Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz python1 #84835 üzenetére

    A szoftveres oldalról...

    A Windows 10 mellett legalább annyira népszerű rendszer a Windows Server, az iOS és a Linux is a PC-s zenelejátszást választók körében. Ezek az operációs rendszerek végtelen funkcióval vannak felruházva, amiknek többségére nincs szükségünk zenelejátszás során, csak felesleges fogyasztást, terhelést, azaz zajokat generálnak, így hát igyekszünk ezeket kikapcsolni, leállítani. Ez az az optimalizálási eljárás, aminek szerinted se füle, se farka, de felhasználók ezrei határozottan érzékelik pozitív hatásait.

    Egyetértek veled abban, hogy egy audio PC esetében felesleges ilyen monstrum rendszereket futtatni, de sajnos (egyelőre) nem áll rendelkezésünkre sok opció. Vannak már próbálkozások kimondottan audio felhasználásra létrehozott, "gyárilag" optimalizált operációs rendszerekre (pl. Daphile, AP Linux) és vélhetően ez lesz a jövő azok számára, akiknél van lehetőség dedikált lejátszó PC üzemeltetésére. Arról nem is álmodozom, hogy kimondottan audio célra szánt operációs rendszert fejleszt valaki. Ezt még a "nagyok" sem tették meg, a professzionális stúdió eszközöket gyártó Revox, Sony, Yamaha, Studer is Windows, vagy Linux rendszert futtat a több tízmillió forintos digitális készülékeiben is. A Pro Audiohoz képest sokkal kisebb piacot jelentő, gyorsabban cserélődő és többféle hardverrel operáló HiFi-ben miért tenné meg ezt bárki is?

    Az a milliárdnyi otthoni felhasználó, akik továbbra is egyetlen mindenes gépet használnak mindenféle számítógépes feladatra, vélhetően még sokáig komplett Windowst, iOS-t, OS X-et, Linuxot, Androidot fog használni, bár náluk nyilván nem beszélhetünk audio PC-ről sem.

Új hozzászólás Aktív témák