Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SPEA

    aktív tag

    üdv!

    Egy kis segítségre lenne szükségem, mert némiképp zavarba hoztam önmagam.
    Adott 2 különböző márkájú álló hangsugárzó. Márkát - típust most direkt nem írok, ne vezessen félre.
    Egymás mellé állítva teljesen más sztereó képet/színpadot alkotnak. Ez érthető is. Ám már nem tudom melyik a valósabb, melyik a jobb.
    Pl. legyen az 1-es. Alanyunk kissé mélyebben prezentálja a színpadot, széltében hasonlítanak egymásra, ám az énekes érezhetően előrébb áll, s magasságban olyan mint ha a center hangfalból szólna.
    2-es versenyzőnél szerintem nem annyira mély a színpad, az énekes legalább 2 lépéssel hátrébb szól és magasabban is, mintha a TV-ből énekelne. Ez nagyjából 50-70 cm-es eltérés ami jó pár fokos eltolódás függőleges irányban. A hangsugárzók magasságkülönbsége ennél jóval kisebb.
    A hallgatási távolságom 2.8 - 3 m, nagyjából 60°-os szögben beforgatva.
    Próbáltam forgatni, egy vonalba hozni, felcserélni a két dobozt, hátsó falhoz közelebbi éle a dobozoknak 15 és 30 centi között mozgatva (jobban nem tudom előrébb húzni).

    :F

    Nem tudom, hogy melyik a hitelesebb hang. 1-es a régi szerelmem, szeretem a hangját, gyönyörűen muzsikál és elvileg jobb a mint a 2-es. Ő új jövevény, új hangot hozott a lakásba ami nem feltétlen rosszabb. De mi van ha 1-essel csak megszoktam valamit - ami lehet, hogy rossz.

    Milyen az igazi, jó színpadkép? Van-e egyáltalán ilyen? Ahány stúdió annyi hangmérnök és 2x annyi fül, ezt tudom. Az egyik párosnak mennie kell, csak nem tudom melyiket engedjem el.

Új hozzászólás Aktív témák