Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz Joshi #90012 üzenetére

    Még mindig nem érted... A zenék úgy változnak, ahogyan a "piac" elvárja/diktálja. Manapság az ultra basszusú zenék divatosak, nem a lineáris "analógos" hangzás. Borzasztóan kiemelt basszus tartományú felvételek készülnek manapság. Olyan basszus a valóságban nincs is, mert hangszer nem létezik, ami ezt elő tudná állítani, ezért elektronikus úton kreálják a mélyeket, de az nem hangszer. Ennek azonban semmi köze a hangfalhoz, amennyiben audiofil minőségű dobozokról beszélünk, nem pedig Videoton 2050-ről.

    Ha pedig arról beszélnél, hogy a zene ugyanaz, "csak" a rendszer változik "alatta", az megint természetes, hogy minőségibb rendszerrel sokkal több információhoz fogsz jutni akár magas, akár mély tartományról beszélünk és akkor a zene többi elemét meg sem említettem. De itt sem a kor dominál, hanem a minőségi "ranglétra", ahol az adott elektronika elhelyezkedett anno. Ha nem ismered hogy melyik milyen minőséget képvisel/képviselt, az nem az elektronika hibája, hanem az a Te tájékozatlanságodból fakadó probléma/értetenség. :)

    Amúgy ettől a Focal Utopia-tól ma is lecsinálnád a bokádat, pedig 24 évvel ezelőtt gyártották. Te is (mint sokan), az akkori belépő szintekről beszélsz szerintem, ami sem akkor, sem ma nem képviselt értékelhető hangminőséget, ergo kategóriatársainál esetleg jobb volt/lehetett, de semmiképpen sem abszolút értelemben... Egy új áron 100-150e Ft-os hangfalból túl sok minden nem jön ki, túl sokat nem is szabad várni tőlük, egyszerűen csak szólnak, viszonylag érzelemmentesen és ingerszegényen.

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák