Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz Grizzlu #88677 üzenetére

    Érdekes amit írsz miszerint a stúdiós világ a digitális felé tart, és jórészt igaz is, de nem teljesen. ;] A dolog már valamikor a nyolcvanas években kezdődött, amikor széles körben elérhetővé váltak az első komolyabb stúdiós DA-k, digitális rögzítő eszközök. Eltűnt a szalagzaj, nem kellett kopott, elállítódott fejekkel törődni, a sokadik másolat is ugyan olyan volt, mint az eredeti, nem kellett különböző szalagokra optimalizálni, stb. Aztán jött a még több digitális eszköz, ma már a számítógépen előfokot és keverő asztal modulokat lehet jó minőségben szimulálni, olyan cuki kis dobozokat lehet kapni, ami több mint száz gitárkombót szimulál túlvezérléssel, ellenfázisban működő hangszórómembránnal, kívánság szerint szőnyegen vagy csupasz padlón. Zseniális.

    Mégis, pont ebben az időben kezdődött a nyűgös és macerás csöves cuccok reneszánsza. Mert jó-jó az a zajmentes, minden lépésben kézben tartható digitális felvétel, de kéne bele valami élet, mert amúgy steril és döglött. Így van eszement ára és kultusza a jobb csöves mikrofonoknak, használnak csöves limitert-kompresszort, mikrofonerősítőt, mind a mai napig gyártanak, fejlesztenek ilyeneket.

    Ez még OK, de hogy piacra kerülhet olyan, mint a Roger Mayer analóg magnó zajszimulátor ilyen ajánlással: It was inspired by the desirable qualities of tape recording and can reproduce their dynamics and harmonic properties accurately plus improves the overall dynamic performance of Digital Recording...The ultra high speed analogue processing will effectively improve the dynamics both when using it as a pre-recording analogue processor before a conventional DAW and also in post playback from the DAW. ...What the 456HD® Process brings to the table cannot be duplicated by any digital plug-in because all of the difficult ultra high speed control of the source signal has been taken care of by using the 456HD® so the Digital Recording simply put sounds much better." az igencsak érdekes.

    Én azt látom, hogy a sokféle technológia egymás mellett él, és aki ügyes, az mindnek megtalálja a jó oldalát.

Új hozzászólás Aktív témák