Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt

    válasz bkercso #85578 üzenetére

    "De inputok nélkül hogyan tanul meg valaki hallani?"
    Azt gondolnám ez idővel kialakul, elég egyszer-kétszer jó hangot hallani hozzá. Még ha kevés ideig hallja is az ember, az valahogy mégis eléggé megragad, és segít abban hogy addig cserélgessük illetve finomítgassuk a rendszerünk elemeit, amíg mindig jobbat nem kapunk.
    Persze van amikor ez megkérdőjeleződik bennem :) : Mondjuk pl. a tavalyi hifisón, amikor ezeknek a nagy Phonaroknak meghalottam az irtó bazári reflexes mélyeit. Le voltam döbbenve hogy egy csomó látogató jól szórakozik a hangját hallgatva. Mondjuk a kezdeti ledöbbenés után már én is jót mulattam, csak én amiatt hogy számomra tiszta kabaré volt ilyen színvonalú mélyeket hallani egy hifi kiállításon. Arra emlékeztetett amikor a kilencvenes évek elején az 1200-es zsiga csomagtartójában lévő nem túl nagy szakértelemmel megépített szubládából ment a funky cold medina (végülis tényleg szórakoztató volt, csak a hangzásának semmi köze nem volt HIFI-hez). Amúgy meg lehet mérgelődni is egy ilyen kiállításon, amikor doboz hangúnak hallunk egy szobában pl. Dalikat és Cantonokat ugyanúgy, és azon gondolkodunk hogy vajon mivel ronthatták le ezeknek a hangját ennyire a hozzáértő kereskedők, és hogy-hogy nem hallják hogy itt bizony nagyon el van cseszve valami vagy a kábelezéssel vagy az erősítéssel ... és miért nem tesznek valamit (pl. hazaugrani a qed helyett egy vandamme-ért vagy a malac helyett inkább a denont használni ...stb. ; miért nem számít, hogy így az egész rendszer "ég" :F )
    De azért mindig van egy-két nagyon jó hang és szerencsére általában több márka is hozza a tőlük elvárható színvonalat. Szóval érdemes évenként erre ellátogatni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák