-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
Úgy tudom, hogy csak az előerősítőnek van távirányítója. ( Nem ismerem )
Viszont az erősítőt, meg a DAC-ot igen...
Mivel az enyém is erősen eltér az alap verziótól (kb.2x12W, Mundorf kondi stb.), ezért az árról Tamással kéne konzultálni.
Tamás telefonszáma: +36 30 915 4666 beszélj Vele.
Más. Kábel téma.
Nagy valószínűséggel feljebb fogok lépni, Supra koax-ot lecserélem Mundorf arany-ezüst kábelére, egy ideje már ezzel hallgatom, az IC-ket meg még meglátom.
Nálam egyértelműen skálázódik a minőség, jobb kábellel, tetszetősebb hangot produkál, ami azt jelenti hogy TMP rendszerem bőven rendelkezik még kiaknázható tartalékokkal.
-
-
törölt tag
Két világ, konkrétan mire gondolsz?
A hibrid Vincentek langyos víz, sokáig elvagy benne, de vegetálsz. Lehet hosszan hallgathatónak hívni, só nélkülinek, bugisnak, dinamikátlannak,dögösnek, unalmasnak, sosem bántónak, mosottnak, kinek mi. Színes és nem semleges. Ez sv 500 és sv 700 hallatán mondom. Az ANT jobban közelít s semlegesség felé, és általában mindent jobban csinál, univerzálisabb karakter, annak minden előnyével és hátrányával. -
gorbep
senior tag
Az fel sem tűnt.... bár attól még nem feltétlen rossz.... Naim Frame...
-
gyurczy
őstag
-
Polllen
félisten
Rácsaptam az SSE4 és SSE3 támogatásúra, mivel a proci tudja, de hja az első megy csak.
Amúgy Stealth Player-nél melyikről beszéltetek?
Erről vagy erről mert ránézésre ugyanaz, de az egyik nem játszik le FLAC-t és a számozás sem ugyanaz.
andorraEnnek a posztnak volt valami célja vagy csak feszített a gondolat és írni akartál valamit?
-
Dorian
félisten
Elvileg meg kell nézni, a procid milyen utasításkészletet támogat és azt kell leszedni. De még én sem próbáltam ki
CPU-Z megmondja, mit tud a proci. Szerinte az én i5-öm mindent. Aztán majd meglátjuk.
De ha nem olyan kényelmes, mint egy Foobar, akkor nem hiszem, hogy barátok leszünk vele.Andorra:
Butaság. Win 8 pont úgy működik, mint a 7 és simán jobb hangja van. -
Tamoo
nagyúr
"minden mást( film, net) a winfoson csinálom"
Mit csinálsz ezekkel amit nem tud pl. az ubuntu?
Én egyedül az adobe programok miatt tértem vissza win-re, mert virtuális gépen mégsem volt az igazi. Egér oldalsó gombjára volt beállítva a munkaasztal váltás, lényegében lazán "váltogattam" win/ubuntu között.
-
bajnokpityu
félisten
*.bat filet, a pontosság kedvéért
csináltam neki ikonokat óra mellé, bár most már én is a linuxban, esetleg a mac-ben látom a jövőt.(utóbbit majd lecsekkoljuk)stealthen viszont van playlist, és be is tudod pakolni jobb klikkes teknikával.
20mp alatt átbootol a másik oprendszer, sztem nem para. Beleásnád magad, lenne film is, de zene közben úgysem hallgatok filmet
. firefox most is van.
-
bajnokpityu
félisten
Ahogy az előfokot külön dobozolva kivették a végfok mellől, külön áramellátás miatt, úgy minél több felé bontod a digi oldalt is egyre több lehetőség lesz. (ha már mindenki a saját elméletét tényként irja le, így mintegy alapot ad az elméletének)
Biztosan meg lehet jól csinálni egybePCt, ismerünk is ilyen médialejátszókat (Embla, Akurate, stb..), de ezek 2 milla felett kezdődnek. TEsco gazdaságos dolgok meg csak elsőre tűnnek olcsónak-de valakinek ki kell fizetni a mérnökórát. Millás dacon meg még javított a tabla. Azóta még jobb USB portom van, és még jobb koaxom.
Úgyhogy amig nincs 2.5millám emblára, addig magam részéről maradok ennél. Vagy ha találsz jobbat...
hangkarikat spdif forrásnak cirka 3 éve eladtam,alig volt jobb XPn,mint a gyári squeezebox.. oké, egy halide után biztosan előrelépés, de sehol nincs akár egy table pico mellett, ami külön doboz, külön táp,stb..
Bár, mint tudjuk, van, aki a jitter irreális hangját szeretiAmikor digi koax kijáratú hangkarit használtam, 3 éve, akkoriban kapható chipkészletekben még nativ PCI támogatás volt, mára már pci-ex-pci plusz fordítóval oldják meg, a másfél éves Z68as lapomban már nincs nativ PCI támogatás. Nyilván ennek is betudható az alaplapi koax kijáratok javulása.
cpalynél egyébként jobb a hangja a stealthnak, ha mindkettő asion, vagy asio4allon jön ki. nem nagy difi, de van. az ini fileben kell átirnod az asioenable=0 t 1esre, és elinditani az exe-t, megkeresi az asio eszközöket, és onnan tudsz majd választani.
Magam részéről ha már jó médialejátszóra nincs keret, meg egyébként is szeretem a dacom hangját, egy nagyon jó HTPC projektben lenne lennék, aminek egy komoly USB port a kimenete. Ideiglenes megoldásnak a fujitsu laptop beépített spéci usb portja megteszi. Addig azért hallgatok sok-sok zenét, mert végülis ez a célja a kütyüzésnek,nem?
-
contaxg
veterán
Ha a Halide nem fejleszt az a szíve joga...
Biztos lenne még benne potenciál: külső táp(ok), kábel tuning stb... Magam sem értem, hogy miért nem lépnek tovább. De ez van, nekem ez nem fáj.
Igazad van! Sokaknak csak a PC-és lejátszás jelenti egyenlőre a megoldást. De sajnos meg vannak ennek a korlátai. Vagy ha már PC, akkor nem biztos, hogy laptopban vagy asztali gépben kellene ezt megvalósítani.
-
contaxg
veterán
Vannak divatos megodlások amik jönnek, aztán mennek... Így mindig lehet piacot találni, hogy legyen mit újra eladni. Persze ki fog alakulni egy rétege ennek is és lesz ahová az USB pont jó, és ez így van jól. De manapság inkább az egybe hálózati játszók fogják (szerintem) a minőséget jelenteni a FLAC korszaknak. Ha kapnak is külső DAC-ot, akkor is inkább az SPDIF vagy i2S kapcsoltattal.
Persze jó lenne egy SOtM tX-USBexp-et is kipróbálni, de szkeptikus vagyok.
-
bajnokpityu
félisten
Olyan doboz kell neki, amiben belül 12cm tiszta magasság van, alapterülete meg 25x35cm körül van, és fekete. Nem tolonganak a kinaiak ilyen téren. Konkréten ebbe fér bele.
Vagy csináltatok, most tényleg szépet szeretnék.
Elac sztem nagyot dobott ezzel a szendvics szerkezetű kristálymembránnal. Ők úgy fogalmaznak a torzítás is alacsony, és fél-fél oktávval megnőtt a hasznos frekitartomány. Meg ezek a jetek is elég babák.
Dorian: AN koaxa alapvetően analóg IC. Áráért nekem bevált digi koaxnak is.
-
bajnokpityu
félisten
Itt emo jobb volt,mint lupus, bár utóbbi csak emlékemből maradt meg.
Emo viszont szimmetrikus is,ami sztem elég komoly előny.Nyersen akkorát szólt a kis Elac, akkor mi lesz 2-300óra múlva...
Nekem meg marad a dac hekkelés. Azt hittem ki fog még húzni egy pár hónapot, amikor ritkul a programom. Viszont most már szép, végleges dobozba fog kerülni, és lesz trafós XLR kijárata is a sima mellé, meg asszimmetrikus is- újra.
-
blattida
nagyúr
Az ennyire vehemens marketing sokaknak nem jön be és ettől kezdve már eleve hátrányból indul, ám azért dolgozik a szájhagyomány és érezteti a hatását.
Igen, Rudolf kábeleiből is látszik, hogy nem minden pénz kérdése.Toobee
Az emotiva esetében emiatt nem kell aggódnod. Az is házon belül lenne?
Mákos gubát tudok adni, ha az is megfelel. -
Catman
aktív tag
Teny, hogy anyagi megfontolasok miatt soha nem hallottam meg 15-20ezer Ft-nal dragabb kabeleket a rendszeremben, egy-ket olcso kabel jart eddig nalam (hangfal es IC kabelek). Egy esetben sem hallottam eddig ertekelheto kulonbseget. Erre utaltam azzal, hogy "valamit meg sem tapasztalok". Nekem eddig meg nem sikerult a kabelek hagja kozotti kulonbseget megtapasztalni...
Ennek ellenere ha lenne olyan tudomanyos cikk, amely szerint marpedig van kimutathato kulonbseg a kabelek kozott, minden tovabbi nelkul elhinnem. Azt is elhiszem, hogy vannak elektronok, protonok, stb., pedig meg soha nem lattam oket. De rengeteg tudomanyos cikk bizonyitotta a letezesuket, igy nincs okom ketelkedni bennuk...
-
-
Patice
nagyúr
Egyesek nem hajlandóak megfizetni a megfelelő minőségű kábeleket, amik tényleg hozzák a különbségeket.
Hasonló árkategóriájú (egy nagyságrand) kábelek között simán lesz olyan, hogy az olcsóbb a jobb, de csak adott rendszerben.
Nálad is hallottuk a döbbenetes különbségeket, de azért azt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy mekkora (új) értékű kábeleket kötöttél akkor be.
A kétkedőknek és méricskélőknek most is azt mondom, hogy járjanak el hallgatózni. Sokat. Jobb mint méricskélni.
-
Catman
aktív tag
Egyebkent altalaban abban hiszek, amit megtapasztalok, es letezik ra tudomanyos magyarazat. Ha valamit tapasztalok, de nincs ra tudomanyos magyarazat, akkor azert elkezdek ketelkedni, hogy nem csak a tudatom jatszik-e velem. Ha pedig valamit meg sem tapasztalok, es meg tudomanyos magyarazat sincs ra, akkor eros gyanu ebred bennem, hogy az adott jelenseg valojaban nem is letezik, illetve csak masok agyaban letezik...
-
Catman
aktív tag
Sejtettem, hogy ezzel megint darazsfeszekbe nyulok.
A homeopatia is egy olyan"tudomanyag", ami nelkuloz mindenfele tudomanyos alapot. Nagyon keves tudomanyos igenyessegu kiserlet szuletett ezen a teruleten is, es az a keves is mindossze a placeboval megegyezo hatast tudott kimutatni...
-
Catman
aktív tag
Elkepzelheto, hogy a rendszeremen nem jonnek ki ezek a kulonbsegek, elkepzelheto, hogy a klotz kabelem es a tuzallo kozott nincs is hallhato kulonbseg, es meg az sem kizart, hogy a fulemet kellene meg vajni egy kicsit, hogy ilyeneket meghalljak
, de tenyleg nem hallottam ertekelheto kulonbseget...
-
dudika10
veterán
Volt szerencsém olyan vakteszthez nem is olyan régen például, ahol az illető tökéletesen pontosan leírta egy kisregényben, hogy milyen különbséget hall. Csak az volt a baj, hogy a kábelek "véletlenül" nem lettek kicserélve. És van még 1-2 hasonló tapasztalatom.
Itt is vannak, akik hajlandók belemenni a játékba, és még néha-napján azt is beismerik, hogy az az ég és föld az élményre még sincs akkora hatással, bár kétségkívül felfedezhető (aminek az ellenkezőjét egyébként nem állítja senki általában egyébként, csak a szájába kell adni erőszakkal a másiknak). Meg vannak azok, akik a nokia 3310-esen, egy 500 forintos tesco-s fülhallgatóval amit a telefon tápcsatlakozójába dugtak, merthogy füles kimenete az nincs, a metrón légkalapácsolás közben is meghallják a különbséget állításuk szerint.
...
Tényleg vicces, ahogy az utóbbi társaság hülyézi a villamosmérnököket.nebulo5: a hifi megközelítésébe elég sok mindent belefér. A másik oldalról nézve a trollkodás pontosan az ellenkező oldalon van.
Nézőpont kérdése, hogy ki trollkodik, és ki próbál érdemlegesen társalogni. -
nebulo5
senior tag
Az ki van csukva! Majd ráfogják, hogy véletlen volt!
Nem igazán értem, hogy miért kell "felvenni a kesztyűt", és negyedévenként ilyen témában bizonygatni valamit, amit ha a trollkodók vennék maguknak a fáradságot, saját fülükkel is hallhatnának?
Egyébként is! Rendszeresen ugyanazok a fórumtársak trollkodnak, mint a korábbi vitahullámkor. (igaz, még az az AB tesztmániás hiányzik....(hirtelen nem ugrik be a neve....) De ő inkább a Flac vs. MP3 vitában szokott aktívkodni... Az meg lehet, a jövőhéten kezdődik! Mert már lassan itt az ideje... -
Catman
aktív tag
Mint lentebb irtam, en mar probaltam hangfalkabelt cserelni, de nem hallottam kulonbseget...
Termeszetesen ha egy kontrollalt korulmenyek kozott vegrehajtott vakteszten ti szignifikansan nagy valoszinuseggel megmondjatok, eppen melyik kabel szol, akkor elismerem, hogy van tenylegesen hallhato kulonbseg az egyes kabelek kozott. De ha beleolvastok a lentebb linkelt tesztekbe, ti is lathatjatok, hogy az eddigi ilyen tesztekben mindig az jott ki, hogy az emberek nem halljak a kulonbseget.
-
andorra
őstag
Én ehhez képest, inkább egy angliai Tescoba mennék, ha Spendorokat osztogatnának.
Igaz ami igaz, ugyanakkor multkor volt valami akció egy bevásárlóközpontban és a gyerekeknek, a szokásosnál nagyobb méretű kindertojásokat osztogattak. Az egyikben pont egy Lupus volt. Az a gyerek szegény, el is sírta magát, amikor meglátta. -
törölt tag
(Nem osztogatják, hanem fosztogatják, nem a Focal-okat, hanem a ...) Zolinak néha jó a humora, - amikor komolyan beszél.(#38419) Catman A DACMagicot üzletből letét ellenében kölcsönkérve is meg tudod hallgatni.
Az ÁFA biztosan rámegy, hacsak ki nem kerüli a hatóságokat, "szerencsés" esetben rámegy a vám is. -
gyurczy
őstag
(#38398) Tonyo Nem tudom, még Hollandiában van a doboz öcsémnél. Én arra készülök, hogy cserélni kell, bár találtam ebay-en fóliát hozzá, lehet fel lehet újítani azt is.
(#38399) eclipse006 Egyenlőre nekem is, de totál vakrepülésben vagyok. Szeretném én is. Ha beválik sokáig megtartós lesz.
(#38400) ixtom Igen, Bp és Szekszárd. 300 körül tartják most. Árat priviben tolom.
-
blattida
nagyúr
Azért a tabla pico önmagában nem képes helyettesíteni egy médialejátszót + dacot.
Anyagi szempontból nagyon nem mindegy.kammerer
Pedig a lánc három eleméből a squeezebox a legerősebb szem és nem azért, mert én azt mondom, hanem azért, mert auditíve meglehetősen egyértelmű. -
Tamoo
nagyúr
Essence előtt nem sokat ér (semmit). Ha ez elment hivoxtalanodtam.
(#38351) bajnokpityu: Elhiszem. Egyelőre még nem tudom milyen a hallásom.
Ahhoz kellene pár olyan cuccot is hallani. De most nem is vagyok rajta az ügyön, egy darabig parkolópályán a hifi (mármint a fejlesztések).
-
sultansmith
senior tag
hát jó lenne tudni, mire hazajöttem nem szóltak már... gyanítom még a lakásban van a bűnös....
Érdekes hogy pont pár napja kérdeztem rá a hangfalaim hiányosságaira, és pont mondta valaki hogy nem okésak a magasai, mert feszt "ellövődnek" ...
blattida:
Ja, belevágtam az erősítőt a hangszóróba, és most nem értem miért nem szól... -
bajnokpityu
félisten
Rohadék HTAd után nem kapcsoltam be többet a rotit
De így jártam anno a tablával is, közben van aki még hiface-vel, halide-al, készülékbe épített USBvel szenved. Aztán "fémes" a hang, ideges az énekes,túl sok az ezüst...
Szoktam mondani,h el vagyunk kényeztetve. Néha járok hugoménál. Vidi 6363. Nah, az után Rotel egy álom...
-
törölt tag
Szerintem a típusaik kb. fele épp az ellenkezője tónusú, a másik fele pedig mélyben és magasban is erőteljes, de semmiképpen sem vékony és magasbahúzó, illetve amennyire magasba húzó, annyira mélybe is, így aztán egyszerre dinamikusan erőteljesek és informatívak is az ilyen típusaik, mint például Tamoo (ex)Myotisa is. A nekem levő erősítótípusuk kifejezetten "antimagasbahúzó" karakter, a CD-játszótípusuk pedig mélyben és magasban is kiterjedt karakter.
Úgyhogy megverlek. -
törölt tag
Igaz, de a kábellel könnyebben tud kísérletezni, könnyebben össze tudja hasonlítgatni más kábeleket hazavive, aztán ha megtartja (vagy cserélné) a CAV-ot, szerintem akkor érdemesebb áttérni a forrásra, amelynek a CD-n mutatott hangminőségét már a belépő kategóriás CD-játszók is elérik-meghaladják.
Szerk.: Illetve Nebuló révén a jelek szerint a forrással is könnyen tud egy kísérletet tenni. -
Dorian
félisten
Amúgy eltérő a dologhoz való hozzáállásunk, lehet itt ezért megátkoznak
de akkor is leírom, gyakorlati tapasztalat híján ez csak most tudatosult bennem, ezért még én sem tudhattam, nehogy ti.
Elvárásom egy erősítőtől: hazahozom, bekötöm, szóljon probléma mentesen, szép legyen. Akár még a hangminőség rovására is. Nem akarom buzerálni, szerelni, variálni vele. Vannak akik ezt élvezik, én meg ideges leszek tőle
Ilyen ez a popszakma -
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
Mi fajtánk? Jó hogynem bőrszin
nincs igazad az arányokat nézve, közgazdász úr. pláne nem kéne azokat az erősítőket is konstrukcióshibának vélni, amik nem voltak karbantartva. Pl, a gép mellett levőm egyszer sem romlott el. akkor hogy állnak az arányok? 1:1? Dorianénak is sztem elment a francba a nyugalmi árama.
-
bajnokpityu
félisten
De én műszakilag mondom, hogy nem lehet megbizhatósági differencia csak azért, mert más a nyák vonalvezetése. szerk: most jó?
Tonyo: tényleg jobb a Tied hangban. Mert jobb alkatrészekből áll. Leírjam még párszor?
Enyémben pl eleve nem diódás az egyenirányitás,fele akkora kondik vannak,mint ajánlott,fóliakondik is a legolcsóbbak,amik léteznek. ÉS szarok rá. Nekem ennél jobb erősítő kellett, lentre, ezért az egész HTAn túlléptem, és elbontottam, amikor másodjára lebőgött a nyugalmi megemelkedése miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- NBA és kosárlabda topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA RTX 3070 8Gb
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest