Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz Kiskokó #87032 üzenetére

    Némi zavart érzek nálad a fogalmakat illetően, ezért tisztázzuk! A bi-wire kettős kábelezést jelent, mikor egy erősítő ugyanazon kimenetére több hangszórót több kábellel kötsz párhuzamosan. A bi-amp kettős erősítést jelent, itt a hangszórókat különálló végfokozatok hajtják egy-egy kábellel. Ha ez eddig tiszta, akkor magad is belátod, hogy egy sztereó erősítő nem alkalmas bi-amp üzemmódra (hacsak nincs belőle két darab, de ezt az esetet most hagyjuk!).

    Nem tudom, milyen változást vársz ezektől a lépésektől, de ha a bi-wire hatása nem érzékelhető számodra, akkor felesleges kísérletezned vele, pláne pénzt költeni rá. Általában ugyanabból a pénzből jobb minőség érhető el egy komolyabb hangfalkábellel, mint kettő gyengébbel.

    Javaslom, ne törekedj rá, hogy a zenéid egyformán szóljanak, hiszen a felvételek sem egyformák, nincsenek szabványosítva. Egy jó minőségű lejátszórendszer megmutatja ezeket a különbségeket olyan módon, hogy mindegyik felvétel élvezetesen szólal meg.

    Ha arra gondolsz, hogy a szobában sétálva nagyon eltérő hangzást tapasztalsz, az bizony akusztikai probléma, de persze nem árt ellenőrizni a hangdobozok polaritását.

    A hangszórókat ne kenegesd semmivel, maximum porold le néha őket egy finom ecsettel!

Új hozzászólás Aktív témák