenyzők többségéből. Tisztelet a kivételnek, de a személyiséggel rendelkezők általában nem sokáig jutnak, mert zavaró, hogy nem illenek bele az adott műsorkészítési sémába. A versenyben sokáig jutók közül tényleg ritka kivételek az árnyalt személyiséggel rendelkezők, lásd típuspéldaként Ruzsa Magdi, aki viszonylag értelmes ember, és többé-kevésbé még ízlése is van, nem véletlenül volt ellenszenves a nézők jelentős része számára (nem reprezentatív rögtönzött közvéleménykutatásom szerint a nézők mintegy 50-70 százaléka tartotta nagyképűnek, "fennhéjázónak"), és nem véletlenül nem lett belőle olyan celeb, mint a többiekből szinte kivétel nélkül (néha még Oláh Ibolyából is, akiben pedig szintén van spiritusz, nem véletlenül lett ő a mumus, nem véletlenül vele ijesztgetik otthon a szülők a gyerekeiket, ha nem akarnak este lefeküdni).
(#29708) BBéci: Semmi baj nincs azzal, hogy szórakoztat, én csak néven neveztem a gyereket. Az általad szívesen nézett X-Faktor és az általad nézhetetlenek tartott Big Brother között mindössze annyi gyakorlati különbség van, hogy a Big Brother-szereplők kiválogatásánál egyetlen szempont, hogy minél nímandabbak és baromarcúbbak legyenek, az X-Faktor szereplőválogatása esetében pedig számít valamennyit a jó hangi adottság és az előadókészség is. Így az X-Faktorban (Csillag születikben, Megasztárban...) hellyel-közzel, elvétve nézhető-hallgatható produkciók is előfordulnak és a szereplők általában közelebb állnak a homo sapiens fogalmához, mint a Big Brother (Való Világ, Farm, Bár, Nagy Ő...) szereplők. De ettől még a két műsor teljesen egy rugóra jár, teljesen azonos szabályok, dramaturgia és esztétika szerint működik(B)(I) a kiválasztóshow-tól(/I)(/B) kezdve a heti (B)(I)kiszavazóshow-kig(/I)(/B). Érdemes ezt tudni, és pontosan megnevezni a műfajt - gondolom én. Persze nem kell ekkora feneket keríteni a dolognak, mint amekkora lett belőle, túl is van beszélve, ráadásul itt valamelyest off is.
Gigi vagy Benji?! Gigi vagy Benji?! Gigi vagy Benji?! Gigi vagy Benji?! Még küldjön nyolcezer szavazatot!!! ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Gigi vagy Benji?! Még szavazzzzon!!! ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Ördög Nóri/Liptai Claudia üvölt mint a sakál. Vajon tényleg szerelmesek egymásba?! ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Na még egy-két utolsó telefonüzenetetet küldjön el!!!! ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Ördög Nóri/Liptai Claudia üvölt mint a sakál. Még egy perc!!!!!! és a szavazást lezárom!!!! ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Még fél perc!!!! Szavazzzzzzon!!!! ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Ördög Nóri/Liptai Claudia üvölt mint a sakál. ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Még tíz másodperc, gyorsan szavazzon!!! ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Ördög Nóri/Liptai Claudia üvölt mint a sakál. Lejárt az idő!!!! ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Megkaptam az eredményt! A fülemre rámondták az eredményt!!! Megvan az eredmény!!! ... .... ... drámai zene... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... drámai fények ... ... ... Megmondom az eredményt!!!! de előbb még percekig ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... 2012-ben Magyarország hangja!!!!::::: ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Ördög Nóri/Liptai Claudia üvölt mint a sakál. Az idei évben az X-FaktorMegasztár győztese!!!:::: ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... az idei évben a versenyt megnyerte!!!:::: ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Idén a verseny győztese!!!::: ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Ördög Nóri/Liptai Claudia üvölt mint a sakál. Aki megnyeri az Xmillió forintot, a lakást, az autót, a két kiló medvecukrot, a táncoló tamagocsit!!!:::: ... ... ... drámai zene ... ... ... drámai fények ... ... ... szurkolói hangorkánok ... ... ... Ördög Nóri/Liptai Claudia üvölt mint a sakál. Gigi!!!!!!!!!! Sírjon-nevessen, ölelkezzen mindenki!!!!! Ölelkezzen az ország!!!!!!!!! Hajjjjjh, de szép is a világ, győzött megint az igazság!!!!!!!
-
BBéci
legenda
válasz
bkercso #29709 üzenetére
A műsorok készítői megpróbálják a nézőket érzelmileg kötni a szereplőkhöz, hogy majd sok sms-t küldjenek. Ez meglehetősen gusztustalan, nálam kudarcot vallanak.
Általában merevlemezre rögzítem a műsorokat, a vackot és a mellékszálakat a reklámokkal együtt átpörgetem, kivágom, aztán az ígéretesnek tűnő produkciókat végignézem. Talán 10-12 perc marad.Leginkább azért szánok rá időt, mert szeretem a jó zenét és ennyi azért akad mindegyikben. -
spiritex
veterán
válasz
bkercso #29666 üzenetére
Azt még nem mondtam, hogy kétféle módon próbáltam ki a scart kimenetet: az egyik egy olcsó műanyag egybe-scart-3 rca kábel volt, a másik pedig egy műanyag scart doboz 3 rca kimenettel, aminek az audio részébe a 2000 ft-os Bandridge kábelt dugtam, és hát ezek szerint a műanyag dobozok miatt mindkét esetben jelentkezett a kezdeti hiba, ebben az esetben nem tudott segíteni a jó kábel.
-
spiritex
veterán
válasz
bkercso #29658 üzenetére
De ez így is megoldás, nem? Mármint, hogy mikulásmintás applikálás nélkül, a fülhallgató kimenetről veszem le a jelet egy jó minőségű kábellel?
És most már soha a b*dös életben nem fogok 150 Ft-os kábelt használni! Már ki is dobtam őket a kukába! Nem gondoltam, hogy ekkora a különbség, hogy ennyire veszik a zajt!!! -
spiritex
veterán
válasz
bkercso #29651 üzenetére
Érdekes fejlemények jó minőségű Bandridge kábel használatával:
- aux-ból minden kihúzva: CSEND.
- aux-ba Bandridge kábel bedugva lógó véggel: icipici ciripelés, ami középhangerőn már nem hallatszik.
- aux-ba Bandridge kábel, a végén Venice HD lejátszóval: bekapcsolva icipici ciripelés, ami középhangerőn már nem hallatszik, bekapcsolva teljes csend!- aux-ba Bandridge kábel, a végén plazma tv kikapcsolva: hangos recsegés, semmi más, bekapcsolva és áttéve Hdmi-re, hogy ne adjon ki hangot, teljes csend!
Ez nagyon jól hangzik így, csakhogy tegnap, amikor a probléma jelentkezett, akkor is jó minőségű kábel jött ki a hifi-ből is és a tv-ből is, csak annyi volt a különbség, hogy mind a kettő az átkapcsolómba ment. Na most az lesz, hogy kipróbálom újra az átkapcsolóval...
-
spiritex
veterán
válasz
bkercso #29649 üzenetére
De a forrásnak nincs hangosítója, se a vinyós mp3 lejátszónak, se a tv SCART kimenetének...
Mindez, amit írtam nem a földhurkot jelenti? Nem úgy volt, hogy a búgás azt jelenti?Amikkel próbáltam azok pár száz Ft-os kábelek, de van itthon 1000 Ft-os 1 méteres és 2000 Ft-os 2 méteres is, teszteljem azokkal is?
Zavarforrásról nem tudok, de ha kinézek az ablakon, itt van a Városháza kb. 100 méterre, rajta egy nagy antennával. -
spiritex
veterán
válasz
bkercso #29647 üzenetére
Sziasztok, íme a tesztek eredménye saját készítésű átkapcsoló nélkül, maximális hangerőn, Aux In állásban:
- aux-ból minden kihúzva: CSEND.
- aux-ba kábel bedugva lógó véggel: NORMÁL BÚGÁS, folyamatos ciripelő recsegés, pattogás.
- aux-ba kábel, a végén Vosonic vinyós mp3 lejátszó KIKAPCSOLVA: HANGOS BÚGÁS, HANGOS RECSEGÉS, ROPOGÁS, lámpakapcsolásnál NAGY PATTANÁS.
- aux-ba kábel, a végén mp3 lejátszó BEKAPCSOLVA: NINCS BÚGÁS, folyamatos ciripelő recsegés, pattogás.Illetve:
- aux-ba kábel, a végén plazma tv KIKAPCSOLVA: HANGOS BÚGÁS, HANGOS RECSEGÉS, és valami rádióhullámszerű zavar.
Mit jelent mindez, és hogy tudom kiküszöbölni? Ez okozta akkor a kezdeti problémát is?
Előre is köszi a segítségeteket! -
spiritex
veterán
válasz
bkercso #29632 üzenetére
A források: plazma tv, vinyós mp3 lejátszó, venice HD video lejátszó és egy PC.
Eseménnyel nem korellál a dolog, sima tv nézés, vagy PC előtt ülés közben is előfordult.
Lehet, hogy akkor is pattan, ha nem megy egyik eszköz sem, ezt most nem tudom biztosan, de nem is a pattanás a zavaró, hanem az 1 másodpercig tartó hang halkulás.
Az utolsó kérdést nem teljesen értem: egy sima rca kábelt a hifi rca bemenetére és a kábel másik végén eszköz nélkül?
Egyébként igen, olcsó kábelből cineztem össze az átkapcsoló rca aljzatainak + pólusait a forgókapcsoló lábaira, emelett pedig a - pólusokat összekötöttem egy vastag réz dróttal. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bkercso #29596 üzenetére
Érdeklődtem egy ilyen pesti design cégnél akik szintén vágnak plexit, 6-7e közti ajánlatot kaptam a 6 kis lapocskára. Szemem majdnem felakadt. Na meg csak utánvéttel küldték volna, az is jó pénz. Inkább maradtam egy kis itthoni kókányolásnál meglévő "szemétből". Nekem így most tökéletesen megfelel, nem eladásra készült.
De köszönöm a tippet!(#29595) multiplikato: wm8740 -re is rákereshetsz, úgy is lesz találat ezzel kapcsolatban. Szívesen írnék róla egyébként, de nem vagyok elég tapasztalt ahhoz hogy itt "nagy szavakkal" dobálózzak, meg nincs túl sok összehasonlítási alapom se. Nemrég kezdtem ezzel foglalkozgatni, 1év hifiben nem nagy idő, meg úgyis csak saját tapasztalat ér igazán valamit.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
bkercso #27893 üzenetére
Az egy multistrat (többrétegű) kerámiakondenzátor, mellette pedig a kimeneti visszajelzést szolgáló optocsatoló van. Írja is mellette, hogy IC2
(A tantálkondik soha nem laposak, hanem valamennyire kör alakú a keresztmetszetük, márcsak a konstrukció miatt is.)
Meg aztán a lábai között mérhető 0.1" távolság sem "illik" egy 300V-os feszültséghez.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
bkercso #27637 üzenetére
Ezt miből állapítottad meg? Én nem látok kapcsolási rajzot vagy nyáktervet.
bajnokpityu
Nem olvastam.
Amit én tudok, az nem, ez, mint már írtam, csak normális szinuszt láttam még tda dac kimenetén (is), netes képeken szintén.
Írni sokan írnak ilyesmiket, de nincs konkrét alátámasztás, sehol sem láttam még a szkóp képernyőjén kirajzolódó, erősen torz szinuszjelet. -
dudika10
veterán
válasz
bkercso #27579 üzenetére
Reflex doboz nagy nyílással.
(#27575) blattida: szerintem elég jó analógia.
Két különböző jelentés, mind a kettőnek van saját hangalakja, és mégis mind a kettőre ugyan az a zebra hangalak terjedt el.
Rossz kifogás, hogy a gyalogátkelő hosszú, mert az én fülemnek meg a hangdoboz rosszul cseng (ráadásul hosszabb ez is mint a hangfal).
Felesleges szőrszálhasogatás. Rengeteg hasonló dologba lehet még belekötni.Érdekes módon félreértés nem szokott ebből lenni.
-
ozzy711
őstag
válasz
bkercso #27579 üzenetére
Igen, de az egyszerű vásárló a Hi-fi Piacból beollózott fogalmakkal sincs tisztában, tehát azzal, hogy tulajdonképpen mire is figyeljen zene hallgatásnál.
Igenis azt mondom, hogy aki nem ragad meg a Genius 2.1 rendszer szintjén, az alapfogalmakkal legyen tisztában.
Nem egy ördöngősség megérteni szerintem, hogy a fal az egy sík felület a doboz pedig alapesetben egy téglatest ( 3 dimenziós ) forma. -
ozzy711
őstag
válasz
bkercso #27543 üzenetére
Szerintem tökéletesen fogalmaztad:
A semleges, az eredeti felvételen hallható hangszerhangok ( hangszínek ) élethű visszaadását jelenti. A transzparens pedig a hangszerek szétválasztását, egymástól való elkülönítést jelenti ( részletezettség ). Ez különösen a hasonló hangszínű hangszereknél lehet problémás. Az átlagos ( vagy inkább gyenge ) rendszerek szépen összemossák a hangszereket és mondjuk a felvételen lévő 10 hangszerből hallasz 5-öt.
Tulajdonképpen e két tulajdonság alapján szokták a rendszereket besorolni Hi-fi és audiofil ( vagy high-end ) kategóriába. A legtöbb rendszer ugyanis elszínezi az eredeti hangképet ( kiemel vagy elnyom bizonyos frekvenciákat ) illetve egy tömbből ( gombócosnak is nevezik ) szólaltatja meg a hangszereket és nem érzékelteti a három dimenziós teret. -
blattida
nagyúr
válasz
bkercso #27536 üzenetére
Nem sok az egy kicsit, mármint az ára? Trafó, nyák, diódák, kondenzátorok, csatlakozók, doboz, munkadíj?
dudika10
Rá lehetne állni egy ilyen tápra, sorozatban, sokan vettek, vesznek d osztályú erősítőket, távol keleti dac-okat, azok gyári tápja hangilag vacak, lehetne sokat eladni belőlük, kicsit igényesebbre is meg lehetne akkor csinálni a belsejét és a köretet is hozzá, vinnék, mint a cukrot, pláne, ha jó áron mérné a készítője!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- OLED monitor topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest