-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
ethoszt kipróbáltam, semmi baja nem lett.az más működésű,annak nem lehet baja.
és egy percek óta működő erősítőnél mi indokolja, hogy elfüstöljön?
Vagy ott van Doriané. Még ha meg is tudtam volna találni,h mi baja, ki is cserélem, elvileg ott sem kellett volna beszarnia, és órák óta ment. -
bajnokpityu
félisten
És,ha nem gyártják,de van minőségben utódja?
Miért lenne ettől értékesebb, vagy miért tartaná árát?
Pont,h neccesebb, mert nem lesz alkatrész, szerintem.hta30nak hangja alapján sztem reális lenne 70rugó.
70ért sztem nem lehet még egyszer eladni hta30at. Az csak a személyes varázs miatt lett annyi.
De ott a zen 40ért, sztem simán egy kategória, és nem kell.
Egyik megbocsájtó a digi hibákkal, másik meg nem, kb ez az összes differencia.Félre ne érts, nem kvalitásokon vitázom, de sajnos földhöz ragadt ember vagyok
Lancer: nem azért fontos a márkajelzés,mert ettől lesz jobb hangú. De ott egy bárki által ismert hangot kapsz, ergó jóval nagyobb az eladhatósága. Hányszor mondtam, hogy ez már elég, boldog vagyok, és kész. DIY cuccba sztem csak annyi pénzt szabad belerakni, amennyi nem fáj, hogy kuka. Hozzátenném Kb hangfalam az egyetlen sorozatban gyártott cucc, tehát egyáltalán nem vagyok DIY ellenes, csak földön álló.
Én meg azokra a DIY cuccokra utazok, ahol tudom/sejtem, hogy mit rontottak el, és kicsi pénzből ki tudom egésziteni, hogy kerek egész lehessen. Ott a Zenem. Végfokként közepes, de előfokkal már baba.
Eredetileg akartam egy OTOt is, hátha megfertőz a cső együttélés során, de már bánom az egészet, mert nem értek csőhöz, és nem tudom megcsinálni. De ezt ismered. -
törölt tag
Ezt nem mondtam, csupán legtöbbször kevéssé "asszonybarát" a kinézetük. Mondjuk cirokl munkái azért megérdemelnek egy nagy
-t. Ja, és azért van jó néhány kiemelkedő kivitelű doboz is.
kammerer Lehet, hogy tévedek, de a planárokhoz azért bika erősítő is kell, illetve annyiban hajaznak a jó csövesekre, hogy nemcsak megvenni kell egy csomó pénz, hanem a karbantartásukhoz is.
-
bajnokpityu
félisten
Nézd. Sok itten a félreértés. En nem kezdenek hangfal építésébe. Ribbonbol nincs követendő példa, en meg valahogy ezeket szeretem.
Gleden jo konstrukció, de ezt nem lehet minden diy cuccrol elmondani.
Andorra:en nem gunyolodtam. Ahogy a planar se tetszik mindenkinek, igy egyik doboz sem lesz mindenkinek tetsző. De a stiluson belül jo doboz a gleden. Ha nem ez jött volna le irasombol, akkor ezt egyertelmusitenem. -
Patice
nagyúr
Hilton, M szint, Mátraalja szoba.
D.I.Y. ugyan azon a szinten, Eger szoba.
-
Tamoo
nagyúr
Eldöntöttem, hogy most minimum fél évig (nem időhöz kötöttem, hanem a bankszámlámhoz
) legalább nem nyúlok a lánchoz, aztán "utánajárok" hogy mi tetszik nekem igazán és úgy változtatok... Az nehezíti meg a dolgom, hogy évente kb. kétszer járok Pesten, akkor is átutazóban. De mindenképpen be lesz iktatva pár hallgatózás, mert máshogy nem lehet. Addig is próbálom mérsékelni az ilyen jellegű "hülye kérdéseket", csak hát a téma meg foglalkoztat.
-
bajnokpityu
félisten
most is egy cirokl féle megy a gép mellett...
2 füst után már tudtam mi baja,de nem érdekelt. hta nem ér meg 50ezernyi alkatrészt,alig nő a minősége tőle. most egy 12rugós nyák megy, olyan, ami hozzáértő által tipushibásnak minősitett, néhány száz órát ment. gép mellé untig elég.
-
bajnokpityu
félisten
egyszer már élőben elmondtam,de leirom itt is. olyan nincs,hogy egy 100%ig egyező kapcsolásból készült nyák egyik működik,másik nem (ráadásul tucatnyi mai napig működik a dorian féléből, és nekem is ilyen van). a két nyák összesen 2 dologban tér el: Tiedben van egy egyébként mihaszna védelem,ami beleszól a hangba, másik meg egy nagyon picivel annak nagyobb a torzitása.
ezzel szemben a Tieden nem a rövidzárvédelem égett ki a múltkor.
tipushiba. igen,élőben is mondtam,hülyeség.
dorian:99%,hogy valami félvezető ment ki. én egy BCre tippelek. valszeg néhány óra alatt meg is találnám a hibát,de nem akarok más munkjájába belenyúlni.
-
kjani18
őstag
Saját készítésü erőlködő, közepes hangminőséggel, AB osztályú végfok,IC előerősítő, MP3 innen - onnan, saját készítésű hangdobozok kétutasak, saját ízlésemhez ( és fülemhez -51 éves vagyok -) próbálkozásokkal "behangolt" hangváltó, ill. az egész rendszer. Amúgy régen zenéltem, játszottam több hangszeren, van összehasonlítási alapom. Azt, hogy változások zajlanak használat során a vezetékekben is, nem tagadom, de ezek annyira elenyészőek a rendszer többi tagjának befolyásához képest, hogy bátran belemennék a fogadásba. Mondjuk úgy, hogy egy hajó 1mm -es süllyedése nem igazán vehető észre a viharos tengeren. Ha meg ez miatt az 1 mm miatt süllyed el - mert ez sem kizárható - akkor meg már úgy is mindegy...
-
törölt tag
Ezt írod: "Vakteszten megmondod, hogy melyik kábel van bejáratva és melyik nem." Szerintünk ezt (viszonylagos) biztonsággal csak akkor tudod megtenni, ha ismered a tesztben résztvevő adott kábelek bejáratott és bejáratatlan hangját, és tudod is, hogy mely kábelek vesznek részt a tesztben.
-
törölt tag
Az első két mondatodat fontold meg újra, hiszen ez eredeti hozzászólásodban éppen azt állítottad, hogy csodálkozol azokon, akik nem hallják meg, hogy egy adott kábel még nyers (vagyis bejáratatlan). Ennek a felvetésnek pedig csak akkor van értelme, ha a hallgatózó személy nem tudja előre, hogy az adott kábel új-e avagy bejáratott, hanem önmagában meghallja ezt a hangján. Ez azért nem minden esetben sikerül, ha nincs támpontja, összehasonlítási alapja az embernek. Egy ismeretlen kábelről nem feltétlen mondja meg az ember, hogy azért nyers-e a hangja, mert még bejáratatlan, vagy mert eleve, bejáratottan is olyan a hangja. Márpedig az eredeti hozzászólásod ilyen értelmű volt, ha nem ezt akartad mondani, akkor rosszul fogalmaztál.
Ellenben a kjani által felhozott példában valószínűleg megnyernéd a sok nullás pénzösszeget. (Én biztos.
)
-
kjani18
őstag
Ajánlatom a következő:
Hozol egy kábelt, amit bejárattál, ismersz, stb.
Én veszek 14 db új, bontatlan ugyanolyan kábelt.
Aztán beülünk egy szobába, ahonnan nem látszanak a kábelek, és meghallgatjuk ugyanazt a zenét, vagy amit akarsz közösen mindegyik kábellel. Közben sem én, sem te nem tudjuk, melyik kábel melyik, sőt azok sem, akik cserélgetik. PL. kockadobással határozzák meg a sorrendet.
Ha megmondod, melyik kábel a tied, kapsz tőlem 1000000.-Ft -ot, plusz az összes kábelt!
Ha nem találod el, te fizetsz ugyanennyit, plusz az összes kábel árát!Áll az alku?
-
nebulo5
senior tag
Igen! Ez az!
Szoktam néha beesni az Ikeába, de azóta sem láttam belőle. Ha esetleg valahol ráfutnátok, szóljatok majd! Sz. Zolit szándékozom "kiengesztelni" egy párral(na meg kell a "vájt fülű" barátomnak is... hajjaj... lottóznom kellene?...
)
blattida! akkor akciós volt, a készlet erejéig! Nagyon megérte, mert állítólag, a fa rostok a lap síkjára merőlegesek, és az jótékonyan hat a hang rezgéseire... ezt több helyen is olvastam!
-
bajnokpityu
félisten
-
-
bkercso
nagyúr
Pityu DAC-ja tényleg szépen muzsikált!
Sajnos vagy nem sajnos, de a rendszernek akkor és ott nem volt olyan darabja, amit ne akkor hallottam volna először, így összehasonlítani nem tudtuk, mert az én DAC-omnak a digit bejárata analóggá volt alakítva
. Na majd máskor. Azért érdekelne, mert Wolfson vs. PCM, mindkettőnek az egyik legjobb chipje, korrekt körítéssel.
-
Deadzone41
őstag
kiégett a humor relé?
én egyenlőre arról sem vagyok meggyőzve hogy van értelme a csilliós kábeleknek, egy korrekt alsó-közép kategóriással szemben, ezért ilyen elrugaszkodott dolog nekem ez a helyes irány dolog.
fejhallgatón szoktam zenét hallgatni ms2+, canamp klón, k601 (bár ez nem sokára változni fog)
van egy qln 5.1-em meg egy belépő onkyo-m de azon csak filmezek inkább mert zenére totál alkalmatlan a szobám, meg a hangfalak mostani elrendezése, meg minden bizonnyal az erősítő is ^^. sajnos úgy ugrottam a dologba annó hogy nem sok fogalmam volt a házimoziról meg a hi-firől.
-
bajnokpityu
félisten
mivel a hangszerhangok sztem rosszak voltak a bladin, ellenben a lupuson enyémhez hasonló,igy mellette döntenék. másik spdif transporttal sztem jó lenne. Nemtom,h placebó-e, de kajak műanyagnak, magas kiemeltnek hallom. szivem szerint rámérnék valami komoly oszcilloszpókkal,h mennyi a jittere.
-
blattida
nagyúr
Nem tudom. A legtöbb komponált zene eleve úgy íródott, hogy a szerző figyelembe vette azt, hogy a hangszerek által keltett hangok visszaverődnek, fölerősödnek, mert ez is az összhangzattan része.
A szabadtéri zenehallgatás is lehet jó, élmény, de a könnyű zenét leszámítva nem teljesen az eredeti szándékot közvetíti vagy adja vissza. -
Ear001
addikt
Valóban nagyon hangulatos például a martonvásári Brunszvik kastélyhoz tatozó tó kis szigetén Beethovent hallgatni, de hogy süketszoba lenne a szólóhegedűssel versengő énekesmadarakkal, a menetrend szerinti vonatokkal, a pirosan világító lenyugvó napba távozó repülőkkel, de hogy mindez jobb lenne, mint egy jó helyen ülve a zenére jól belőtt Müpában, hááááát..
-
bajnokpityu
félisten
DIY kábeleknek ahogy már mondtam a legnagyobb bajuk,h tök másképp működnek egyes láncokban. Nincs mögötte csomó kísérletezés, hogy melyik az az összeállítás, ami 90%os tudást ad a láncok 90%ában. Lásd mit szopok a tápkábeleimmel. Amit nagyon tud, annál nem jobb a Cu4, sőőt, mégis inkább jobb a 90%...
Ott meg majdnem csak én vagyok elégedetlen ugyanazzal a sinnel, miközben több láncot tudok, ahol nagyon jók a tulajok véleménye. Ez van.
-
bajnokpityu
félisten
Mert Ti csak 1 láncban hallottátok, én meg többen a litze ICt, és tök jól zenéltek, míg az Exet csak 2 rövid alkalommal hallottam, és nem élveztem.
Meg mert nekem a saját fülemre kell hallgassak, Ti meg a Tietekre.
Topiclakók úgyis csak nevetnek rajtunk, és úgyis az jött le nekik,h 3:1,és xarak a fejemre, h nekem meg nem ez a véleményem -
-
Dorian
félisten
Én csak azt tudom, hogy a Zero azt játszotta le, amit adtak neki, a Lupus mindent 24/192-re skáláz magától is. De ezek szerint jobb, ha a lejátszó skáláz. Eddig azt hittem, hogy majd az lesz, hogy "mintha több részletet hallanék" hát lóf..t. Térben nyúlik előre a színpad, és nem kicsi a különbség.
Kimenő bitmélység nálam 32bit. Ha jól tudom, az nem baj, ha több (mint a DAC 24-e)?
Hívhatok mindenkit újra hallgatózni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- Építő/felújító topik
- Gyúrósok ide!
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest