Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szazbolha

    addikt

    válasz alphamooncam #92943 üzenetére

    Köszönöm, hasznos intelem volt, mert valóban megfordult a fejemben hogy építek, vagy építtetek hangfalat.
    Valószínűleg nem audiofil hangzást keresek, hanem valami idealizált selymes, lágy, mély-domináns kommerszebb hangzást. Nem tuc-tuc, nem dübögő, nem keményen dobbanó rockost. Olyat amin egy nagybőgő doromból, egy orgona mély regisztere nem tompán szól.
    Hasonlót amit a csőves erősítőkből és a régi széles sávú hangsugárzókból hallottam ki. Persze szeretném a tiszta részletező közepet és magast is az énekhangok és egyes hangszerek miatt.

    Most úgy tűnik nem csak a használtpiac alsó szegmenségen, de drágább cuccok között sem találom ezt meg, mert a high end hangfalak nem ilyenek. Túl jó, túl egyenletes és pontos a hangleképezésük.

    A zárt dobozok nem érik el az általam várt hatást, az olcsóbb bass reflex-eknél meg azt érzem, hogy van mély de elkenik vagy brummogós jellegű lesz a mély. A jelenlegi hangfalam (magnat vektor 22) is bass-reflexes. Nem vagyok elégedett vele, de a fent leírt irányban érdemben "na ez igen!" érzésűt nem találtam még.

    Lehet nem tranzisztoros, hanem 3x drágább csöves erősítőt kellett volna vegyek.
    De 100K alatt vagy kis teljesítményűt kapok, vagy ál-csövest, amiben csak az előfok csöves. Olyanom meg van már.
    .
    Szóval kéne egy jó bass-reflex láda, vagy olyan zárt épített (kereskedelmi?) amiben több 20-25 cm-s mélysugárzó adja a mély tartományt. Legalábbis meghallgatnám...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák