- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
bkercso #128994 üzenetére
Egyszer, nem is olyan soká biztosan vége lesz ennek a kábeles agymenésnek.
Vannak még nekem itthon, méregdrága (arany, platina, erüst) kábeleim sajnos, de már szerencsére lejöttem a szerről, viszont van egy igen komoly hálózatom itthon kialakítva, millió kőrrel, csak a hifinek/házimozinak 2 különálló ösvény, külön kismegszakító dobozzal, teljesen elszeparált a lakás többi elektromos hálózatától.
Az annyit tesz hozzá a hanghoz, hogy soha nincs búgás, pattogás, semmilyen más háztartási gépezet, motor, szivattyú, inverter nem zavar be. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
bkercso #128892 üzenetére
ja, de otthon altalaban nem szokott sem nagy tavolsag, sem ipari magnes lenni. ha van, akkor altalaban azzal szokas szamolni is.
PuMbA: RCAnal azert nagyon rossz minosegu konnektor kell, hogy baj legyen belole. bar mondjuk par audiofil kabelnel szoktak olyan RCA csatlakozot rarakni, ami meg tudta serteni a csatlakozot.
XLR viszont masszivabb, plusz van pocok kioldas ellen is, szoval tenyleg kisebb esellyel lazul ki. meg egyszer, ennek pro felhasznalasnal nagyon is van ertelme, otthonra viszont nem biztos akarsz egy par centivel hosszabb csatlakozot, marcsak lakberendezesi okok miatt sem.
RCAt bele lehet torni a csatlakozoba, XLRnel elnezve ez kb fizikailag lehetetlen.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bkercso #128839 üzenetére
Pont mikor tegnap téma volt a tölcsér, fordultam meg és mi volt mögöttem, de tényleg ? Két RT évkönyv, a 2007-es és 2008-as. A 2008-asban külön fejezetet szenteltek a tölcséreknek, matekkal, mindennel, pfúúúh bokalefos, ha megint neki kéne ülnöm
Az említett szekrényt egyik régiben.. na mindjárt meg is nézem.. szóval én megépíttettem eredeti méretben egy asztalos haverommal kamaszkoromban.. aztán darabokban levittük a betonpincébe mélynek.
DJ cimbi átjött, a szomszéd helységben zárt ajtó mellett is az SL1200-on ugrott a tű, rá kellett tenni egy húszforintost
És ez egy szar papírmembrános bolgár mély volt, amit beletettünk, 50W tranyó hajtással.
Bementünk a pincébe, a tölcsérrel szemben konkrétan felköhhentettél, amikor pumpált. Kegyetlen.
(Mi a jobbfent láthatót csináltuk meg, nem a Klipsch-et).
RTÉK81 igen.
-
denesdr
addikt
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bkercso #128795 üzenetére
Mert onnan sokfele lehet menni.
Vagy úgy hagyod és élvezed a tápzaj elnyomást, a páros harmonikus kioltást, vagy 2. pici belenyúlással sztereó unbalanced, 3. mono fully balanced.
A többi kitérdekel. Utálom, mikor a kábel elhúzza a kütyüt, klíma meg van.
Kérdezd ozzy-t...Sokkal nagyobb problémának gondolom azt, hogy nem lehet klasszik hifi CD játszó méretű dobozban kérni a cumót, mondjuk felhajtható tetővel, ahol külön hely van középen kialakítva egy fél téglának, amit beteszel oda, ráhúzod az oldalcsavarokat, fedél visszahajt és van egy tank kütyüd, amiben innentől kitérdekel, hogy az elektronika tápostul 300 gramm és kiválóra mérődik.
Most az van, hogy a kis DAC-om elhúzza a két RCA kábel, ha úgy akarom.
(Nem akarom). -
FJC
senior tag
válasz
bkercso #128785 üzenetére
Gondolkodjunk egy kicsit...
Azt állítod, hogy az 1960 -as évektől a 2010 -es évekig, nem készültek jó erősítők???
Addig csak a szarokra költöttük a pénzünket, senki nem hallott jó minőséget?
A B osztály problémáit miért kevered bele az AB osztályba?
Egy gyártó csodákról szóló/világmegváltó leírása nem érdekel...
Ezek a BS mítoszok taszítják a hifi-t a komolytalanság mocsarába... -
Dißnäëß
nagyúr
-
FJC
senior tag
válasz
bkercso #128783 üzenetére
Ez egy nulla cikk, egy gyártótól, csak álltalános bla, bla....
Az AB kesztezési torzítás egy nagy mítosz...
Ha tervező vagy, nagyon jól tudod... (A oszt előfeszítés + visszacsatolás).
A torzítás szintjét nem nagy kunszt levinni - 90-100 dB alá. - Magyarán elveszik a zajban... -
FJC
senior tag
válasz
bkercso #128768 üzenetére
Te a TIM torzításról beszélsz, de az ma már, nem igen számít... - Megoldva (ma minden jel sávkorlátozott, az IC SR magas)).
Hangszóró mint evolúció... ÓÓÓÓ
Mindíg azt mondod, hogy sok 5532 -t hallgattál... Én még egyet sem hallottam.
Mikor a nap mögötted van, hiába villogsz egy kis lámpácskával, nem látható. Ugyan ez a helyzet a hangszóró által megjeleníthető fínomságokkal. -
vadkörte
addikt
válasz
bkercso #128727 üzenetére
A legszebb amikor hamisítják az eleve hamisítottat. Ezekből érdekes dolgok szoktak születni. Szerencsés esetben csak a hibajelző füst távozik némi sercegő felharmonikusok kíséretében.
#128722 Dißnäëß
"Ja, a kicsik nem vészesek..."
Azért a Kici Ming féle lowend előfokom pincuri 6A2-it néhány óra zenehallgatás után nagy hiba volt megfogni. Nem hittem, hogy ennyire képesek felmelegedni, pedig ezek olyan picik mint egy mütyürke csökött alulfejlett saviubi. Akkor milyenek lennéken a benganagy "dunsztosüveg" méretű uborkák. -
turho
addikt
válasz
bkercso #128717 üzenetére
Ezt szerintem nem értem így, sajna ezekhez nincsen rajz. Az A70 mérései egyébként ordas jók, a hangja is, csak tennék valami kísérletet.
Az opa1656 semleges/sötét az enyhén loudnesses hangot jelent nálad, vagy a legmagasabb régió sem csillog?
Inkább szimpatizálnék olyan hangtónussal, ahol nem prezensz irányba megy el, hanem jó basszus jó magas mellett nyílt, szellős, de nem kiemelkedő, nem harsány közép. Zenei stílusom progresszív rock (régiek is), némi jazz, pop, rock régebbi, illetve mindenféle "gépzenék" és társai, zeuhl😁, némi szimfonikus.
Köszi -
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bkercso #128601 üzenetére
Gyááá de jó PDF ez
Látom Linkwitz-et is behivatkozva, .. na ezeket jó olvasni.JD: Siegfried Linkwitz kifejti a lényeget, hogy a hangszórókat úgy kell elhelyezni,
hogy van minimum 8ms időbeli elválasztás a közvetlen és a visszaverődő hangok között, hogy az agyunk képes legyen elkülöníteni az eredeti felvétel környezetének akusztikáját a szoba akusztikájától.
MH: Igen, ezzel nagyon egyetértek. A legtöbb sztereó elhelyezés hozzátesz szobai visszaverődéseket a hanghoz, amelyek „felhígítják” a térbeli tulajdonságokat. Szóval a hallgató azt gondolhatja, hogy nagyobb a tér/színpad, de ez azért van, mert elmosódott! Az ellipszis fókuszpontjai mentén történő elhelyezés, amit az imént említettem, elválasztja a közvetlen és a visszavert hangot mind az irány, mind az időzítés, stb. szempontból és
segít az agynak megőrizni (felfogni) az eredeti térbeli tulajdonságokat.Kb..
-
Mathiask
senior tag
válasz
bkercso #115140 üzenetére
Én azt teljesen el tudom fogadni, hogy ha bekötünk egy dobozt a forrás USB kimenete és a vevő USB bemenete közé, akkor jobbnak halljuk a hangot.
De ebből nem következik ez: "nem kellene, hogy számítson a kommunikáció időzítése, mert a DAC USB-vevője újraidőzíti azt. Mégis: nagyon jól hallható, hogy számít."Az alábbi kérdésekre adott igenlő válaszok esetén lehetne eljutni eddig a következtetésig:
1. A "jól hallható" változás fizikai eredetű-e? (pl vakteszttel lehetne igazolni)
2. A hang fizikai változása valóban a kisebb átviteli jitter miatt van? (vagy valami más miatt, pl zaj csökkentés, vagy valóban csökken-e az átvitel jittere ezeknek az eszközöknek köszönhetően)Ezek után lehet azt mondani, hogy a kommunikáció időzítése hallható és ezért számít a reclocker addig ez egy sejtés.
-
válasz
bkercso #115160 üzenetére
Vicces, mert te vagy az, aki nem hallgatózik, csak mások auditív délibábjainak beszámolóit dobálod tényként. Majd ha látjuk tőled is a hallásteszt eredményét (amit innen csak az önjelölt referenciafülűek nem mertek még elvégezni), és bizonyítod, hogy feljebb vagy a fizikánál, majd elkezdhetsz áltatni arról, hogy van ismeretlen és lehetetlen. Jelenleg ott tartunk, hogy mérhető dolgokat nem hall senki innen, illetve egy kérdésre se válaszoltál, egy jelenséget se magyaráztál meg. Azért tájékozatlannak nevezni valakit úgy, hogy még a saját füledről sincs semmi objektív információd, nagyon merész.
Megint leírom, hogy nincs olyan, amit ne tudnánk mérni. Olyan van, hogy nem tudjuk, miért, csak azt tudjuk, hogy változik, hiszen egyedül légnyomást vagy feszültséget kell mérni. Az átviteli függvény egyértelműségével remélem, tisztában vagy, ha már hifis eszközöket építesz (és így amúgy anyagi érdekeltséged, hogy az emberek higyjenek ezekben a nonszensz dolgokban), mert ha nem, akkor van mit tájékozódni.
-
válasz
bkercso #115162 üzenetére
Ez miért számít bármit is, ha a sikeresen beolvasott minták egy memória pufferbe kerülnek (mint kb. minden normális digitális interfész esetében)? Onnan már a következő (downstream) clock fogja őket kijátszani, annak a jitterével - de az utolsó puffer előtti órák hatása hogyan jelenhetne meg? A pufferben csak a minták sorrendisége számít, azt nyilván nem borítja fel semmilyen jitter...
-
válasz
bkercso #115160 üzenetére
Szerintem személyeskedés (ki mit olvasott, mennyire tájékozott, stb) helyett szakmai diskurzus kéne, konkrét érvekkel, ellenérvekkel. Engem itt néhány hsz alatt sikerült meggyőzni, hogy a jitter körül iszonyat sok bullshit van, így pl a újraórázás is értelmetlen, s kamu termékek is épülnek rá.
-
válasz
bkercso #115140 üzenetére
Már megint ugyanabból az X számú (X << 10) megmondóemberből egy osztja az észt, mindegy, hogy élete során valaha akár egy hiteles vaktesztet is elvégzett-e, hogy legalább saját magát ne verje át.
Fun fact: azért X << 10, mert a többiek már elvégezték, és volt egy kis feleszmélés.
Inkább megelőzöm a további téves válaszaid azzal, hogy először mutass nekem kérlek egy fotót vagy akár csak áramköri ábrát egy általad reclockernek vélt eszközről, és segítek kielemezni, hogy az ott éppen mit is csinál (akarna csinálni) valójában.
A jitter a frekvenciapontosság hozadéka, ami a szorzás/osztás során alakul ki. Ha ilyen nincs, akkor |jitter - frekip.| <= l / c pár kvantummechanikus ok miatt, de maradjunk a klasszikus fizika talaján, aminél többet amúgy sem érzünk hifiben (tudom, átlag hifisnek az is megy, de most halandókra gondolunk), szóval ilyenekkel ne számoljunk. Osztáskor logikus, hogy a hiba is majdnem osztódik, 1-2 cikluson belülre kerül.
Általában azt szoktam ilyen vitákban, hogy amennyire csak lehet, a partnerem felé billentem a mérleget, minden lehetőséget megadva neki, hogy igaza legyen. Teszem ezt veled is, az akár GHz-es USB helyett MHz-es DAC-okkal bemutatva a jelenséget, emellett durván alulbecsülve az átlagos DAC óráját. Ez általában 50 MHz szokott lenni, most legyen 1. (Amúgy igen, az USB interfész nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag is "reclockol" - helyben csinál sajátot, hiszen egy DAC-hoz több órajel kell, datából meg eleve nem tudsz jó órajelet kinyerni.)
Ebben az esetben a jitter garantáltan nem tudja meghaladni a két mikroszekundumot. Ez olyan brutálisan alacsony érték, hogy a legtöbb gyártó egyszerűen az így kiszámolt maximumot adja meg, majd ellenőrzi, hogy tényleg ez alatt van-e. Nem szaroznak azzal, hogy ezzel flexeljenek, mert tudják, hogy a valóságban előálló pikoszekundumos (!) értékek a létező legrosszabb esetben sem okoznak semmiféle hallható problémát zenehallgatáskor.
2 mikroszekundum, ami a valóságban inkább nanoszekundum alatt van, de hogy esélyed legyen, maradjunk ennél. 0.04 Hz-es tévedés 20 kHz-en. Egy szívverés kb. 1 mm-t lök odébb a fejeden 3 ms-on keresztül. Tudom, mert orvosi kutatáshoz mértem. Ez 0.33 m/s, aminek során 20 kHz helyett 20019 Hz-et fogsz hallani. 475-ször nagyobb hibát hallasz a lehető legrosszabb jitternél konkrétan azzal, hogy egyszerűen létezel. Úgy, hogy a feléd elfogult számok miatt nagyságrendekkel felfújtuk a problémát. Értem én, hogy a hifis a fizikát meghazudtoló isten, de ilyenekbe akár általános iskolás fizikával belegondolva is azonnal kileng a bullshit-detektor.
Ha idáig eljutottál: miért nincs sosem mérés arról, hogy ezek a szarok javítanának bármit? Egy konkrétan szakmai bullshitelésre épülő termék esetében nem lehet megmutatni, hogy annak mi a "szakmai" eredménye? Olyan szinten beégett a hifisek agyába, hogy mindent a fülnek, hogy a lakásukat is szemre rajzolják meg, vagy mi van már itt? Hihetetlen, komolyan.
Csak a magukat isteni hallásúnak hívő nagymenők circlejerk-jének linkelésére inkább idézőjelek közt se használnám a forrás szót, mert még valaki félreérti és mérvadónak gondolja. Majd ha kutatást mutatsz, akár AES írást (ahol azért még mindig ömlik a mocsok, de legalább előszűrt mocsok), akkor kezdhetünk említésre érdemes hivatkozásról beszélni.
#115141: Mert kevesen értik még az alapfogalmakat is.
Lásd mintapéldaként a hozzászólást, amiben ez elhangzik.#115142: Abból is pontosan ugyanannyi bizonyítékot (vakteszt, mérés, nem pedig "eskü hallom tesa") tudsz mutatni, mint a jitterre, szóval jobb is, ha nem kezded.
-
abéla
senior tag
válasz
bkercso #104870 üzenetére
"vegyél vlmi dsp-s, önkorrekciós, zenéhez is ajánlott/jó mélyládát, hangold össze az állókkal"
: ebbe a kissé elnagyolt jellem-halmazba a "gyorsaságot", mint olyant is beletartozónak vettem
szerk: na meg nem árt a zárt és mint írtam, a zenei/hifi felhasználásra, nem a füllebegtetésre szánt darabokra gondoltam;
ha meg fáziseltolódásra gondolsz, azt is állítani kell/lehet
...vagy jó közel körberakod magad a dobozokkal -
nyepi
tag
válasz
bkercso #104860 üzenetére
A Linn használ ilyen megoldást, nekem is ilyen rendszerem van. Egy előfok, egy végfok a magasnak, egy a mélynek és kell a végfokokba egy-egy "kártya". A hangváltó pedig ki lett kötve. Szerintem nagyon sokat hozott, ahhoz képest, amikor csak egyszerűen egy integrálttal használtam a hangváltón keresztül.
-
válasz
bkercso #104791 üzenetére
"mi a baj a vakteszttel? .....az, hogy zenét hallgatni nem úgy szokás, hogy 10x egymás után ugyan azt hallgatod."
Ez NEM a vakteszt "baja", hanem minden olyan tesztté, amivel "10x egymás után hallgatod ugyanazt". Ez lehet "látó" teszt is. Elég általános, sokan csinálják, bekötik az egyik kábelt, meghallgatnak egy zenét, bekötik a másik kábelt, azzal is meghallgatják ugyanazt. Ennek nincs köze ahhoz, hogy vak, vagy nem vak. Arról nem is beszélve, hogy vaktesztet is lehet hosszútávú zenehallgatással, nem gyors cserélgetéssel végezni, csak némi önfegyelem kell hozzá.... Meg egy lepedő, amivel a tesztet végző elől elrejti a segítő, hogy melyik kábel vagy kiegészítő került be a rendszerbe.
-
törölt tag
válasz
bkercso #104754 üzenetére
Mivel én nem vagyok szakértő, csak a ti írásaitokból "tanulgatok", azt már tudom,hogy fontosak a nagy pufferkondik "is".
Bár nálam pont az a fontos,hogy alacsony hangerőn is szép, nekem tetsző mélyhangokat is halljam.
Sajnos a Cambridge-ből ez nem jön. A TEAC-ból jött. Gondolom nagy hangerőn is jött volna, a leírásod szerint.
Gondolom itt is jött: [link]
Egy hátránya volt a TEAC-nak,hogy a motoros hangerőszabályzót nem lehetett "finoman" állítani.
Az Ag-H550 -nél már jó volt. -
fererencz89
őstag
-
törölt tag
válasz
bkercso #104747 üzenetére
Hát köszi a megerősítést,így látatlanban.
Van pár rossz döntés az életemben, de az egyik, amikor eladtam a TEAC 500 szettet. Szinte az összes készülék meg volt belőle. [link]
Amikor ott volt nem foglalkoztam vele, most hogy nincs, hiányzik!
Na de mindegy is!
Találkoztál mostanában valami ajánlott erősítővel?
Nem kell nagy teljesítmény, hálózatos szolgáltatások nem fontosak.
Beépített DAC az előnyös lenne,hogy USB-vel összekössem a PC-vel, így kizárva a PC hangkártyáját zenehallgatáskor.
TV-t meg rákötném optikaival, ez elég nekem "házimozira". -
törölt tag
válasz
bkercso #104743 üzenetére
A pufferkondit értem, a másikat már nem.
A régi Teac 500-asban láttam is 4 db puffer kondit a Toroid mellet.
Ebben ugyanúgy Toroid van, viszont nem látok nagy kondikat benne. Persze van 20 év a két erősítő között.
De a lényeg, hogy valamiért nem megy olyan mélyre. Pedig nagyon bíztam benne,hogy ez lesz olyan jó a beépített DAC-al, mit a Teac, amihez egy Auidioquest Dragonfly Usb DAC volt.
Lehet,hogy "pofátlan"leszek,és rendelek valami újat, aztán ha nem jó visszaküldöm. -
bta1
őstag
-
Eugene Roe
őstag
válasz
bkercso #104678 üzenetére
Személyes tapasztalat? Akkor elfogadom
Ismerős téglából költözött könnyűszerkezetes házba, kb ugyanakkora szoba, ugyanazzal a minimum kezeléssel (vastag szőnyeg, vastag függöny ~ugyanakkora ablakkal + bőrkanapé és csupasz falak / plafon és nem hallottam mellbevágó difit (pedig 1,5 millió körüli házimozi van, mélyládával - nem high end, de nem is rossz).
-
abéla
senior tag
válasz
bkercso #104485 üzenetére
Ha már felmerült mint probléma, akkor megoldásként DC blocker-nek,
szembejött ez és ez, mint jónak tűnő, "audio-grade"(már ha van ilyen) ár/érték alternatíva; esetleg valami tapasztalat/tanács ezekkel kapcsolatban, a választást megkönnyítendő?
(tudom vannak ilyen banggood/dzsunka cuccok is, de most ezeket gondoltam, hogy megkérdezném)Ja igen, ha már ár/érték: ezt sajna nem "szeretném"
.
szerk: esetleg nem része a termékpalettádnak egy DC blokkoló?
-
abéla
senior tag
válasz
bkercso #104485 üzenetére
És basszus tényleg, hiába a mko-i EMI szűrő (angol, 34.old, de nagyon sematikus), olyan fél méterről szépen hallatszik az erősítő, tápfreki-függő trafózizegése; szerencsére ez, csak mindent kikapcsolva, síri csendben, odafigyelve zavaró.
Persze mivel pc-ről megy a zene, annak már a minimális alapzaja mellett is már figyelősen jön elő, de ott van, ez tény.És most már, hogy tudom mire kell figyelni, simán hallom! ...nakösziszépen
Bypass, ECO (ez kb a "jó" sinusos line-interaktívnak felel meg) módban nincs, de pl Battery módban sincs, 50/60hz-en más a zizegés hangmagassága és állandó, tehát gondolom a konverter vagy konverter-inverter átalakítás kapcsán jön elő.
Ha normál vagy ha 50/60 cvcf módban van, ugyanúgy zizeg (60-nál magasabb).
szerk: még ezekkel a V és fr. szűrőivel próbálkozomDe nem tudom,
és mit lehet ez ellen tenni?Tápszűrős elosztót (APC-ket: ezt és + ebből duplán) már tettem elé/mögé, szinte(?) semmi változás (lehet talán mintha tompább, kevésbé "zizegős" lett volna tőlük a zaj).
Még a line-interaktív kvázi ups-t is bekötöttem a duplásUPS - amp közé, de semmi (+ ezek kombinációi sem jártak eredménnyel).
(Ja, a kvázival nem zizeg, csak ha battery módban van; ott viszont a duplás csöndes)Zene kapcsán tett korábbi megállapításaimat megerősítem, így az ups megtartása mellett jó lenne, ha ez a kis szépséghiba is eltűnne (persze felmerül, hogy egy sikeres szűréssel esetleg a már meglévő előnyök is csökkennének
)
;esetleges, ezirányú ötleteidet szívesen venném.szerk: de csak csinján, nem akarok újabb zajokat kihallani az instrukcióid alapján
-
abéla
senior tag
válasz
bkercso #104481 üzenetére
Amit látok, hogy a hálózati fesz. időnként leesik 210-215V körülre(nem itthoni terhelésfüggően), de gyak. 220-225 között ingázik folyamatosan, freki 49.7-49.9hz között mozog, az output ugye permanens 50hz, 229V (ezt lehetne +1% feljebb, de akkor már túl sok lenne - kisebb lépésben nem tudja) cvcf50 mellett;
ehhez annyit hogy 75% terhelésig tudja, de ez a veszély nem fenyeget, nagyon max 500-550W körül alakul: 50-60% hangerő -itt már lényegében nem lehet megmaradni a szobában- és cpu/gpu stress egyszerre.Jelalak passz, scopom nincs, de van egy cimborám, ő meg van borulva "kicsit" jobban, mint én (50-60 éves zenetechnikákat/elméleteket éleszt újra, változó sikerrel, diy fan a végletekig ...hé, lehet hogy Te vagy az
);
na, neki tuti van, majd elkuncsorgom, bár még sosem mértem vele, kezembe se volt még scope ...nadehát mire való a zinternet,
persze ha többet nem jelentkezek, akkor győzőtt a Vágásiferi.
(nyugi, engedem, hogy ő legyen a vezető személyiség)
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #104455 üzenetére
"Max. konyhanyelven hívják ferritnek a nem-kerámia magokat"
Úgy látom, a kávé sem segített, ui. egy árva szót sem írtam a nem-kerámia "vasmagokról". Le nem írt állításra hivatkozva szövegértést számonkérni annak le nem írójától – hogy is mondjam – nem kicsit elképesztő.
-
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #104442 üzenetére
Nem akarok tenni semmit sehová, de kösz a megerősítést. Amúgy pl. a denon dvd játszóm táprészénél tényleg gyűrűre volt tekerve a kábel.
Erről jut eszembe, az arcam dvd játszómat már vagy 3 hónapja nem használtam. Valamelyik nap akartam vele cd-t hallgatni és be sem kapcsol. Bírom, amikor valami használaton kívül döglik be. Amúgy hálózatra volt kötve, de nem volt a bekapcs gombbal felnyomva. Még nem néztem meg a biztit sem. De akkor is rohadjon meg
-
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #104434 üzenetére
Jól gondolom, hogy ha 1 db. "ferritgyűrű" van a kábelen akkor az a "végére" (szóval nem az indulási felére) kellene?
Mert ha ez így van, akkor az elég érdekeshogy pl. az Oelbach firewire kábelemen a szövegirányt ha nézem, akkor pont a kiinduló csati után tették az egy szem ferritgyűrűt.
Persze az is lehet csak ennyire vannak képbe a hifis dolgokkal(akarom mondani [link]
). Amúgy AQ kábeleim elverik (Carbon és 1394-G is).
-
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #104431 üzenetére
Erről nincs infóm, hogy milyen tisztaságú.
Csak kellett egy LAN kábel ~10m hosszban és először úgy gondoltam hogy akkor legyen már jobb minőségű alapanyagból. De aztán úgy voltam vele, hogy most mégsincs kedvem 36500+2000Ft-ot fizetni egy supráért, úgy hogy nem is ismerem az "áram útját".
Szóval rábízom a rendezettség valamilyen szintű visszaállását az utána lévő "minőségibb" kábeleimre. Persze lehet hogy azzal valamivel mégjobb lett volna. -
Hoplitész
junior tag
válasz
bkercso #104386 üzenetére
Nem erről van szó. Van-e értelme a több bitnek, vagy nem? Ha UGYANAZ minden, de az egyik 16, a másik 24, akkor az jobb-e, vagy felesleges? És ugyanez a kérdés a 32 bittel.
A zene hallgatásakor, illetve annak alapanyagához más-más a helyzet, mert kiindulásnak mindig jobb a készterméknél jobb minőségből kiindulni. -
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #104337 üzenetére
Tudod, Hydrás DC szűrőm az van [Extreme DC Trap & Phase Filter]. Szóval elméletileg másnak kellene okoznia.
És már a PC-t is a dc szűrő elé tettem, nehogy az szennyezze vissza; illetve a dac kapcsolóüzemű tápját is kihúztam ...stb. De nem változott. Azért nem túl hangos; de ez sem hiányzik. -
-
dobobazsy
őstag
válasz
bkercso #104328 üzenetére
nem akartam, de legyen.
legalább mondtok rá valamit.
[link]egy kis magyarázat: ideiglenesen a földön a régi végfok hátlapján kötöttem össze ezt a valamit, mert a 220-at is a mélyláda gyári tápkábeléről kapja (így van egy billenőkapcsoló is)
lent a kék rca kábelről érkezik a jel amit összesaruztam egyelőre mert a forrasztás nem igazán megy, főleg ilyen vékony vezetékekkel..
az erősítőt összekábelezve kaptam, csak jelet meg kraftot kellett rákötni,de valami nem okés.ja és amúgy szerintetek létezhet, hogy ez a végfok 200 wattos?
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #104241 üzenetére
Oké. Végül is egy tárgy, és gondolom minden tárgynak van hatása a hangra. De az Unicumos üveg nem túl kicsi? Gömb akvárium is jó lehet? Üvegnek kell lennie? Feleségemnek vannak pólófonál meg mit is tudom én milyen gombolyagjai. Egy próbát megér.
Unicumos üveggel 1 bajom van. Csúf. A hűtőben még oké, de kifogyva a szoba négy sarkán...Nem is tudom. Eljön az óvónő család látogatásra, akkor nem azt fogja gondolni, hogy mekkora hifista ez az apuka. -
válasz
bkercso #104232 üzenetére
Partvonalról (igazából a partvonal csak látszik mintegy másfél kilométerről, az ingatlanhirdetés szerint; ha kinézel az erkélyen három méterre kihajolva délkeleti irányban):
milyen értékű szettet hallgattál vajon?
Dedikált zeneszobában, amely eleve rommá kezelt a jobb hangzás érdekében?
Semmiképp nem kötözködöm, csak érdekel, hol a határ, amelynél egy ilyen "kezelés" hallható valósággá válhat?
Az olaj hatása mondjuk abban mérhető le, mennyire tüntette el az üveg, mint anyag nyilvánvalóan rossz hatását a hangra?
Egy Unikumosüveg formájú, más anyagból készült test milyen hatással lenne vajon? Lenne?
Persze a fene fog esztergáltatni ilyet kemény(?)fából, kár, hogy iszonyú régen nem praktizálok, pedig egy jó kis orosz esztergával seperc alatt megvóna a hasonlítási alap... -
vlaca2
tag
válasz
bkercso #104230 üzenetére
Igen oks, nem arra irányult a hozzászólásom hogy nem működik, hanem hogy szobaakusztikával nehezen magyarázható, szerintem.
Dorian írta az üveg feletti levegő áramlást, de ha dugasz van benne akkor ez sem müködik így, a csövek amiket csatoltam azoknak is nyitott a felső végük.
De ha valaki kipróbálná fejhallgatóval vagy megmerné a szobaakusztikát, akkor kiderülhetne valami a hatás mechsnizmusról. Vagy még nagyobb lenne a “káosz”
Régebben elovasgattam a leírásokat erről, de asszem régi unikumos üveget írtak, meg új sincs itthon, aztán végül nem erőltettem a próbát.( Ja meg a sarkokban sincs hely, kettőben basszus csapda van, a harmadikban meg könyvespolc, mindegyik majdnem a plafonig.)
-
Panthera
őstag
válasz
bkercso #104134 üzenetére
A dinamika kompresszálás "annyit" takar, hogy kisimitják a csúcsokat, tehát nem lesz akkora eltérés a leghalkabb és a leghangosabb hangok között? És teszik ezt azért, hogy a nem hifis hallgatóknak (pl. rádió, utazás közben stb) "több" információ átmenjen?
Egyébként mennyi információval szolgálhat az, ha ezt az átfogást számszerűsítjük? A Roonban láttam pl. ilyet. Ha egy zene kis dinamikaátfogású, akkor törvényszerű, hogy a stúdióban (vagy máshol) elrontottak valamit? Vagy írhattam volna ennek ellenkezőjét is.
-
wm2
őstag
válasz
bkercso #104134 üzenetére
Az Ákossal készült mastering videót nézzétek meg. Tényleg érdemes.
-
denesdr
addikt
válasz
bkercso #104106 üzenetére
Nyilván én is csak lövöldözök, a bizonyításhoz kísérletek meg tanulmányok kellenének. Viszont szerintem már sokan hallottak az ESS DAC chipek digititiszéről. Na ezeknél pont megfigyelhető az IMD magasabb szintje bizonyos jelszintnél. "ESS IMD hump" néven ismertebb angol nyelvű oldalakon.
Aztán lehet látni olyan implementációkat, ahol el tudják tüntetni ezt az ESS IMD huplit. Pont nemrég olavastam egy ilyen DAC-ról és a beszámolóban meg volt említve, hogy a hallgatónak ez volt az első kifejezetten jó élménye ESS chipű DAC-kal. De persze lehetett ez mástól is, mindenesetre gyanús a dolog. -
denesdr
addikt
válasz
bkercso #104103 üzenetére
Szerintem meg van összefüggés, a zaj talán kevésbé lényeges egy szint után, de a torzítás talán hallható. Itt nem feltétlenül harmónikus torzításra gondolok, hanem pl intermodulációs torzításra (IMD).
Valami ilyasmit is hallottam fél füllel, hogy egy elektronikának más relatív fázisú tud lenni a harmónikus torzítása mint egy hangsugarzónak, ezért máshogy jelenik meg a hallható hangban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest