Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #97950976

    törölt tag

    Haladó hifistákhoz szóló kérdésem lenne, akik már több High-End Show-n részt vettek.

    Azt ugye tudjuk, hogy minden gyártónak vannak referencia modelljei, de itt most az abszolút csúcsmodellekre gondolok, ami már az Ultra High-End kategóriába esik természetesen.

    Felsorolok párat: a Focal-nak a Grande Utopia EM Evo, a Kef-nek a Muon, az Audio Solutions-nek a Vantage L 5th Anniversary, Quadral-nak az Aurum Titan 9, a Martin Logan-nek CLX Art, a Sonus Faber-nek az Aida és így tovább...

    És természetesen a különféle erősítő-típusokból (előerősítő, monoblokk stb.) is vannak ilyen referencia modellek, mint például Naim-nek a Statement, az Audio Research-nek talán a Reference 750 monoblokkja, és így tovább...

    Amit észrevettem és megfigyeltem ezekben a csúcsmodellekben, hogy többnyire hatalmas méretűek, nehezek, és igen nagy teljesítményűek, tehát otthoni környezetben nem biztos hogy megfelelőek lennének.

    Igazából engem az érdekelne, hogy a fent említett gyártók kisebb modelljei (pl. Focal Kanta), vajon tudnak -e, vagy egyáltalán megközelítik -e azt a hangzást, mint ezek a csúcsmodellek, csak kisebb teljesítményűek, tehát ideálisak otthonra? Most itt a High-End kategóriáról beszélek, hogy az Ultra High-End vajon csak teljesítményben nyújt -e többet, vagy hangminőségben is? Nyilván hangminőségben is, de tényleg valami hatalmas különbségről beszélünk, vagy csak kisebb különbségekről? Mintha valahol olvastam róla, hogy az Ultra High-End inkább szól a dizájnról, a drága, luxus külsőről (pl. aranyozott), mint a hangzás minőségéről.

    Tudom egy kicsit hülye kérdés, de ez érdekelne, köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák