-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
perempe
veterán
válasz
simongab #63459 üzenetére
említett doboz csak a basszust adja, 200Hz felett szélessávú köszönhetően a nagy előlapnak is. ez is jó példa FAST-ra (Full range AssiSTed), itt általában a 200-600Hz tartományban váltanak.
a szélessávú karaktert a váltó nélküli középtartomány adja. a 800Hz-től 4KHz-ig terjedő tartományban a legérzékenyebb az emberi fül. [link] az egyszerűsége miatt jó pl. a Gleden hangsugárzó, amiben csak egy másodrendű váltó van a magassugárzó előtt, és 5KHz körül vált. megoldás még az elektrosztatikus középmagas, ami 6-800Hz-től átvisz. [link]
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
simongab #63338 üzenetére
Ha esetleg valakit érdekelne: Win8.1 sokkal jobb hangra képes, mint a Win7.
Ugyanazokkal a "hadverekkel", semmi változtatás nélkül. Nem tudom, az i5 helyett i7-es proci mennyit számíthat, de szerintem nem sokat. Ha teheti bárki, érdemes lehet váltani rá a sokkal jobb hangminőség miatt. Én sem gondoltam volna, ha őszinte akarok lenni.
-
killergyuszi
tag
válasz
simongab #62741 üzenetére
A lényeg, hogy szóljon. Nem kell távirányító sem, meg semmi extra. Legyen rajta hangerőszabályzó...
A hangdoboz így néz ki. Ebből van kettő. -
killergyuszi
tag
válasz
simongab #62706 üzenetére
Igen, saját gyártmány, bár nem én csináltam.
Esetleg tudnál ajánlani ebben az árkategóriában erősítőt?
A forrás általában telefon lenne, illetve néha laptop.
A mélyet, amit még említettem, azt meg tudná hajtani a hangfalpárral együtt egy ilyen árkategóriájú erősítő? Illetve, 2.1-es vagy sztereó erősítőre gondoltál? -
válasz
simongab #62291 üzenetére
Az esetek 99%-ában nyilván jobb selyem nélkül a hang, ez elég nyilvánvaló.
Az 1% esélyt azért írtam, mert 1 esetben olvastam olyat, hogy valakinek (már nem emlékszem ki volt) pont a selyem felrakása oldott meg egy hangi, valószínűleg akusztikus problémát, így neki selyemmel lett jobb hangja. De szerintem ez nem általános, a többségnek minden bizonnyal kicsit lefogja, fedetté teszi a hangot a felrakott grill.
Nekem védelmi céllal 90%-ban fent van, olyankor szoktam levenni, amikor tesztelek, vagy épp van lehetőségem elmélyült, nyugodt, leülős, ráérős zenehallgatásra. Szóval elég ritkán van levéve.
-
zoltanz
nagyúr
-
.DLL
veterán
válasz
simongab #61284 üzenetére
és (#61286) blattida:
Most akkor ez a két hozzászólás igaz?
Azt én is hallottam, hogy a glicerin barátja a gumi alkatrészeknek, tehát nem tartottam meglepőnek ezt a két hozzászólást. Aztán van aki semmi pénzért nem kezelné glicerinnel, majd elindult egy kis poénkodás. A baj csak az, hogy így nehéz megkülönböztetni, mi a pro, mi a kontra és mi a trollkodás. -
krichd1
addikt
válasz
simongab #60876 üzenetére
Általában a középtartomány az erősségük a szélessávúaknak, ami sávkorlátoltsággal párosul. Zenei műfajokban is elég válogatósak. Persze van itt is minden a rossztól kezdve az elfogadhatón keresztül az egészen jóig. Eddig ami legjobban tetszett, az Alpair 12 P Generation 2 hangszórókkal rendelkezett. Vannak akik a Goodmans Axiom 301-et kedvelik nagyon, én ilyen hangszórókkal ellátott dobozt még nem hallottam. Fostex, Lowther közül nem tetszett meg még eddig semmi. A Sonido AION-ra kíváncsi vagyok. JX-92 TL1-eket kezdésnek szerintem érdemes meghallgatni például, hogy eldöntse az ember, érdemes-e neki ebbe az irányba elindulnia.
-
krichd1
addikt
válasz
simongab #60864 üzenetére
Ez nem is két tőmondatos téma. Lehetne akár kisregényt is írni ebben a témában, főleg aki már tényleg sokat hallott.
Ha építenék, akkor jó hangszórókkal kezdenék és egyszerű dobozokkal [link], aztán kipróbálnék más konstrukciókat is, ha kedvem tartaná.(#60874) perempe: Érdekes, ki kéne próbálni.
-
Z10N
veterán
válasz
simongab #59938 üzenetére
Persze az jo lenne, de nincs. Tavaly volt egy 35k-ert!! Azt szo nelkul megvettem volna. Most van egy A-400X 49k-ert, de azt sokallom erte. Eleve az X-t "gyengebbnek" mondjak, szoval akkor nem erne tobbet az elozonel. 19k vs 49k, ami nem mindegy. Inkabb akkor falakra koltok tobbet. Neztem is Monitor Audio BX2-t, ami 200GBP ujonnan. Igy 105k-bol meglennek. Hasznaltan lattam 160GBP-ert, akkor a ketto meg lenne 88k-bol. 120k a limit, igy mar maradna 32k lemezjatszora is. Persze ez nem sok, de Angliaba ki lehet fogni.
-
robi-k
őstag
válasz
simongab #59545 üzenetére
Arra gondolok hogy 4A-s áramerősség esetén mondjuk betesznek gyárilag egy 5600uF-os kondenzátort. Ha ezt 10000uF osra cserélem az jobb, mintha esetleg 15000uF -ra... - nyugodtan betehetsz 15.000 uF 5.600 uF helyett - már ha befér, ez nem fog gondot/minőségromlást okozni (jó kondik alkalmazása esetén, pl. Elna, Panasonic, stb.).
A gond akkor lenne, ha pl. 100.000 uF vagy még nagyobb kapacitást tennél be.És nem a "puffer szivárgás" a gond, hanem az, hogy a valós kondi egyszerre működik kondiként, ellenállásként és elektrolit kondik esetén még mérhető induktivitásként is, azaz egy elméleti "C" tag helyett egyszerre kell számolnunk "LRC" taggal, ahol ráadásul az "L+C" ellenállás váltotozása nagyon széles szórást mutat(hat).
-
robi-k
őstag
válasz
simongab #59543 üzenetére
Hogy létezik túl nagy kapacitás ami már az erősítő hangját nevatívan változtatja meg. Mi az elve ennek, és mi erről a tapasztalat? - nem azzal van a gond, hogy magas lesz a kapacitás, hanem azzal van gond, hogy nem létezik olyan kondi, ami mentes a szivárgástól, ami ráadásul függ a kondenzátor állapotától is (hőfok, elöregedés, stb). Hogy mi az a kapacitás, ami már hallható, függ a kondi tipusától, üzemi körülményétől, a tápegység kialakításától és nem utolsó sorban a fogyasztótól is.
-
robi-k
őstag
válasz
simongab #59408 üzenetére
Sok más híres márkanévhez hasonlóan a NAD sem tervez vagy gyárt már önmaga réges-régóta semmit, minden erősítőjét egy OEM gyártó gyártja (ToneWinner), NAD marketingesei csak kiválasztják az OEM gyártó termékpalettája közül azt, amit le szeretnének gyártatni NAD logó alatt.
-
bopejape
csendes tag
válasz
simongab #59363 üzenetére
Mennyivel rosszabb a BC Acoustique EX 202.1? Az 30 ezerrel olcsóbb lenne. Megbánnám később, hogy sajnáltam 30 ezret rá?
Erre a hangfalra gondoltam a 100.000 Ft-os kategóriában:boston-acoustics-a-26 vagy esetleg az akciózott Castle Knight 3? Az A26 alá még állvány is kellene és akkor már jóval 200.000 felett vagyok.
Mi erről a véleményetek?
-
BBéci
legenda
válasz
simongab #59355 üzenetére
Amiket Te hozzászólsz az itteni témához, az nem egyéb, mint tudományos álcába bújtatott ostobaságok tömkelege. Az egész fórum jobban járna, ha Te kerülnél valami olyan kalickába, ahol nincs internet.
Itt egy példa: "Kell e stabilizálni a tápot? Az a tapasztalat hogy a stabilizálás nem tesz jót a hangnak. Nem is szoktuk alkalmazni."
Azért, mert Ti nem alkalmazzátok, a high endben magától értetődő, ezt bárki saját maga láthatta a müncheni HIGH END kiállításokon is. -
toto0569
addikt
válasz
simongab #59341 üzenetére
szerintem az enyém...vagy nem az?Nem értek hozzá...
-
blattida
nagyúr
válasz
simongab #59346 üzenetére
Valóban nem, mert a szobában és a műhelyben mértem. Az enyémről. Igen.
BBéci
Általában azt teszem, de néha akkora tévedéseket vagy olyan stílusban ír, amit nem lehet szó nélkül hagyni. Bár hagyni kéne teljesen belemenni, mert akkor garantáltan megtörténik a moderátorok általi kizárása.liszi70
Értem, hogy mire gondolsz, de pont arról van szó, hogy az alapból torzított hang még torzabbul szólal meg, ami nagyobb hangerőn egy egyszerű erősítő számára túl sok lesz és nem bírja krafttal. Hangsugárzó oldalon meg inkább megfelelnek a metálnak a zárt hangsugárzók, főleg az olcsóbbak közül. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
simongab #59345 üzenetére
Tegyük fel így van.
Miből gondolod h., a linkel wadia cuccokban nem foglalkoztak ezzel a sajátossággal.
Itthon szoktam mérni a hálózati feszt 226-235V között mozog.
Ha valóban leesne 160-170V a hálózati fesz. akkor már itthon semmi nem működne. A tv, pc, mosógép, mosogatógép, stb, mind lekapcsolna. Szóval nem életszerű amit írsz."Valaki leírja h., az A, AB, B, D, osztályokon belül, mit jelenetének a single-ended, parallel push pull fogalmak?"
Ezt senki nem tudja?
-
blattida
nagyúr
válasz
simongab #59333 üzenetére
Nem azért van létjogosultsága D osztálynak mert bárki mondja, hanem a való élet bizonyítja, folyamatosan. Az, hogy neked erről lövésed sincs, mert csak a stúdiós munkatársak adják neked a vélt valóságot, attól még az életben bizony, tetszik, nem tetszik, high endben is egyre gyakoribb a D osztály.
-
blattida
nagyúr
válasz
simongab #59333 üzenetére
Szerintem tanulj meg számolni, egyszerű matek: nyugalmi áramfelvétel (AB osztály jellemzően kb 50-100mA) szor tápfeszültség (40-100V). A jellemző minimumnak írt érték így stimmel. A saját tranyós végfokom (AB osztályú, de majdnem A, mivel 150mA a nyugalmi árama)) nyugalomban kb 20 wattot fogyaszt.
Mivel a hálózati feszültség ingadozása maximum 5% lehet, ezért eleve nem eshet le 160-170V-ra. Mértem már elég sokszor nagy hálózati terhelések mellett is (hogy értsd, nem nálam, hanem általánosan, tehát mondjuk nyári kánikulában vagy télen, a hidegben), de az általad leírtak nagyon nem felelnek meg a valóságnak.
A személyeskedéssel meg jó lenne, ha végre leállnál, mert bunkó, tapló dolog, ráadásul billentyűzet mögül jár a szád, így csak a gyávaságodat bizonyítod folyamatosan a többieknek. Ha lenne eszed, akkor nem tennéd.
-
blattida
nagyúr
válasz
simongab #59329 üzenetére
Egy átlagos AB osztályú erősítő nyugalmi áramfelvétele kb 100-200 mA, teljesítmény felvétele ebből fakadóan kb 5-20 watt közötti. D osztálynak meg mindenhol van létjogosultsága, mivel a hangminőség elsősorban nem osztály kérdése, így A, AB és D osztály is alkalmas a minőségi hangra, teljesítményre.
Gabor970
A osztály esetébe a fogyasztás és teljesítmény felvétel mondhatni állandó, mivel mindig nyitva vannak a végtanyók, ezért is melegszenek annyira és állandóan. -
Gabor970
addikt
válasz
simongab #59326 üzenetére
Nem terveztem D osztályban (ami ugye nem is igazán helyes meghatározás, ha jól gondolom) "utazni"
Csak a fogyasztásokkal kapcsolatosan hoztam szóba.
Nekem egy csöves SE az álmom. Bár egy barátom szerint 300e Ft-ból jobb tranzisztorosat lehet kapni, nem tudom, engem elvarázsol a narancsvörösen derengő csövek látványa.
Mondjuk legyen 300B, mert azt talán egy szép napon már fel is fogom érni, hála ennek a banki elszámolásnak, és a hirtelen véget ért horror autóhitelemnek -
Z10N
veterán
válasz
simongab #59236 üzenetére
Ezt hallottam mastol is. Az R gondolom a remote-ra ertendo. A direct gomb gondolom atlepne az elofok minden belenyulasat. Ugy tudom az a400 1991, mig a a400x 1993. Az a300 es a300r (precision) is ajanlottak. Marmint melyiknek jobb a phonoja? Az AVX archivot bongesztem es vol aki 35k-ert adta el az a400-t. A Pio-kat en is hianyoltam a leirasbol, pedig vegig porgettem. Olvasgattam idokozben a HFM-t is (HFM 92/1). A pma320-t jobbnak mondjak phonoban a pio400-nal. Elsosorban a Line/Aux-t hasznalnam kulso lossless forrasbol (wav, flac, 24/96 vinyl rip, stb.). Masodsorban regebbi cdket. Ami terveben van egy jobb lemezjatszo majd + kabelek.
Idokozben leredukaltam a valasztast:
Denon PMA320A 25k (200W fogyasztas, ~6kg)
Pioneer A450R 18k (410W fogyasztas, ~8kg)A Pio-nal miert ilyen nagy a fogyasztas? Lattam van a hatuljan 3db AC outlet. Tapegysegkent is funkcionalna?
Genelec 1032-t csak zenehallgatasra hasznalod vagy studiozol is?
Ui: A Denon DCD735 cd lejatszorol mi a velemenyed, illetve mennyit erhet? Ezenkivul egy "elfogadhato" lemezjatszot tudnal ajanlani. Ajanlottak regebbi Dual-t.
-
nebulo5
senior tag
-
-
krichd1
addikt
válasz
simongab #59246 üzenetére
Nem az összes Pioneer erősítőre írtam, hanem azokra a típusokra, amelyekről kérdezett Z10N abban a hozzászólásában, amire válaszoltam.
A kérdésed nem értem. Az erősítőknek is megvan a maga hangkaraktere, tulajdonságai, egyik hangdobozzal lehet jól szól, másikkal valamiért nem. -
orbano
félisten
válasz
simongab #59140 üzenetére
Maximálisan egyetértek. Emberek véleményét kérdezem, es azt a választ adjak h nem lehet erre válaszolni, mert szubjektiv
es erőltetik tovabb ezen álláspontjukat ugy, hogy közben mar tobb embertől kaptam érdemi választ is.
blattida: Köszi, ezt a marantz vonalat meg fogom próbálni
a 7000-n kívül van még alternatíva?
A használt dolgoktól nem felek, folem erositok esetében -
orbano
félisten
válasz
simongab #59112 üzenetére
köszi, de hogyhogy nincs gond az erősítővel? nincs erősítőm
szerintem az elég nagy gond. 1080R-t szeretnék leginkább venni, de ritka, mint a fehér holló. Viszont ezt hallottam otthon, tetszik, ehhez hasonlót keresnék hasonló árkategóriában (40k körül láttam vesztegetni, amikor volt itthon, ebayen).
Amúgy jazz és komolyzene, amin jól kell szóljon. A hangfal egyelőre marad, nem akarok fejleszteni, egy olcsóbb DAC még jön, esetleg kábelcsere. később úgyis kategóriát lépek, de abból valszeg épített hangfal lesz, és valami komolyabb hibrid erősítő. de az még nagyon a jövő zenéje, kellene hozzá egy nagyobb lakás, ahol nem kell a falnak tolni a hangfalakataddig csak pénzkidobás.
-
Akos1994
aktív tag
válasz
simongab #59043 üzenetére
A DC a Tannoy dual concentric hangsugárzóit takarja, és gyakorlatilag coax felépítés, a magas a mélyközép közepébe, kicsit hátracsúsztatva van elhelyezve.. Feslőbb kategóriás hangsugárzóikba rakták, az én F2-ömben meg sima különálló driverei vannak (és amúgy elől van a reflex nyílás). Nagyon dicsérek,azért is akarok majd egy dual concentric-es tannoyt meghallgatni a jövőben.. De szerintem tuti ennek az építésnek is van hátránya az előnyökön kívül mind mindennek a hifiben..
Amúgy pont ezért szeretnék az angol cuccoknál maradni, mert egy-két kivételtől eltekintve tényleg olyan zenéket hallgatok (szerintem) ami illik is ehhez a stílushoz.
Egy Denon PMA-255UK erősítőm van hozzá, erre mondták még, hogy kevés lehet a csatornánkénti 30W, (volt is itt ma erről vita). Ha nem kéne olyan sokat rádobnom lehet le is cserélném valamelyik jobb Marantzra.. A Denont 20-ért vettem, láttam múltkor, hogy volt egy Marantz PM66SE 30k-ért AVX-en. Nekem már csak a táv megérne egy 10-est, nemhogy a plusz wattok és feltételezett jobb hang. (lehet nyugodtan mondani, hogy az igazi audiofileknek nem kell táv). Plusz cat5 kukába dobom, helyette Van damme csoda hangszórókábel lesz és a szoba akusztika javítása.. Aztán majd ha utána se lesz jó akkor térek rá a hangsugárzó cserére.
szerk.:Dorian kolléga amúgy ajánlott még egy JPW ML610-est,(köszönet érte) ez állítólag az angolos hangzás mellett elég erős mélyekkel rendelkezik, majd lehet megfülelem azt is ha lesz rá lehetőségem. -
pepe1125
tag
-
pepe1125
tag
válasz
simongab #59019 üzenetére
Kis hangerőn, 20-30 W -nál olyan dinamikus a hang, hogy csak na. Igazán gyorsan reagál a jel felfutó élére. A Slew Rate mond valamit?
Van aki csak fogja a fejét, hogy 300 W -os erősítő van ráakasztva 100 W -os hangsugárzóra. DE! Óvatosan a hangerővel, ezért építettem bele egy árammérő szenzort, aminek az értékét átlagolom, és ha tartósan nagyobb teljesítmény menne ki mint 100 W, 100 ms időn túl, akkor szépen bekapcsol egy digitális limiter, amit PGA4311-ből készítettem.
-
Akos1994
aktív tag
válasz
simongab #59041 üzenetére
Legtöbbet akusztikus zenét,ambientet, de azért van bőven rock is, post rock, ritkán klasszikus vagy "modern klasszikus" is becsúszik (Ludovico Einaudi).
Sorolnék párat: Nirvana, Placebo, Pink Floyd, Bullet For My Valentine, Parov Stellar stb..
Például itt van egy nemrég felfedezett album amit veszettül szeretek hallgatni a Tannoyokon:
Lisa Germano - Geek The Girl
Akusztikusak közül most ezekre vagyok rákattanva:
Estas Tonne, Karim BaggiliLiszi70, Blattida: Értem, én is sejtettem, hogy próba nélkül nem úszom meg, csak elég nehéz találni és még kölcsön is kérni, meg hogy közel legyen..
De amúgy Tannoy Profile 636-ra vagy 611Mk2-re nagyon vágynék, azok még 20 liter körül vannak, nagyobb hangszórókészlettel, már csak a DC hsz. felépítéssel kéne megismerkedni(hallgatni), hogy miben is más..de kétlem, hogy nem tetszene.
Simongab: Ahogy nézem őket,úgy tűnik,hogy ráadásul mindkettő zárt. -
blattida
nagyúr
válasz
simongab #59022 üzenetére
Nagyobb ám a szórás az érzékenységet illetően (84-95), ezért sokszor igenis számít az erősítő teljesítménye.
Az audiofil és high end hangsugárzók terhelhetősége jóval 100 watt fölötti is lehet, ezért aztán még a feles szabály esetén is ildomos sokszor a 100 wattnál nagyobb kimenő teljesítmény. Már csak azért is, mert igen sok hangsugárzó impedanciája leesik ám menet közben akár 2 ohm alá is, ezeknél egy 30 watt/8 ohm-os erősítő úgy elvérzik jóval a hangerő maximuma előtt, mint a huzat.
Senki sem azt írta, hogy otthonra kell a sok száz watt csatornánként, de a z andorra által említett ésszerű teljesítmény azért nem ez a 30 watt elsődlegesen, ám ettől függetlenül sok hangsugárzó esetében ez a relatíve kis teljesítmény is elegendő.Az általad megadott 4dB különbség 2,5 X teljesítmény különbséget jelent, ugyanakkora hangerőhöz, tehát az egyiknek kell 30 watt, a másiknak pedig 75 watt. Nem mindegy.
-
blattida
nagyúr
válasz
simongab #59019 üzenetére
A pepe által épített erősítő nem KIT, hanem saját tervezésű és készítésű, természetesen a gyári ajánlott kapcsoláson alapul, de ez minden termék esetében igaz.
Az meg nagyon nem igaz, hogy a nagy teljesítményű erősítőket, csak hangosításra használják, mert igen gyakran előfordulnak minden árkategóriában, leszámítva az A osztályú erősítőket, ahol ez egyáltalán nem meglepő. -
Gabor970
addikt
válasz
simongab #58866 üzenetére
szerintem a difi java része nem a hallásgörbe miatt van. Arra nem is gondoltam, amit itt megemlitettél, hogy a lényegesen nehezebb membránt kell mozgatni. Nem csak a levegő ellenállása (amire én gondoltam) hanem folyamatosan egy lényegesen nagyobb tömegű test gyorsitása, majd megállitása, ismét gyorsitása... Mindez oda-vissza irányban. A sugárzó növelésével ez jócskán növekszik. Csak gondoljunk bele, egy 20cm vs 30cm hangszóró felületébe, ezzel együtt talán még duplára is növekszik a mozgatandó tömeg.
-
blattida
nagyúr
válasz
simongab #58861 üzenetére
Látom, nem akarod érteni. Egy villanymotor által végzett tevékenység Önmagában teljesítmény igényes,például az említett fúrás, ahol maga a fúrás, azaz a munkavégzés határozza meg a teljesítmény felvételét, míg egy dinamikus hangszóró membránjának mozgatása vagy a membránra nehezedő légtömeg nem igazán van hatással a hangszóró teljesítmény felvételére. Értelemszerűen a villanymotorral összehasonlítva írtam, amit írtam, mert az ő memránmozgása vagy a membránjának állása nincs hatással a teljesítmény felvételére, azaz az erősítő által szolgáltatott teljesítményre, míg a villanymotor esetében erről koránt sincs szó, hiszen pont az ellenkezője történik.
-
Dorian
félisten
válasz
simongab #58763 üzenetére
Én tökéletesen megértem Andorra vagy Krammi álláspontját is, függetlenül attól, hogy azonosulni nem tudok vele. Ha szigorúan vesszük a hifi-jelentésével kapcsolatban igazuk van, de itt nem ez a realitás. Az ide tévedők többsége nem hifizni akar, csak jó hangú sztereó rendszert (amihez egy darabig hifizésen keresztül is vezethet út, de akár úgy is, hogy valaki javasol nekik komponenseket, amit megvesz-hazavisz-bekapcsol-hallgat-boldog) amivel zenét tud hallgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Építő/felújító topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-roller topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Honda topik
- Házimozi belépő szinten
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest